Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:30 - 12/10/2014

Κομπάνι: Το «Στάλινγκραντ» των Κούρδων – 1500 ηρωικοί άνδρες και γυναίκες υπερασπίζονται την πόλη

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Περίπου 1500 Κούρδοι μαχητές που έχουν απομείνει στο Κομπάνι, προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη – Η πτώση της θα σημάνει την αποδυνάμωση όλων των περιοχών που ελέγχονται από τους Κούρδους.

Περικυκλωμένοι για εβδομάδες από τους τζιχαντιστές, οι περίπου 1500 Κούρδοι μαχητές που έχουν απομείνει στο Κομπάνι, προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη με τακτικές που σύμφωνα με τους επιτελείς τους προέρχονται από την αντίσταση του Κόκκινου Στρατού στο Στάλινγκραντ.

Οι 1500 αυτοί Κούρδοι έχουν ορκιστεί πως θα πολεμήσουν μέχρι τέλους και δεν θα εγκαταλείψουν την πόλη. Δεν έχουν μεγάλο απόθεμα από πολεμοφόδια. Οι περισσότεροι διαθέτουν ένα Καλάσνικοφ, και τίποτα άλλο. Ο στρατός των τζιχαντιστών διαθέτει όλμους, άρματα μάχης όπως και τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

Οι Κούρδοι αφού εκκένωσαν το Κομπάνι, καθώς οι 300.000 κάτοικοι της πόλης διέφυγαν στην Τουρκία, άρχισαν να «παγιδεύουν» με εκρηκτικά διάφορα σημεία της πόλης για να ξεκινήσουν οδομαχίες.

Τα άρματα μάχης που διαθέτει ο στρατός του Ισλαμικού κράτους, εξουδετερώνονται είτε με επιθέσεις καμικάζι, είτε με νάρκες που έχουν τοποθετήσει στους κεντρικούς δρόμους

Άλλη μια τακτική που εφάρμοσαν, είχε μεγάλη επιτυχία εντυπωσίασε ακόμη και τους επιτελείς του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Κούρδοι μαχητές που έχουν μεγάλη εμπειρία καθώς οι περισσότεροι είναι αντάρτες του PKK και του (PYD) παρακλάδι, ύψωσαν οι ίδιοι σημαίες του ISIS σε κτίρια εντός της πόλης! Άνδρες του ISIS εσφαλμένα νόμισαν πως το σημείο που είχαν υψωθεί οι σημαίες είναι υπό τον έλεγχο τους και όταν κατευθύνθηκαν εκεί, σκοτώθηκαν όλοι από τα πυρά των Κούρδων .Πληροφορίες αναφέρουν πως 100 τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί από την τακτική αυτή.

Χθες υπήρξε μικρή υποχώρηση του ΙSIS και λόγω της σφοδρής αντίστασης των Κούρδων όπως και λόγω των αεροπορικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ.

Όλοι οι Κούρδοι μαχητές έχουν λάβει θέσεις εντός της πόλης, στα κατεστραμμένα κτίρια, στους υπονόμους, σε αποθήκες και με τα όπλα στα χέρια αντιστέκονται μέχρι θανάτου για να μην παραδώσουν το Κομπάνι, στους τζιχαντιστές και μέχρι στιγμής η τακτική αυτή έχει αποτελέσματα.

Σε αντίθεση με τη Μοσούλη όπου ο ιρακινός στρατός την παρέδωσε στο Iσλαμικό Κράτος μέσα σε 48 ώρες, οι Κούρδοι χωρίς σοβαρό εξοπλισμό μάχονται εδώ και 3 εβδομάδες και δεν υποχωρούν.

Η στρατηγική σημασία του Κομπάνι

Το Κομπάνι, έχει μεγάλη στρατηγική αξία για τους Κούρδους της Συρίας, καθώς είναι ένα από τα τρία καντόνια που έχουν ιδρύσει μετά την απόσυρση των δυνάμεων του Άσαντ και μελλοντικά υπήρχε σχέδιο αυτονομίας τους.

Η πόλη αυτή βρίσκεται στη μέση των δρόμων που οδηγούν στα άλλα δυο καντόνια. Η πτώση της πόλης αυτής, θα σημάνει την αποδυνάμωση όλων των περιοχών που ελέγχονται από τους Κούρδους.

To PKK ζητά από την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορα για να φτάσουν τα πολεμοφόδια που στέλνουν οι ομοεθνείς τους από βόρειο Ιράκ και από την υπόλοιπη Συρία, καθώς αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος που δεν ελέγχεται από τους τζιχαντιστές.

Σε αντίθετη περίπτωση οι Κούρδοι μαχητές θα μείνουν από προμήθειες και η πόλη θα πέσει.

«Η Αγκυρα θέλει να ”πέσει” το Κομπάνι»

«Είναι απαράδεκτο αλλά η Άγκυρα θέλει να πέσει το Κομπάνι, να το πούμε ξεκάθαρα. Η παραδοσιακή άποψη του τουρκικού κράτους είναι να βλέπει τους Κούρδους ως η συνέχεια του « ισλαμικού τουρκικού κράτους». Η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχθεί μια Κουρδική αυτοδιάθεση διότι αυτή η μορφή θα μπορούσε να είναι ένα «κακό παράδειγμα» για τους Κούρδους της Τουρκίας» αναφέρει ο πολιτικός αναλυτής Τζενγκίζ Τσαντάρ.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. """""Οι Κούρδοι μαχητές που έχουν μεγάλη εμπειρία καθώς οι περισσότεροι είναι αντάρτες του PKK και του (PYD) παρακλάδι, ύψωσαν οι ίδιοι σημαίες του ISIS σε κτίρια εντός της πόλης! Άνδρες του ISIS εσφαλμένα νόμισαν πως το σημείο που είχαν υψωθεί οι σημαίες είναι υπό τον έλεγχο τους και όταν κατευθύνθηκαν εκεί, σκοτώθηκαν όλοι από τα πυρά των Κούρδων .Πληροφορίες αναφέρουν πως 100 τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί από την τακτική αυτή."""""
    ΤΑ ΊΔΙΑ ΈΚΑΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ,
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ….ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ(ΤΣΕΤΕΣ) …ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

  2. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 8:33 ΠΜ

    Fuck islam

  3. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 11:10 ΠΜ

    ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ…ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΑΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ._

  4. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 3:54 ΜΜ

    "isis kai ΟΙ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ φυτευτοι στην ελλαδα…το "βιντεο" ΕΙΝΑΙ "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ"…ΗΑΙ ΤΕΚ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ…ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΗΑΙ ΤΕΚ…ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΖΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΣΠΕΤΣΝΑΖ….ΣΑΛΡΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ-ΠΙΣΤΕΥΟΘΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ…ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΙΣΟΣ ΚΑΛΩΣ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ…ΤΟ ΙΖΡΑΗΛ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΕI ΣΟΒΑΡΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ XMM…ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ…500 ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ….ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ???Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠ ΑΛΛΑ ΜΟΣΑΝΤ, πρωτα ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ "εφιαλτη" ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ,ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΛΟΜΠΕΝΑΚΟΣΙΜΗΤΟΚΑΡΑΜΑΝΛΟΓΑΠΠΑΠΑΔΗΜΟΣΑΜΑΡΑΣΤΟΥΡΝΟΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ…ΠΕΤΑΓΜΑ ΕΞΩ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ "ΣΥΣΠΗΡΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛ@ΟΠΑΙΔΟ Ο ΑΔΩΝΗΣ",Μ.Κ.Ο…οικουμενικη κυβερνηση πλην υποδικων μνημονιακων υπο της προσωρινης ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ, ΕΞOΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΗ, ΑΜΟΙΒΕΑ ΣΥΜΦΗΛΙΩΣΗ KAI ΑΜΟΙΒΕΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ… ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ "ΕΝΕΚΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ> ΚΑΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ Σ.Ο.Σ… ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΙΖΡΑΗΛ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ…ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ…ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕΜΠΕΛΟ…ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ…ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ…ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΙ "ΡΕΠΟΥΣΤΗΔΕΣ"…ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΑΙ ΤΕΚ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ…ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑΣ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΤΥΧΕ ΕΧΟΥΝ "ΠΛΑΤΕΣ" ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ "ΧΟΣΕΙΝ-ΣΑΜ"…Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΝΔΥΝΕΥΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ(ΖΩΗΣ)-ΦΙΛΟΥΣ(ΣΠΙΤΙΑ)…ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ(μασονονεοταξιτες) ΠΟΙΜΕΝΕΣ._

  5. греческие коммунисты 10/12/2014 @ 6:04 ΜΜ

    Ζητώ το Σταλινγραντ Ζητώ ο Σταλιν σε αυτον χρωστατε παλιοκαπιταλιστες την ζωη σας αν δεν υπηρχε εκεινος ο αγιος ανθρωπος ακομα θα ειχατε το προβλημα με τους σαπουνοποιους…Σε αυτον οφειλετε την ζωη σας κεφαλαιοκτητες!!! ο κοσμος εργατικη ταξη η δυναμη ειναι δικη μας!!! Για αυτο ολοι Στο Συνταγμα στις 14/`10/14 και ωρα 12:00 για να δειξουμε τα δοντια μας στους δεξια καπιταλιστικα γουρουνια του καθεστοτως!!! Θα μαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ Π.Α.Μ.Ε.(Προσμηξη Ανανα Με Ελεφαντα)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*