Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:43 - 16/07/2014

Κίνηση-ματ του Πούτιν στην αυλή της Αμερικής

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Κίνηση-ματ του Πούτιν στην αυλή της Αμερικής

Αφού οι αμερικανοί έστησαν πυραύλους στην αυλή του Πούτιν, εκείνος επαναλειτουργεί την παλιά βάση της Σοβιετικής Ένωσης στην αυλή των αμερικανών, στην Κούβα!

Οι εκπλήξεις του προέδρου Πούτιν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν έχουν τέλος. Η πολυσχιδής προσωπικότητα αλλά και η ικανότητα του ρώσου ηγέτη, ειδικά στην παγκόσμια διπλωματική σκακιέρα, ήδη έχει αρχίσει να εκτιμάται δεόντως εσχάτως από τα γεράκια της Ουάσιγκτον.

Μετά την Ευρασιατική Ένωση, την ιστορική συμφωνία με την Κίνα και την μόλις πριν από λίγες ώρες ανακοίνωση για ίδρυση της Παγκόσμιας τράπεζας των BRICS, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε μια νέα απολύτως στρατηγικής σημασίας κίνηση: συμφώνησε με την ηγεσία της Αβάνας να επαναλειτουργήσουν οι ρωσικές βάσεις SIGINT στην Λούρδη της Κούβας, στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ!

Αποτελεί σοβαρότατη εξέλιξη στο στρατιωτικο-διπλωματικό πεδίο, καθώς είναι σαφές ότι η Μόσχα αποκτά σημαντικό προτέρημα αν όχι πρωτοκαθεδρία τουλάχιστον στον πόλεμο της αντικατασκοπείας και της στρατιωτικής βιομηχανίας. Ενδεικτικό της ανησυχίας των ΗΠΑ και των δορυφόρων της Δύσης, είναι και το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Πούτιν-Κάστρο για τη βάση, η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, διεμήνυσε ότι η Ε.Ε. θα εξετάσει στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται χθες και σήμερα, το ζήτημα των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Το αιτιολογικό βεβαίως σύμφωνα με την κ. Μέρκελ είναι ότι η Ρωσία δεν βοήθησε για την εκτόνωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, γεγονός που για τον μέσο λογικό νου αποτελεί κενοφανή λεκτικό ακροβατισμό αν όχι πολιτική ανοησία.

Ειδικότερα, για να γίνει κατανοητή και περισσότερο σαφής η πολύ σοβαρή και σημαντική κίνηση Πούτιν, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η βάση SIGINT στην Λούρδη ήταν μια από τις μεγαλύτερες ξένες βάσεις της Ρωσίας αυτού του είδους – η οποία έκλεισε το 2001 λόγω οικονομικών προβλημάτων και υπό την πίεση των ΗΠΑ.

Όταν η βάση είναι σε πλήρη λειτουργία, οι εγκαταστάσεις ήταν επανδρωμένες με χιλιάδες στρατιωτικό και κατασκοπευτικό προσωπικό. Βασικός σκοπός των ανθρώπων ήταν να υποκλέψει τα μηνύματα που προέρχονται από και προς το έδαφος των ΗΠΑ και να παρέχει επικοινωνία για τα ρωσικά σκάφη στο δυτικό ημισφαίριο. Η επαναλειτουργία της βάσης αποτελούσε μια βασική προτεραιότητα του προέδρου Πούτιν, ενώ όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, που γνωρίζουν το μέγεθος της δυναμικής και δυνατότητας αυτής της βάσης, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «κίνηση ματ» σε στρατιωτικο-διπλωματικό επίπεδο έναντι των ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως, η περιοχή Λούρδη όπου βρίσκεται η ρωσική βάση, είναι ένα προάστιο της πρωτεύουσας, περίπου 250km από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ. Η πρώτη λειτουργία της έγινε το 1967 από την τότε Σοβιετική Ένωση, απασχολούσε περίπου 2.900 άτομα, ως προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου ήταν το κέντρο της κατασκοπείας, το κέντρο των πληροφοριών για την Μόσχα.

Όπως ήταν γνωστό, από την Λούρδη, η Μόσχα ήλεγχε σχεδόν τα πάντα σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών, διαστημικών εγκαταστάσεων, απορρήτων πληροφοριών που έστελνε το κέντρο της Φλόριντα των ΗΠΑ. Είχε τη δυνατότητα να παρεμβάλει στις ενδοεπικοινωνίες σε μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, ενώ μπορούσε να γνωρίζει πολλά μυστικά του διαστήματος των ΗΠΑ.

Είναι γνωστή επίσης η φράση του νυν πρόεδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο, πριν από 20 χρόνια, ο οποίος είπε ότι «η Ρωσία, μπορεί να ελέγξει το 75% των σημάτων αντικατασκοπείας στην Αμερική μέσω της βάσης».

Εν κατακλείδι με την επαναλειτουργία της βάσης, η Μόσχα μπαίνει ξανά στο παιχνίδι και αποκτά μια πολύ καλή ροή πληροφόρησης από τη Δύση.

Με ένα φυλάκιο τόσο κοντά στις ΗΠΑ, ο στρατός με λίγη προσοχή θα μπορεί να κάνει πολύ εύκολα τη δουλειά του έλεγε, με νόημα συνταξιούχος στρατιωτικός γνώστης του θέματος.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 07/16/2014 @ 8:57 ΜΜ

    '' ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΩΣ [ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΑ ] ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΓΑΝΤΑ '' …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*