Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

17:18 - 14/06/2014

Η πραγματική πρόληψη αρχίζει από το νου….!!!!!!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η πραγματική πρόληψη αρχίζει από το νου….!!!!!!!

Εάν υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας πως όλες οι διανοητικές διεργασίες εξαρτώνται από την υγεία, και πως η καλή υγεία πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας, αυξάνει τη δημιουργικότητα μας, ευνοεί τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό, καθώς και την ευθυκρισία και την αποφασιστικότητα, θα κάνουμε περισσότερα πράγματα για τον οργανισμό μας.

Πρέπει να εδραιώσετε ένα θεμέλιο για την υγεία σας, όπως κάνετε για ό,τι είναι σημαντικό για εσάς, υιοθετώντας τις πλέον προφανείς επιστημονικές μεθόδους.

Πρέπει να σκέφτεστε με τρόπο υγιεινό, να μιλάτε με τρόπο υγιεινό, να έχετε μπροστά σας πάντα το ιδεώδες της υγείας. Είναι σαν το φοιτητή της Νομικής: για να επιτύχει, συνεχώς πρέπει να σκέφτεται το νόμο, να μιλά για το νόμο, να ζει στο κλίμα της νομικής επιστήμης.

Εσείς ευθύνεστε για το σώμα σας. Πρέπει να έχετε ως πρώτη προτεραιότητα να καταναλώνετε υγιεινές τροφές και να τηρείτε πρόγραμμα άσκησης που θα διατηρεί το σώμα σας ακμαίο. Πρέπει να ακολουθείτε ισορροπημένη διατροφή, να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο και να κόψετε το κάπνισμα και τις άλλες βλαβερές συνήθειες.

Η υγεία συνδέεται και με την ηθική. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ισορροπημένο τρόπο σκέψης.

Μπορείτε να είστε υγιείς εάν πιστεύετε πως θα είστε υγιείς και όχι άρρωστοι, δυνατοί και όχι αδύναμοι, ότι στη ζωή σας θα βασιλεύει η αρμονία και όχι το χάος, η αλήθεια και όχι το ψέμα, η αγάπη και όχι το μίσος. Οι σκέψεις σας να είναι δημιουργικές και όχι αυτοκαταστροφικές.

Η εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία μας. Πρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι.

Όσο αμφιβάλλουμε για την ικανότητα μας να είμαστε υγιείς, όσο φανταζόμαστε τον εαυτό μας άρρωστο και αποδυναμωμένο, θύμα των κληρονομικών προδιαθέσεων, είναι αδύνατον να είμαστε υγιείς.

Όταν ανανεώνουμε τις σκέψεις μας, ανανεώνουμε και το σώμα μας. Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, αλλάζουμε το σώμα και τις συνήθειες μας.

Ο νους είναι ο φυσικός προστάτης του σώματος. Ένας νους ισορροπημένος, καλλιεργημένος και πειθαρχημένος κυριαρχεί στο σώμα και του μεταδίδει την αρμονία του.

Από την άλλη, ένας νους εξασθενημένος, κυκλοθυμικός, μονόπλευρος, αβέβαιος και θολωμένος, τελικά αποδιοργανώνει το σώμα. Κάθε σκέψη υγιής και ευγενής, κάθε αναζήτηση του καλού και του αληθινού, κάθε λαχτάρα της καρδιάς για μια καλύτερη ζωή εμπλουτισμένη με πνευματικές αξίες, επιδρά στο σώμα και το κάνει πιο δυνατό, πιο σθεναρό και πιο όμορφο.

Όλες οι σκέψεις τείνουν να αναπαράγονται. Οι σκέψεις που είναι εμποτισμένες από εικόνες νόσησης, ηδονισμοΰ και κακεντρέχειας, αρρωσταίνουν την ψυχή, η οποία μετά οδηγεί στην αρρώστια του σώματος. Ο νους απορροφά ό,τι παρουσιάζεται μπροστά του – την αλήθεια, το ψέμα, το καλό, το κακό- και παράγει υγεία ή νόσηση, κάλλος ή δυσμορφία, αρμονία ή χάος, αλήθεια ή σφάλμα, ανάλογα με την ποιότητα της τροφής που του προσκομίζουμε.

Η αγνότητα, η αρετή, η καθαρή σκέψη, ευνοούν σαφώς τη μακροζωία. Τα υψηλά ιδανικά, η τιμιότητα, η γενναιοδωρία, η φιλανθρωπία και η ανιδιοτελής αγάπη για την ανθρωπότητα, επιμηκύνουν τη ζωή. Οι αντίθετες ροπές συντομεύουν τη διάρκεια της.

Η ευτυχία είναι συνώνυμο της αγιότητας. Μια ψυχή ευέξαπτη και δύστροπη, δεν μπορεί να είναι καλή. Η σωστή εκγύμναση του σώματος και του πνεύματος οξύνει το νου. Άλλωστε, ο νους, η ηθική και το σώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Ό,τι συμβαίνει στο ένα, επηρεάζει και τα υπόλοιπα. Η κατασπατάληση των ενεργειών μας και η εξαχρείωση σπέρνουν τον όλεθρο στον θαυμαστό ναό που είναι το σώμα μας, και μικραίνουν τη ζωή μας.

Η επιτυχία είναι θαυμάσιο τονωτικό, αφού τρέφει εκ νέου τις διανοητικές ικανότητες οι οποίες την παράγουν. Επίσης, η επιτυχία φέρνει αρμονία στις φιλοδοξίες μας -και η αρμονία είναι υγεία.

Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, και υγιής. Όταν βρείτε τη δική σας θέση στη ζωή και κάνετε τη δουλειά που σας αρέσει, θα είστε πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι. Η επίτευξη του ποθητού στόχου βελτιώνει την υγεία και χαρίζει ευτυχία – είναι σαν τους ευτυχισμένους γάμους.

Εν γένει, όπου γαρ εστίν ο θησαυρός υμών, εκεί εσταί και η καρδιά υμών – και όχι μόνο η καρδιά, αλλά και η υγεία μας. Έχετε δει ανθρώπους με κακή υγεία, ακόμη και αναπήρους, οι οποίοι στερούνται ενέργειας και ζωτικότητας, να πραγματοποιούν απίστευτα πράγματα και να εμφανίζουν τέλεια υγεία, μετά την υλοποίηση ενός πράγματος που ήταν σημαντικό γι’ αυτούς;

Λίγοι συνειδητοποιούν ότι μόνοι τους προκαλούν τις παθήσεις τους. Το να μην αισθάνονται καλά, τους γίνεται συνήθεια. Ξυπνούν με έναν ήπιο πονοκέφαλο ή κάποιο άλλο ασήμαντο σύμπτωμα, και αντί να προσπαθήσουν να το υπερβούν, μιλούν σε όλους γι’ αυτό.

Αντί να καταπολεμήσουν τη νόσηση γεμίζοντας τους πνεύμονες τους με φρέσκο, καθαρό αέρα, καταπίνουν αναλγητικά χάπια ή κάποιο άλλο φάρμακο που υποτίθεται ότι θεραπεύει αυτό από το οποίο νομίζουν πως υποφέρουν. Αρχίζουν να οικτίρουν τον εαυτό τους και πασχίζουν να προσελκύσουν τη συμπάθεια και τον οίκτο των άλλων. Υποσυνείδητα, με το να αναλύουν διεξοδικά τα συμπτώματα τους, ενισχύουν τα αρχικά, ασήμαντα συμπτώματα με μια ολόκληρη στρατιά από σκέψεις και φόβους.

Ορισμένοι έλκουν την αρρώστια με το να περιστρέφουν τις σκέψεις τους γύρω από αυτήν. Αν τα πόδια τους βραχούν, είναι βέβαιοι ότι σύντομα θα πάθουν πνευμονία ή τουλάχιστον θα γριπωθούν. Αν εκτεθούν σε ένα ρεύμα αέρα, θεωρούν σίγουρο ότι θα αρρωστήσουν, ότι θα έχουν ρίγη, ότι θα αρχίσει να τους πονάει ο λαιμός τους.

Αν βήξουν λιγάκι, κατατρύχονται από εικόνες εφιαλτικών πνευμονικών παθήσεων. Άλλωστε, δεν είχε αρρωστήσει και κάποιος δικός τους; Κατ’αυτό τον τρόπο, γεμίζουν το νου τους με εικόνες νοσηρότητας και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, καθιστώντας το σώμα τους ευάλωτο στα πράγματα που φοβούνται.

Θα ήμασταν θωρακισμένοι από πολλές παθήσεις αν πιστεύαμε ότι πρέπει να είμαστε κύριοι του εαυτού μας υπό όλες τις συνθήκες. Αν πιστεύουμε στη νόσηση, την έλκουμε. Αν πιστεύουμε στην υγεία, έλκουμε την υγεία.

Η καλύτερη ασπίδα που μπορείτε να έχετε, είναι η πεποίθηση πως είστε κυρίαρχοι του εαυτού σας και ότι δεν θα κυριευτείτε από καμία φαντασίωση ή ιδιοτροπία σας. Θα διαπιστώσετε ότι αν προσδοκάτε μεγάλα πράγματα από τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε απολογίες από ένα μεμψίμοιρο ήπαρ, στομάχι, κεφάλι ή νεύρα, η υγεία σας θα είναι καλύτερη και θα πετύχετε πολλά περισσότερα.

Δεν απαιτείται πολλή εξάσκηση για να είστε σε θέση να απαλλαγείτε από κάποιο ασήμαντο σύμπτωμα. Απλώς, έχετε στο νου σας ακλόνητα την αντίθετη σκέψη – υγεία και χαρά. Επιμείνετε ότι δεν θα καταθέσετε τα όπλα, ότι θα κάνετε τη δουλειά σας όσο καλύτερα μπορείτε. Το πιθανότερο είναι ότι πριν καν τελειώσει το ωράριο σας, θα αισθάνεστε καλύτερα. Αυτό δεν είναι αφηρημένη θεωρία -έχει επιστημονική βάση.

Όλες σας οι σκέψεις είναι καταγεγραμμένες στον εγκέφαλο σας. Όλες οι σκέψεις πηγάζουν από τον εγκέφαλο, και από εκεί διαβιβάζονται στο σώμα. Κατά συνέπεια, ότι υπάρχει στο νου υπάρχει και στον εγκέφαλο, και ότι υπάρχει στον εγκέφαλο υπάρχει και στο σώμα. Οι σκέψεις που έρχονται στο φως του συνειδητού νου φιλτράρονται από το υποσυνείδητο και καθορίζουν τις αντιδράσεις του σώματος.

Έχει συμβεί να πεθάνουν άνθρωποι που νόμιζαν πως ήταν θανάσιμα τραυματισμένοι, ενώ δεν είχαν τίποτα. Είναι γνωστή η ιστορία ενός φοιτητή Ιατρικής που πέθανε όταν οι συμφοιτητές του ,του έλεγαν πως αιμορραγεί (πράγμα που ήταν ψέμα). Ένας άντρας που πίστευε πως είχε καταπιεί ένα καρφί, εμφάνιζε τρομακτικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός οιδήματος στο λαιμό, μέχρις ότου διαπίστωσε πως είχε κάνει λάθος. Έχουν αναφερθεί εκατοντάδες άλλα περιστατικά, όπου μια απλή πεποίθηση αρκούσε για να προκαλέσει έντονο πόνο, ακόμη και θάνατο.

Από την άλλη, η νόσηση υποχωρεί μπροστά σε ένα έντονο συναίσθημα όπως η συγκίνηση, ο αιφνιδιασμός ή μια μεγάλη χαρά.

Ο Μπενβενουτο Τσελίνι, όταν κλήθηκε να χυτεύσει το φημισμένο άγαλμα του Περσέα, που τώρα βρίσκεται στην Loggia dei Lanai της Φλωρεντίας, εμφάνισε υψηλό πυρετό και κλείστηκε σπίτι του. Ενώ ψηνόταν στον πυρετό, ένας εργάτης του είπε: «Κύριε, το άγαλμα σας καταστράφηκε και δεν υπάρχει ελπίδα να το σώσουμε».

Ο γλύπτης ντύθηκε στα γρήγορα, έσπευσε στο καμίνι και είδε ότι το καλούπι είχε αρχίσει να αλλοιώνεται. Αμέσως είπε να φέρουν ξύλο βελανιδιάς και άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς κάτω από συνεχή βροχή. Τελικά, έσωσε το δημιούργημα του. Συ-νεχίζει την αφήγηση της ιστορίας: «Αφού το θέμα τακτοποιήθηκε, μου άνοιξε η όρεξη. Απόλαυσα μια μεγάλη γαβάθα σαλάτα και ήπια μαζί με όλο το προσωπικό.

Μετά πήγα στο κρεβάτι, υγιής και χαρούμενος, αφού έμεναν δύο ώρες μέχρι να ξημερώσει. Κοιμήθηκα τόσο γλυκά, σαν να μην είχα αρρωστήσει ποτέ». Το πάθος του να σώσει το δημιούργημα του, όχι μόνο θεράπευσε τον πυρετό, αλλά τον άφησε και με μια υπέροχη αίσθηση ευεξίας.

Η κυριαρχία του νου πάνω στο σώμα είναι εμφανής με πολλούς τρόπους. Είναι αξιοπερίεργο που η ανθρωπότητα ανέκαθεν παράβλεπε αυτό το γεγονός. Σαν τη δύναμη του ηλεκτρισμού, που διασχίζει ωκεανούς και αιθέρες, έτσι και η δύναμη του νου υπήρχε πάντα, αλλά μόνο προσφάτως τυγχάνει αναγνώρισης.

Dr Joseph Murphy – Με τη Δύναμη του Υποσυνείδητου Νιώστε Υγεία και Ευεξία – Εκδόσεις Διόπτρα

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*