Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:40 - 28/09/2014

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΙΒΗΡΩΝ “ΞΑΝΑΜΑΤΩΝΕΙ”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Στις 24.09.14 οι δυνάμεις της ουκρανικής εθνοφρουράς κατέλαβαν τη μονή που τιμάται στην αθωνίτικη εικόνα της Παναγίας της Ιβήρων στο Donetsk.Tην μετέτρεψαν σε ορμητήριό τους και από εκεί βομβαρδίζουν τα περίχωρα.

“Η εκκλησία βεβηλώθηκε,οι πολίτες της εξορίστηκαν,οι ναζί βάλουν από το έδαφος της εκκλησίας κατά των θέσεων της αυτοάμυνας και των προαστίων του Donetsk γνωρίζοντας ότι η πολιτοφυλακή δεν θα χτυπήσει την εκκλησία και το μοναστήρι ” αναφέρει πολιτοφύλακας της Ν.Ρωσία.

Ήδη από τις 18 του Σεπτέμβρη υπήρχαν στο ρωσικό τύπο αγωνιώδη δημοσιεύματα για την τύχη της μονής.

Ανέφεραν για τις καταστροφές που υπέστη από ρουκέτες και ο βομβαρδισμό ο ναός και κτιριακές εγκαταστάσεις κατά τις σφοδρές μάχες γύρω από το αεροδρόμιο αφού οι ουκρανικές δυνάμεις έβαλαν σε συνεχόμενη βάση εναντίον της.

Η ιστορία της μονής σχετίζεται με αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας των Ιβήρων που φυλάσσεται σε αυτήν και που αγιογραφήθηκε στο Άγιον Όρος με πρωτοβουλία του αρχιμανδρίτη Zωσιμά.

Η εικόνα φιλοτεχνήθηκε με όλους τους κανόνες της παραδοσιακής μοναστικής αγιογράφησης δηλ.νηστεία,προσευχή,λουστράρισμα του ξύλου με αγιασμό κ.α από τον ρώσο μοναχό Ιωάννη της ρωσικής μονής του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιον Όρος.

Η εικόνα αφότου ήρθε στο Ντονέτσκ μεταφέρθηκε για ευλογία σε πολλές ενορίες.Η πρωτότυπη εικόνα που θεωρείται από τα μεγαλύτερα κειμήλια του αγίου όρους μάτωσε όταν δια ξίφους την έπληξε πειρατής.

Τώρα για 2η φορά “ματώνει” στο ορθόδοξο Ντονμπάς…….

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Ανώνυμος 09/28/2014 @ 7:54 ΜΜ

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ…ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ "ΑΚΡΟΒΑΤΗ ΣΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ" ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΜΕΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟ "ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ"ΜΑΣ …ΛΟΓΟ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ"ΕΞΟΦΘΑΛΜΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ"ΚΑΙ ΑΤΥΠΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ…ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΑ ΚΑΛΟ "ΒΑΤΡΑΧΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" ΣΤΟ "ΑΡΚΟΥΔΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ"(ΚΑΛΙΣΤΡΑΤΟΣ).ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΡΑ-ΚΡΑΨΗ-ΜΟΥΖΙΝΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΣΤΗ "ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ" ΜΕ ΟΔΥΝΗΡΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ "ΟΛΕΘΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ…ΤΗ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΒΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ(ΑΙΤΟΛΩΣ)…ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ…ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ…ΑΚΤΩΤΗΡΙ-ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ(ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ).ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ(ΑΙΤΟΛΩΣ)…ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΥΝΗΓΙ(ΠΑΛΑΙΚΟ-ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ) ΑΠΟ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ(ΕΛΠΙΔΙΟΣ)…ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙ(ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ)…Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΗΔΟΥΣΕ ΣΑΝ ΑΛΕΠΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΟΙΑΣΤΕΙ…ΠΑΙΣΙΟΣ…Η ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ…ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΙΖΡΑΗΛΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ(ΣΥΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΖΡΑΗΛ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ)ΠΡΩΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ(ΙΡΑΚ) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ(ΟΤΣΑΛΑΝ)…ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΙΛ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ "ΞΥΝΕΙ" ΤΟ ΟΘΟΜΑΝΙΚΟΠΟΝΤΙΑΚΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ…ΟΤΑΝ ΤΟ "ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ" ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ "ΣΥΜΑΧΕΙ???!!!???._…ΜΕ ΡΩΣΙΑ-ΧΜΜ…(ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ)…ΕΜΕΙΣ "ΚΥΡΙΟΙ" ΜΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ "ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ"….ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟ ΚΟΣΥΦΟΠΑΙΔΙΟ-ΚΡΟΑΤΙΑ…ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ-ΤΟΥΡΚΙΑ….ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΤΙΣΤΙΧΑ….ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΑΝΤΕ ΙΝ ΗΠΑ…ΚΑΙ ΟΥΝΙΤΕΣ…."ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ"…ΜΕ ΒΛΕΨΕΙΣ ΣΕ ΙΡΑΝ-ΣΥΡΙΑ ΚΙΝΑ-ΚΑΥΚΑΣΙ-ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ-"ΓΕΩΡΓΙΑ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ…ΣΟΣ-ΑΝ.ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΧΡΙ ΑΙΓΥΠΤΟ…ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΑΦΛΕΓΟΥΝ…ΕΛΠΙΔΙΟΣ…ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ (ΜΙΝΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ)ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ…ΜΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ…ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ…Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΕΙΝΑΙ???ΚΑΠΟΥΤ!!!._…ΕΛΠΙΔΙΟΣ) ..ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ "ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΗΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ(ΠΑΙΣΙΟΣ)…Η "ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ" ΝΤΑΣΦΙΝΤΑΝΙΑ ΠΡΩΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

  2. Ανώνυμος 09/28/2014 @ 7:54 ΜΜ

    .Η ΑΜΕΡΙΚΗ "ΔΕ ΠΑΙΖΕΤΕ" ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΑ"ΝΤΟΥΡΑΣΕΛ"ΑΛΛΑΣΩΝ ΜΟΡΦΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ…ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ…ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ(ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ)…ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ ΙΣΩΣ "ΠΥΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ" ΑΛΛΑ "ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΙΚΗ"(ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΕΣ)ΜΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ…Η ΤΟΥΡΚΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ-ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ…ΝΤΑΣΦΙΝΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΗ(ΕΛΠΙΔΙΟΣ).ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ "ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑ ΠΟΤΑΜΩΝ"…ΔΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ…ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ"…ΣΑ ΝΑ "ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ"(ΠΑΙΣΙΟΣ)…ΝΜΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΛΙΝΟΥΝ(ΠΑΝΔΩΡΑ) ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΧΜΗ…ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ…ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…ΣΗΜΑΔΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕ 33ετη ΒΑΣΙΛΕΙΑ οπως ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ(ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ)ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ "ΛΑΣΚΑΡΙΔΕΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ" ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΗΡΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΚΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ…"ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ"…Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ…ΕΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…ΦΤΙΑΞΤΕ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ(ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ) ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΜΕ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΜΑΥΡΟΚΙΤΡΙΝΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ(ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ)ΚΑΙ "ΓΡΑΜΑΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ" ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ "ΕΝ ΤΟΥΤΟ ΝΙΚΑ" ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ…ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ…ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ(ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΚΑΘΑΡΟ)…ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ "ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ" ΛΟΓΟ "ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ"ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ…Π ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ "ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΩΜΕΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ" ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ…ΣΥΝΤΟΜΑ._

    • Ανώνυμος 09/28/2014 @ 9:44 ΜΜ

      ΡΩΜΕΪΚΟ;;; Όχι μην είναι ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟ!!! ΕΛΛΗΝΙΚΟ θέλεις να πεις φαντάζομαι! Οι Ρωμαίοι ήταν κατακτητές μας και αποτέλεσαν την έναρξη για το θαψιμο του Ελληνισμού για 1800 χρόνια!

      • Ανώνυμος 09/29/2014 @ 12:36 ΜΜ

        Ρωμιός στα ποντιακά ειναιι ο έλληνας . Άλλο Ρωμαίος κ άλλο Ρωμιός . Οι έλληνες της διασποράς κ συγκεκριμένα της Ρωσίας έτσι ρωτούσαν ο ένας τον άλλον .. Ρωμιός είσαι ;; Δηλαδή : έλληνας εισαι ;;;

        • Ανώνυμος 09/29/2014 @ 2:12 ΜΜ

          Έχεις δίκιο ότι έτσι έχουμε μάθει να αυτοαποκαλουμαστε. Το ζήτημα είναι να γνωρίζουμε το πως προέκυψε αυτό. Απλό παράδειγμα που καταδεικνύει την προέλευση είναι αυτό που συνεβει σε έναν γείτονα μου. Αυτός λοιπόν έχει ένα από τα πιο κοινά ελληνικά ονοματεπώνυμα. Επειδή από νεαρή ηλικία του άρεσε το ουισκάκι με προτίμηση στο Jack Daniels, εδώ και πολλά χρόνια τον φωνάζουν όλοι ΤΖΑΚ! χρόνια τώρα δεν έχει βάλει σταγόνα αλκοόλ στο στόμα του. Συνεχίζουν όμως όλοι να τον αποκαλούν ΤΖΑΚ, κάτι που ο ίδιος δεν τον θέλει και δεν τον εκφράζει πλέον. Μάλλον είναι στίγμα που προσπαθεί να το ξεκολλήσει από πάνω του. Με την επανάληψη όμως, οι γείτονες του δεν τον αφήνουν. Με την λογική που προαναφέρεις, ένας νεοφερμενος στην γειτονιά θα μπορούσε να ισχυρίζεται ότι εδώ τον Γιάννη τον λένε ΤΖΑΚ άρα δεν είναι συνώνυμο του αλκοολικός. Ας δούμε λοιπόν πως προέκυψε αλλά το σημαντικότερο πως καθιερώθηκε το ΡΩΜΙΟΣ! Στα χίλια χρόνια επικράτησης της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, βασική πολιτική της εξουσίας ήταν να περιορισθεί εώς εξαφανισεως το οποιοδήποτε εθνικό – φυλετικό αίσθημα των πολιτών της. Όπως είναι λογικό κάθε τεράστιο πολυεθνικό κράτος, για να ομογενοποιησει τους πληθυσμούς της επικράτειας του, λειτουργεί ως μηχανή του κιμά! Όταν λοιπόν αγοράζεις κιμά απο τον κρεοπωλη σου, παρόλο που αυτός είναι μίσος χοιρινος και μίσος μοσχαρισιος, ΕΣΥ δεν κανείς διάκριση των συστατικών του, ούτε ποτέ αναφέρεις την σύσταση του εάν δεν ερωτηθείς. Τον αποκαλείς ΚΙΜΆ σκέτο. Πρόσφατα παραδείγματα τόσο η Σοβιετική Ένωση όπου όλους τους αποκαλουσαμε μέχρι τη διάσπαση της ΡΏΣΟΥΣ! μετά μάθαμε για Εσθονιες, Λετονιες, Λιθουανιες, Γεωργιες κλπ. Να πούμε για τους ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΥΣ; Όλοι ήταν ΣΈΡΒΟΙ; Όχι φυσικά! Μετά μάθαμε για Βοσνιους, Κροάτες, Σλοβενους, Σκοπιανούς κλπ. Εάν τους μεν σήμερα τους πεις ΡΏΣΟΥΣ και τους δε Σέρβους θα δεις πως αντιδρούν. Έτσι λοιπόν έμεινε και το ΡΩΜΙΟΣ για τους πολίτες κυρίως της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτή όμως έχει πεντακόσια χρόνια που διαλύθηκε. Το πιο ισχυρό εθνικό-φυλετικό στοιχείο στα σπλάχνα της ήταν ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΌΣ. Για αυτό και οι δράσεις υπέρ της κατάργησης οποιασδήποτε λέξεις παραγωγού της ΕΛΛΑΣ ήταν ιδιαίτερα επίμονες και σκληρές. Ας δούμε όμως και την ετυμολογία της στην μεγαλύτερη και εγκυροτερη εγκυκλοπαιδεια του κόσμου, την ΠΑΠΥΡΟΣ-LAROUSSE-BRITANICCA:
          ΡΩΜΙΟΣ: ο (θηλυκό Ρωμιά) ΕΤΥΜΟΛΟΓΊΑ "ο Ρωμαίος κάτοικος της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κυρίως ο χριστιανός ορθόδοξος" με συνιζηση ( βλέπε Μυτιληναιος – Μυτιληνιος)
          Ακόμη και μετά την απελευθέρωση της πατρίδας μας, οι ξένες δυνάμεις μας αρνήθηκαν το όνομα ΕΛΛΗΝ. Αντί αυτού μας φόρτωσαν το ΓΡΑΙΚΟΣ (GREEK). Πιστεύω λοιπόν, ότι για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την οποία ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ μας, που σημαίνει αλλαγή νοοτροπίας, πολιτισμικό επίπεδο, κοινωνική συνοχή, πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα απο τα βασικά! Αρχικά να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και να απορρίψουμε ότι ΔΕΝ είμαστε. Δεν είμαστε λοιπόν ούτε ΓΡΑΙΚΟΙ (έχουμε συγγένεια) και σίγουρα ΌΧΙ ΡΩΜΙΟΙ (Ρωμαίοι)!!! Οι τελευταίοι ήταν κατακτητές μας και σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΌ! Η χρήση της λέξης και μόνο, πιστοποιεί την παραδοχή μας για την εθνολογική αλλοιωσή μας! ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝ λοιπόν και ΜΌΝΟ ΑΥΤΆ!

      • Έλληνες , Ρώσοι , Σέρβοι, είμαστε όλοι ορθόδοξα αδέλφια κ θα αντισταθούμε μέχρι θανάτου , μπροστά στην σατανικη μηχανή που λέγεται Αμερική . Την γενοκτονια που ήθελαν να πραγματοποιήσουν τα νέο – ναζί Ουκρανικά στρατεύματα με την θερμή υποστήριξη των ' καλοθελητων' Αμερικανών στην ορθόδοξη πόλη Ντονμπάς κ άλλες πόλεις , δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των ορθοδόξων αυτονομιστών του Ντονέτσκ κ Σλαβιάνσκ κ των εθελοντών ( Ρώσων , ελλήνων , Τσετσένων , Σέρβων , Βραζιλιανων….. κ άλλων εθνικοτήτων ) που πολέμησαν με αξιοπρέπεια τον φασισμό του Κιεβου! Χρεώνουν στην Ρωσια , ότι εισέβαλε στο Ουκρανικό έδαφος με στόχο να φτάσει μέχρι το Κίεβο κ να κατακτήσει όλη την Ευρώπη … Πόση φαντασία έχουν αυτά τα ανήθικα όντα , ανθρώπους δεν μπορείς να τους πεις ;;!!.. Επι της ουσίας , πρόκειται για μια μεγάλη ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ….! Η Ρωσια ποτέ δεν ήταν εισβολέας σε καμία χώρα . Η Ρωσια ειναι η ασπίδα ασφαλείας για εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον πλανήτη. Οι δικοί μας πουλημένοι πολιτικοί κ δημοσιογράφοι θα έπρεπε να να δείχνουν την αλήθεια κ όχι τα ανελέητα ψέματα περί εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπαρχει θεός , μην το ξεχνάτε . Κάποια στιγμή όλοι εσείς που στηρίξατε αυτά τα εγκλήματα ευθέως η μη , θα πληρώσετε. Μην ελπίζετε σε κάτι άλλο. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ : το " απόλυτο κακό " δεν ειναι ούτε ο Πούτιν ούτε το καθεστώς του Συριου Προέδρου Άσαντ , αλλά οι Αμερικανοσιωνιστες που παρουσιάζονται ως ηρωικοί απελευθερωτές. Όλη τους η πολιτική ειναι ενα μεγάλο χολιγουντιανό μπλοκ Μπάστερ, με θύματα όλους τους λαούς του κόσμου εκτος του δικού τους. Πούτιν , είμαστε μαζί σου γιατί έχεις ανθρωπιά μέσα σου , έχεις αρχές , αξίες κ κανένας κ ποτε δεν πρόκειται να μας πείσει για το αντίθετο. Θα πολεμήσουμε την αισχρή προπαγάνδα τους κ η ΑΛΗΘΕΙΑ , θα λάμψει ! Ο θεός να μας εχει όλους καλά! Ελλαδα , Ρωσια , Σερβία μπροστά αδέλφια! Το καλό θα νικήσει γιατί πολύ απλά ο θεός δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι διαφορετικό!

  3. Ανώνυμος 09/29/2014 @ 5:34 ΜΜ

    Παναγία των Ιβηρων , σώσε μας ! Σώσε όλο τον άμαχο πληθυσμό της ανατολικής Ουκρανίας και προστάτεψε τους αυτονομιστές στρατιώτες απο τους Ουκρανούς Φασίστες και τους άθλιους συμμάχους τους. Παναγία , προσευχόμαστε σε σένα . Συγχώρεσε μας, αν μπορείς …

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*