Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:08 - 17/03/2014

Η Κριμαία ψήφισε Πούτιν

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

«Επιστρέφουμε στην πατρίδα. Η Κριμαία πηγαίνει στη Ρωσία», δήλωσε στους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Λένιν της Συμφερούπολης που πανηγύριζαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σέργκι Αξιόνοφ πριν τραγουδήσει, μαζί με το πλήθος και μία χορωδία τραγουδιστών που φορούσαν ναυτικές στολές των ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας τον ρωσικό εθνικό ύμνο.

Ηχηρό «ναι» είπε χθες το 96% των κατοίκων της Κριμαίας στην προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία, με καταμετρημένο, μέχρι αυτή τη στιγμή, περισσότερο από το 70% των ψήφων.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος Μιχαήλ Μαλίσεφ ανέφερε ότι η επίσημη συμμετοχή έφτασε το 82,17% επί του συνολικού αριθμού των πολιτών της Κριμαίας.

Σήμερα θα υποβληθεί στο ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν το επίσημο αίτημα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Για απόφαση που ««θα μείνει στην ιστορία» έκανε λόγο ο ανακηρυχθείς – μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία – πρωθυπουργός της Αυτόνομης Δημοκρατίας Σεργκέι Αξιόνοφ.

Χιλιάδες άνθρωποι από νωρίς, κρατώντας σημαίες της Ρωσίας και της Κριμαίας κατέβηκαν ενθουσιασμένοι στους δρόμους της πρωτεύουσας της Κριμαίας Συμφερούπολη και αλλά και της Σεβαστούπολης, έδρας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας τασσόμενοι, υπέρ της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία, επισφράγισε τη διάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση και ξύπνησε τις αποσχιστικές ορέξεις στην ανατολική Ουκρανία.

Στις μεγάλες βιομηχανικές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, φιλορώσοι διαδηλωτές προχώρησαν σε εκδηλώσεις επίδειξης ισχύος: στο Ντονέτσκ, διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της εισαγγελίας και στην έδρα των ειδικών υπηρεσιών (SBU) ενώ στο Χάρκοβο, 6.000 διαδηλωτές οργάνωσαν συγκέντρωση-δημοψήφισμα για περισσότερη αυτονομία και για την “κυριαρχία” της ρωσικής γλώσσας.

«Η Κριμαία θα ζητήσει τη Δευτέρα επισήμως την ένωσή της με τη Ρωσία», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σέργκι Αξιόνοφ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Το κοινοβούλιο της Κριμαίας θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση για να εγκρίνει την επίσημη υποψηφιότητα για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο ίδιος στους ξένους δημοσιογράφους.

Και ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου της Κριμαίας Βλαντίμιρ Κοσταντίνοφ -συμπληρώνοντας- υπογράμμισε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 ότι η απάντηση της Μόσχας στο δημοψήφισμα θα είναι γρήγορη, «διότι πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, δεν είναι μόνο ένα κριμαϊκό γεγονός, είναι ένα ρωσικό, ένα παγκόσμιο γεγονός».

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος έδινε στο 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόρων, επιλογή ανάμεσα στην ένωση με τη Ρωσία και σε ένα καθεστώς ευρείας αυτονομίας απέναντι στο Κίεβο.

«Το 95,5% ψήφισε υπέρ της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τοπικής εκλογικής επιτροπής Μιχάιλο Μαλίτσεφ μετά την καταμέτρηση άνω του 50% των ψήφων, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ξεπέρασε το 82%, παρά το κάλεσμα του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ στους κατοίκους της Κριμαίας να μποϊκοτάρουν τη διαδικασία.

Στο Μπακσισαράι, “πρωτεύουσα” της μουσουλμανικής κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας (που αποτελούν το 10-12% του πληθυσμού της περιοχής) οι δρόμοι ήταν άδειοι, αφού οι ηγέτες της κάλεσαν τα μέλη να μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία.

Βέβαια, το δημοψήφισμα, το οποίο παρουσιάσθηκε ως άσκηση λαϊκής δημοκρατίας από τις φιλορωσικές αρχές της Κριμαίας και τη Μόσχα, διεξήχθη παρουσία χιλιάδων ρώσων στρατιωτών που ελέγχουν τη χερσόνησο εδώ και δύο εβδομάδες μαζί με τις φιλορωσικές πολιτοφυλακές.

Οι ψηφοφόροι πάντως, μακριά από τη διπλωματική αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρωσία και τις δυτικές δυνάμεις, προσήλθαν μαζικά από νωρίς το πρωί στα εκλογικά τμήματα της χερσονήσου, ενθουσιασμένοι με την προοπτική ότι θα πετάξουν προσεχώς τα ουκρανικά τους διαβατήρια και ελπίζοντας να ζήσουν καλύτερα με τις ρωσικές επιδοτήσεις.

Η πλειοψηφία άλλωστε των ρωσικής καταγωγής κατοίκων της Κριμαίας δεν αισθάνθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξήντα ετών ταύτιση με την Ουκρανία, από την οποία προσαρτήθηκε η χερσόνησος με απόφαση του Νικίτα Χρουστσόφ.

Σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls στις 8 μ.μ. της Κυριακής, ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως απορρίπτει το δημοψήφισμα στην Κριμαία και χαρακτήρισε «επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές» τις ενέργειες της Ρωσίας.

«Οπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί μας έχουν καταστήσει σαφές: η στρατιωτική επέμβαση και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου θα έχουν υψηλό τίμημα για τη Ρωσία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

«Αυτό τον αιώνα, έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές που η διεθνής κοινότητα στεκόταν και παρακολουθούσε μία χώρα να καταλαμβάνει δια της βίας το έδαφος άλλης χώρας», προειδοποίησε.

Η Μόσχα από την πλευρά της υποστήριξε από την πρώτη στιγμή, ότι οι κάτοικοι της περιοχής, το 60% των οποίων είναι ρωσικής καταγωγής, έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Να αποφασίσουν δηλαδή, εάν επιθυμούν να παραμείνουν στην Ουκρανία.

Το Σάββατο, μια διεθνής αποστολή παρατηρητών με επικεφαλής τον αριστερό πολιτικό από την Πολωνία, Ματέους Πισκόρκι είχε αναφέρει ότι «δεν υπήρχαν ενδείξεις για προεργασία νοθείας».

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) βέβαια, δεν έχει στείλει παρατηρητές γιατί, όπως διευκρίνισε, δεν το ζήτησε η κυβέρνηση της Ουκρανίας η οποία θεωρεί αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα.

Για κυρώσεις-εξπρές προετοιμάζεται η ΕΕ

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδίκασε επισήμως το δημοψήφισμα στην Κριμαία, χαρακτηρίζοντάς το «παράνομο και αθέμιτο» , αντίθετο με το ουκρανικό σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο και ανακοίνωσε ότι η επιβολή κυρώσεων θα αποφασισθεί τη Δευτέρα.

«Το δημοψήφισμα είναι παράνομο και αθέμιτο και το αποτέλεσμά του δεν θα αναγνωρισθεί», δήλωσαν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αντίστοιχα σε κοινή τους ανακοίνωση, στην οποία καλούν τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της ώστε να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα και να παραμείνουν εντός των στρατοπέδων τους.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εξετάσουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες την κατάσταση και θα αποφασίσουν για την επιβολή νέων κυρώσεων σύμφωνα με τη διακήρυξη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της 6ης Μαρτίου.

Η απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 6 Μαρτίου προβλέπει την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων υπό μορφήν δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων και μη χορήγησης αδειών εισόδου , εάν η Ρωσία δεν δεσμευθεί για την ταχεία αποκλιμάκωση της έντασης.

Οι πρεσβευτές των 28 στην ΕΕ εκλήθησαν να συνεδριάσουν το βράδυ της Κυριακής για να καταρτίσουν κατάλογο Ρώσων και Ουκρανών τους οποίους θα αφορούν οι κυρώσεις, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή. Τα ονόματα του καταλόγου δεν θα γίνουν γνωστά πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών αύριο το πρωί στι 09.30 τοπική ώρα).

«Μία λύση στην κρίση δεν μπορεί να βρεθεί παρά με τη συνεργασία επί διπλωματικού σχεδίου, συνεργασία που θα περιλαμβάνει και απευθείας συνομιλίες ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η λύση αυτή «θα πρέπει να βασίζεται στην εδαφική ακεραιότητα , την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», επισημαίνουν.

«Καλούμε τη Ρωσία να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις ώστε να περιορισθούν στα επίπεδα που ίσχυαν προς της κρίσης και εντός των μόνιμων στρατοπέδων του, όπως επιτάσσουν οι ισχύουσες συμφωνίες», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

newsbomb.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 03/18/2014 @ 6:22 ΠΜ

    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ !
    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 5 ΝΗΣΙΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ .
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ !
    ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΣΕ ΔΥΟ ΦΤΩΧΕΣ ΧΩΡΕΣ .
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ .
    ΟΧΙ ΜΙΡΑΖ ΚΑΙ F-16 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*