Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:45 - 20/05/2014

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξασφαλίζει την ειρήνη!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εξασφαλίζει την ειρήνη!

Ευσταθεί το επιχείρημα ότι η ΕΕ έχει αποτρέψει τους πολέμους;

Είναι γεγονός ότι στον Μεσοπόλεμο κυριάρχησε ο εθνικός προστατευτισμός, τα δασμολογικά τείχη, ο οικονομικός εθνικισμός, που είχαν σημαντική συμβολή στην έκρηξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Βέβαια, κινητήρια δύναμη ήταν η ανισόμετρη ανάπτυξη του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, η όξυνση των αντιθέσεών τους, το ξαναμοίρασμα του κόσμου υπέρ της καθημαγμένης απ’ τη Συνθήκη των Βερσαλιών Γερμανίας.

Η συγκρότηση και η σταδιακή διεύρυνση της ΕΕ απέτρεψαν τους πολέμους μεταξύ των κρατών – μελών της. Αυτή η πραγματικότητα έδωσε λαβή σε μίαν αυθαίρετη ιδεολογικοποίηση: ότι η ολοκλήρωση εξασφαλίζει την ειρήνη, ενώ η ιστορικά «παρωχημένη» πραγματικότητα των εθνών – κρατών προάγει τον πόλεμο. Η γενίκευση είναι αυθαίρετη και στα δύο σκέλη της!

Η Ε.Ε. έχει συμβολή στην ευρωπαϊκή ειρήνη. Συνέβαλαν όμως και η ισορροπία του τρόμου των δύο «μπλοκ», το ισχυρό κίνημα ειρήνης, ο φόβος των πυρηνικών οπλοστασίων. Ούτε βέβαια τα έθνη-κράτη είναι καταδικασμένα να διεξάγουν πολέμους μεταξύ τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι πόλεμοι υποκινούνται ή εμπλέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Επιπλέον, η Ε.Ε. συνέβαλε στην ειρήνευση της Ευρώπης, αλλά ως ιμπεριαλιστικός οργανισμός έχει εγγεγραμμένο τον πόλεμο στο γονιδίωμά του, ιδίως στην κρίση του ως μέσο αντιστάθμισης της μειωμένης κερδοφορίας του.

Έτσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, ώστε να δημιουργηθούν κράτη προτεκτοράτα, ευάλωτα στη δορυφοροποίηση. Συμμετέχει σε πολέμους κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν, στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης (ορισμένα κράτη – μέλη), της Συρίας, ενώ στην Αφρική έχει σταθερό επεμβατικό ρόλο, με πρωταγωνιστή τη Γαλλία.

Έχει συγκροτήσει ευρωστρατό με δυνάμεις ειδικές στη στρατιωτική επέμβαση αλλά και στην εξουδετέρωση του «εσωτερικού εχθρού»…!

Ούτε διασφαλίζει η Ε.Ε. τα εθνικά μας σύνορα «ανατολικά σύνορα της Ευρώπης», όπως διακηρύσσουν αυτάρεσκα οι οπαδοί του δόγματος «ανήκομεν εις την Δύση».

Η αλήθεια είναι ότι ο δυτικός ιμπεριαλισμός (ΗΠΑ, ΕΕ) και η στρατιωτική τους ολοκλήρωση (ΝΑΤΟ) ούτε προστάτευσαν ούτε προστατεύουν τα εθνικά μας σύνορα από τον τουρκικό επεκτατισμό (Κύπρος, εναέριος χώρος, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ κ.α.). Ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός δεν προστατεύουν την εθνική ανεξαρτησία βάσει αρχών αλλά βάσει των συμφερόντων τους. Αλλού την καταλύουν (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη), αλλού χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την παραβίασή της (Ουκρανία).

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ανώνυμος 05/20/2014 @ 9:22 ΠΜ

    ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΗΙΣΗ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ…ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ ΤΗΝ ΑΘΕΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ..ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΛΑΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ…Μ.Α.Σ….που πιστευουν οι ΜΑΣΩΝΟΙ…ΕΛΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΕΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ…ΟΙΚΕΙΩΘΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ.

  2. Ανώνυμος 05/20/2014 @ 12:30 ΜΜ

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ…ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΩΔΕΚΑ…ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.. ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ… ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  3. Ανώνυμος 05/20/2014 @ 1:52 ΜΜ

    Ας γράψουμε την γνώμη μας…

    Καμία ειρήνη δεν έχει διασφαλίσει η άλλοτε Ε.Ο.Κ. και νυν Ε.Ε… απεναντίας!

    Μετά τον Β΄Π.Π. ο κόσμος μοιράστηκε μεταξύ των νικητών, όπως οι Η.Π.Α. και η άλλοτε Ε.Σ.Σ.Δ. έτσι στήθηκε μια περίοδος πλαστής ειρήνης. Ο όρος "πλαστής" είναι επιτακτικός, διότι προς το τέλος του Β΄Π.Π. για πρώτη φορά σε αυτόν τον πολιτισμό του ανθρώπου, χρεισιμοποιήθηκε ένα όπλο με απίστευτη ισχύ, το πυρηνικό όπλο. Έτσι αναγκαστικά έπρεπε να υπάρξει μια "πλαστή" περίοδος ειρήνης, εν μέσω των πυρηνικών όπλων.

    Βεβαίως επειδή η θυσία των προβάτων έπρεπε να συνεχιστή, βρέθηκαν και βρίσκονται άλλοι τρόποι θυσίας… τον πόλεμο με τα όπλα τον αντικατέστησαν με άλλους τρόπους… ναρκωτικά, τροχαία, αρρώστιες κ.λ.π. έτσι λοιπόν η ποσόστωση θυσίας, έχει παραμείνη η ίδια, ο τρόπος έχει αλλάξει!!!

    Σε αυτή την αλλαγή του τρόπου έχει βοηθήσει η άλλοτε Ε.Ο.Κ. και σημερινή Ε.Ε.

    Πέραν αυτού, ας θυμηθούν κάποιοι την διάλυση της άλλοτε Ε.Σ.Σ.Δ. και το τι ακολούθησε…

    α) Πόλεμος στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία…

    β) Συνθήκη Μάαστριχτ…

    γ) Πολεμική κρίση μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας, και αποτροπή του πολέμου με επέμβαση των Η.Π.Α. με αποτέλεσμα να "σκάσει" το σκάνδαλο Λεβίνσκι! Και ο…

    δ) Νέος πόλεμος στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία… με βομβαρδισμό του Βελιγραδίου.

    ε) Εμφάνισει του Β. Πούτιν, στην προεδρία της Ρωσίας.

    ζ) Συνθήκη Λισσαβόνας…

    η) Κατοχή της Ελλάδος με πολιτικό οικονομικούς όρους!

    Τόσο τον πόλεμο στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία, όσο και την κρήση του 1996 μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας τον ξεκίνησε η Γερμανία για τα συμφέροντα της, όπως αυτά βρίσκονται στο "μαλακό υπογάστριο" της… στην χερσόνησο του Αίμου… η Γερμανία για την επιβολή των σχεδίων της χρησιμοποίησε το στρατιωτικό βραχίονα του Ν.Α.Τ.Ο.

    Βεβαίως και η Ε.Ε. δεν διασφαλίζει ούτε τα σύνορα της Ελλάδος που είναι μέλος (ακόμα) της Ε.Ε.

    Η Συνθήκη του Μάαστριχτ 1992, αποδεικνύει στο θεωρητικό και γραφειοκρατικό μέρος, ότι τα μέλη της Ε.Ε. δεν έχουν καμία υποχρέωση να συμετάσχουν σε οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα, εάν και εφόσον α) Η Ελλάς δεχθεί ακραία φυσικά φαινόμενα, όπως σεισμούς, πυρκαγιές, θεομηνίες β) Αν η Ελλάς δεχθεί στρατιωτική επιβουλή, φυσικά από κράτος, μη μέλος της Ε.Ε.

    Ωστόσο τα άρθρα 5 και 10 του Τίτλου V που αφορά τις διατάξεις σχετικά με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλεια στην Ε.Ε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!

    http://europa.eu/legislation_summaries/glossary/european_security_defence_policy_el.htm

    Το τελευταίο έγινε πράξει με την κρίση του 1996 στα Ίμια… κανένα από τα μέλη της Ε.Ε. δεν στάθηκε ως σύμμαχος στην Ελλάδα, έναντι των διεκδικήσεων της Τουρκίας!!! Διότι η Ελλάδα, ΔΕΝ ανήκει στην αμυντική διάταξη της Ε.Ε.

    Συνεχίζεται…

  4. Ανώνυμος 05/20/2014 @ 1:52 ΜΜ

    Οπωσδήποτε τα τετελεσμένα κατά της Ελλάδος από την Συνθήκη του Μάαστριχτ, δεν άλλαξαν με την Συνθήκη της Λισσαβόνας το 2004. Αλλά….

    Αλλά με την Συνθήκη της Λισσαβόνας "έκλεισε" η οικονομική κατοχή της Ελλάδος, για όσο η Ελλάδα θα βρίσκεται είτε ως μέλος της Ε.Ε. είτε στην ευρωζώνη.

    Να υπενθυμίσουμε, ότι το 2006 υπήρξε κατάρριψει ελληνικού πολεμικού αεροσκάφους, από τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο… και όμως κανείς από τους εταίρους μας, στην Ε.Ε. πείρε κάποια θέση υπέρ της Ελλάδος, για αυτή την πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας!…. μιας και καμία συνθήκη, η συμφωνία, δεν τους υποχρεώνει για κάτι τέτοιο.

    Τον Ιανουάριο του 2014, έγινε ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά… ο λιμένας καταστράφηκε. Ποιά ήταν η βοήθεια που μας έστειλε η Ε.Ε.; Ούτε κωλόχαρτα!

    http://www.fimes.gr/2014/02/kefalonia-seismos-4/comment-page-1/

    Δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας!… Η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει στην αμυντική διάταξη της Ε.Ε. τόσο απλά!

    Και όποιοι λένε, ότι με την οικονομική κρίσει που έχει η Ελλάδα… θα σταθούν κάποιοι ως σύμμαχοι της… εκτός το ότι τα πιάνουν χοντρά!.. την παίζουν και με τα δύο τα χέρια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν το αποβλακωμένο πολιτικοθρησκευτικό ποίμνιο, ανανεώνοντας πλαστές ελπίδες!

    Βασικά η νεότερη Ελλάδα μπήκε στην άλλοτε Ε.Ο.Κ. ώστε να δωθεί ως προίκα, αντί στους Αγγλοσάξονες, στους Βαυαροτεύτονες! Σε αυτή την προδοσία της πατρίδος… βοήθησε και ο κάτοικος της χώρας των Ελλήνων, με τις αμέτρες αδυναμίες του!

    Αυτά.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*