Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:14 - 21/06/2014

Η «βιομετρική κάρτα» έρχεται να βάλει τέλος στις αστυνομικές ταυτότητες!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος. Κι αυτό, γιατί δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.


Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» (μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας), η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων… που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

Η συγκεκριμένη μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών, δηλαδή δακτυλοσκόπηση, ιριδοσκόπηση ή γεωμετρία προσώπου, με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά τη χρήση τους, ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων. Το συγκεκριμένο έργο, με την επωνυμία «ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ», θα εκτελέσει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

kontranews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (10)

  1. Ανώνυμος 06/21/2014 @ 7:28 ΜΜ

    Κι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον "ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Αριθμό" για κάθε πολίτη!
    13μαΐ
    2014

    σχόλιο ID-ont: Μετά τον Γιώργο, το Ποτάμι νάτος κι ο επίδοξος σωτήρας (Τσίπρας) στην ίδια λογική. Από δεξιά, από το κέντρο και τώρα κι από αριστερά, γίνεται η ίδια πρόταση:

    Από το Οικονομικό Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
    ……………….
    III. Κατάργηση Αριθμού Αστυνομικής Ταυτότητας, Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, Αριθμού Δημοτολογίου, Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, Αριθμού Μητρώου Ανωνύμων Εταιρειών, Αριθμού Φακέλου Α.Ε. κλπ. Αντικατάστασή τους από ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Αριθμό, ο οποίος:

    • Για τα Φυσικά Πρόσωπα χορηγείται σε όλους με την έναρξη του συστήματος και από τη γέννησή τους (στο εξής).

    • Για τα Νομικά Πρόσωπα χορηγείται σε όλα με την έναρξη του συστήματος και με την έναρξη τους (στο εξής).
    …………………….

    ID-on't renounce my freedom

    • Ανώνυμος 06/21/2014 @ 8:05 ΜΜ

      Και σιγα σιγα ερχεται και το "τσιπαρισμα"….

      • Ανώνυμος 06/21/2014 @ 10:29 ΜΜ

        τσιπράρισμα μήπως;

        …….

      • Ανώνυμος 06/22/2014 @ 1:53 ΠΜ

        …που θα φέρνει μαζί του τον θάνατο για όσους δεν είναι αρεστούς στη δρακονιανή αδελφότητα!

        Μην ξεχνάτε πως τα RFID θα εμπεριέχουν μια μικρή αλλά πανίσχυρη ποσότητα υδροκυανίου η οποία θα διοχετεύεται εξ' αποστάσεως στο σώμα μας με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

        Ειδικά τα νεογέννητα βρέφη θα είναι τα πρώτα που θα μπουν στη μαύρη λίστα των δρακονιανών μόλις εφαρμοστεί το μέτρο της ηλεκτρονικής σήμανσης.

        Το κλάμα ενός παιδιού που έρχεται στον κόσμο είναι αυτό που ενοχλεί περισσότερο από ποτέ αυτά τα γλοιώδη κτήνη.

        Μ' αυτό τον τρόπο οι σαυρήτες θα μπορούν με περισσή ευκολία να σκοτώνουν τα νεογνά πριν αυτά προλάβουν καν να δουν το φως της ζωής – προβάλλοντας το γελοίο εγχείρημα της δήθεν ασύμμετρης τρομοκρατικής απειλής.

  2. Ανώνυμος 06/21/2014 @ 7:49 ΜΜ

    Ας αφήσουμε τα κόμματα… ο ελληνικός πολιτικός κόσμος είναι δεδομένη άσχημη πόρνη… αλλά διεθνούς φήμης, για τις υπηρεσίες του!

    Εμάς σε αυτό το ζήτημα, μας ενδιαφέρει περισσότερο η επίσημη θέση της Ορθοδόξου εκκλησίας! Υπάρχει;

    Βεβαίως και υπάρχει! Είναι η θέση του παπά… εδώ παπάς… εκεί παπάς… που είναι ο παπάς;

    Νάτος ο παπάς!
    http://www.star.gr/publishingimages/2012/12/251212143539_9457.jpg

    這些

  3. Ανώνυμος 06/21/2014 @ 8:00 ΜΜ

    Στη Σουηδία εφαρμόζεται ήδη (πειραματικα) η μεθοδος πληρωμής με την "παλάμη" αντι καρτας ή μετρητών…

  4. Ανώνυμος 06/21/2014 @ 9:05 ΜΜ

    Η «βιομετρική κάρτα» έρχεται να βάλει τέλος στις αστυνομικές ταυτότητες!…ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΚΟΛΗΤΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟ…ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ? ΑΓΚΑ ΓΚΑ ΓΚΟΥ ΓΚΑ ΓΚΑ ΑΟΥΝΤΙΝΤΙ ΑΟΥΝΤΙΝΤΙ …ΚΓΑΝΚΓΑΡΑ ΑΟΥΝΤΙ ΓΚΑΚΓΑ…ΤΟ ΠΕΛΕΚΙ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟΜΑΣΩΝΟΙ._

  5. Ανώνυμος 06/22/2014 @ 7:34 ΠΜ

    βιομετρικη πουτσα που θελετε

  6. Ανώνυμος 06/22/2014 @ 9:02 ΠΜ

    Ευτυχώς που θα τους προλάβουν τα γεγονότα ,και δεν θα το πάρουμε…

  7. Ανώνυμος 06/22/2014 @ 2:04 ΜΜ

    δεν είναι πειραματικο,,,στην αγγλια υπαρχουν 15.000 καμερες και λειτουργει!στο σταρ τσανελ υπαρχει σειρα καθημερινα στις 21¨00 η ωρα για να μπει στο υποσεινηδητο μας…..
    οσο για το τσιπακι ηδη σε πολλες μαιευτικες στην ελλαδα μπαινει στα νεογέννητα στην πατουσα τους όταν γεννιουνται….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*