Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:09 - 09/11/2014

ΕΧΕΙ ΑΦΗΝΙΑΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ… Δεύτερο σοκ από την Αγκυρα!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ερευνες και τουρκικός Στόλος μεταξύ Μεγίστης και Καρπάθου!

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για τον “δεύτερο γύρο” όχι μόνο στην Α.Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο:Η εικόνα που έχουν αυτή την στιγμή τα ελληνικά Επιτελεία, αλλά και χώρες οι οποίες παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις τουρκικές κινήσεις, διαβλέπουν προετοιμασίες για μακρά περίοδο έντασης.

Το πλέον ανησυχητικό, όπως αναφέρουν στρατιωτικά ιστολόγια:

Ετοιμάζουν κίνηση αντιπερισπασμού (;) στην περιοχή μεταξύ Μεγίστης και Ρόδου. Εκεί θα παιχθεί ακόμα μεγαλύτερο στρατηγικό παίγνιο από αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή νότια της Κύπρου. Πότε και με ποιο τρόπο;

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί αυτό να συμβεί και πριν τις 31 Δεκεμβρίου οπότε και ολοκληρώνεται τυπικά η κίνηση του Barbaros νότια της Κύπρου, με άλλο πλοίο, άλλοι εκτιμούν ότι “Θα περιμένουν το “Barbaros” που είναι το μοναδικό που θα κάνει σοβαρή έρευνα”.

Η Turkish Petroleum International Company ( TPIC), θυγατρική της κρατικής ΤΡΑΟ, ανακοίωσε ότι “θα διενεργήσει έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο” και όπως αναφέρουν πηγές από το τουρκικό υπουργείο ενέργειας “η εταιρεία υπέβαλε αίτημα επέκτασης των αδειών της στις αρμόδιες αρχές της χώρας”, αλλά αυτό είναι το καθαρά τυπικό μέρος.

Οι έρευνες θα γίνουν σε μεγάλο ποσοστό τους επί των περιοχών της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με τον γνωστό τρόπο: Συνοδεία πολεμικών πλοίων. Ηδη ο ναύσταθμος Ακσαζ ενισχύεται καθημερινά με μεγάλο απόθεμα σε ναυτικά όπλα και καύσιμα για να συποστηριχθεί ο τουρκικός Στόλος που θα συνορεύει το ή τα ερευνητικά πλοία..

Οι περιοχές που επικεντρώνεται η έρευνα φτάνουν μέχρι την Κάρπαθο, ενώ και στο βόρειο Αιγαίο θα υπάρξει πρόβλημα, αν επιχειρηθεί προσέγγιση στο πλούσιο – σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις – κοίτασμα του Μπάμπουρα.

Καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος ανατολικά της Κρήτης αυτού που η Ελλάδα, φιλοδοξεί να χαρακτηρίσει ως ΑΟΖ, την οποία βέβαια δεν αποδέχεται η Άγκυρα καθώς θεωρεί ότι το σύμπλεγμα των νησιών της Μεγίστης δεν συνιστά δικαίωμα ΑΟΖ κατά μία ερμηνεία που μόνο οι Τούρκοι θα μπορούσαν να δώσουν.

Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (1,2,3,4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα (βλέπε χάρτη)

Η απόφαση της Άγκυρας να ρίξει την “μεγάλη ζαριά” βέβαια δεν είναι άσχετη ούτε με αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως “παράθυρο ευκαιρίας” λόγω της (θεωρούμενης από τους Τούρκους) αδυναμίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να παρατάξουν επί μακρό χρόνο ισχυρή και κατάλληλη αεροναυτική δύναμη στην Α.Μεσόγειο, ούτε με την συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή.

Με ένα στόλο που υπερέχει από 4:1 στα υποβρύχια που μπορεί να παρατάξει άμεσα το κάθε Ναυτικό, 2:1 στις παρατακτέες φρεγάτες, με μηδενική παρουσία κορβετών έναντι των 6 τουρκικών, με απόλυτη υπεροχή σε αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (από ελληνικής πλευράς δεν υφίσταται ούτε ένα!) “Ποιος θα μας σταματήσει;” μοιάζουν να λένε και θα φανεί στην πράξη, πολύ σύντομα η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Πολύ σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα υπεραπιστούμε ή θα παραχωρήσουμε de facto…

Και φυσικά υπάρχει και η τρίτη “καυτή” περιοχή:Μεταξύ των ελληνικών νησιών και της Χαλκιδικής στο βόρειο Αιγαίο, πολύ μακριά από τα τουρκικά χωρικά ύδατα κα δυτικά του 25ου Μεσημβρινού!

Για την ακρίβεια δίνουν ως περιοχή ερευνών την θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της Χαλκιδικής, δυτικά της Σαμοθράκης και νότια της Θάσου, ακριβώς επάνω στα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα και πιο ειδικά στην περιοχή του ακρωτηρίου Μπάμπουρας, αντικείμενο της κρίσης του 1987!

Από τις πρώτες έρευνες στις αρχές της δεκαετίας του ’70 φαίνεται ότι στην περιοχή το κοίτασμα είναι «καθαρό» από θειάφι. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το συγκεκριμένο κοίτασμα προσφέρεται για μια παραγωγή που μπορεί να φτάσει και τα 200.000 βαρέλια ημερησίως.

Μετά την συνάντηση με το Ρ.Τ.Ερντογάν ο Δ.Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Α.Σαμαρά και τον Ε.Βενιζέλο για τις διαθέσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν…

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ανώνυμος 11/09/2014 @ 3:05 ΜΜ

    O ωραιοπαθης εβραιος μητσαρας αβρααμ-οπουλος
    πηγε στην τουρκια να κανονισουν τις λεπτομερειες της επεμβασης.
    Το σχεδιο ειναι ελληνοτουρκικο και εξυπηρετει τα σχεδια των σιωνιστων.

    Οι προδοτες κυβερνητικοι ανθελληνες μαζι με τον καρα-πασσα
    τα εχουν κανονισει για να μπορεσουν να δραπετευσουν ανενοχλητοι απο την Ελλαδα.

    Ποιος ειναι ο μη κυβερνητικος τιποτα που πηγε να διαπραγματευτει με τον προεδρο της γειτονικης εχθρικης χωρας ?
    Ως τι πηγε ? Ως υπουργος, ως πρωθυπουργος, ως προεδρος? Δεν ειναι τιποτα απ ολα αυτα.
    Λετε αν παω εγω ή εσεις, θα μας δεχτει ο προεδρς μια οποιασδηποτε χωρας ?
    Μηπως λοιπον πηγε με την ιδιοτητα του μασονου, του εβραιου, του ανθελληνα ? Εδω ναι, το δεχομαι.

  2. Ανώνυμος 11/09/2014 @ 3:20 ΜΜ

    Περιεργο!!!!!
    Ακριβως εκει που γραφει για ερευνες μεταξυ
    Μεγιστης Και Καρπαθου, απο πανω εχει μια διαφημηση
    που γραφει : αιμορροιδες τελος..
    Τυχαιο;;;;

  3. Ανώνυμος 11/09/2014 @ 4:54 ΜΜ

    Ελα Πουτιν ειμαστε γκα-γκα εδω κατω,στειλε καμια δυο καινουργιες ντουζινες S απο αυτα που εχεις για δευτερα στη καβαντζα,για να κανεις καποιες δοκιμες ευθυγραμισης και ισχυος και να αρχισουμε να βγαζουμε το μαυρο ζουμι,γιατι μ αυτους εδω που εχουμε μπλεξει ειναι αδυνατον για ασπρη μερα….

  4. Ανώνυμος 11/09/2014 @ 10:01 ΜΜ

    ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ 5:05 ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΚΕΥΤΩΝΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*