Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:33 - 07/07/2014

Εφιάλτης προ των πυλών…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Εδώ και τρεις μέρες το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ “Cape Ray” βρίσκεται έμφορτο με τα χημικά της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου,
νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνοδεία πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Θεωρητικά η διαδικασία για πρώτη φορά εν πλω της υδρόλυσης έχει ξεκινήσει.

Το ίδιο θεωρητικά οι Αμερικανοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και όλα κινούνται βάσει ενός χρονοδιαγράμματος από 60 έως 90 μέρες. Ο Οργανισμός Απαγόρευσης των Χημικών παραπέμπει για τις όποιες ευθύνες στους Αμερικανούς, διαβεβαιώνει όμως ότι επιθεωρητές του διαρκώς παρακολουθούν το όλο εγχείρημα και πιστοποιούν ότι κατά τη διαδικασία της υδρόλυσης θα καταγραφούν τα πάντα, ωστόσο δεν αναμένουν κανένα πρόβλημα μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος (!).

Τόσο οι Αμερικανοί όσο και ο Οργανισμός υποστηρίζουν ότι, έστω και χωρίς τα χημικά της Συρίας (;), όλες οι δοκιμές πάνω στο “Cape Ray” έδειξαν ότι το σύστημα με τους διπλούς αντιδραστήρες λειτουργεί ασφαλώς. Αρνήθηκαν όμως να απαντήσουν επίσημα αν γνωρίζουν εκ των προτέρων πως αυτό θα ανταποκριθεί στις αντιδράσεις των χημικών της Συρίας που θα υδρολυθούν. Πολύ περισσότερο που Οργανισμός, στο ερώτημά μας αν υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε περίπτωση διαρροής στη θάλασσα ή τον αέρα ή ατυχήματος, αντί απάντησης δήλωσε άγνοια, παραπέμποντας στην αποστολή του “Cape Ray”, η οποία επίσης για το θέμα αυτό δεν έδωσε καμία απάντηση.

Νέα στοιχεία

Ο Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία δρ. Γιώργος Ζουγανέλης, που και στο παρελθόν είχε παρουσιάσει συγκλονιστικά στοιχεία για το επικίνδυνο του όλου εγχειρήματος, επανέρχεται τώρα με νέα στοιχεία και μάλιστα με επίκεντρο το σύστημα υδρόλυσης πάνω στο “Cape Ray”, σε σχέση με το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας που πρόκειται να εξουδετερωθεί, παραθέτοντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που κατά την επιστημονική του ανάλυση ενισχύουν την άποψή του, ότι το εγχείρημα είναι εξαιρετικά υψηλού ρίσκου, με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο κ. Ζουγανέλης, «σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφέρει πως η όλη διαδικασία της υδρόλυσης των χημικών στο πλοίο “Cape Ray” απαιτούσε ένα χώρο μέσα στο πλοίο με χοντρά τοιχώματα, ρομπότ κ.λπ., στον οποίο με την κατάλληλη μηχανική επεξεργασία θα αφαιρούντο τα χημικά από τις οβίδες πριν οδηγηθούν προς υδρόλυση. Υπέθεσα για λίγο ότι στο πλοίο “Cape Ray” χρησιμοποιούσαν την πιο τελευταία τεχνολογία».
Σημειώνεται ότι πάνω στο πλοίο, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, δε θα εξουδετερωθούν μόνο πρόδρομες χημικές ουσίες, αλλά και περιεχόμενο από χημικά οπλικά συστήματα της Συρίας.

Παλιά τεχνολογία

«Απ’ όσα περιφραστικά ανέφεραν άλλοι συνάδελφοι στην Ελλάδα, που παρακολουθούν πιο στενά το θέμα, κατάλαβα ότι στο “Cape Ray” χρησιμοποιείται μια παλαιότερη τεχνολογία, που δεν απαιτεί χρήση ρομπότ, αλλά περισσότερη ανθρώπινη συμμετοχή, πράγμα το οποίο κάνει το εγχείρημα ακόμη πιο επικίνδυνο. Είναι χρήσιμο να εξηγηθεί οπτικά το “γιατί” και αυτό κάνω στη συνέχεια. Αν δεν το δείτε, δε θα καταλάβετε την επικινδυνότητα του δήθεν ασφαλούς εγχειρήματος. Δε θα καταλάβετε την ευθύνη της κυβέρνησης, που δεν απαντά σοβαρά στα ερωτήματα που υπάρχουν, αλλά και την ευθύνη των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που αποκρύπτουν το πρόβλημα από τον ελληνικό λαό».

Τεχνικές δυσκολίες

Όπως εξηγεί ο κ. Ζουγανέλης, στη διαδικασία αυτή, εξουδετέρωσης χημικών οπλικών συστημάτων, κάθε βόμβα “κόβεται” χειρωνακτικά με ένα τροχό στο πάνω και στο κάτω μέρος της με σιδηροπρίονο για να αποχωριστεί το άνω κομμάτι της με τον αισθητήρα της πρόσκρουσης και το κάτω κομμάτι της με το εκρηκτικό, που συνεισφέρει στη θέρμανση των αρχικών αντιδραστηρίων που δημιουργούν το ισχυρό τοξικό χημικό.

Το υπόλοιπο μεσαίο κομμάτι της εισάγεται σε ένα πολύ ανθεκτικό κυλινδρικό σωλήνα μεγάλου πάχους, που περιστρέφεται. Στο χώρο αυτό γίνεται τεχνητά η έκρηξη για την παραγωγή του τοξικού αερίου και για κάθε βόμβα ξεχωριστά. Το αέριο που συνολικά παράγεται συλλέγεται σε τεράστια βαρέλια πριν αυτό οδηγηθεί τελικά στους δύο αντιδραστήρες υδρόλυσης του “Cape Ray”, που όταν φυσικά εργάζονται, αυξάνουν την πιθανότητα δημιουργίας ατυχήματος.

Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν περισσότερο στη διαδικασία, σημαντικό είναι να γνωρίζουν ότι το αρχικό εκρηκτικό υλικό που εξήχθη με τεχνητό τρόπο από κάθε βόμβα αντικαθίσταται κάθε φορά από ένα νέο που εισάγεται μέσα στον κύλινδρο εκτόνωσης, το οποίο πυροδοτείται εξωτερικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Διάλυση βόμβας χειρωνακτικά

Στη συνέχεια ο Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία Γιώργος Ζουγανέλης παρουσιάζει το πώς “διαλύεται” μια βόμβα χημικών χειρωνακτικά και μάλιστα τονίζοντας στις δύο φωτογραφίες που παραθέτει χαρακτηριστικά και τα εξής: «Παρατηρήστε την τρύπα του ειδικού κάδου συλλογής των “χημικών απορριμμάτων” κάτω από τον τροχό. Και αυτά τα “απορρίμματα” πρέπει να ανακυκλωθούν και μάλιστα εκτός θαλάσσης».

Ο καθηγητής παρουσιάζει στην ίδια ανάλυσή του και τη διαδικασία «διάλυσης» μιας βόμβας σε οριζόντια περιστρεφόμενο κύλινδρο εκτόνωσης.

Πλήρες σύστημα διάλυσης και εξουδετέρωσης

Ταυτόχρονα όμως ο Έλληνας επιστήμονας στην Ιαπωνία, αφού παραθέτει το σχετικό γράφημα που περιγράφει ένα πλήρες σύστημα διάλυσης και εξουδετέρωσης χημικών βομβών, όπως αυτές που υποτίθεται ότι παρέλαβαν για να αχρηστεύσουν από το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, ακριβώς από κάτω προσθέτει και μια φωτογραφία από το εσωτερικό του “Cape Ray”, από αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα, για την οποία σημειώνει με έμφαση αυτό που ελάχιστοι Έλληνες επιστήμονες έχουν πει από την πρώτη στιγμή, ενώ άλλοι προτιμούν και να σιωπούν και να δέχονται ως έχουν τις διαβεβαιώσεις Αμερικανών και Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών.
Όπως λέει, από τη φωτογραφία στο εσωτερικό του “Cape Ray” μπορούμε να παρατηρήσουμε «τη φτηνή προστασία με ακρυλικό υλικό που υπάρχει στο πλοίο “Cape Ray” για την προστασία του συστήματος διάλυσης των βομβών, αντί ενός τοίχου με διπλά τοιχώματα και αυτόματο σύστημα εξαερισμού, όπως θα έπρεπε».

Μάλιστα, ο καθηγητής παραθέτει και μια φωτογραφία από ακόμη πιο μεγαλύτερα συστήματα εκτόνωσης χημικών για χημικές βόμβες μεγαλύτερου μεγέθους

Μηνύσεις

Ενδιαφέρον έχει, τέλος, πως ο Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία Γιώργος Ζουγανέλης, με αφορμή την έρευνά του αυτή επί των στοιχείων που έχουν διαρρεύσει σχετικά με τη μέθοδο και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν πάνω στο “Cape Ray”, επιλέγει να κλείσει την όλη αναφορά του τονίζοντας: «Σε ένα σύνολο τόσων βομβών χημικών αερίων, που θα υπάρχουν στο πλοίο, η έλλειψη αυτοματοποίησης κατά τη διάλυσή τους είναι ένα μείον στην προστασία, και αυτό είναι πλέον κατανοητό.
Κατά τη γνώμη μου, το Συντονιστικό για τα Χημικά της Συρίας στην Κρήτη θα πρέπει να καταθέσει άμεσα αναφορά στον Άρειο Πάγο, αναφέροντας ονόματα υπευθύνων και να προχωρήσει σε μηνύσεις. Δεν πρέπει να υπάρξει διαφυγή σε περίπτωση ατυχήματος με το νόμο περί ευθύνης υπουργών για κανέναν υπεύθυνο, που βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την οικονομία της χώρας.

Μαθηματικά, η πιθανότητα να συμβεί ατύχημα είναι πολύ υψηλή. Μαθηματικά επίσης, η πιθανότητα να υπάρξει συγκάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος είναι πολύ υψηλή, αφού η μυστικότητα του εγχειρήματος προσφέρει τις απαραίτητες προϋποθέσεις».

Του Γιώργου Σαχίνη

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 6:11 ΠΜ

    Αν δού με κα λα το φύρερ η χιτλερ πριν διαβάσουμε η σβήνωντας οσα εχωμε ακούσει παρατηρούμε πως συμπερισλαμβανομένου του σωματοτυπου η φάτσα το δερμα η ρατσα του είναι μελαχρινή οι απόλυτα μελαχρινη φέρουν καταγωγή απο χώρες υποτροπικές η τροπικές μα τα χαρικτηριστικά στα μάτια τον ταυτοποιούν και καταχωρούν αυτόν στούς σασσανίδες ασιατες απο κεντρική έως παράλια μεσογειακή ασια.Οι σασσανίδες ονομάζοντε στα αραβικά άριοι.Οι πρωτεργάτες των ες ες που κατείχαν μόνο αυτοί το μυστικό σχέδιο της αυτοκρατορίας των ….. η την μεγαλύτερη απάτη της γης ηταν όλοι μελαχρινοί σατsαν ίδες.

  2. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 6:36 ΠΜ

    Παρα του οτι ο κόσμος εκπολιτίζετε αυτοι για λογους αδιευκρίνιστους γυρνούν η διατηρούν παρελθοντικες παραδόσεις και μιά η βασικη να ειναι αιμοσταγης σαν τα κρανια των εςες.Τι τους λένε οι θεοι τους να κάνουν τι τους τάζουν ακολούθουν πιστα τις αρχαίες παραδωσεις στα κουρικα

  3. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 7:07 ΠΜ

    Γιατι ο φύρερ εκανε παρέα με τουρκους οπως κανει και τωρα η γερμανια;

  4. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 7:21 ΠΜ

    Που το πανε θα ηθελα να ξερω α νατο γραψω και στα γκρικλις thath ela na jero

  5. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 10:24 ΠΜ

    Ξερουν οι αξιωματουχι ποιανου σχέδια εφαρμόζουν;

  6. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 11:36 ΠΜ

    Να τα παρουν στην αμερικη τα χημικα, τι δουλεια εχουν να τα αμολισουν στη μεσογειο… Θα επρεπε να τους παρουμε στο κυνηγι αλλα ειμαστε κοιμισμενες κοτες

  7. Ζητω κυριο ευπαρουσιαστο ευγενη ευκαταστατο για να παμε μαζι διακοπες. Εχω κατα νου ντουμπαγια και συναφη.

  8. Ανώνυμος 07/08/2014 @ 6:45 ΜΜ

    Παρε τον γαβαλα που ειναι διαθεσιμος

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*