Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:58 - 17/01/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΝΚ RUN ? ΕLA ΡΕ…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

16 Ιανουαρίου (Reuters) – H Alpha Bank και η Eurobank ήταν οι δύο Ελληνικές τράπεζες που ζήτησαν παροχή ρευστότητας έκτακτης ανάγκης (ELA) από την …


ελληνική κεντρική τράπεζα, δήλωσε μια τραπεζική πηγή στο Reuters την Παρασκευή.

“Ενα εκτελεστικό στέλεχος του τμήματος σχέσεων με τους επενδυτές της Eurobank επιβεβαίωσε ότι είχε υποβάλει αίτηση για τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης. Η Alpha Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι αυξημένες εκροές καταθέσεων από την στιγμή που προέκυψαν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα για τις 25 Ιανουαρίου, σε συνδυασμό με τις κρατικές εκδόσεις εντόκων γραμματίων έχουν συμπιέσει τα επίπεδα ρευστότητας των τραπεζών.

(“Αρθρο του Γιώργου Γεωργιόπουλου, μοντάζ της Ντέπα Babington)

http://www.reuters.com/article/2015/01/16/greece-banks-idUSA8N0TB02820150116

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την στάση των Ελληνικών αρχών σχετικά με το θέμα του ELA.

Τόσο η Eurobank,, όσο και η Alpha Bank είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και έχουν και ιδιώτες μετόχους.

Καμία αρχή δεν ενδιαφέρεται να τους πληροφορήσει εγκαίρως αν οι τράπεζες τους ζήτησαν συνδρομή από τον ELA?

Δικαιούται μία διοίκηση τράπεζας να αρνείται να σχολιάσει μία τέτοια είδηση ή φήμη?

Kανένας δημοσιογράφος δεν έχει την εύλογη απορία, πώς γίνεται κάποιες τράπεζες , που πρόσφατα αποπλήρωσαν τα ομόλογα Αλογοσκούφη στην Τράπεζα της Ελλάδος , να δανείζονται στη συνέχεια από τον μηχανισμό του ELA?

Η διαφορά ?

“Οταν δανείζεσαι από τον μηχανισμό του ELA δεν παρέχεις ως εγγύηση τις μετοχές σου…

Οι ιδιώτες μέτοχοι για να γίνουν αρεστοί στην κυβέρνηση, χωρίς να έχουν επαρκή ρευστότητα, αφέθηκαν από τους αρμοδίους να αποπληρώσουν τα ομόλογα και συγχρόνως συμμετείχαν στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων?

To TXΣ γνώριζε για το θέμα αυτό και ενέκρινε τις οικονομικές αυτές κινήσεις?

Aπαντήσεις ενδεχομένως να μην δοθούν από κανένα υπεύθυνο…

Ελπίζω μόνο οι “Ελληνες καταθέτες να έχουν την αναγκαία ψυχραιμία και να μην σπεύσουν από την Δευτέρα να πάρουν τις καταθέσεις σπίτι τους.

Ειλικρινά ,δεν χρειάζεται να το κάνουν.

Οι καταθέσεις τους είναι ασφαλείς σε όλες τις Ελληνικές τράπεζες, ανεξάρτητα αν χρηματοδοτούνται από τον ELA ή όχι.

Αυτό κυρίως συμβαίνει γιατί ο μεγαλύτερος μέτοχος των ελληνικών τραπεζών είναι το TXΣ.

Το ΤΧΣ δεν μπορεί να αφήσει καμία τράπεζα του ακάλυπτη και διαθέτει απόθεμα περίπου 11 δισ ευρώ.

Ακόμα και στην ακραία περίπτωση κάποιου bail-in, οι ιδιώτες μέτοχοι προηγούνται του κουρέματος από τους καταθέτες και συμμετέχουν με την αξία των μετοχών τους.

Το ΤΧΣ έχει σαν κύριο μέτοχο το Ελληνικό κράτος, αλλά παραμένει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Οι διευθύνοντες το ΤΧΣ έχουν το δικαίωμα ,αλλά και την υποχρέωση να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες τους.

Αν όμως το κάνουν, θα πρέπει οι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι να απομακρυνθούν άμεσα από τις διοικήσεις των τραπεζών τους, πριν προηγηθεί η εκ νέου κρατική ενίσχυση.

Αυτός είναι και ο μόνος λόγος, που προσέφυγαν στο ELA oι δύο τράπεζες, όποιες και αν είναι.

Αντίθετα απ” ό τι πιστεύουν οι περισσότεροι καταθέτες, μία τράπεζα δεν πτωχεύει από την απόσυρση των καταθέσεων των πελατών.

Πτωχεύει μόνο όταν αντιμετωπίζει ζημίες μεγαλύτερες από τα κεφάλαια της.

Η απόσυρση καταθέσεων από μόνη της δεν προκαλεί ζημίες σε μία τράπεζα.

Η τράπεζα αποδίδει τις καταθέσεις δανειζόμενη από την ΕΚΤ και την ΤτΕ.

Για τον δανεισμό πληρώνει τόκους σ” αυτές και ενεχυριάζει περιουσιακά στοιχεία της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα δάνεια των πελατών της.

Το μόνο που καταφέρνουν οι καταθέτες με τον ανόητο πανικό τους είναι να εμποδίζουν τις τράπεζες, που οι ίδιοι σχιζοφρενικά προτίμησαν, από το να δίνουν πιστώσεις και δάνεια στην οικονομία.

Οι τράπεζες σήμερα δεν παρέχουν μερίσματα στους μετόχους τους, δεν παρέχουν φόρους στο κράτος και με τον τρόπο της σημερινής λειτουργίας τους ό τι κερδίζουν το παρκάρουν σε ένα λογαριασμό που προβλέπεται να καλύψει «μελλοντικές» ζημιές από «επισφαλή» δάνεια.

Αν οι καταθέτες με την συμπεριφορά τους τις οδηγούν να δανείζονται οι ίδιες αντί να δανείζουν την οικονομία, οι τράπεζες δεν προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία στην κοινωνία.

Καλύτερα τότε να κλείσουν ή να κρατικοποιηθούν…

Αυτό θέλουν οι ανησυχούντες καταθέτες?

Ta χρήματα τους κάτω από το στρώμα δεν αυγαταίνουν και δεν τους προσφέρουν ούτε ασφάλεια , ούτε υπηρεσία.

Θα το καταλάβουν σε κάποιο ποσοστό, όταν κάποιος διαρρήκτης η κακοποιός τους ελαφρώσει από το κομπόδεμα, αφού απειλήσει τη ζωή τους…

Στο σημείο αυτό μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ίσως οι καταθέσεις του να είναι ασφαλέστερες σε κάποια ξένη τράπεζα εκτός Ελλάδος.

Κάνει φοβερό λάθος…

Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θύμωναν με την Ελλάδα, γιατί δεν πληρώνουμε σαν χώρα τα κατ” αυτούς »χρέη» μας.

Μήπως φαντάζεστε ότι ,αν μας έδιωχναν από το ευρώ γι” αυτό τον λόγο, θα επέτρεπαν στη συνέχεια στους “Ελληνες πολίτες να διατηρούν καταθέσεις στις τράπεζες τους?

Oι καταθέσεις αυτές θα κατάσχονταν άμεσα για την πληρωμή του Ελληνικού χρέους, με νόμιμο τίτλο μία δικαστική απόφαση οποιουδήποτε Ευρωπαικού κράτους, που θα ζητούσε από την δικαιοσύνη του αποζημίωση για τους ζημιωθέντες υπηκόους του.

Το επιχείρησαν αυτό οι Ολλανδικές και οι Αγγλικές τράπεζες για τις ζημιές των υπηκόων τους στην Ισλανδία…

Δεν το πέτυχαν όμως μόνο και μόνο , γιατί το αίτημα απορρίφθηκε από την Ισλανδική δικαιοσύνη και το Ισλανδικό κράτος.

Σημαντική λεπτομέρεια: H Iσλανδία δεν είναι μέλος της ΕΕ και η Ισλανδική δικαιοσύνη είναι η μόνη , που τόλμησε να στείλει τραπεζίτες και πολιτικούς της στις φυλακές…

Αν όμως θέλετε να βασισθείτε στη Γερμανική, την Ολλανδική, την Φινλανδική και την Αυστριακή δικαιοσύνη, ρωτήστε τουλάχιστον αν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σεβάστηκαν τις καταθέσεις και τις περιουσίες των Εβραίων , που αρκετοί απ” αυτούς ήταν και συμπατριώτες τους…

Αν έχετε καταθέσεις σε ξένες τράπεζες θα πρέπει ήδη να τις ζητούσατε πίσω.

Και αν το κάνατε , ίσως να βλέπατε δημοσιεύματα και στον ξένο τύπο για Ευρωπαικά bank run και για κάποιες μεγάλες Ευρωπαικές τράπεζες, που θα αναγκάζονταν σε bail in λόγω πραγματικών ζημιών και όχι εξαιτίας «υπερβολικών» αναλήψεων για την πληρωμή κάποιου ευρωπαικού φόρου τύπου ΕΝΦΙΑ…

Αλλά αυτά κανένας “Ελληνας »πολιτικάντης» της λίστας Lagarde δεν μπορεί να σας το πει στην προεκλογική του εκστρατεία.

Θέλουν να πληρώνετε το Ελληνικό χρέος εσείς ,για να μην τους κατάσχουν οι Ευρωπαίοι τις καταθέσεις τους από μίζες στις ξένες τράπεζες,όπου τις διατηρούν…

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Εξηγεις πολυ ωραια ποτε πτωχευει μια τραπεζα;;;

    γιατι δεν εξηγεις ομως να καταλαβει και ο απλος κοσμος τι συμαινει ο ορος ΜΟΧΛΕΥΣΗ;;;

    για να καταλαβουν τι κανουν οι τραπεζες….

    Απατεωνες νομιμοι ειναι……

    αλλο πραγμα τα οικονομικα μιας τραπεζας και αλλο τα πραγματικα της κεφαλαια….

    μερα με τη νυχτα…..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*