Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:30 - 09/05/2014

Δώδεκα τοξικές χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο του παιδιού σας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Δώδεκα τοξικές χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο του παιδιού σας

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ο αριθμός των χημικών ουσιών που θεωρούνται τοξικές για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα των παιδιών έχει διπλασιαστεί την τελευταία επταετία.

Ο Δρ Φίλιπ Λάντριγκαν της Ιατρικής Σχολής “Mount Sinai” της Νέας Υόρκης και ο Δρ Φίλιπ Γρανζάν από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστώνη δημοσίευσαν τα ευρήματα της μελέτης του στην ιατρική επιθεώρηση “The Lancet” απευθύνοντας έκκληση για χάραξη “παγκόσμιας στρατηγικής πρόληψης” ώστε τα παιδιά να μην αντιμετωπίζουν νευροαναπτυξιακές διαταραχές εξαιτίας των βιομηχανικών χημικών που χρησιμοποιούνται ευρέως.

Με βάση στοιχεία των τριών τελευταίων δεκαετιών, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι αναπτυξιακές διαταραχές εκδηλώνονται σε ποσοστό 10-15% επί του συνόλου των γεννήσεων, με κυριότερες εκείνες που εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού και τη διάσπαση προσοχής και οι οποίες καταγράφουν αυξητικές τάσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι χημικές ουσίες που παρατίθενται κατηγορούνται και για μείωση των νοητικών δυνατοτήτων των παιδιών, για συμπεριφορικά προβλήματα, όπως ο περιορισμός του εύρους προσοχής, η εκδήλωση ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), η συναισθηματική ανισορροπία, οι διαταραχές ελέγχου των παρορμήσεων και η δυσλεξία.

Πέρα από τις κοινωνικές, υγειονομικές και συναισθηματικές προεκτάσεις οι επιστήμονες τονίζουν και την οικονομική/δημοσιονομική πτυχή του θέματος αφού μόνο στις ΗΠΑ, το κόστος της δηλητηρίασης των παιδιών από μόλυβδο αγγίζει τα 50 δισ. δολάρια, ενώ το υγειονομικό κόστος του μεθυλυδραργύρου σε 5 δισ. δολάρια.

—Οι βασικοί ύποπτοι

Τα έξι πρώτα χημικά που παρατίθενται είναι εκείνα που είχαν εντοπιστεί και σε παλαιότερες έρευνες ως ιδιαιτέρως επιβλαβή για τον παιδικό εγκέφαλο. Τα υπόλοιπα έξι προστέθηκαν πρόσφατα:

1. Μόλυβδος

Ο μόλυβδος βρίσκεται πολύ συχνά σε βαφές παλαιότερων κτηρίων και κατοικιών.

2. Μεθυλικός υδράργυρος

Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) συστήνει στις έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν συγκεκριμένα ψάρια πλούσια στη συγκεκριμένη ουσία όπως ο ξιφίας, ο καρχαρίας, το βασιλικό σκουμπρί και το ψάρι “tilefish”.

3. Πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs)

Οι ουσίες αυτές βρίσκονται σε παλιούς λαμπτήρες φθορισμού και παλιές ηλεκτρικές συσκευές όπως τηλεοράσεις και ψυγεία. Πλέον, η χρήση των PCBs έχει καταργηθεί.

4. Τετραχλωροαιθυλένιο (PERC)

Αυτό το συνθετικό χημικό χρησιμοποιείται ευρέως στο στεγνό καθάρισμα, σε βαφές και προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων, απωθητικά νερού, υγρά φρένων, καθαριστικά ξύλινων επιφανειών, κόλλες και αδιαβροχοποιητικά δέρματος σουέντ.

5. Αρσενικό

Το δηλητηριώδες αρσενικό μπορεί να καταλήξει σε τρόφιμα που καταλήγουν στο πεπτικό μας σύστημα όπως το ρύζι και το νερό.

6. Χλωρπυριφός (Chlorpyrifos)

Πρόκειται για χημικό εντομοκτόνο και παρασιτοκτόνο που χρησιμοποιείται στη βιομηχανική γεωργία.

7. Αιθανόλη

Η αιθανόλη περιέχεται στα αλκοολούχα ποτά τα οποία οι έγκυες γυναίκες και οι θηλάζουσες μητέρες πρέπει να αποφεύγουν.

8. Διφαινυλοτριχλωροαιθάνιο (DDT)

Η χρήση του συγκεκριμένου παρασιτοκτόνου απαγορεύθηκε το 1972 στις ΗΠΑ λόγω των επιπτώσεών του στην άγρια ζωή, ωστόσο χρησιμοποιείται ακόμα σε ορισμένες χώρες.

9. Φθόριο

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ και όλοι οι σοβαροί οργανισμοί υγείας παγκοσμίως συστήνουν στις μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους αντί να τους χορηγούν φθοριωμένο νερό (ή γάλα φόρμουλα).

10. Μαγγάνιο

Το χημικό αυτό βρίσκεται στο πόσιμο νερό και στο γάλα-φόρμουλα σόγιας για μωρά.

11. Τολουόλιο

Αυτή η χημική ουσία βρίσκεται σε βερνίκια νυχιών και σε άλλα παρεμφερή προϊόντα. Για αυτό το λόγο πρέπει να αποφεύγετε το μανικιούρ και το πεντικιούρ κατά την εγκυμοσύνη και να βάφετε τα νύχια σας σε καλά αεριζόμενους χώρους.

12. Πολυβρωμοδιφαινυλαιθέρες

Πρόκειται για επιβραδυντικά φλόγας που προστίθενται σε ένα μεγάλο εύρος καταναλωτικών προϊόντων.

econews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 05/09/2014 @ 4:33 ΜΜ

    Επίσης βλάπτουν και οι παρακάτω ουσίες:
    ΝΔ
    ΠΑΣΟΚ
    TV

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*