Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

20:08 - 20/04/2014

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ…!! ΜΥΚΗΤΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΙΤΗΡΩΝ…!!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η επιστημονική κοινότητα από τα αυξημένα κρούσματα του Wheat Rust, σε καλλιέργειες σιτηρών ανά τον πλανήτη.

Όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο του θέμα ο Independent της Κυριακής, μια έξαρση αυτής της ασθένειας, θα μπορούσε να εξαφανίσει από προσώπου Γης όλες τις σοδιές του πλανήτη.

Ο μύκητας Wheat Rust (που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως η «σκουριά του σιταριού»), έλαβε το όνομα του από την χαρακτηριστική ζημιά που κάνει στα φυτά που προσβάλει, καθώς αυτά αποκτούν το χρώμα της σκουριάς.

Η ασθένεια που στους επιστημονικούς κύκλους είναι γνωστή και ως η «πολιομυελίτιδα της γεωργίας» λόγο της σοβαρότητάς της, μέχρι στιγμής έχει ανιχνευθεί σε καλλιέργειες στην Αφρική, στην κεντρική και νότιο Ασία, στην Μέση Ανατολή, αλλά και στην Ευρώπη.

Η επιπτώσεις του μύκητα είναι γνωστές από την δεκαετία του ΄50, όταν σάρωσε το 40% της σοδιάς των σιτηρών στην επικράτεια της Βορείου Αμερικής. Οπότε η δυναμική επανεμφάνιση της ασθένειας έχει σημάνει συναγερμό, καθώς αποτελεί απειλή για την παγκόσμια επάρκεια τροφίμων.

Από την επιδημία της δεκαετίας του ’50 ως και σήμερα έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμυρίων λιρών για την ανάπτυξη ποικιλιών σιτηρών τα οποία θα είναι ανθεκτικά στον μύκητα. Παρόλα αυτά μια επιδημία που έπληξε το 1999 καλλιέργειες στην Ουγκάντα, αποδείχθηκε ότι ήταν απότοκο μιας μετάλλαξης του Wheat Rust.

Το περιστατικό τότε σήμανε συναγερμό, αναφορικά με την ταχύτητα μελλοντικών μεταλλάξεων και την διάδοση τους στις καλλιέργειες.

Για να επανέλθουμε στο τώρα, βρετανοί βοτανολόγοι υπολόγισαν με βάση τις τελευταίες εξελίξεις ότι το 90% όλων των ποικιλιών σιτηρών που καλλιεργούνται στην Αφρική, μπορούν να πέσουν θύματα της ασθένειας. Σε μια τέτοια περίπτωση εκτός του τεράστιου οικονομικού κόστους, η ανθρωπιστική καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 04/20/2014 @ 9:29 ΜΜ

    Για ολα αυτα που οταν τα ακουτε σας πιανει υστερια, φυτοφαρμακα, ανθεκτικες νεες ποικιλίες, φαρμακα, θεραπειες κλπ…..η "ατζεντα 21" δεν ειναι τιποτα μπροστα στη φυση και στη μη αυτονοητη "υποστήριξη" της οσων αφορα τη ζωή…
    ΝΙΚΟΣ

    • Ανώνυμος 04/20/2014 @ 11:29 ΜΜ

      Εχει πατατες που κανουν το παταταλευρο

      Εχει καλαμποκια που κανουν το καλαμποκαλευρο

      Εχει και ρυζια που κανουν πιλαφια

      Δεν θα μας λειψουν οι υδατανθρακες

      Επιστημονο-πιθηκακια να μην ειχαμε, καλα θα ητανε…

      Εαν και οταν κλεισουνε να συνορα, θα απαλαγουμε και απο αυτους

  2. Ανώνυμος 04/20/2014 @ 10:24 ΜΜ

    Ο γνωστος δαυλιτης ειναι που καταπολεμαται με προσθηκη σκονης επιπασης στο σπορο την γνωστη δαυλιτινη.No problem. Εχουν γνωση οι φυλακες.

    Ο αγροτης.

  3. Ανώνυμος 04/21/2014 @ 5:28 ΜΜ

    21 Απριλίου 2014 – 1:24 π.μ.

    Προσυπογράφω, οι αρθρογράφοι παίζουν εν αγνοία τους ή εξεπίτηδες τους αβανταδόρους της ατζέντας 21: Κινδυνεύουμε από τον μήκυτα!! Ετοιμαστείτε να φάτε το μεταλλαγμένο αλλιώς θα πεινάσετε, θα σας καεί το βίντεο, θα σας ψοφήσουν η γάτα και το καναρίνι.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*