Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:12 - 18/07/2014

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΟΤΟ ΤΟ ”ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΟΤΟ ΤΟ ”ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”

Ξυπνάς.

Ανοίγεις με δυσκολία τα μάτια σου, σαν τον τυφλό που ξαναβρήκε το φως του μετά από χρόνια. Προσπαθείς να τα κρατήσεις, έστω, μισάνοιχτα.
Νιώθεις το φως του ήλιου να σε χτυπάει στο πρόσωπο.

Ακούς την πρωινή φασαρία της γειτονιάς σου. Και τι κάνεις τότε;
Απλά… χαμογελάς. Ή τουλάχιστον, προσπάθησε.

Κάνε την κάθε σου μέρα πιο όμορφη, ξεκινώντας από το πρωί. Και κυρίως, ζήσε τη ζωή σου περισσότερο απ’ ότι τώρα.

Εδώ και τώρα…

ʺ Εδώ και τώρα ʺ… Σου λένε τίποτα αυτές οι τρεις λέξεις; Αν όχι, άφησέ με να μεγαλώσω λίγο την πρόταση.

ʺ Μάθε να ζεις στο εδώ και τώρα ʺ.

Αυτό λοιπόν, θα έπρεπε να είναι το μότο της ζωής σου. Γιατί όταν ζεις στο εδώ και στοτώρα, τότε μόνο ζεις πραγματικά. Όταν όλες σου οι σκέψεις και τα συναισθήματα αφορούν κάποια άλλη στιγμή, κάποια άλλη στιγμή στο παρελθόν ή στο μέλλον, τότε πολύ απλά, ξεχνάς το παρόν σου, ξεχνάς τη ζωή σου.

Το να ζεις σημαίνει να χαίρεσαι, να στενοχωριέσαι, να θυμώνεις πού και πού, να μαθαίνεις από τα λάθη σου, να αγαπάς αυτό που κάνεις, να συγχωρείς όσους σε πλήγωσαν, να ερωτευτείς όπως ακριβώς στην αγαπημένη σου ταινία, να γελάς πολύ αλλά και να κλαις, να μάθεις να σηκώνεσαι όταν κάποιος σε ρίξει κάτω, και πάνω απ’ όλα, να καταλάβεις πως τα πιο μικρά, καθημερινά πράγματα, αυτά που μέχρι τώρα δεν πρόσεχες καν, είναι αυτά που δίνουν νόημα στο ταξίδι που λέγεται ζωή.

Πώς θα τα κάνεις όλα αυτά, και μάλιστα πολλά παραπάνω, αν κολλάς συνέχεια σε αυτό που έγινε πριν λίγους μήνες ή, πολύ χειρότερα, πριν τρία και βάλε χρόνια; Δεν πρόκειται ποτέ να γιατρέψεις το παρελθόν, αν δεν κυνηγήσεις κάτι καλύτερο στο παρόν. Το παρελθόν υπάρχει μόνο για να μας δίνει μαθήματα. Οτιδήποτε κι αν ήταν αυτό που έζησες, είτε καλό είτε κακό, δεν πρόκειται να επιστρέψει. Και καλό είναι να το καταλάβεις όσο είναι νωρίς.
Αλλά κι εσύ που ζεις και χάνεσαι στις σκέψεις σου για το μέλλον, πιστεύοντας πως μόνο τότε θα έχεις αυτό που ονειρεύεσαι, δεν είσαι σε καθόλου καλύτερη θέση! Και εσύ χάνεις τη ζωή σου, και μην προσπαθήσεις να πείσεις τον εαυτό σου για το αντίθετο. Δεν σου λέω να μην έχεις προσδοκίες για το μέλλον σου, απλά να θυμάσαι πως το μέλλον δεν έχει μαγικές δυνάμεις που σου χαρίζουν ευτυχία. Μόνο αν ζεις στο παρόν με τον τρόπο που θέλεις, θα μπορέσεις να έχεις και το μέλλον που σχεδιάζεις.

ʺ Και τι να κάνω τώρα δηλαδή; ʺ, θα με ρωτήσεις.

Πρώτα απ’ όλα, για να ζήσεις στο εδώ και τώρα, πρέπει να μάθεις να παρατηρείς, πρέπει να αναπτύξεις τις αισθήσεις σου. Όταν περπατάς, ξεκίνα να βλέπεις γύρω σου, όχι απλά να κοιτάζεις, να παρατηρείς τη διαδρομή, τους ανθρώπους, τα κτίρια και οτιδήποτε άλλο υπάρχει μπροστά σου, μην προχωράς σαν να φοράς παρωπίδες. Μετά, προσπάθησε να ακούσεις καλύτερα. Προσπάθησε να καταλάβεις τις διαφορές μεταξύ της χαρούμενης πρωινής φασαρίας της πόλης, της μεσημεριανής κούρασης, ίσως και αγανάκτησης, της απογευματινής ηρεμίας και της βραδινής χαλάρωσης. Νιώσε την ενέργεια που σου μεταδίδει η κάθε ώρα της ημέρας και το κάθε μέρος και θα καταλάβεις τη διαφορά.

Αν υπάρχει κάτι στη ζωή σου που δεν σου αρέσει, άλλαξέ το τώρα. Μην περιμένεις πως θα γίνει από μόνο του κάποια στιγμή, ή, χειρότερα, πως κάποιος άλλος θα το κάνει αντί για σένα. Ή ακόμα, αν σκέφτεσαι κάτι που θέλεις να κάνεις μελλοντικά ή που θα ήθελες να κάνεις αλλά δεν το επιδίωξες ποτέ, μην το σκέφτεσαι, απλά καν’ το! Δεν υπάρχει προσπάθεια χωρίς πράξη. Και όταν υπάρχει πράξη, τότε υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να πάρεις αυτό που θέλεις. Μην το ξεχνάς ποτέ.

Όταν λοιπόν, ξυπνήσεις αύριο το πρωί, μη βιαστείς να γκρινιάξεις και να γυρίσεις πλευρό για να ξανακοιμηθείς. Νιώσε για μια στιγμή την ενέργεια από το φως που μπαίνει στο δωμάτιο, άκου προσεκτικά τους πρωινούς ήχους και τα πουλιά να κελαηδούν (αν έχεις αυτή την τύχη!) και χαμογέλα! Ακόμα κι εσύ, που ξύπνησες επειδή κάποιος έπιασε το τρυπάνι στα χέρια του 8 η ώρα το πρωί, κάνε μια προσπάθεια. Μια καινούρια μέρα ξεκινάει και μπορείς να τη ζήσεις όπως θέλεις μόνο εσύ.

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*