Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:45 - 12/09/2014

Από το 1978 η Αμερικάνικη Σχόλη ξέρει τι έχει το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης ; Θα μας απαντήσει το Υπουργείο Πολιτισμού;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τα λευκά σημεία της τομογραφίας (με τη σήμανση Η) δείχνουν τις λίθινες κατασκευές.

Η κ. Χαιδω Κουκουλη το 2003 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την επιστημονική ομάδα του Λάζαρου Πολυμενάκο δουλεύοντας με τη μέθοδο της σεισμικής τομογραφίας επιχείρησαν να καταγράψουν ότι υπάρχει μέσα στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.
με την μέθοδος της ακτινωτής τομογραφίας.

«Σε τεχνητό λόφο (πιθανό τύμβο) στη θέση Καστά Μεσολακκιάς Σερρών στην περιοχή της Αρχαίας Αμφίπολης έγινε διερεύνηση για τη λιθολογική δομή και τον εντοπισμό αρχαιολογικών δομών στο εσωτερικό του λόφου. Το περιβάλλον εφαρμογής αποτελείται από πιθανά κατάλοιπα κλασσικών ή ελληνιστικών κατασκευών σε μέτρια έως ασθενώς συνεκτικό εδαφικό υλικό μέγιστου πάχους 15m. Το γεωλογικό υπόβαθρο είναι στιφρή άργιλος και βρίσκεται σε μέσο βάθος 5.0 m. Η τοποθεσία βρίσκεται σε κοιλάδα, με μικρή μορφολογική κλίση. Ερευνήθηκε έκταση κυκλικής διατομής με ακτίνα 90 m και πάχος 6-8 m».

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, το ταφικό οικοδόμημα έχει κατεύθυνση νοτιοδυτική – προς την αρχαία Αμφίπολη – και οι διαστάσεις του οικοδομήματος σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι 20 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος, 5 μέτρα ύψος και περιλαμβάνει μια ράμπα – από την ανασκαφή αποδείχθηκε ότι είναι σκαλάκια – και ένα ταφικό μνημείο. Η επιφάνεια που καλύπτει φθάνει τα 100 τ.μ. και το ύψος του τα 5 μέτρα, το οποίο είναι μέσα σε ένα τύμβο, ενώ ο μαρμάρινος περίβολος έχει μήκους 497 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι οι αρχαιολόγοι βρίσκονται ακόμη στην αρχή της ανακάλυψης καθώς είναι μόλις λίγα μέτρα (από τα συνολικά 20 του μήκους) μέσα στον τάφο. Η απάντηση για το τι κρύβει ο νεκρικός ή οι νεκρικοί θάλαμοι θα δοθεί σύντομα.

Αυτό που δεν είναι γνωστό σε όλους είναι οτι το 1978 αμέσως μετα τον εντοπισμό της Βεργίνας απο τον Μανόλη Ανδρόνικο ειδικός δορυφόρος της NASA σκαναρε την περιοχή της Μακεδονίας και της Ευρύτερης Ελλάδας και απο τοτε η Αμερικάνικη Σχολη Κλασικών Σπουδών μια απο τις 17 (!!!) αρχαιολογικές σχολές στην Ελλάδα δρα σε στοχευμενα μερη ανα την Ελλαδα με εκπληκτικές αρχαιολογικές επιτυχίες που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ανοπαιας Ατραπού η περιοχή Αμφίπολη εχει σκαναριστει και εξεταστεί γύρω στο 1985 απο την Αμερικάνικη σχόλη.

Ρωτάμε το υπουργείο πολιτισμού. Τι έβγαλαν απο την περιοχή ; Μήπως καταστροφές στο μνημείο έχουν Αμερικάνικη Προέλευση;

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

  1. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 11:48 ΠΜ

    An dηλαδή μάθουμε τι έχει τι θα αλλάξει απο τον πέτρινο χαρακτήρα μας;

    • Ανώνυμος 09/12/2014 @ 5:05 ΜΜ

      Όχί στον πληθυντικό .

      • Ανώνυμος 09/12/2014 @ 5:42 ΜΜ

        Εχουμε στην …. ανοίξει αμέτρητους τάφους άλλοι σκελετοί επάνω σε μιά ρωμαική κεραμίδα που απο κάτω είχε αλλους 6 νεκρούς σε βάθος 3 μετρων… χωρίς ουτε ένα νόμισμα στο στόμα και άλλους τάφους δίπλα σε οικίες με χρυσα περιδέραια.Ερχονται δίαφοροι επισκέπτες και κοιτάζουν απο περιέργεια…φεύγοντας λένε φουσκωμένοι απο περηφάνεια στον πληθηντικό…του λείπουνε τα δόντια…Το κουφό με σένα και τους άλλους ειναι γιατί χαίρονται και υπερυφανεύονται απο έναν νεκρό…Εξάλου η υπαρηφάνεια βλάπτει σοβαρα…μικρε

      • Ανώνυμος 09/12/2014 @ 5:46 ΜΜ

        Α ναι μικρέ τους λείπουνε τα δόντια δέν ειχαν κολγκειτ τοτε ουτε νήμα μα οσοι τα έχουν δεν έχουν τερηδονα.

  2. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 3:46 ΜΜ

    Χμ. Τι 1978. Από το 1941 κυκλοφόρησε βιβλίο με φωτογραφίες των πρώτων ευρημάτων της Αμφίπολης από Σουηδό αρχαιολόγο. Κάποιοι μας κάνουν χοντρή πλάκα για να στέψουν τον εαυτό τους "εθνοσωτήρα" λίγο πριν από τις εκλογές.

    Φωτογραφίες από το 1941:

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=333335&catid=6

  3. Ανώνυμος 09/12/2014 @ 9:36 ΜΜ

    Φιλαρακια, το θησαυροφυλακιο του Μακεδονικου Βασιλειου, εχει βρεθει; Ξερει κανενας ποσους τοννους χρυσο περιεχει; Στην αρχαιοτητα τα θησαυροφυλακια ηταν μακρυα απο τις πρωτευουσες των πολεων-κρατων. Οι αρχ/γοι που ξερουν θα μιλησουν και αλλοιμονο σε οποιους πουν ψεμματα στον λαο μας. Α ! το χωμα που βγαζουν θα το χρονολογησουν; ΣΩΤΗΡΑΣ .

  4. Ανώνυμος 09/13/2014 @ 6:58 ΠΜ

    γιατι κανένας δεν αναφέρει για τον δεύτερο ''τάφο'' που βρίσκεται Βόρεια στα δυο χλμ. ….?
    κουβέντα δε λεει κανείς.
    Θα μαθουμε για τον τυμβο Καστά οτι μάθουμε απο τα πορνοκάναλα….και μετα απο πιος ξερει ποσα χρόνια ….ααααα…….να κι αλλος ενας τυμβούλης πιο πάνω…….μα που βρεθηκε? κοιτα να δεις ….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*