Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:38 - 10/06/2014

Αποσυνδέοντας το χρηματικό κόστος από την αληθινή αξία…..!!!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Αποσυνδέοντας το χρηματικό κόστος από την αληθινή αξία…..!!!!!!!!!!

Πειράζει να βιοπορίζομαι από αυτό που αγαπώ στον τομέα της πνευματικότητας & από αυτό που με καλεί η συγχρονικότητα και οι Καιροί να κάνω;


Αναγνωρίζω ένα αγνό κομμάτι προθέσεων σε όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μισθωτών εναλλακτικών θεραπειών και της εμπορικής ή επαγγελματικής ”πνευματικότητας” και ”θρησκείας”.

Αναγνωρίζω το ”κάλεσμά” τους ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές παγκοσμίως. Νιώθω και κατανοώ την επιθυμία κάποιου να κάνει αυτό που ”καλείται” και αγαπά και παράλληλα να είναι αυτό που να τον συντηρεί. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα ήθελε να κάνει κάτι που δεν αγαπά μόνο και μόνο για να πληρώνεται γι αυτό.

Έχω περάσει από αυτές τις νοητικές διαδρομές αλλά συνειδητοποίησα κάτι που απελευθέρωσε αληθινά την πνευματική μου πρόοδο :

Πόσο κοστίζει κάτι που αληθινά αξίζει;

Αν αγαπάς “κάτι” αληθινά και αν αυτό το “κάτι” δεν είναι εν τέλει “κάτι” αλλά η θεϊκή ενέργεια ή θεία χάρις ή θεία Γνώση είναι αδύνατον να του βάλεις μια τιμή… είναι ανεκτίμητο.

Δηλαδή αν κάνω κάτι που αγαπώ και είναι κοινωνικό λειτούργημα ή υπηρεσία δεν θα έχει κόστος; Δεν μου ακούγεται και πολύ ρεαλιστικό να μην έχει κάποιο κόστος…

Έχεις δίκιο δεν θα ηταν ρεαλιστικό κάτι τέτοιο αλλά αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν με συμπαντική/θεϊκή ενέργεια, θεία χάρι ή θεία Γνώση άμεσα. Όταν σε αμείβουν δεν σε αμείβουν για τα παραπάνω. Αμείβεσαι για το “κάτι” που προσφέρεις : προσωπικό ταλέντο, τεχνική, υλικά, προϊόντα, δεξιοτεχνία, επαγγελματισμό, προσωπική νοητική και συναισθηματική ενέργεια.

Για παράδειγμα ένας βελονιστής, ένας γυμναστής, ένας δάσκαλος αγγλικών, ένας αρτοποιός, ένας εκδότης, ένας δικηγόρος, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός, μία μαία, ένας πωλητής Η/Υ. Όλοι αυτοί δεν αμείβονται επειδή είναι καλοί αγωγοί θεικής ενέργειας ή θεικής γνώσης αλλά επειδή προσφέρουν τις ανθρώπινές τους υπηρεσίες και τέχνες.

Ναι αλλά στην περίπτωση όμως της συμπαντικής ή θεϊκής ενέργειας πώς θα το εκτιμήσουν οι άλλοι αν δεν του βάλω ένα κόστος;

Ένας πατέρας ή μητέρα τί κάνουν; Χρεώνουν την αγάπη και τη φροντίδα για να τους εκτιμήσουν τα παιδιά τους; Κοίτα στη φύση. Πόσα σου χρεώνει μια μηλιά τα μήλα της; Πόσα σου χρεώνει ο ουρανός και η γη;

Η εκτίμηση πηγάζει από το κατά πόσο εσύ εκτιμάς αυτό που κάνεις και όχι από την τιμή που θα του βάλεις ή από το κατά πόσο θα το εκτιμήσουν οι άλλοι.

Λύση;

Βάλε ένα κυτίο δωρεών. (…όχι μόνο χρηματικών)

Αν στ’αλήθεια το σύμπαν και οι Καιροί σε χρειάζονται εκεί, θα σε φροντίσουν. Μην ανησυχείς και μη σε πιάνουν ανασφάλειες. Πίστεψε σε αυτό που κάνεις πρώτα εσύ…

Αλλιώς πώς περιμένεις να πιστέψουν σ’αυτό οι υπόλοιποι;

Βάζεις κυτίο όχι για να συντηρηθείς προσωπικά αλλά για να διατηρείται αυτό που μοιράζεσαι με τα αδέλφια σου. Βάζεις κυτίο για να μπορεί ο προηγούμενος επισκέπτης να δωρίζει στον επόμενο δίχως ο δεύτερος να μάθει ποτέ γι’ αυτόν : αγνό (απρόσωπο) κάρμα, αγνή δράση.

Το κυτίο είναι μια ευκαιρία προς τους επισκέπτες να αυξήσουν το θετικό τους κάρμα (καλή τύχη) και έτσι να ξεκολλούν πιο εύκολα από αυτά που τους δυσκολεύουν.

Όλα αυτά ισχύουν γιατί μέσα στο κυτίο αφήνει πάντα κάτι μόνο εκείνος που βίωσε αληθινό όφελος Ψυχής.

Ναι αλλά έτσι μήπως έρθουν άτομα που δεν αξίζουν να πάρουν αυτή την ενέργεια;

Μην ανησυχείς, δεν θα έρθουν ”ακατάλληλα” άτομα για να πάρουν κάτι που αληθινά αξίζει. Πότε δεν είναι τίποτε τυχαίο. Πάντα οι συναντήσεις μας είναι οι κατάλληλες. (βασικός συμπαντικός νόμος). Η θεική ενέργεια ξέρει να αυτοπροστατεύεται δεν χρειάζεται προστάτες.

Ποια η φιλοσοφία πίσω από αυτό;

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η βασική αρχή της συμπόνοιας ή συναίσθησης. Δεν μπορείς να ”χρεώνεις’ αυτούς που έχουν ανάγκη Ψυχής για ”κάτι” που δεν σου ανήκει ή δεν το έφτιαξες με τα χέρια σου ή το νου σου : θεϊκή ενέργεια.

Πίσω από αυτά κρύβεται η αρετή της ”παράδοσης”. Παραδίνω τον βιοποριστικό φόβο και ανασφάλεια στον Δημιουργό… και ”συν Αθηνά” κάνω κάποια άλλη δουλειά με τα χέρια και το νου μου για να βιοποριστώ, δεν είναι ντροπή.

Ας εξασκούμαστε εσωτερικά στην πράξη, πηγαίνοντας κάθε μέρα πέρα από την βιοποριστική ανασφάλεια έχοντας εμπιστοσύνη στην Ψυχή, στον Δημιουργό και τηροή της Ζωής.

Αιώνες τώρα ο σοφός μας λαός μάς σιγοψιθυρίζει :

Η Τιμή τιμή δεν έχει…

Σωτήρης Αγγελόπουλος

για τον Αυλό της Γνώσης

Πνευματικού Κέντρου Brahma Kumaris

http://www.drosostalida.com

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*