Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:35 - 07/11/2014

Ακούγοντας τα μηνύματα της φύσης…

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ακούγοντας τα μηνύματα της φύσης…
Υπάρχει ένα παιχνίδι, στο οποίο ένα παιδί κρύβει κάποιο αντικείμενο και καθοδηγεί τα άλλα παιδιά να το βρουν λέγοντας τους “κρύο” ή “ζέστη”. Η Γαία μας καθοδηγεί με τον ίδιο τρόπο, μόνο που χρησιμοποιεί αντί για λέξεις αισθήματα: την “απόλαυση” για τη “ζέστη” και τον “πόνο” για το “κρύο”.

Όταν μιλάμε για απόλαυση, εννοούμε το αίσθημα εκείνο που έχουμε όταν αδειάζουμε την κύστη μας μετά από μια μεγάλη αναμονή. Αυτό το αίσθημα είναι ο τρόπος με τον οποίο η Μητέρα Φύση μας ανταμείβει για ό,τι πρέπει να κάνουμε για το καλό μας. Όταν έρχεσαι σ’ επαφή με αυτό που σε ευχαριστεί, έρχεσαι σε επαφή και μ’ αυτό που η Γαία χρειάζεται να κάνεις γι’ αυτήν. Αν παραμελήσεις αυτή την ανάγκη γιατί δε βρίσκεις καιρό ή γιατί πιστεύεις ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα, τότε η Γαία θα σου δείξει τη σκοτεινή πλευρά της…

Ο Μεγάλος Κεραυνός, ένας Ινδιάνος γιατρός το θέτει αλλιώς: «Ο καθένας μας σ’ αυτή τη ζωή έχει μια δουλειά να κάνει. Αν δεν την κάνει, τον περιμένει μια τρομερά κακή τύχη». Η επόμενη ιστορία μας, το ξεκαθαρίζει πλήρως αυτό.

Μια μέρα ο Ζικ, ένας αγρότης, αποφάσισε ότι ήταν ο καιρός του να παντρευτεί. Κέρδιζε αρκετά λεφτά και ήθελε μια γυναίκα να του μαγειρεύει, να του καθαρίζει και γενικά να τον νοικοκυρεύει. Έβαλε λοιπόν μια αγγελία στην εφημερίδα για μια εβδομάδα και όταν πήρε απάντηση από μια όμορφη γυναίκα που λεγόταν Ζέλντα, της έστειλε ένα εισιτήριο για το τρένο και κανόνισε μ’ έναν ιερέα να τους συναντήσει και να τους παντρέψει στο σταθμό.

Οταν ξημέρωσε η μεγάλη ημέρα, ο Ζικ έζεψε στο κάρο το πιο αγαπημένο του άλογο – τη Νέλη – και ταξίδεψε στην πόλη. Φτάνοντας όμως εκεί, η Νέλη αντιπάθησε αμέσως τη Ζέλντα και κατά τη διάρκεια της τελετής της δάγκωσε το χέρι. Κοιτώντας την με μισό μάτι, η Ζέλντα είπε ήρεμα: “Αυτή είναι η πρώτη σου”. Στον γυρισμό, ο Ζικ άφησε τη Ζέλντα να πάρει λίγο τα χαλινάρια, αλλά η Νέλη άρχισε να κοντοστέκεται και να κάνει πείσματα κι έτσι ξαναπήρε τα χαλινάρια ο Ζικ. Τη στιγμή που η Ζέλντα του έδωσε πίσω τα χαλινάρια, ξανακοίταξε τη Νέλη και της είπε: “Αυτή είναι η δεύτερη”. Οταν έφτασαν στο αγρόκτημα και η Ζέλντα πήγε να κατέβει, η Νέλη τραβήχτηκε απότομα μπροστά κάνοντας την να πέσει στο χώμα. Τραβώντας ένα πιστόλι από την τσάντα της η Ζέλντα της είπε “Τρίτη και φαρμακερή” και την πυροβόλησε. Ο Ζικ τρελάθηκε από το θυμό του και έβρισε άσχημα τη Ζέλντα απειλώντας να τη χτυπήσει με το μαστίγιο, όμως το πιστόλι που κάπνιζε ακόμα του ‘κοψε τη διάθεση. Στραβοκοιτώντας τον, η Ζέλντα είπε ήρεμα: “Αυτή είναι η πρώτη σου”.

Αν η Ζέλντα είναι η Γαία, τότε η Νέλη εκπροσωπεί εμάς που αρνούμαστε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να την υπηρετήσουμε. Η ίδια η Γαία βέβαια δεν κρατάει πιστόλι – τα όπλα της είναι αυτά που ο Αμλετ, ο ήρωας του Σαίξπηρ αποκαλεί “η σφενδόνη και το τόξο της φρικτής δυστυχίας” ή όπως λέει ο Μεγάλος Κεραυνός “μια τρομερά κακή τύχη”.

Η Γαία είναι από τη φύση της επιεικής και ανεξίκακη. Αν προσέξεις τις προειδοποιήσεις της και ξεκαθαρίσεις τη θέση σου γρήγορα, τότε θα τα πάτε καλά και όλα θα είναι εντάξει – αν όχι, τότε μάλλον θα… ανακυκλωθείς. Είναι τόσο απλό. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι αν θέλεις να μείνεις στην καλή πλευρά της Γαίας, το παιχνίδι λέγεται ευφορία και διασκέδαση. Αν δεν τα πας καλά σ’ αυτό το παιχνίδι, χρειάζεται να δεις μήπως πάσχεις από σύνδρομο ευφορικής ανεπάρκειας.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Dr Irvine Oyle και Susan Jelan “Το Μαγικό Θέατρο” Εκδόσεις Έσοπτρον

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*