Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:41 - 20/04/2015

Έκτακτη χρηματοδότηση για το προσφυγικό ζητά από την ΕΕ η Αθήνα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Βρυξέλλες
Την ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις επισήμαναν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χουντής και Εσωτερικών Τασία Χριστοδουλόπουλου στην έκτακτη υπουργική σύνοδο της ΕΕ για το μεταναστευτικό που συνεκλήθη σήμερα στο Λουξεμβούργο με αφορμή τους θανάτους εκατοντάδων ανθρώπων στη Μεσόγειο.

Η ελληνική πλευρά σημείωσε επίσης την ανάγκη επιμερισμού των επιπτώσεων ως προς τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές μεταξύ όλων των μελών της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, μετά από παρέμβαση και πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, την οποία στήριξαν η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα, οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο μεταναστευτικό ζήτημα θα συζητηθούν εκτάκτως την Τρίτη στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας της ΕΕ που γίνεται στη Ρίγα της Λετονίας.

O Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη Ρίγα τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει μία στενή διασυνοριακή συνεργασία των τεσσάρων χωρών προκειμένου να επεξεργαστούμε ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος που αφορά στο μεταναστευτικό και το οποίο μέσα στους επόμενους μήνες θα ενταθεί».

Ο υπουργός Υγείας σημειίωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Το μεταναστευτικό ζήτημα για τις χώρες μας δεν έγκειται απλά στον τομέα του επισιτισμού αυτών των ανθρώπων. Εμπεριέχει ευαίσθητα και σύνθετα προβλήματα και το βάρος αυτών των προβλημάτων οφείλει να το αναλάβει αναλογικά όλη η Ευρώπη.

»Επειδή η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση και τα νοσοκομεία της είναι υποστελεχωμένα και υποβαθμισμένα από τις πολιτικές της τρόικας, δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος της περίθαλψης αυτών των κατατρεγμένων ανθρώπων, γι αυτό όσοι διαπιστώνεται ότι πάσχουν από προβλήματα υγείας θα πρέπει να διανεμηθούν για φροντίδα υγείας σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «καθίσταται επίκαιρο το ζήτημα του επαναπροσδιορισμού της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, που με την ισχύουσα μορφή του επιβαρύνει ανισοβαρώς τις χώρες υποδοχής».

Την Κυριακή, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπας με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι στήριξε το ιταλικό αίτημα για σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ζήτησε να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης και πρότεινε ένα πλαίσιο τριών σημείων.

Σήμερα, Δευτέρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη για την μεταναστευτική κρίση στη Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, η Κομισιόν παρουσίασε στους ΥΠΕΞ και τους ΥΠΕΣ σχέδιο 10 σημείων.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 04/20/2015 @ 8:32 ΜΜ

    Ευκαιρία είναι νά ροκανίσουν κανά κονδύλι οί συριζοπασόκοι. Πρώτα μάς φορτώνουν εκατομμύρια λαθροεισβολείς πού τούς βαπτίζουν ''πρόσφυγες'' καί μετά θ΄ αρχίσει ή μάσα. Καί ό εποικισμός καλά κρατεί. Νά είχαν ασχοληθεί οί ψευτανθρωπιστές συριζοπασόκοι καί μέ τούς χιλιάδες πού αυτοκτόνησαν ενώ ήταν νυκοκυραίοι………..μονομερώς ευαισθησία μέ τούς λαθροεποικους.

  2. Ανώνυμος 04/20/2015 @ 9:13 ΜΜ

    Δεν θέλουμε λεφτά, να φύγουν θέλουμε οι λάθρομετανάστες!!! Τα λεφτά δεν πρόκειται να μας σώσουν, όταν κάποιοι από αυτούς ξεσηκωθούν κι αρχίσουν να σφάζουν!!!!
    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*