Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:27 - 23/12/2014

«Όλων μας το αίμα όταν τρέχει είναι κόκκινο»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το κοπάδι μισεί όταν κάποιοι ξεφεύγουν από αυτό. Αν υπάρχει μια ιδέα, που κρύβεται πίσω από τις αιτιολογήσεις που έχει για την δύναμή του, το κοπάδι πάνω από όλα ακολουθεί ένα κώδικα: ο καθένας πρέπει να είναι μέσα. Κανένας δεν πρέπει να κλειστεί έξω. Ο καθένας πρέπει να προσαρμοστεί στο κοπάδι. Όλοι είναι μέρος της ομάδας.

Ένα κοινό επιχείρημα εναντίον κάθε διαφωνίας από αυτό το ολοκληρωτικό πρότυπο είναι το «Αλλά όλων μας το αίμα όταν τρέχει είναι κόκκινο» (“but we all bleed red”, σλόγκαν που επικαλούνται οι «αντιρατσιστές»). Παρά το γεγονός ότι πρόκειται περί ανοησίας – όλα τα θηλαστικά όταν αιμορραγούν τρέχει κόκκινο αίμα – παραβιάζει το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, που είναι αυτό του αποκλεισμού. Τι σόι «ελευθερία» είναι αυτή εάν δεν μπορεί να μείνει κάποιος απ’ έξω από αυτό που δημιουργούμε;

Η ανθρώπινη ιστορία μας δείχνει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στο οποίο υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο κανείς δεν μπορεί να λύσει επειδή η σκέψη τους είναι οργανωμένη γύρω από μια υπόθεση που θεωρείται αποδεκτή από όλους στην κοινωνία π.χ. «Όλοι συμφωνούν ότι ο Ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη Γη». Τότε εμφανίζεται ένας μοναχικός αντιφρονών ο οποίος βλέπει το θέμα με διαφορετικό τρόπο και έχει μια καλύτερη ιδέα. Στην πραγματικότητα, τότε αυτός ή αυτή, έρχεται σε κόντρα με το κοπάδι.

Αν τους αφήσεις, το κοπάδι θα καταστρέψει με αυτόν τον τρόπο όλες τις καλές ιδέες. Όχι μόνο τις διαφορετικές ιδέες ή τις νέες ιδέες, αλλά τις καλές. Τις ρεαλιστικές. Ιδέες που προέρχονται από την παρατήρηση της πραγματικότητας και τη σύγκριση των μοντέλων της. Αυτές οι ιδέες γίνονται συχνά γνωστές – όπως γνωστό έγινε ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο – κατά τον χρόνο που καθίστανται αμφιλεγόμενες, αλλά ως επί το πλείστον κρύβονται επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να τις αγνοήσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι φιλτράρουν αυτές τις ιδέες, επειδή τέτοιες ιδέες δεν είναι κοινωνικά αποδεκτές και στην πραγματικότητα θέλουν να κάνουν ό, τι κάνουν και οι άλλοι.

Όλα ανθρώπινη εξέλιξη έρχεται από την αντίθετη στο κοπάδι. Κάθε κοινωνία που βρίσκεται σε πτώση αντιπροσωπεύει μια νίκη του κοπαδιού, το οποίο αποδοκιμάζει κάποιες καλές / ρεαλιστικές ιδέες και τις αντικαθιστά με κοινωνικές αυταπάτες. Αν θέλετε η κοινωνία σας να πεθάνει, δώστε τον έλεγχο στο κοπάδι. Αλλά το κοπάδι θα προσπαθήσει να σας ελέγξει μέσω της «ενοχής», χρησιμοποιώντας μεστές αλλά χωρίς νόημα φράσεις, όπως «όλων μας το αίμα όταν αιμορραγούμε είναι κόκκινο».

Η ζοφερή πραγματικότητα του θέματος είναι ότι εμείς, ως άτομα είμαστε πιο διαφορετικοί παρά παρόμοιοι, αλλά δεν είμαστε sui generis. Αυτό που κάνει ένα μεγάλο άτομο δεν είναι κάτι συγκεκριμένο στην προσωπικότητά του, αλλά ότι το άτομο αυτό αποκτά μεγαλύτερο βαθμό ψυχικής και ηθικής οργάνωσης. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το αντίθετο του ατομικισμού, επειδή η πηγή του μεγαλείου δεν βρίσκεται στο άτομο, αλλά στην υποταγή του ατόμου στην πραγματικότητα και την απορρόφηση των προτύπων της πραγματικότητας στην συμπεριφορά του ατόμου. Ονομάζουμε αυτή τη διαδικασία “μάθηση.”

Οι περισσότεροι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά είναι ναρκισσιστές. Γι’ αυτούς, η πραγματικότητα υπάρχει για να υπηρετήσει την ιδέα για τον εαυτό τους, έτσι ώστε θέλουν να εντυπωσιάζονται εις βάρος της πραγματικότητας. Τείνουν να το κάνουν αυτό αναγείροντας ματαιόδοξα μνημεία ή αναγκάζοντας τους άλλους να συμμορφωθούν στο δικό τους όραμα, και έτσι μπορούν και προσποιούνται ότι η ιδέα τους είναι η αντικειμενική αλήθεια. Απαιτούν την «ισότητα», επειδή προστατεύει τον ναρκισσισμό τους από το να αποκαλυφθεί αυτό που είναι, το οποίο είναι μια αρνητική προσωπικότητα.

Έτσι, έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να δεχτούμε «όλους» και να βλέπουμε τα αρνητικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας να γίνονται ο κανόνας. Ή μπορούμε να αρνηθούμε «όλους», εκτός από εκείνους που έχουν περάσει από τη διαδικασία της ωρίμανσης και έχουν γίνει διανοητικά αρκετά ικανοί για να δουν τον ναρκισσισμό ως μια ψευδαίσθηση που πραγματικά είναι. Η φύση δεν ανέχεται στασιμότητα και έτσι είτε είμαστε σε άνοδο, είτε σε πτώση. Με το “όλων μας το αίμα όταν αιμορραγούμε είναι κόκκινο,” είμαστε πάντα σε πτώση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 12/24/2014 @ 9:00 ΠΜ

    Ο μουσάτος της φωτογραφίας ,ευρωπαίος ή αμερικανός, γνωρίζει προφανώς ότι το διάσημο σύμβολο της "ειρήνης" είναι η ρούνα ΕΟΛΧ των αρχαίων τευτόνων παγανιστών …γυρισμένη ανάποδα.
    Και με βάση την δική τους ερμηνεία σημαίνει απλά..ΘΑΝΑΤΟ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*