21:45 - 21/12/2014

O επερχόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για να «επανεκκινηθεί» το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα!

Η παγκόσμια οικονομία έχει ανάγκη πολέμους παγκόσμιας κλίμακας , για να επιταχύνει την ανάπτυξη της. Αυτό θεωρούν πολλές κορυφαίες αμερικανικές εφημερίδες, αμερικανοί οικονομικοί αναλυτές, και « διεστραμμένοι επενδυτές» αλλά και ινστιτούτα οικονομικής ανάλυσης , σε πλήθος άρθρων τους και ερευνών.

Σε ένα από αυτά αναφέρεται ότι στα χρόνια μετά την οικονομική κρίση του 2008, πολλοί δυτικοί οικονομολόγοι, έχουν προσεγγίσει με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους το γιατί η παγκόσμια οικονομία δεν μπορεί να πάρει «μπροστά», και να αναπτυχθεί ταχύτερα. Η κακοκαιρία, οι «άπληστες» τράπεζες, οι «τεμπέληδες» Ευρωπαίοι, οι «πονηροί» Κινέζοι, απλά συμπληρώνουν έναν μακρύ κατάλογο με δικαιολογίες, για την παρατεταμένη οικονομική ύφεση που μεγαλώνει και συνεχώς μεγαλώνει, αναφέρει άρθρο στην ιστοσελίδα vestifinance.ru .

Η ταχεία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας υποτίθεται σύμφωνα με τους οικονομολόγους ότι ήταν έτοιμη να ξεκινήσει, αλλά αντ” αυτού, βλέπουμε μόνο σύντομες «εκρήξεις οικονομικής δραστηριότητας, μετά την τεράστια «έγχυση» κεφαλαίων από όλες τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, που τώρα έχει αντικατασταθεί από νέες φάσεις «αργής» ανάπτυξης. Και τώρα τι γίνεται; αναρωτιέται το άρθρο…

Αυτό το θέμα είναι ένα ζήτημα τόσο παλιό όσο και η ανθρωπότητα. Η «Αποκάλυψη», το «τέλος του κόσμου», αποτελούν μια πηγή μεγάλου κέρδους για «κάποιους». Όσο μεγαλύτερη είναι η κλίμακα του πολέμου, τόσο πιο φιλόδοξη είναι επένδυση σε νέα στρατιωτικο-βιομηχανικά τράστ, με κύριο θέμα την στρατιωτική τεχνολογία, τα προϊόντα αυτών βιομηχανιών στη συνέχεια χρησιμοποιούνται στην πολιτική ζωή. Οι πιο καταστροφικές συνέπειες ενός πολέμου, αποτελούν την πιο φιλόδοξη προοπτική για τις μετέπειτα τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες, για μια μεγάλη οικονομική ανασυγκρότηση.

Κύριο παράδειγμα αποτελούν τα ευεργετικά αποτελέσματα του Β “Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με το άρθρο η «έλλειψη μεγάλων πολέμων μπορεί να βλάψει την οικονομική ανάπτυξη», πιέζει τρόπο τινά για μια οριστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία, ή θα συνεχίσουμε σε μια αργή ανάπτυξη, ή θα εφαρμοσθεί ένα «σχέδιο» τύπου «Β “Παγκοσμίου Πολέμου», οι απώλειες του οποίου έφεραν στη συνέχεια μεγάλη ευημερία.

Πολλοί διεθνείς οικονομολόγοι προσπαθούν να εξηγήσουν τι προκάλεσε αυτήν την μακρά περίοδο χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης στις αναπτυγμένες χώρες. Τόνισαν ότι μπορεί να ευθύνεται η χαμηλή ζήτηση των καταναλωτών, η αυξανόμενη ανισότητα, ο ανταγωνισμός από την Κίνα, το υπερβολικό επίπεδο των ρυθμιστικών προτύπων σε διάφορες χώρες, οι ανύπαρκτες υποδομές καθώς και η έλλειψη νέων ιδεών και καινοτομιών. Τώρα όμως, τα διεθνή Funds, επικεντρώνονται με μεγάλη προσοχή σε μια άλλη εξήγηση, «στην παρατεταμένη περίοδο ειρήνης».

Με βάση τα ιστορικά δεδομένα, τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξαν μεγάλοι πόλεμοι. Κρίνοντας από τις ειδήσεις και τις εικόνες των πολέμων σε Ιράκ, Συρία ή στην ανατολική Ουκρανία, ο κόσμος μας φαίνεται αρκετά «αιματοβαμμένος». Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ του πληθυσμού σήμερα, ωχριά σε σύγκριση με τα δεκάδες εκατομμύρια των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους, κατά το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Ακόμη και σε σύγκριση με τον πόλεμο του Βιετνάμ, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι άνθρωποι από οποιοδήποτε άλλο πόλεμο, και στον οποίο συμμετείχαν πολλές από τις λεγόμενες ανεπτυγμένες χώρες.
Η ειρηνική συμβίωση, δεν «βοηθά», όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, στην επίτευξη υψηλότερων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με αυτή την «άποψη»!!!!, αυτό δεν σημαίνει ότι η συμμετοχή σε παγκόσμιους πολέμους πάντα βελτιώνει την κατάσταση της οικονομίας, διότι ο πόλεμος φέρνει τον θάνατο και την καταστροφή. Ο ισχυρισμός ότι ο πόλεμος βοηθά την οικονομία, ακολουθεί την λογική των υποστηρικτών του Maynard Keynes, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η προετοιμασία για πόλεμο, αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες και παρέχει χιλιάδες θέσεις εργασίας στους ανθρώπους. Αντίθετα, η πιθανότητα ενός πολέμου βοηθά σε σημαντικό βαθμό τις κυβερνήσεις να επικεντρώνονται σε σημαντικά έργα υποδομής.

Προσπαθώντας να βρεθεί η θετική πλευρά στο σενάριο ενός παγκόσμιου πολέμου, αυτό το σχέδιο μπορεί να φαίνεται αποκρουστικό, αλλά σύμφωνα με τα παραδείγματα της ιστορίας των ΗΠΑ, καταδεικνύει ότι η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται και αποδεικνύεται. Θεμελιώδεις καινοτομίες, όπως η πυρηνική ενέργεια, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα αεροσκάφη της σύγχρονης πολεμικής αεροπορίας που αναπτύχθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, έγιναν με σκοπό την επίτευξη της νίκης κατά των δυνάμεων του Άξονα, και αργότερα της νίκης κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου, τονίζει το δημοσίευμα.

Το διαδίκτυο αρχικά είχε σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντέξουν σε έναν παρατεταμένο έναν πυρηνικό πόλεμο. Βασικά σχέδια της Silicon Valley τέθηκαν στο πλαίσιο των συμβάσεων με το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, και όχι σύμφωνα με τις αρχές και τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Η εκτόξευση σειράς δορυφόρων Sputnik από την Σοβιετική Ένωση είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας και των συναφών τεχνολογιών, οι οποίες θα επηρέαζαν θετικά την οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον.

Ο Πόλεμος στο σύνολό του εστιάζει σε προσπάθειες και σχέδια που οι κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν σε καιρό ειρήνης. Για παράδειγμα, το «σχέδιο Manhattan», το οποίο διήρκεσε έξι χρόνια «κατανάλωσε» το 0,4% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, στο απόγειο της ανάπτυξής του. Επέτρεψε την κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας από το μηδέν. Σήμερα είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ανάλογα προγράμματα με παρόμοια ταχύτητα και σημαντικά επιτεύγματα. Τα κύρια επιχειρήματα υπέρ του Β “Παγκοσμίου Πολέμου, άμεσα ή έμμεσα, αναφέρονται στο υλικό αμερικανικής εφημερίδας σε άρθρο με τίτλο « The Lack of Major Wars May Be Hurting Economic Growth» όπου κατά την διάρκεια ενός παγκόσμιου πολέμου είχαμε:

1) εντατικοποίηση της αντιπαλότητας και του ανταγωνισμού με ένα ισχυρό εχθρό

2) εγγυημένες εντολές για τις εταιρείες που συνδέονται με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

3) σφαίρες επιρροής, ικανότητα διείσδυσης σε νέες αγορές που δεν είχαν προηγουμένως την δυνατότητα πρόσβασης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ένας από τους κορυφαίους δανειστές για πολλές χώρες του Κόσμου. Επισήμως οι ΗΠΑ εισήλθαν στον πόλεμο πιο κοντά στο τέλος του και υπέστησαν λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές σε σύγκριση με άλλους συμμετέχοντες στον πόλεμο.

Την ίδια στιγμή η Αμερική ήταν σε θέση να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό όφελος για τον εαυτό της. Πολλοί έχουν σημειώσει ότι η περίοδος που ονομάζεται (Roaring twenties) στις Ηνωμένες Πολιτείες, άρχισε με φόντο τη μετάβαση από την οικονομία του πολέμου σε μια βιομηχανική οικονομία.

Ο Τίτλος ενός άρθρου στην γερμανική έκδοση του Spiegel, που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2014 αναφέρει πολλά για τα οφέλη που αποκόμισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την πρώτη παγκόσμια σύρραξη στον ΧΧ αιώνα: «Εμείς σώσαμε τον κόσμο»: Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η άνοδος της Αμερικής ως υπερδύναμης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συσσώρευσαν ένα τεράστιο όγκο των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού. Η ΕΣΣΔ και άλλες χώρες αναγκάστηκαν να πληρώσουν σε χρυσό την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς, ο Β “Παγκόσμιος Πόλεμος επέτρεψε στις ΗΠΑ να «εξέλθουν» από τη μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του ’30.

Μέχρι το 1948, το μερίδιο της βιομηχανικής παραγωγής των ΗΠΑ σε σχέση με τις χώρες της δύσης ανερχόταν στο εκπληκτικό ποσοστό του 55%. Το μερίδιο της οικονομίας των ΗΠΑ αντιπροσωπεύει, το 50% της παγκόσμιας παραγωγής άνθρακα, το 64% του πετρελαίου, το 53% της παραγωγής χάλυβα, το 17% της παραγωγής σιτηρών, το 63% του καλαμποκιού. Μετά το Β “Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωσαν στα χέρια τους, περίπου τα 2/3 του παγκόσμιου χρυσού, το μερίδιο των εξαγωγών των ΗΠΑ προς το εξωτερικό εμπόριο στις δυτικές χώρες ανήλθε σε ποσοστό περίπου 30%.

Η εφαρμογή του «Σχεδίου Μάρσαλ», ενός τιτάνιου προγράμματος για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικονομιών της Ευρώπης μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, κυριολεκτικά πλούτισε τις ΗΠΑ και άνοιξε νέες αγορές.

Το άρθρο για την ολοκλήρωση της δυσοίωνης πρόβλεψης αφήνει ένα αίσθημα κατάθλιψης σε όσους το διαβάσουν. Εντυπωσιακή είναι επίσης και η υποκατάσταση των εννοιών: «Η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισοδύναμη με «την παγκόσμια οικονομία», το όφελος για την οικονομία των ΗΠΑ ταυτίζεται με την ευημερία σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων και τεράστιων καταστροφών στην Ευρώπη, με δεδομένου ότι μπορεί να ακούγεται φρικτό σαν ιδέα, είναι ιδιαίτερα «θετικό» για την Αμερική, αναφέρει Ρώσος αναλυτής.

Τα επιχειρήματα των δυτικών μέσων ενημέρωσης για την παγκόσμια οικονομία (δηλαδή την οικονομία των ΗΠΑ) μετατρέπονται σε ένα αιμοβόρο πλάσμα σαν το ακόρεστο σημιτικό Μολώχ. Στο όνομα λοιπόν αυτής της απεχθούς «θεότητας», οι οικονομολόγοι, οι επενδυτές και οι πολιτικοί, διασφαλίζουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ δεν θα είναι 2% ή 4%, για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να ασκηθεί πίεση για να «θυσιαστούν» εκατομμύρια άνθρωποι στο «βωμό του Μολώχ» και ίσως και ολόκληρες χώρες.
Τα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν τη ζωή στους παγκόσμιους πολέμους όμως, δεν θα είναι σε θέση ποτέ να «αξιολογήσουν» τα αποτελέσματα της «ταχείας ανάπτυξης».

Ποια θα είναι η τιμή ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, για τον οποίο φαίνεται να έχει «στρωθεί ο δρόμος» από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης; Ποιος θα πληρώσει αυτό το τίμημα;.. Και ποιοί θα καρπωθούν και πάλι τα οφέλη της οικονομικής αποκατάστασης ενός εντελώς κατεστραμμένου κόσμου;

Εμείς στο Pentapostagma.gr σύμφωνα με ανάλυση θεωρούμε ότι, οι «αγορές» , τα ίδια δηλαδή «κοράκια» που κυβερνούν τον κόσμο από τον Μεσαίωνα , θα ελέγξουν και πάλι την παγκόσμια οικονομία. Για αυτό και θέλουν παγκοσμιοποίηση και πόλεμο, για να μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να επιτυγχάνουν την υλοποίηση των αποφάσεων τους σε όλη την υδρόγειο.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Το μόνο πράγμα που πέτυχαν είναι να καθυστερούν την ανθρωπότητα διαρκώς να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί, έχουν πετύχει οι περιβόητες αγορές να ελέγχουν σχεδόν τους πάντες και τα πάντα! Γεννιέται το τεράστιο ερώτημα που κρίνει τους ίδιους αυτούς! Σε ότι αφορά την ολική συνείδηση τι πέτυχαν; Η απάντηση είναι αυτονόητη! Οι αγορές κερδίζουν μόνον όταν χάνει η ανθρωπότητα, όταν χάνει ο πλανήτης με τιε καταστροφές που σπέρνουν οι ίδιοι με τα εκτρωματικά πειράματά τους κλπ….κλπ…..οπότε κατατάσονται στους παγκοσμίως πιο άχριστους, ανίκανους και προδότες της ίδιας τους της φύσης! Ένα και μοναδικό το συμπέρασμα…..έχουμε να κάνουμε με δαίμονες, και ο πόλεμος ήταν και είναι πνευματικός!!!!!!!!!!!!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ! Βασίλης Μυρμιδόνας
 2. 0
  0

  “Εκ του Πολέμου μεν γαρ ειρήνη βεβαιούται” Θουκκιδίδης Ιστορίαι Α,124

  " Η Ειρήνη είναι ακήρυκτος πόλεμος" Πλάτων Νόμοι Α, 626.

  "Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ Βασιλεύς, καὶ τοὺς μὲν Θεοὺς ἔδειξε, τοὺς δὲ Ανθρώπους, τοὺς μὲν δούλους ἐποίησε τοὺς δὲ ἐλευθέρους ." ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ.

  Πόλεμος υπάρχει παντού στην Φύση. Ακόμη και τα Αστέρια, "τρώνε" το ένα το άλλο πράγμα το οποίο μπορεί να πιστοποιήσει ένας αστρονόμος. .

  Ουδέποτε στον κόσμο δεν επικράτησε Ειρήνη… Οι Συνδιασκέψεις της "Ειρήνης", οργανώνονται από τους Βιομηχάνους Παραγωγής ΄Οπλων και από τους Μεταπράτες -Πρωθυπουργούς τους, που οι ΄Εμποροι ΄Οπλων, Εβραίοι κυρίως, διορίζουν ανά τον κόσμον…
  Αυτοί που ευαγγελίζονται την Ειρήνη, είναι οι λάτρεις του Πολέμου, όπως ο Κλίντον, που κήρυξε Πόλεμο στην Σερβία μα το διαβόητο σύνθημα : "ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ " .
  Οι Εβραίοι, κατηγορούν τους πάντες για Βία υπαρκτή – ανύπαρκτη ενώ τα δήθεν "Ιερά" τους κείμενα, βρίθουν από Βίαιες σφαγές, Εξολοθρεύσεις, Πνιγμούς και Καταποντισμούς και δεκάδες συμφορές προς τους μη Εβραίους και πρώτα- πρώτα εναντίον των Ελλήνων, τους οποίους μισούσαν και μισούν θανάσιμα ….

  Σκοπός της παραπληροφόρησης περί δήθεν "Ειρήνης", είναι το να βάλουν τα ΄Εθνη σε κατάσταση Λήθης, ώστε έτσι, ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΑ και να μπορούν οι Εβραίοι να δολοφονούν όποιο Έθνος θέλουν…..

  Ουδείς νοήμων πολίτης θέλει τον Πόλεμο, αλλά΄οφείλουμε να δούμε ότι, με το πρόσχημα της Ειρήνης, διεξάγονται οι χειρότεροι Πόλεμοι…

  Και με τους Δύο Παγκοσμίους Πολέμους, Ισοπέδωσαν την Ευρώπη και την ξανασχεδίασαν όπως ήθελαν οι Εβραίοι ΄Εμποροι των ΄Οπλων, πάνω σ' ένα κομμάτι άψυχο χαρτί, υπογεγραμμένο μα το ΑΙΜΑ των Νέων του πλανήτη….

  Πόλεμοι θα γίνονται δυστυχώς, για να γεμίζουν οι ΄Εμποροι των ΄Οπλων τις κοιλάρες τους και να ικανοποιούν τον σαδισμό τους, δολοφονώντας τα Νειάτα, τα οποία μισούν, θανάσιμα, επειδή και με ΟΛΑ τα Πλούτη του κόσμου, αυτοί οι δολοφόνοι, ΔΕΝ μπορούν να τα ξαναποκτήσουν, ανάθεμά τους…..
  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

 3. 0
  0
  Ενα μεγάλο μπράβο Αγγελική για την σκέψη σου!!!!
 4. 0
  0
  Kiria Aggeliki ehete poli dikaio kai malista brikate to kleidi :δολοφονώντας τα Νειάτα, τα οποία μισούν, θανάσιμα, επειδή και με ΟΛΑ τα Πλούτη του κόσμου, αυτοί οι δολοφόνοι ΔΕΝ μπορούν να τα ξαναποκτήσουν!!!
  Epitelous enas anthropos brike ena poli simantiko stihio pou edo kai aiones troei tous Illuminati.

  Kala christougena
 5. 0
  0
  Με κάθε πολεμο γίνεται αναδιανομή μέρους του παγκόσμιου πλούτου. Δε χρειαζεται να το αναλύσει κάποιος, το γνωρίζουμε πλέον εμπειρικά. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ισορροπία. Ακριβώς όπως γινεται κ στη φύση. Απλά ανήκουμε στο ζωικό βασίλειο, είμαστε υλικά όντα. Όταν θα γίνουμε μια ανώτερη συνειδητότητα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τα λύνουμε όλα διαφορετικά. Έως τότε δε φταίει κανένας, είμαστε έρμαια της 'άδικης' φύσης μας.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί