12:07 - 14/12/2014

O ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΜΑ ΤΩΡΑ μας δουλεύεις; Θα είναι ο Αντίχριστος πιστός και θα πηγαίνει και στην Εκκλησία;

-Βεβαίως! Αφού είδε και αποείδε ότι με άμεσους διωγμούς τόσους αιώνες κατάφερε μια τρύπα στο νερό, τώρα προσπαθεί με πονηριά και υπουλότητα να βάλει τους χριστιανούς στο σακί του μέσα από την αλλοίωση της πίστης μας.

Ο Αντίχριστος δεν θα κλείσει τις Εκκλησιές, ούτε και θα τις κάψει κατά πως έκανε παλιά, αλλά θα τις γεμίσει κιόλας από χριστιανούς που θα βαπτίζονται θα εξομολογούνται ,θα κοινωνούν, θα κάνουν ευλαβή έργα, μα στην ουσία δεν θα ξέρουν σε ποιον Θεόν πιστεύουν.

Εάν εστιασουμε στη ετυμολογία της λεξης –Αντίχριστος- «αντι» δεν σημαίνει μόνο «αυτός που εναντιώνεται» αλλά και «αυτός που βρίσκεται στη θέση άλλου», δηλαδή ο άνομος που θα έρθει θα παραπλανήσει τον κόσμο προσποιούμενος τον Χριστό και προσπαθώντας να τον μιμηθεί σε όλα, .

Γιαυτό βλέπουμε σήμερα κάποιοι να προσπαθούν να εκλογικεύσουν την Αγία μας πίστη, να αγωνίζονται να κάνουν την Ορθοδοξία «επιστημονική» και «ευρωπαϊκή» και όχι την λιβανισμένη και «βλάχικη» που είχαμε έως τώρα. Ακόμη και Του Χριστού θέλουνε να του δώσουμε πτυχίο να μην είναι «αγράμματος» και «ξυπόλητος» αλλά και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας τους θέλουνε επιστήμονας και προφέσσορες και όχι φανατικούς λιπόσαρκους ασκητάδες σαν τους αγράμματους ντερβίσηδες…

Στα χρόνια λοιπόν του Αντιχρίστου, ο οποίος θα είναι πραγματικό πρόσωπο και όχι απλά μία κατάσταση, όπως αναφέρει άλλωστε και η Αγ.Γραφή (Β΄Θεσσ. Β΄-3,4)αλλά και πολλοί παλαιοί και σύγχρονοι Άγιοι Πατέρες.

Τότε λοιπόν οι Χριστιανοί θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες , σε εκείνους που θα πιστεύουν με την καρδιά και σε εκείνους που θα πιστεύουν με το μυαλό.Γιαυτό και όσοι Χριστιανοί ακολουθήσουν τον Αντίχριστο δεν θα νοιώθουν καμία αμφιβολία και αβεβαιότητα αλλά θα νομίζουν ότι κάμουνε και το χρέος τους κιόλας κινούμενοι στα γνωστά ήσυχα νερά τους.

Αναφέρει για το θέμα αυτό ο Άγιος Γαβριήλ ο νέος από την Γεωργία :

«Για τους πιστούς χριστιανούς η μεγαλύτερη θλίψη θα είναι ότι αυτοί θα φεύγουν στο δάσος, αλλά οι κοντινοί τους άνθρωποι θα δέχονται το χάραγμα του Αντιχρίστου. Στους εσχάτους καιρούς οι οπαδοί του Αντιχρίστου θα πηγαίνουν στην Εκκλησία, θα βαπτίζονται, θα κηρύττουν για τις ευαγγελικές εντολές. Όμως μην τους πιστεύετε. Αυτοί δεν θα έχουν τα καλά έργα. Μόνο με τα καλά έργα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τον αληθινό Χριστιανό»

Αλλά και τα Θεολογικά κηρύγματά πλέον καταντήσανε συναισθηματικές αγαπολογίες με κοινωνικές και ψυχολογικές αναφορές και ζήτημα πλέον είναι να ακούσουμε σήμερα να μιλάμε για Παράδεισο ,Κόλαση, Δευτέρα Παρουσία και Κρίση.

Ας αναβαπτιστούμε λοιπόν στην αγία Ορθοδοξία μας που μυρίζει Αγιορείτικο μοσχολίβανο και όχι λεβαντίνικη κολόνια. Στην πίστη μας που μας έμαθαν οι αγράμματοι μεν πατεράδες και παππούδες μας, μα μοσχομυρισμένοι από την ευωδία Του Παναγίου Πνεύματος.

Ιερεύς π.Διονύσιος Ταμπάκης.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 0
  0
  Παπα αν δεν κανω λαθος εσυ πληρωνεσαι γι αυτο που πιστευεις…….
 2. 0
  0
  Επιτελους μια λογικη θεωρια σκεψη πληροφορια για τον Αντιχριστο.
  Λογια ανθρωπων.. ο αντιχριστος θα ερθει να καταστρεψει να φερει πολεμους πεινες κτλπ.
  Ομπαμα και αντιχριστος η κουταμαρα απο ανθρωπους που δεν ξερουν καν τι σημαινει η λεξη αντιχριστος..

  Ο αντιχριστος θα ερθει να παρει τη θεση του Χριστου δε θα ερθει να καταστρεψει το μονο λαθος που θα κανει ειναι οτι θα παρασυρθει απο τη δοξα και θα θελησει να γινει ο κυριαρχους μιας ενωμενης γης διλ του κατου και του πανου κοσμου.
  Οι κατω ομως δε θα θελουν να ζησουν με τους πανω και θα γινει πολεμος.
  Χμμ τι πολεμος ομως θα ειναι ακριβως..
  Θα ειναι σιγουρα μια μεγαλη εκπληξη..


  Ασωτος
 3. 0
  0
  Τώρα εγω θα φταίω πάλι αν πωαυτο που βλέπω; Τι ΣΧΈΣΗ έχει η σημερινή εκκλησια με τη διδασκαλια του ΧΡΙΣΤΟΎ;
  Ήδη ΕΔΏ και εκατοντάδες χρόνια έχουμε εγκαταλείψει τον Χριστό και αυτός που προσκυνουμε είναι άλλος, αντι Αυτού!!!
  Καταρχήν οι ηγεσίες όλων των εκκλησιών έχουν καταληφθεί απο εξιουδαισμενους "ΠΑΤΈΡΕΣ".
  Ο ιδιος δεν άφηνε κανέναν άνθρωπο να εμφανιζετα ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ μπροστά του, και οι σύγχρονοι ΑΝΤΊ ΙΕΡΕΊΣ επιτρέπουν τις γριες και τους γέρους να αρκουδιζουνε χιλιόμετρα ολόκληρα για να φτάσουν σε κάποιες εκκλησίες.
  Μπήκε στον ναο και έσπασε τους πάγκους των αργυραμοιβων, τη στιγμή που εμείς διοργανωνουμε εμποροπανηγυρεις και βγάζουμε ΔΊΣΚΟ για λεφτά μέσα στην εκκλησια!
  Ήταν λιτά ενδεδυμενος όπως και οι μαθητές του κι εμείς πάμε στους ναούς σαν τις λατερνες.
  Αγαπούσε τα παιδια και έλεγε ότι σε αυτα ανήκει η βασιλεία των ουρανων και εμείς φροντισαμε να μεγαλώνουν ή σε μονογονεικη ή χωρίς οικογενεια.
  Είπε ότι ήρθε να ανατρέψει την παλιά θρησκεία, εννοώντας την ΠΑΛΑΙΆ ΔΙΑΘΉΚΗ (για αυτο είπε συμβολικά ότι θα γκρεμίσει τον ναό του Σολωμοντα και θα τον ξανακτισει) και εμείς μακαριζουμε όλους τους ΉΡΩΕΣ της παλαιάς ΔΙΑΘΗΚΗΣ και εξυμνουμε τον ΙΣΡΑΉΛ που τον ΣΤΑΥΡΩΣΕ!
  Τελος, πατερ που είδες τους ΛΙΠΟΣΑΡΚΟΥΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΙΕΡΕΊΣ; Ίσως να κρίνεις εξ ίδιων τα αλλότρια. Έτσι ήταν ο ΧΡΙΣΤΌΣ και οι μαθητές του.
  ΕΔΏ και παρα παρα πολλα χρόνια μιλάμε για ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΥΣ με λιγδωμενα δάχτυλα, ακόμη και σε περιόδους νηστειας.
  Να μην σας κούρασω άλλο γιατί έχω παρα πολλα παραδείγματα να αναφέρω ακόμη, που
  δείχνουν ότι ο ΑΝΤΊ του ΧΡΙΣΤΟΎ έχει ήδη εγκατασταθεί εντός όχι μόνο της ΕΚΚΛΗΣΊΑΣ
  αλλα και μέσω των ΠΙΣΤΕΎΩ μας, εντός του πυρήνα της πιστης.
  Ο Χριστιανισμός είναι η κορυφαία κοσμοθεωρία ΑΓΆΠΗΣ και μακάρι να μπορέσει η ανθρωπότητα να τον εφαρμόσει κάποτε!
  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΊΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΣΤΟ ΆΡΘΡΟ!
  ΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ ΠΟΊΜΝΙΟ ΓΙΑΤΊ ΕΊΝΑΙ ΉΔΗ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΑΣ!
 4. 0
  0
  ΖΗΤΗΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΗΜΩΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΝΤΙ. ΔΗΛΑΔΗ:
  Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΓΩΝΙΑ ΜΑΓΑΖΙ [ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ] ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ
  ΑΡΑ ΕΓΩ Ο ΧΑΖΟΣ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΟ ΑΝΤΙ ΠΩΣ Ο ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΚΗΣ ΝΟΩΤΡΟΠΟΙΑΣ ? ΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ ? ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ [ΓΙΑ ΕΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΓΓΟΛΟΣ Η ΑΠΟΓΑΜΗΔΙ]
  Ή Ο ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΡΘΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ?

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ.

  • 0
   0
   οι εβραιοι δε δεχτηκαν το Χριστο ως Μεσσια και θα φερουν τον Αντισχριστο ως Μεσσια.Ενταξει σου λυθηκε η απορια?
  • 0
   0
   και να συμπληρωσω.Αφου Χριστος ειναι το καλο,Ο αντιχριστος ειναι το κακο.Ετσι στα λεω απλα να τα καταλαβεις.
   • 0
    0
    ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΑΝΟΙΞΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΓΑΜΩΑΚΑΤΑΛΑΒΗΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΒΟΥΛΟΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΝ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΑ 2 ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΝΤΑ ΠΕΤΡΑ ΒΑΨΤΑ ΜΠΛΕ ΚΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΘΗ ΘΑΛΑΣΙΝΟ ΝΕΡΟ.
    • 0
     0
     εσυ κατσε να ξεστραβωθεις γιατι ουτε απ εξω δεν ξερεις πως ειναι η καινη διαθηκη γι αυτο λες μπουρδες!!!!!!Δε γινεται να το λες ακαταλαβηστικο βιβλιο και απο την αλλη να λες οτι καταλαβαινεις τι διαβαζεις!
     οσοι σαν εσενα δεν το κατεχετε το θεμα κλειστε το στομα σας επιτελους!
 5. 0
  0
  Ο ιερεύς έχει συγγένεια με τον βάρδο που έβγαινε στην Αννίτα;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί