11:38 - 12/02/2014

NSA: Έρχεται πόλεμος λόγω μείωσης των υδάτινων πόρων

Σύμφωνα με τον Guardian, επιστήμονες μέσω δορυφόρων της NASA συνέλεξαν ανησυχητικά στοιχεία στις 17 Ιανουαρίου, τα οποία κατόπιν παρέδωσαν σε εξειδικευμένη ομάδα ερευνητών.

Τα στοιχεία τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας την εβδομάδα που μας πέρασε δείχνουν μείωση των εφεδρικών υπόγειων αποθεμάτων νερού, από την Καλιφόρνια έως και τη Μέση Ανατολή!

Η μείωση είναι τόσο μεγάλη σε ρυθμό και έκταση που το φαινόμενο γίνεται αισθητό ακόμη και από τους δορυφόρους, που βρίσκονται σε τροχιά 400 χλμ από την επιφάνεια της Γης.

Η ερευνητική ομάδα, στην έκθεση αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, κήρυξε την περιοχή σεκατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επερχόμενης ξηρασίας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τη χρήση νερού κατά 20%.

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανές συγκρούσεις εξαιτίας της συρρίκνωσης των υδάτινων πόρων ενώ οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κόσμος βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται μέχρι και σε τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο το νερό θέτοντάς το ζήτημα στο επίκεντρο της «εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ».

Η εν λόγω έκθεση επικεντρώνεται στις λεκάνες απορροής που κρίνονται κρίσιμες για τις ΗΠΑ: του Νείλου, των Τίγρη και Ευφράτη, της Ιορδανίας, του Ινδού, του Βραχμαπούτρα κλπ. «Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, πολλές χώρες σημαντικές για τις ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το νερό – ελλείψεις, κακή ποιότητα, πλημμύρες – που θα φέρει κίνδυνο αστάθειας και αποσάθρωσης του κράτους καθώς και αύξηση των περιφερειακών εντάσεων. Είναι πιθανό να αποσπαστεί η προσοχή των χωρών αυτών από τη συνεργασία με τις ΗΠΑ» επισημαίνεται στην έκθεση.

Όπως προσθέτει η εν λόγω έκθεση, η έλλειψη νερού θα μπορούσε να απειλήσει την παραγωγή τροφής και ενέργειας και να θέσει υπό πίεση τις κυβερνήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια και τις κοινωνικές αναταραχές.

Το Pacific Institute, που μελετά ζητήματα νερού και παγκόσμιας ασφάλειας, καταγράφει τετραπλασιασμό των βίαιων αντιπαραθέσεων που έχουν να κάνουν με το νερό την τελευταία δεκαετία.«Νομίζω ότι ο κίνδυνος συγκρούσεων για το νερό αυξάνεται – δεν συρρικνώνεται – λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, της κακής διαχείρισης και τελικά λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Η κατάσταση στην Καλιφόρνια θεωρείται πολύ κρίσιμη, περισσότερες από τις μισές -από περίπου 40.000- γεωτρήσεις από το 2011 στέρεψαν, ενώ ήδη οι αρχές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν νέες εξορύξεις για τη δημιουργία επιπλέον πηγαδιών.

Σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, το πρόβλημα πλήττει περισσότερο τις χώρες που βρίσκονται σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη, ενώ σε διαφορετική μοίρα βρίσκονται εκείνες που βρίσκονται σε βόρεια γεωγραφικά πλάτη που πλήττονται από πλημμύρες, αλλά και οι τροπικές χώρες.

Πρώτες, πάντως, στη λίστα με τις περιοχές στον πλανήτη που θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις τα επόμενα χρόνια, είναι η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Νότια Ασία.

Το μέγεθος του προβλήματος, ωστόσο, φαίνεται στην περίπτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που αντιμετωπίζουν ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους έχουν επενδύσει σε έργα αφαλάτωσης, καθώς και στη συγκομιδή όμβριων υδάτων.

Σε διεθνές συνέδριο για το νερό που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο Abu Dhabi, ο πρίγκιπας Zayed al-Nahyan είχε δηλώσει: «Για εμάς το νερό είναι πλέον πιο σημαντικό απ’ ότι το πετρέλαιο».

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ – Γ ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

  Η θέση του Γέροντα Παισιου για το πιο πάνω θέμα ήταν η εξής:

  – Όταν ακούσετε , ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα , να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα,
  και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή ….
 2. 0
  0
  Γερων Γεωργιος-Βασιλειος:Θα πειτε το ψωμι ψωμακι εεεεεε το νερο νερακι ηθελα να πω…
 3. 0
  0
  Όλο το νερό προέρχεται απο την θάλασσα και χάρη σε αυτήν γίνεται ο κύκλος του νερού . Να σταματήσει λοιπόν η μόλυνση του νερού απο τις βιομηχανίες και να γίνει αφαλάτωση νερού . Ή μηπως είναι πολλά τα λεφτά ; Το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη είναι νερό και αυτοί το μολύνουν εσκεμένα και προκαλούν τεχνιέντως την έλειψη του με διάφορους μεθόδους για να δολοφονήσουν την ανθρωπότητα . Και όλα γίνονται για θρησκευτικούς λόγους δεδομένου ότι η παγκόσμια << ελίτ >>όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται ( μια χούφτα ανώμαλων , υπερεγωμανών , ψυχασθενών σε βαθμό σχιζοφρένειας που λατρέυουν τον Σατανά και νομίζουν πως είναι κάποιοι ) Μην είστε αφελείς . Νερό υπάρχει παρα πολύ, και θα υπάρχει για πάντα . Πλήν όμως πίνεται καθαρό και όχι δηλητιριασμένο.
 4. 0
  0
  ΚΑΙ Ο ΕΚΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΗΝ ΦΙΑΛΗ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟΝ ΕΦΡΑΤΗ…ΚΑΙ ΞΗΡΑΘΗΚΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΑΤΟΣ…ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥΣ …ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΑ ΚΕΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ …ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ…ΑΥΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΣΙΛΕΙΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΔΟΛΟ …ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ Η ΘΕΙΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΧΗ..ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ…ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΕΓΕΤΕ ΕΒΡΑΙΣΤΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί