23:39 - 16/12/2014

H Χρυσή Παγίδα (Α μέρος)

Ντμίτρι Kalinichenko για το Investcafe.ru

Οι κατηγορίες της Δύσης προς τον Πούτιν ειναι παραδοσιακές και βασίζονται στο γεγονός ότι εργάστηκε σαν πράκτορας στην KGB. Και ως εκ τούτου, η Δύση τον παρουσιάζει σαν ένα βάναυσο και ανήθικο πολιτικό. Ο Πούτιν έχει κατηγορηθεί για διαφορετικά θέματα. Αλλά κανείς τους δεν κατηγόρησε ποτέ τον Πούτιν για την έλλειψη νοημοσύνης του.

Όλες οι κατηγορίες εναντίον του αποδεικνύουν την ικανότητά της αναλυτικής σκέψη του καθιστώντας σαφές τις ισορροπημένες πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις τους στους μήνες που πέρασαν.

Συχνά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συγκρίνουν αυτή την ικανότητα του με την ικανότητα ενός μεγάλου παίχτη, που παίζει δημόσια σκάκι. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία των ΗΠΑ και τη Δύση γενικότερα μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε ότι σε αυτό το μέρος της αξιολόγησης της προσωπικότητας του τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν απόλυτο δίκιο.

Παρά τις πολυάριθμες έρευνες και την επιτυχία προγραμμάτων στο στυλ του Fox News και CNN, σήμερα η Δυτική οικονομία, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες εχουν πέσει στην παγίδα του Πούτιν. Θα προσπαθούν να βρουν την διέξοδο αλλά κανείς στη Δύση δεν θα μπορέσει να την βρεί. Και όσο περισσότερο η Δύση προσπαθεί να ξεφύγει από αυτή την παγίδα, τόσο θα παγιδεύεται.

Σε ποια τραγική κατάσταση βρίσκονται η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες; Και γιατί όλα τα Δυτικά ΜΜΕ μαζί με τους δυτικούς οικονομολόγους είναι σιωπηλοί; Γιατί το φυλάνε μυστικό, το θεωρούν στρατιωτικό μυστικό; Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την πραγματικότητα της οικονομικής συγκυρίας, μες το πλαίσιο της οικονομίας, χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τους παράγοντες της ηθικής, και της γεωπολιτικής. Μετά συνειδητοποιώντας την αποτυχία της Δύσης στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ έθεσαν ως στόχο τους να καταστρέψουν την ρωσική οικονομία με την μείωση των τιμών του πετρελαίου, και συνεπώς των τιμών του φυσικού αερίου ως τις κύριες πηγές του προϋπολογισμού των εσόδων από τις εξαγωγές της Ρωσίας και τις κύριες πηγές αναπλήρωσης των ρωσικών αποθεμάτων χρυσού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κύρια αποτυχία της Δύσης στην Ουκρανία δεν είναι η στρατιωτική ή πολιτική αποτυχία τους. Αλλά η άρνηση του Πούτιν για τη χρηματοδότηση έργων της Δυτικής Ουκρανίας εις βάρος του προϋπολογισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ετσι τα σχέδια της Δύσης δεν είναι βιώσιμα στο άμεσο και αναπόφευκτο μέλλον. Την τελευταία φορά υπό την προεδρία του Ρίγκαν, οι τάσεις της Δύσης με τη μείωση των τιμών του πετρελαίου οδήγησαν στην «επιτυχία» και την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Αλλά η ιστορία δεν θα επαναλαμβάνεται συνέχεια. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά για τη Δύση. Η σημερινή απάντηση του Πούτιν στη Δύση μοιάζει τόσο με μια παρτίδα σκάκι οσο και με μια πάλη τζούντου, όταν η δύναμη του αντιπάλου χρησιμοποιείται εναντίον του, με ελάχιστο κόστος για την ισχύ του αμυνόμενου. Η πραγματική πολιτική του Πούτιν δεν είναι ορατή στην ‘δημοσιότητα’. Ως εκ τούτου, η πολιτική του Πούτιν σε μεγάλο βαθμό δεν επικεντρώνεται τόσο πολύ στην ‘πραγματικότητα’, αλλά στην μακροχρόνια απόδοση. Πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι κάνει ο Πούτιν αυτή τη στιγμή. Και σχεδόν κανείς δεν καταλαβαίνει τι θα κάνει στο μέλλον. Δεν έχει σημασία όσο και αν φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή τη στιγμή, ο Πούτιν πουλάει το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο μόνο για την απόκτηση φυσικού χρυσού. Ο Πούτιν δεν το κραυγάζει στο πλήθος. Και φυσικά, ο ίδιος εξακολουθεί να δέχεται δολάρια ως ενδιάμεσο μέσο πληρωμής. Αλλά ανταλλάσσει αμέσως όλα τα δολάρια που προέρχονται από την πώληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για την κατοχή φυσικού χρυσού!

Για να το καταλάβουμε αυτό, αρκει να κοιτάξουμε την αύξηση των αποθεμάτων χρυσού της Ρωσίας και τη σύγκριση των δεδομένων με κέρδη συναλλάγματος της Ρωσίας που προέρχονται από την πώληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κατά την ίδια περίοδο.

Επιπλέον, κατά το τρίτο τρίμηνο η αγορά φυσικού χρυσού απο τη Ρωσία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, η Ρωσία είχε αγοράσει ένα απίστευτο ποσό ρεκόρ χρυσού, το ποσό των 55 τόνων. Είναι το μεγαλύτερο ποσό από όλες τις κεντρικές τράπεζες όλων των χωρών του κόσμου (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία)!

Συνολικά, οι κεντρικές τράπεζες σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν αγοράσει 93 τόνους του πολύτιμου μετάλλου κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014. Ήταν το 15ο συνεχόμενο τρίμηνο αγοράς χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες. Από τους 93 τόνους χρυσού αγοράς από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι 55 τόνοι ανήκουν στη Ρωσία.

Πριν λίγο καιρό οι Βρετανοί επιστήμονες κατάληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, όπως δημοσιεύτηκε στην έρευνα στο US Geological Survey (Αμερικανική Γεωλογική) πριν από λίγα χρόνια. Συγκεκριμένα: Η Ευρώπη δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσει χωρίς την παροχή ενέργειας από τη Ρωσία. «Μετάφραση» στα Αγγλικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα στον κόσμο αυτό δηλ. σημαίνει: «Οτι η Ευρώπη δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσει χωρίς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τη Ρωσία εαν αφαιρεθεί από τον παγκόσμια παραγωγή ενέργειας »

Έτσι, ο δυτικός κόσμος, χτισμένος επάνω στην ηγεμονία των πετροδολαρίων, βρίσκεται σε μια καταστροφική κατάσταση. Στην οποία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Και η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο προς τη Δύση μόνο σε αντάλλαγμα το φυσικό χρυσό!

Η αλλαγή του παιχνιδιού της Ρωσίας είναι ότι ο μηχανισμός για την πώληση της ρωσικής ενέργειας στη Δύση μόνο για το φυσικό χρυσό, τώρα λειτουργεί ανεξάρτητα από το αν η Δύση συμφωνεί να πληρώσει για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο με την τωρινή φθηνή τιμή του χρυσού, ή όχι.

Διότι η Ρωσία, λαμβάνει μια κανονική ροή των δολαρίων από την πώληση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σε κάθε περίπτωση, είναι σε θέση να τα μετατρέψει σε χρυσό με τις τρέχουσες τιμές του χρυσού. Δηλαδή, στην τιμή του χρυσού, που τεχνητά έχει μειωθεί πολλές φορές απο την Fed και ΕΚΤ, και τεχνητά έχει διογκωθεί η αγοραστική δύναμη του δολαρίου μέσω της χειραγώγησης της αγοράς.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός: η καταστολή των τιμών του χρυσού από την ειδική υπηρεσία της αμερικανικής Κυβέρνησης – ΕΚΤ (ESF Exchange Stabilization Fund) με στόχο τη σταθεροποίηση του δολαρίου απο νόμο των ΗΠΑ.

Στον οικονομικό κόσμο, είναι ενα δεδομένο ότι ο χρυσός είναι ενάντιον του δολαρίου….

Συνεχίζεται…

Μεταφραση

Ο ΚΟΡΑΞ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Άλλα ντάλλα παπαντάλλα. Ο Πούτιν απλά πήγε να το παίξει μάγκας σε Συρία και Ουκρανία. Το μέγα σφάλμα του ήταν οτι βιάστηκε να εξοστρακίσει το δολάριο απο τις διεθνείς συναλλαγές πετρελαίου της Ρωσίας , δίχως να έχει προετοιμάσει την οικονομία της Ρωσίας . Ασθενικό πρωτογενή τομέα λόγω κλιματικών συνθηκών , ανύπαρκτο δευτερογενή (εξαιρουμένων των οπλικών συστημάτων) και ελάχιστο τριτογενή τομέα .
  Όσο για τον χρυσό που λέτε οτι αγοράζει η Ρωσία , πρέπει να είναι κανείς τρελός ώστε να αγοράζει χρυσό σε αυτές τις τιμές .
  Τα αποθέματα χρυσού έχουν εκτοξευτεί και κανονικά το μέταλλο θα έπρεπε να κατρακυλά . Όσοι στοκάρησαν χρυσό την δεκαετία του 40' , μέχρι σήμερα (με όλες τις αντιστοιχίες πληθορισμού, κόστος χρήματος κτλ) δεν πήραν τα λεφτά τους .
  Η Ρωσία σε 6 μήνες δεν θα έχει να φάει , και θα καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα , πράγμα που θα σημάνει και το τέλος της
  • 0
   0
   An katafigi se stratiotika mesa opos les file..ante geia.exei tin dynatotita na katastrepsei ton kozmo apo radienergo molinsi peripou 50 fores!
  • 0
   0
   Υποψιν οτι και ο δευτερογενης τομεας στηριζεται κατα 90% σε εισαγωγη τεχνολογιας(εργαλειομηχανες ,ηλεκτρονικα κλπ)πουλανε μονο ορυκτα καυσιμα,λιγα οπλα και φυσικα γυναικες,μια πρωτογονη φεουδαρχικη χωρα σε εναν κοσμο που αλλαξε,παντοτε ηταν πισω και θα παραμεινει,ρολο πρωταγωνιστικο δεν ειχε και δεν εχει,μην περιμενετε ''περισσοτερα''……
   Οσο για χρυσους κλπ αν αποφασισουν να κατεβει θα κατεβει…..
   ΝΙΚΟΣ
  • 0
   0
   Ρε Πρώκτορα ποσά τσιμπουκια παίρνεις την ημέρα; Κράτησε τον πρωκτό σου λαδωμένο ρε τσίρκο
  • 0
   0
   φιλε,οταν η ρωσια καταφυγει σε στρατιωτικα μεσα θα σημανει το τελος (επιτελους…)της Δυσης. Οποτε το "αλλανταλλα παπανταλλα" να το πεις στη μαμα σου.
 2. 0
  0
  το χρεος της αμερικης ειναι γυρο στα 18τρις περιπου οπου τα 10 τρις τα χρωστα στους κινεζους

  το χρεος της ρωσιας ειναι 250 εκατομμυρια περιπου μετα απο αυτο ποια χωρα ειναι σε δυσκολη θεση;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί