20:49 - 14/11/2014

EKTAKTO: Σε κίνδυνο η ζωή του Β.Πούτιν – Πιθανή επίθεση στους G20 !

Με έγγραφό τους προς το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις επιφανείας NSF (Naval Surface Forces) ενημέρωσαν πως η Αυστραλία έστειλε και άλλο σκάφος για την επιτήρηση των ρωσικών πολεμικών σκαφών που βρίσκονται σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Αυστραλίας. Πρόκειται για το πυραυλοφόρο καταδρομικό κλάσης Slava του Στόλου του Ειρηνικού, το Varyag και το αντιτορπιλικό κλάσης Udaloy «Στρατάρχης Shaposhnikov» μαζί με άλλα σκάφη υποστήριξης.

Έτσι το Ναυτικό της Αυστραλίας διαθέτει τρία σκάφη τα οποία παρακολουθούν τη ρωσική Μοίρα Ειρηνικού τα HMAS Stuart (FF-153) και HMAS Parramatta (FF-154).ενώ προς ενίσχυση έσπευσε και το πλοίο γενικής υποστήριξης HMAS Sirius.

Η ανάπτυξη των ρωσικών σκαφών ανοικτά της Αυστραλίας σε διεθνή ύδατα (τα σκάφη απέπλευσαν από το Βλαδιβοστόκ στις 23 Οκτωβρίου) έχει προκαλέσει συζητήσεις ακόμη και στον αυστραλιανό Τύπο.

Αυτό όμως που προκαλεί ακόμη πιο έντονο προβληματισμό είναι η συγκέντρωση δύο σκαφών κλάσης Slava στην περιοχή του Ειρηνικού με το δεύτερο σκάφος το Moskva από το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας να βρίσκεται τώρα κάπου μεταξύ Φιλιππίνων και Μαλαισίας έχοντας πραγματοποιήσει κοινές ναυτικές ασκήσεις με τον κινεζικό Στόλο.

Για πιο λόγο ένα πυραυλοφόρο καταδρομικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας να βρεθεί στην περιοχή της νότιας κινεζικής Θάλασσας και στη συνέχεια να οδεύει πάση δυνάμει προς την Αυστραλία για να συναντηθεί με τα άλλα σκάφη της Μοίρας του Ειρηνικού είναι άγνωστο.

Οι πληροφορίες λένε πως τα ρωσικά σκάφη βρίσκονται για να «προστατέψουν» την παρουσία του Ρώσου προέδρου στη σύνοδο των G 20 .

Ήδη φήμες αναφέρουν πως αυτή η ανάπτυξη έγινε ύστερα από πληροφορίες έκθεσης που συνέταξε η FSB και στην οποία αναφέρεται πως η «ασφάλεια του Ρώσου προέδρου στην σύνοδο των G 20 στο Brisbane στις 15 και 16 Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε κίνδυνο».

Το παραπάνω επιβεβαίωσε και η ρωσική πρεσβεία στην Αυστραλία λέγοντας πως ο λόγος παρουσίας των ρωσικών σκαφών ανοικτά της Αυστραλίας είναι και η ασφάλεια του Ρώσου προέδρου.

Επίσημα πάντως η Μόσχα διαμηνύει πως η αποστολή των σκαφών στη συγκεκριμένη περιοχή «έχει να κάνει με τον έλεγχο της εμβέλειας των σκαφών σε περίπτωση που αποφασιστεί να πραγματοποιήσουν αποστολή για την έρευνα της κλιματικής αλλαγής στην Ανταρκτική», αλλά φυσικά αυτή είναι μόνο η επίσημη δικαιολογία.

Για να περιπλακεί ακόμη περισσότερο το «μυστήριο» η FSB ανέφερε πως το προεδρικό αεροσκάφος θα πρέπει να ακολουθήσει διαφορετικό δρομολόγιο από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο και που σχετίζεται με την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει και το μαλαισιανό Boeing 777 πριν εξαφανιστεί, κοντά στη νήσο Diego Garcia.

Ακόμη περισσότερο η FSB επισείει την προσοχή αναφορικά με την πτήση του Ρώσου προέδρου προς την Αυστραλία σχετίζοντας το γεγονός με την υπόθεση της άλλης πτήσης των μαλαισιανών αερογραμμών ΜΗ17 η οποία καταρρίφθηκε στην Ουκρανία καθώς η πορεία του ρωσικού προεδρικού αεροσκάφους είχε διασταυρωθεί εκείνη την ημέρα με αυτή της πτήσης ΜΗ 17.

Παρόλα αυτά όπως αναφέρεται στην έκθεση της NSF ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama έχει δώσει σαφείς εντολές στο αμερικανικό Ναυτικό να μην βρεθεί πλησίον της ρωσικής ναυτικής Μοίρας έτσι ώστε να μην υπάρξουν περιστατικά όπως αυτά του USS Donald Cook και της περίφημης συσκευής Η/Π Khibiny στη Μαύρη Θάλασσα τον περασμένο Απρίλιο.

Να σημειωθεί πως το Varyag όσο και το Moskva μεταφέρουν τρία UAV Altius τα οποία είναι εξοπλισμένα τόσο με την «θαυματουργή» συσκευή Khibiny όσο και με την Borisoglebsk-2.

Πάντως το Ναυτικό της Αυστραλίας φαίνεται να αγνοεί τους κινδύνους που αντιμετώπισε το USS Donald Cook και δραστηριοποιείται και με αεροσκάφη ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από το Ναυτικό να στείλει και ένα υποβρύχιο κλάσης Collins για την παρακολούθηση της Μοίρας αλλά αυτό βρίσκεται στο Περθ και δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβει τη σύνοδο.

Προς το παρόν εκτός από τις φρεγάτες του αυστραλιανού Ναυτικού τη ρωσική Μοίρα παρακολουθούν επι 24ώρου βάσεως και τα αεροσκάφη AP-3C τα οποία επιχειρούν από το αεροδρόμιο Amberley κοντά στο Brisbane.

Ανάμικτες εντυπώσεις όμως έχουν αφήσει οι δηλώσεις του Αυστραλού αστυνομικού επιτρόπου Ian Stewart που προειδοποίησε πως οι Ρώσοι σωματοφύλακες θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τους νόμους του κράτους εάν φέρουν όπλα στην σύνοδο των G20!

Είναι άγνωστος ο λόγος που έκανε τον Αυστραλό αστυνομικό επίτροπο να προχωρήσει σε αυτές τις δηλώσεις.

Αλλά ούτε και οι προσωπικές σχέσεις του Αυστραλού πρωθυπουργού Tony Abbott με τον Vladimir Putin είναι οι καλύτερες. Στη σύνοδο APEC που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα ο Αυστραλός πρωθυπουργός και σε 15λεπτη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο απαίτησε από τον Putin να ζητήσει η Ρωσία «συγνώμη» για “την εμπλοκή της στην κατάρριψη της πτήσης ΜΗ 17» όπως είπε.

Η αντίδραση του Ρώσου προέδρου ήταν οργισμένη και εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου όταν οι δύο άνδρες κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλο χωρίς ο Putin να ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα ούτε καν να κοιτάξει τον Abbott καθ΄όλη της διάρκεια της συνεδρίας.

Η φρεγάτα πάντως του Αυστραλιανού Ναυτικού HMAS Paramatta επικοινώνησε με το Varyag ζητώντας την εκτέλεση ασκήσεων επικοινωνιών τύπου “commex” τις οποίες και εκτέλεσαν τα δύο σκάφη, πριν το ρωσικό σκάφος αποσπαστεί από τη υπόλοιπη Μοίρα για να κατευθυνθεί πιο εγγυτέρα στις ακτές της Αυστραλίας.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. 0
  0
  Σε κίνδυνο η ζωή του Β.Πούτιν…ΟΙ G-19 ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ,Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ…ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΝ ΠΕΣΕΙ ΝΤΑΣΦΙΝΤΑΝΙΑ,,,ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΑΛΙ ΝΤΑΣΦΙΝΤΑΝΙΑ…ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ ΑΥΤΟ…Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑΜΗΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ…ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΑΛΑΞΕΙ…ΙΣΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ… ΜΗΝ ΤΟΝ …ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΡΑΒΑ…ΤΗΝ ΕΧΟΧΟΥΝ ΜΑΣΣΩΝΟΓΑΜΗΣΕΙ…ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ…ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ …ΑΣΥΛΗΠΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΗΓΕΤΗ…ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΣ…ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ…ΙΣΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ…ΜΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΤΟΥ ΔΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΤΑΣΦΙΝΤΑΝΙΑ….ΟΥΡΑΑΑΑΑΑ.-
 2. 0
  0
  Μην ανησυχείτε θα στείλει τον κλώνο του τον μαγουλάκια…Μαλάκας είναι να πάει ο ίδιος…;
 3. 0
  0
  Ευτυχως που προλαβαν να κρατησουν σπερμα του Πουτιν(υπαρχει αφθονο με τοσες μαλακιες που κανει)
  Η βουλευτης που εφερε στη Ρωσικη βουλη την προταση σκεφτηκε σοφα!!!Ολες οι ρωσιδες περιμενουν με ανοιχτα ποδια το σπερμα για να γεμισει η Ρωσια πουτινακια πατριωτακια!!!!
  Παντως ειναι πολυ φτωχομπινεδες,παντου το ενα και μοναδικο σκαφος που μπορεινα πλευσει χωρις να βυθιστει στελνουν το "Μοσχα"τεροια "υπερδυναμη "ειναι ,ενα πλοιο εχουν…..
  ΝΙΚΟΣ
  • 0
   0
   Προτείνω και σε σένα να κρατήσεις σπέρμα του ΓΑΠ, του Μπένι και του Αντωνάκη τόσα χρόνια που σε πηδ@νε έχεις πάθει εξάρτηση.
   • 0
    0
    H προταση με το σπερμα ειναι βουλευτινας της Ρωσιας,εαν ενημερωνεσαι μονο απο τα κατοχικα να το κοψεις,εσυ πες μας πως δεν εχεις ''συνεπειες'' απο τον Αντωνης,ΓΑΠ,Βενιζελο???
    Κατοικεις σε αλλη χωρα???η κανεις καποια μορφη αντιστασης που σε βοηθα να τη γλιτωνεις???πες μας για την αντισταση σου,θελουμε να μαθουμε!!!
    ΝΙΚΟΣ
 4. 0
  0
  AΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ…..
  ΜΕ ΑΓΑΠΗ… ΜΑΡΙΑ
 5. 0
  0
  ena ploio exh malaka;posa ypobrhxia posa aorata posa yperopla posa aeroskafh poy nomizhs oth eine oyfo diasthmoploia posa exh malaka niko h rosia ypomonh to ftoxo mialoydaki soy syntoma uata dh otan ua pernane pano apo thn ellada symaxo ta organa toy ueoy ua katalabhs th shmainei ROSIA otan skotiniash o oyranos
 6. 0
  0
  niko aroyree otan o kontos ua rixnei ta pirinika sok kai deos proseyxhsoy na mhn eisai ektos elados malaka

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί