11:04 - 22/10/2014

«EΜΠΡΗΣΤΙΚΟΣ» Ο «ΒΕΖΙΡΗΣ»: «ΚΑΝΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ» Α.Νταβούτογλου προειδοποιεί την διεθνή κοινότητα: «Μην τολμήσετε να ενοχλήσετε το Barbaros

Σε απίστευτες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο «βεζίρης» Α.Νταβούτογλου δηλώνοντας ότι η Τουρκία έχει διακαίωμα να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω της συμφωνίας που έχει κάνει με το (μη αναγνωρισμένο) τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος και απείλησε την διεθνή κοινότητα να μην δοκιμάσει να προκαλέσει εμπόδια στο Barbaros.

Στη συνέχεια προχώρησε σε προσπάθεια εξωραϊσμού της εισβολής και της κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου το 1974, φορτώνοντας το φταίξιμο σε ελληνοκύπριους και στην στρατιωτική κυβέρνηση της Ελλάδας εκείνη την εποχή. Το ότι η εισβολή έχει καταδικαστεί από την Διεθνη κοινότητα του είναι απλώς αδιάφορο.

Πρόκειται για δηλώσεις παραληρηματικές, ανθρώπου που πιστεύει. ότι η Τουρκία είναι ένα είδος υπερδύναμης που θα μπορούσε να συγκρουστεί με άνεση με δυνάμεις όπως το Ισραήλ, και ακόμα περισσότερο με την υπερδύναμη της Ρωσίας. Ακόμα και αν όλη η Διεθνής κοινότητα αντιδρά, να σταματήσει να αντιδρά καθώς τότε η Τουρκία θα θυμώσει…

Σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Η Τουρκία, με βάση τη συμφωνία που έκανε με το ψευδοκράτος, έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου και αυτό το δικαίωμα θα το χρησιμοποιεί πάντα. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του «Μπαρμπαρός». Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση».

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Τούρκος πρωθυπουργός, έπειτα από ενημέρωση που είχε το βράδυ της Τρίτης από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι «την Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή το κοινό κράτος που ιδρύθηκε το 1960, δεν το κατέλυσαν η Τουρκική Δημοκρατία και το ψευδοκράτος. Την κατέλυσαν οι εκπρόσωποι της τότε ελληνικής στρατιωτικής κυβερνήσεως στο νησί. Τώρα, αν αναφέρεται κανείς στην ύπαρξη ενός τέτοιου κράτους, είτε ως φανταστικό είτε ως πραγματικό, οι Τ/Κ έχουν δικαιώματα όπως και οι Ε/Κ στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα πρέπει να την αποδεχτούν όλοι».

Για να συνεχίσει την πολεμική του: «Αν αυτό δεν γίνεται αποδεχτό και λένε «οι έρευνες στον Νότο είναι δικές μας επειδή μας ανήκει ο Νότος και ο Βορράς ανήκει στους Τ/Κ», τότε πρέπει να συζητήσουμε το σενάριο των δύο κρατών. Δεν ήταν έτσι, και εμείς κρατήσαμε σε τέτοιο επίπεδο τη διαδικασία επίλυσης και τις διαπραγματεύσεις. Εργαστήκαμε ώστε το Κυπριακό να είναι ένα πρόβλημα που να επιλυθεί μαζί από τους Ε/Κ και τους Τ/Κ και να ενωθεί το νησί».

Ο κ. Νταβούτογλου στέλνει μήνυμα επίσης στη διεθνή κοινότητα και τις εταιρείες ενέργειας, με τον ίδιο προκλητικό τρόπο: «Προειδοποιήσαμε τη διεθνή κοινότητα και τις διεθνείς εταιρείες ενέργειας. Τους προειδοποιήσαμε ότι σε αυτές τις πηγές έχουν δικαιώματα και οι Τ/Κ. Είπαμε να γίνουν εργασίες στο πλαίσιο μιας επιτροπής και οι πηγές αυτές να αποτελέσουν καταλυτικό ρόλο για την ειρήνη. Από την άλλη, η Ε/Κ πλευρά έκανε συνεχώς προσπάθειες να εκμεταλλευθεί μονομερώς αυτές τις πηγές και να έχει μονοπώλιο δικαιωμάτων. Περιμέναμε με υπομονή να ωριμάσουν αυτά, να βρεθεί λύση του Κυπριακού διά των διαπραγματεύσεων και να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Και μάλιστα κάναμε μια μεγάλη χειρονομία. Είπαμε ότι το νερό που θα φτάσει από την Ανατολία με αγωγό μπορεί να δοθεί και στην Ε/Κ πλευρά. Δηλαδή εμείς, ενώ είπαμε ότι μπορούμε να μοιραστούμε το καθαρό νερό που μας ανήκει χωρίς να περιμένουμε κανένα αντάλλαγμα, εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι μόνο εκείνοι μπορούν να εκμεταλλευτούν και να εξορύξουν το φυσικό αέριο και τις πηγές ενέργειας στις οποίες έχουν δικαιώματα και οι Τ/Κ».

Όσο για την παρουσία του «Μπαρμπαρός» στην περιοχή, δήλωσε: «Το πλοίο «Μπαρμπαρός» θα κάνει τις σεισμικές έρευνες εκεί και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του. Κανείς να μην προσπαθήσει να προκαλέσει κρίση. Εάν συμφωνήσουμε για μία λύση, ας έρθουν το συντομότερο στο τραπέζι και οι εγγυήτριες δυνάμεις, η γείτονάς μας και φίλη μας Ελλάδα και η Βρετανία, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Και αυτές οι πηγές να χρησιμοποιηθούν ως πηγές της ενωμένης Κύπρου. Αν όμως λένε «αυτές οι πηγές είναι δικές μας και αυτές δικές σας», τότε να σκεφτούμε μαζί διαφορετικές λύσεις. Αλλά και να ενθαρρύνετε τη μη λύση, να αποχωρείτε από τις διαπραγματεύσεις και σχεδόν να εκβιάζετε την Τουρκία, να αρχίζετε άλλες διαπραγματεύσεις και μετά να θεωρείτε γι’ αυτά υπεύθυνη την Τουρκία, αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή».

Με τις συμφωνίες μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, ο κ. Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν έρευνες εκεί. «Αυτό το δικαίωμά μας θα το χρησιμοποιούμε πάντα. Η επιθυμία μας είναι να υπάρξει το συντομότερο λύση, να μείνουν πίσω αυτού του είδους οι διαφωνίες και να πραγματοποιήσουμε μαζί μια ανατολική Μεσόγειο και ένα νησί της Κύπρου μέσα σε ειρήνη και ευημερία. Αλλά κανείς δεν αποδέχεται να μην πραγματοποιείται αυτό και μάλιστα να εμποδίζεται και να υπάρχουν αυτές οι αντιρρήσεις», κατέληξε.

Είναι εμφανές ότι η Τουρκία «γράφει» στα παλαιότερα των υποδημάτων ολόκληρη τη Διεθνή κοινότητα όπως ακριβώς και στο θέμα της ISIL αφού υποστηρίζει τους ισλαμιστές μπροστά στα μάτια της Κοινής Γνώμης. Αυτό που ειναι απορίας άξιον είναι το εξής:

Εναντίον της Ρωσίας παρανόμος οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ακολουθώντας τις εντολές τους προχώρησαν σε κυρώσεις οι οποίες μάλιστα θα προκαλέσουν κακό στην ευρωπαϊκή οικονομία και σφόδρα στην ελληνική λόγω των ρωσικών αντιποίνων, αλλά με την Τουρκία που έχει καταδικασθεί επανειλημμένως και συνεχίζει να καταδικάζεται από το ΣΑ του ΟΗΕ από ψηφίσματα του ΟΗΕ, και έχει απομονωθεί διπλωματικά σχεδόν απ’όλους τους κατοίκους του πλανήτη (πλην ψυχοπαθών ισλαμιστών), γιατί η Δύση δεν σπεύδει να την «στραγγαλίσει» με κυρώσεις.

Εισβάλλει ξανά στην επικράτεια ενός ανεξάρτητου κράτους, είναι όλοι σύμφωνοι με αυτό (ακόμα και η ανθελληνική Βρετανία το αναγνωρίζει απλά ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να ρίξει «λάδι» στη φωτιά), και όμως η Ουάσιγκτον δεν προβαίνει σε ενέργειες εναντίον της Άγκυρας. Ενέργειες που σε αυτήν την περίπτωση θα είχαν αποτέλεσμα, και θα ανάγκαζαν την Άγκυρα να συμμορφωθεί. Ίσως γιατί παρά την αντιπάθεια της Ουάσιγκτον προς τους Ρ.Τ.Ερντογάν και Α.Νταβούτογλου (Οι Τούρκοι Μπάτμαν και Ρόμπιν) η Τουρκία αποτελεί τεράστιο μέγεθος για την Δύση και δεν θέλουν να την στριμώξουν.Ειναι σημαντική για τις ΗΠΑ, και η Τουρκία το γνωρίζει αυτό,οπότε ξέρει ότι όλες οι απειλές και οι δηλώσεις έιναι «κούφιες», λόγια που τα παρασέρνει ο άερας και χάνονται όπως τα δάκρυα στη βροχή.

defencenet

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (18)

 1. 0
  0
  Σαφέστατα είναι υπερδύναμη ή τουλάχιστον περιφεριακη δύναμης. Όταν έχεις νύχια να ξυστεις δεν περιμένεις τους άλλους να σε ξυσουν!
  Το δίκαιον είναι στην δύναμη!

  ΕΝΑΣ ΜΟΓΓΟΛΟΣ.
  • 0
   0
   ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΕΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΡΕΤΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ!

   Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
   ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.

   Υ.Γ. ΜΠΑΒΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ, ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ;;;
  • 0
   0
   Ναι, μεγάλη υπερδύναμη η Τουρκία… ρώτα τους κούρδους να σου πούνε σχετικά. Μπορεί οι Τούρκοι να διαθέτουν όπλα αλλά στον πόλεμο είναι άμπαλοι.
  • 0
   0
   Το δίκαιο είναι με το "απρόβλεπτο" και όχι με την δύναμη,το απρόβλεπτο είναι που ανεβάζει αυτοκρατορίες και το απρόβλεπτο είναι που ρίχνει κυβερνήσεις….πάντα οι δυνατοί νομίζουν ότι το έχουν…και πάντα κάποια στιγμή κάτι γίνεται και έρχονται όλα τούμπαλιν.
   π.χ.Ένας βιασμός έκανε την Ρώμη αυτοκρατορία(λουκρητία-αποτάσοντας τους ετρούσκους),και κάποιοι πεινασμένοι Γερμανοί που τους είχαν για ζητιάνους τους κατέλεισαν 700 χρόνια μετά…….ο μόνος παράγοντας που παίζει είναι το"ΑΠΡΌΒΛΕΠΤΟ
   Το απρόβλεπτο ενός παπά ευθύνεται για την μάχη του Μαντζικερτ και γέμισε η μικρα ασία από υπάνθρωπους(και χάσαμε τόσες πατρίδες διαχρονικά και ίσως για πάντα)…..το απρόβλεπτο ευθύνεται για το έπος της Ηπείρου και της Κρήτης δίνοντας χρόνο στους Ρώσους για τον Ρώσικο χειμώνα(περίμεναν ο Άξονας να κάνει περίπατο στην Ελλάδα)……αυτό το απρόβλεπτο είναι που αλλάζει καταστάσεις και ανεβοκατεβάζει αυτοκρατορίες.Άλλοι το λένε θεό άλλοι τύχη,οι στρατιωτικοί ηγέτες το ονόμασαν "απρόβλεπτο-αστάθμητος παράγοντας ".
  • 0
   0
   Στον 4:37 Κυβερναμε πίσω από όλους και όλα, ποικιλοτροπος και διαχρονικός. Σας έχουμε αφήσει να πιστεύετε ότι αφερουνται οι εξουσίες από εμάς διαχρονικός.
   3:50 Στα Ίμια τι είσασταν ακριβώς ή στην Μικρασιατική Καταστροφή η στην Κύπρος τουρμπαλοι;
   7:26 Λαός διχασμένος, ηττοπαθης, απαθής, που ξεχνάει, την ιστορία του, την γλώσσα του και τις ρίζες του είναι καταδικασμένος σε απόλυτο αφανισμό.
   Ήσασταν καπότες αυτοκρατορία θελετε να ξανα γίνετε στα αλήθεια;

   • 0
    0
    Μα είμαστε αυτοκρατορία….όλος ο κόσμος ζει με τους συλογικούς κοινωνικούς μηχανισμούς που εδώ στην Αρχαία Αθήνα δημιουργήθικαν…όλος ο Δυτικός πολιτισμός είναι ΕΛΛΗΝΕΣ,μόνο η γλώσσα(και για αυτό όμως θέλει συζήτηση) τους αλλάζει για να θυμούνται την καταγωγή τους…ο τρόπος τους όμως είναι βαθύτατα Ελληνικός.
  • 0
   0
   Παραπαίει αυτή η Αυτοκρατορία σιγά σιγά;
  • 0
   0
   Μπορείς να μου το τεκμηριώσεις;
   • 0
    0
    Εναι βαθια ριζωμενη..Τοσο βαθια που ειναι φυση αδυνατον να παραπεσει η να εξαφανιστει η ο,τι αλλο θες.
 2. 0
  0
  Γεια σου ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ μεγάλε και ατελειωτε! Κι άσε τον νεοέλληνα να κάθεται στον καναπέ της άγνοιας του και να περιμένει διαστημικούς σωτήρες και μη!

  ΕΝΑΣ ΜΟΓΓΟΛΟΣ.
  • 0
   0
   Δεν περιμένουμε σωτήρες ρε μογγόλε, την κατάλληλη στιγμή περιμένουμε.
  • 0
   0
   Τα όρια της κάθε ΑΟΖ δεν είναι καλαμπούρι του καθενός να τα βάζει όπου θέλει…
   Ο Νταβούτογλου προωθεί το σχέδιο Ανάν σαν αναγκαία λύση για το νησί. Με τον τρόπο αυτό και οι δύο κοινότητες θα αποφασίσουν απο κοινού την οριοθέτηση της ΑΟΖ τους Ελλαδα και Τουρκια.Εχει ξεχάσει ότι αυτό προυποθέτει ότι και η Τουρκία θα πρέπει να έχει υπογράψει το Νόμο της Θάλασσας. στον οποίο δίδεται ο ορισμός της ΑΟΖ.
   • 0
    0
    Αν η Κύπρος είναι ενιαίο κράτος η ΑΟΖ πρέπει να είναι κοινή και για τους Βόρειους και για τους Νότιους. Επειδή όμως το καθεστώς του Βορρά είναι αμφισβητούμενο, υπάρχει πρόβλημα. Οι Τούρκοι μάλιστα λένε ψέμματα ότι ο Νότος θέλει την αποκλειστικότητα στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων ενώ οι Ελληνοκύπριοι έχουν δηλώσει το αντίθετο, δηλαδή ότι δεν θα αποκλείσουν τους Τουρκοκύπριους από την πρόσβαση στα οφέλη των ερευνών. Δυστυχώς νομικό μπορούν να εφεύρουν και οι Τούρκοι οι οποίοι τώρα ισχυρίζονται ότι ενεργούν μετά από συμφωνία με τους Τουρκοκύπριους – που έχουν δικαιώματα στην ΑΟΖ της ενιαίας Κύπρου. Δεν είναι απλό το θέμα και δεν λύνεται με κραυγές.
  • 0
   0
   Σαφέστατα οταν θα εγίνετο σαν κρατος-έθνος μειοψηφία από αδελφούς μουσουλμάνους επί του εδάφους σας και θα ομοιαζετε με το "κράτος" της Παλαιστίνης σαν λωρίδα, τότε η κάθε ΑΟΖ μπορεί να αλλάξει. Το Δίκαιον της Θαλλασσης είναι αυτό που είναι.
 3. 0
  0
  Η αντίστροφη μέτρηση και για την Τουρκία, έχει αρχίσει….

  Το παιχνίδι ουσιαστικά έληξε.
  Παίζονται οι καθυστερήσεις, οι οποίες ειναι θέμα χρόνου να τελειώσουν ….
 4. 0
  0
  To ενοχλημένο;Δηλαδή το ρούσικο βαραει στον γάμο του Καραγκιόζη;Η τα Ισραϊλήτικα αεροπλανακια κατεβαινουν χαμηλά μηπως χρειάζεται τιποτα;Ωσονούπω θα ξεκαθαρίσει ποιος ειναι με ποιον και ποιος εχει το πανω χερι. Οι μεμετηδες δεν πουλανε τζαμπουκαδες χωρις σπρώξιμο.
 5. 0
  0
  Η Τουρκια καλα κανει και ''τσαμπουκαλευεται''. Εκεινα τα ζουλάπια οι Ελληνες πολιτικοι τι κανουν;Λετε η Τουρκια να μην ξερει ποσο την ''παιρνει'' εναντι ας πουμε της Ρωσιας;Προφανως και ρισκαρει και βολιδοσκοπεί και ζυγιζει τις οποιες αντιδράσεις.Προχωραει παντοτε παραπερα εστω και μισο βημα, κάθε φορα με προοπτικη και υπολογισμο,Συμφωνω με το φιλο 2:14.μ.μ.Η πολεμικη ισχυς της τουλάχιστον στους αριθμούς της επιτρεπει να κανει…ονειρα,καλα κανει μεχρις ότου και ΑΝ αυτό σταματησει.Και κατι σχετικο.Βλεπουμε πως μαζεύονται τα δις κάθε φορα που επιβάλλεται ενας φορος λογω μνημονίου.Τοτε που ''κυκλοφορουσε'' το χρημα, ποσο ευκολο ηταν να εχουμε καλυτερα εξοπλισμένες ε.δ.;Αντ΄αυτου τι εχουμε;Υποβρυχια που γερνουν, αμυντικη βιομηχανια που παραπαιει και γενικα ''εξοπλισμούς'' που τους εχουμε χρυσοπληρωσει.Ολα αυτά μαζι με την ατακτη υποχωρητικοτητα των εκαστων κυβερνήσεων…παλι καλα να λεμε…που μεχρι τωρα η ''γειτονα'' δεν εβαλε συρματόπλεγμα στο μισο Αιγαιο και να λεει ότι την απειλούμε κιολας…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί