19:19 - 26/09/2014

200 Κυπριακά αυτοκίνητα 4χ4 έστειλαν στους τζιχαντιστές του Ιράκ μέσω των κατεχομένων

Εντείνονται οι ανησυχίες στη Λευκωσία από τις πληροφορίες που φτάνουν στις Υπηρεσίες Ασφαλείας για χρήση 170-200 αυτοκινήτων με κυπριακούς αριθμούς κυκλοφορίας από τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ.

Πρόκειται για αυτοκίνητα με καρότσα, τα οποία χρησιμοποιούν οι φανατικοί ισλαμιστές στις μάχες, τοποθετώντας πάνω τους βάσεις για πολυβόλα. Τα αυτοκίνητα έχουν αγοραστεί ή κλαπεί από τις ελεύθερες περιοχές και αφού πέρασαν στα κατεχόμενα μεταφέρθηκαν στη Συρία με πλοίο από το λιμάνι της Αμμοχώστου.

Σε σύσκεψη της κυπριακής Αστυνομίας εξετάστηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε να αποτραπεί η διέλευση ανθρώπων και μέσων από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές με σκοπό την ενίσχυση των τζιχαντιστών.

Όπως είχε δηλώσει ο διοικητής της ΚΥΠ τις προηγούμενες ημέρες εθελοντές που προσέρχονται μαζικά στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους αρχίζουν να προτιμούν εναλλακτικές διόδους εισόδου στην Συρία, αντί της Τουρκίας: «Οι τζιχαντιστές θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα κατεχόμενα σαν ενδιάμεσο σταθμό για να μεταβούν στην εμπόλεμη ζώνη», είχε επισημάνει ο κ. Πενταράς.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΚΥΠ οι τζιχαντιστές προς το παρόν δεν σκοπεύουν να μετατρέψουν σε πεδίο δράσης τους την Κύπρο αλλά να την χρησιμοποιήσουν για να μεταβούν μέσω των κατεχομένων στις εμπόλεμες ζώνες του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως σε Συρία και Ιράκ, καθώς και Λίβανο.

Παραταύτα ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι τζιχαντιστές εντοπίστηκαν σε κυπριακά αεροδρόμια και επαναπατρίστηκαν.

Η Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις τζιχαντιστών σε κυπριακά αεροδρόμια οι οποίοι σκοπό είχαν να μεταβούν στη Μέση Ανατολή μέσω των κατεχομένων.

Παράλληλα, ο κ. Πενταράς διευκρίνισε ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφάλειας στα αεροδρόμια, καθώς τζιχαντιστές ενδέχεται να φτάνουν στην Κύπρο ως τουρίστες και μάλιστα με ευρωπαϊκά – κοινοτικά διαβατήρια και έτσι να μην υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  Oσοι μπούν στα 4χ4 θα ονομάζοντε στο εξής τζιπαντιστές εκτός απο τον εκπαιδευτή με το ξεχυλωμενο στομάχι και την κρεμασμένη κοιλια που θα τρεχει ξυπολυτος οταν ακούειν το παραγγελμα ..
 2. 0
  0
  Παλιορεμαλιν τζισχαντιστεν επιρες μου τον 4χ4 απο την αυλη μου,δεν εντραμπηκες σταλα,φτουσου στα βρωμικαν σου μουτρα.Παρεμπιπτοντως μηπως εγνωριζεις που μπορω να το επενακαμψω παλιν στην κατοχην μου με την οποιαν επιβαρυνσην μου,δεν αντιλογοσε σου,περιμενωνσε σε….Ακουοσει τας παραγγελιας σας παιδια….
 3. 0
  0
  Είναι πολύ πιο σοβαρά όλα αυτά απ' όσο ακούγονται.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί