15:03 - 26/11/2014

Ότι δεν αγοραζεται με χρήμα ..αγοράζεται με πολύ χρήμα

Μη μου πεις ότι δεν το ξέρεις μη μου πεις ότι δεν το έχεις δει μη μου πεις ότι αυτό δεν ισχύει παντού γύρω σου .
Αναρωτήθηκες ποτέ όμως γιατί αυτό συμβαίνει ολόγυρα σου ;

Για να ξεπουλήσεις κάτι σημαίνει ότι δεν το έχεις ανάγκη η δεν σου διδάχθηκε ποτέ να το αγαπάς να το εκτιμάς να το σέβεσαι .

Συνήθως όταν κάτι μας δίνετε έτοιμο στο πιάτο, όταν κάτι το συνηθίσουμε και το έχουμε a priori εύκολο, όταν κάτι δεν μας έχει λείψει, όταν δεν έχουμε ζοριστεί, όταν δεν έχουμε εκπαιδευτεί ,γινόμαστε μαλθακοί κακομαθημένοι .

Τα τελευταία 30 χρόνια μας δωθηκαν μοντέλα, μοντέλα ψυχαγωγίας, μοντέλα υγείας, μοντέλα ομορφιάς, μοντέλα ανταγωνισμού, τρόποι νέας ζωής, ταχύτητες νέας ζωής ,η τηλεόραση, τα μίντια, ο τρόπος διασκέδασης ,όλα αυτά που έγιναν μόδα, όλα αυτά που μας κάνουν να είμαστε σήμερα οι φλώροι του κόσμου .

Όλα αυτά λοιπόν, ότι μας δόθηκε από το σύστημα υπνωτιστή μας ,είναι αυτά που μας έκαναν να μπορούμε να θέλουμε και να έχουμε την απληστία και την ανωριμότητα να ξεπουλάμε τα πάντα για κάτι το οποίο δεν έχει αξία .

Φαντάζονται το μεγαλύτερο πράγμα που κατάφερες να ξεπουλήσεις μία και το είχες πολύ εύκολα δεδομένο και δικό σου και δεν σε έμαθε ποτέ κανείς να το σέβεσαι, να το εκτιμάς ,είναι ο χρόνος σου .

Εφόσον ποτέ δεν ένιωσες πως είναι να είσαι σκλάβος πως είναι να μην έχεις το δικαίωμα του χρόνου σου πως είναι να μην μπορείς να κάνεις όλα όσα θες .
Ποτέ δεν ένιωσες τον κίνδυνο για το αν αύριο θα ζεις ποτέ δεν ένιωσες τον εχθρό να σε πλησιάζει για να φοβάσαι άν εσυ και η αγαπημένοι σου θα υπάρχετε μαζί αύριο .

Τότε είναι πολύ εύκολο να έχεις εκπαιδευτεί μέσα από μια δημοκρατία , μια ψεύτικη δημοκρατία η οποία στηθηκε έτσι ώστε να σε κάνει να είσαι σήμερα πιο φυλακισμένος από ποτέ χωρίς όμως να το έχεις καταλάβει.

Αν αναρωτιέσαι λοιπόν για ποιο λόγο όλοι συνάνθρωποι μας γύρω μας μπορούν πολύ εύκολα για τό ζωγραφιστό χαρτάκι να ξεπουλούν τα πάντα είναι απλά γιατί κανείς δεν τους εκπαιδεύσε στο τι ακριβώς ανταλλάσσουν και ποια ειναι η αξια όταν ξεπουλούν πατρίδα, ελευθερία, χρόνο, ανθρωπιά, και φιλία .

Όταν λοιπόν δεν έχεις την αίσθηση της ανταλλαγής και της αξία στην οποία ξεπουλάς τόσο εύκολο είναι να τα δώσεις όλα και να μείνεις κάποια στιγμή στον άσσο στον κενο χωρις αυτά που έχουν πραγματική αξία και να εχεις λίγα ίσως περισσότερα ζωγραφιστά χαρτάκια .

Είναι ζόρι το ξέρω είναι δύσκολο να κατανοήσεις ότι κάποιοι σε υπνώτισαν, ότι οι αποφάσεις δεν είναι δικές σου, ότι αυτά που νομίζεις ότι αγαπάς στην πραγματικότητα δεν τα επέλεξες εσύ ότι όλα όσα νομίζεις ότι σου αρέσουν και τα έχεις ανάγκη είναι φυτεμένα μέσα σου από άλλους .

Η ζωή όμως θα σε διδαξει,θα σε διδάξει ξανά όλα όσα έχασες στα μαθήματα, όλα όσα ξέχασες, όλες τις εξηγήσεις τις οποίες παρέβλεψες, η ζωή θα στο δείξει μεμιάς, θα σου δείξει τις στιγμές που χρειάζεται να ξαναγίνεις άνθρωπος και να θυμηθείς ότι οι αξίες είναι όλες αυτές οι οποίες δεν έχουν αντίκρισμα και συνήθως οι αξίες δεν είναι υλικες.

Δυστυχώς θα το κάνει με βιαιο τρόπο, δυστυχώς θα το κάνει με τρόπο έτσι ώστε να ξυπνήσεις με μιάς .

Τις στιγμές που η ζωή αναλαμβάνει πια την εκπαίδευση και την μάθηση, τις στιγμές που ζωή αναλαμβάνει να διορθώσει το πρόγραμμα που πάει λάθος, αυτές τις στιγμές θα έπρεπε να σεβόμαστε πιο πολύ από όλες.

Να ‘σαι σίγουρος λοιπόν ότι αυτές οι στιγμές, αυτές οι ιστορικές στιγμές που ζούμε αυτή την εποχή είναι αυτές οι στιγμές που πρέπει να σεβαστείς , είναι στιγμές λίγο πριν τη μεγάλη εξέταση που πρέπει να μάθεις καλά το μάθημά σου και αν δεν το ξέρεις καλά να έχεις μια πάρα πολύ μεγάλη και καλή δικαιολογία .

Ακόμα και τώρα ακόμα και λίγες στιγμές πριν το κουδούνι ίσως να προλαβαίνεις, ίσως να χρειάζεται να ξανά αντισταθμισης σε μια ζυγαριά συνείδησης τι πραγματικά είσαι και ποιος θες να είσαι μετά την εξέταση .

Stranger …

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    Η Δευτέρα έρχεται…….
  2. 0
    0
    Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, μετά από το βουητό της ημέρας, τα μικρά σπαταλημένα λόγια εδώ κι εκεί, να έρχομαι εδώ και να σε διαβάζω. Με φέρνεις στο κέντρο αυτού που θα έπρεπε, αν δεν με τραβούσαν εδώ κι εκεί καθημερινά κάτι ψεύτικα σημαντικά και επείγοντα που άλλοι υπαγορεύουν. Αλλά για τα ζωγραφιστά χαρτάκια… όχι… ποτέ δεν έδωσα μία, όπως μαντεύεω ότι δεν δίνεις κι εσύ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί