Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:39 - 30/04/2015

Όνειρο ήταν η χάραξη της ΑΟΖ και πάει

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τέλειωσε κι αυτή η ιστορία με την οριοθέτηση της ΑΟΖ, στο επίμαχο σημείο του Καστελόριζου, εκεί όπου η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.

Βέβαια, ο παραπλανητικός λόγος των πολιτικών μπορεί να επιτρέψει κατ’ αρχάς άλλη ερμηνεία στο ευρύ κοινό, που έμαθε ότι το «ναι» είναι ναι και το «όχι» όχι. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε να προσαρμόσει τον λόγο του μ’ αυτόν των διπλωματών, ή αν ο λογογράφος του έχει αυτήν ιδιότητα. Γεγονός είναι ότι θέλησε να μας παρουσιάσει την μη οριοθέτηση των ΑΟΖ Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας, ως θετικό γεγονός, ενώ πρόκειται για μια σαφή υποχώρηση στις τουρκικές απαιτήσεις.

Αφού εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες ασφάλειας σε μία ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή, μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς διάσκεψης Κορυφής στην Λευκωσία, πρόσθεσε για το θέμα των ΑΟΖ, ότι «υπήρξε συμφωνία να προχωρήσει η οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών».

Είναι γνωστό ότι η πλειονότητα του κοινού παρακολουθεί μόνον τις πρώτες γραμμές από είδηση που δεν το ενδιαφέρει άμεσα. Πολλοί επομένως θα μείνουν με την εντύπωση ότι επιτέλους αυτό το χρονίζον ζήτημα βαίνει προς την λύση του. Το πολύ-πολύ να πουν ότι είναι σαν να ξανακούουν τις δηλώσεις του κ. Ευ. Βενιζέλου, πριν από 1,5 χρόνο περίπου. Θα προσέθεταν ίσως την ευχή, ότι αυτήν την φορά να προχωρήσει η υπόθεση, και να μη μείνουμε μόνον στο να μετρούμε τα θαλασσοπούλια έξω από το Καστελόριζο.

Ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε την αλήθεια στην δεύτερη παράγραφο. Ότι η οριοθέτηση των ΑΟΖ μεταξύ των τριών κρατών, θα γίνει «όπου αυτό δεν απαιτεί την συνεννόηση και συνεργασία τρίτων χωρών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας». Η τρίτη χώρα με την οποία πρέπει να συνεννοηθούμε είναι φυσικά η Τουρκία. Όπερ σημαίνει, ότι, ή πρέπει να της δώσουμε ακόμη μια φορά αυτό που ζητάει, δηλαδή εκχώρηση δικού μας κυριαρχικού χώρου, ή να παραμείνει το ζήτημα όπως και αυτό της επέκτασης των 12 μιλίων. Και οι δύο περιπτώσεις είναι φυσικά σε βάρος μας.

Ο καθορισμός των ΑΟΖ μεταξύ των τριών κρατών, σε μη διεκδικήσουμε νερά, δεν χρειάζονται πολύχρονες συζητήσεις, ούτε ιδιαίτερες ικανότητες από πλευράς των διαπραγματευτών. Ένα μόνο σημείο διαφωνίας υπάρχει με την Αίγυπτο, με την επικάλυψη ενός Οικοπέδου κοντά στην Κύπρο, για το οποίο επί πολλά χρόνια συζητούν Επιτροπές των δύο χωρών (αμείβονται τα μέλη τους;), αλλά μπορεί η διαφορά να εξομαλυνθεί, συμφώνως προς τα διεθνή ειωθότα, του καθορισμού της μέσης γραμμής. Δεν έχει επομένως πρόθεση η Αίγυπτος να οξύνει τα πράγματα με την Τουρκία (ή εμείς δεν το ζητήσαμε;), παρόλο που οι εκατέρωθεν πράξεις και δηλώσεις δείχνουν ρήξη των σχέσεών τους, αν και η Τουρκία έριξε προ 10ημέρου πολύ νερό στο κρασί της και ζητά μόνον αποφυλάκιση του Μόρσι.

Μία ελπίδα έχω -πολύ αχνή- να υπάρχει μυστική συμφωνία και να ανακοινωθεί, όταν έρθει η ώρα των υπογραφών, προκειμένου να αποφευχθεί από τώρα η ένταση στην περιοχή. Καταθέτω αυτήν την εκδοχή, αν και δεν την πολυπιστεύω, απλώς ως υπόθεση εργασίας. Τα υπόλοιπα που είπε επ’ αυτού ο κ. Τσίπρας, ούτε ο ίδιος τα πιστεύει, αλλ’ αποτελούν -επιτρέψτε την έκφραση- την «σάλτσα» για να χωνέψουμε αμάσητη την τροφή που μας προσφέρει η κυβέρνηση. Είπε ότι «από την διαδικασία αυτή δεν θα υπάρξει όφελος μόνο για τις τρεις χώρες αλλά θα είναι πρόκληση και για τις άλλες χώρες της περιοχής για συνεργασία και οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους επί τη βάσει πάντα των αρχών του διεθνούς δικαίου». Το οποίο διεθνές δίκαιο η Τουρκία εφαρμόζει κατά τα συμφέροντά της, και ως εκ τούτου θα διασκεδάζει με αυτήν την αποστροφή.

Οι αναγνώστες της Voria.gr είχαν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή που ο κ. Σαμαράς είχε ανακοινώσει οριοθέτηση της ΑΟΖ μας. Εξηγήσαμε αμέσως ότι δεν έχουν καμιά βάση αυτά που εξήγγειλε, πολλώ μάλλον όταν μας διαβεβαίωσε ότι θα οριοθετήσουμε ΑΟΖ και με… την Μάλτα. Ούτε στοιχειώδη γνώση της γεωγραφίας δεν είχε ο λογογράφος του.

ΑΟΖ, λοιπόν, τέλος. Ούτε με την Λιβύη που σπαράσσεται, δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε.

Ο Μακεδών

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 10:03 ΠΜ

    Ωραίοι χαιρετισμοί πάντως…

    Spartan7

  2. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 11:36 ΠΜ

    Βιαζεσαι ΜΑΚΕΔΩΝ….ολα στην ωρα τους και σταματηστε να κοιμιζετε τον κοσμο οτι ολα τα ιδια θα μεινουν, συμφωνιες θα γινουν, αοζ δεν θα γινουν, γενικως οτι ολα καλα θα πανε, οι καταστροφες ειναι συνομοσιολογιες και οι εμεις ειμαστε γραφικοι, ψεκασμενοι και γενικως οτι να 'ναι. Ξυπνατε γιατι δεν θα εχετε να φατε!!!

  3. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 12:10 ΜΜ

    Δηλ. πάλι "κλότσησαν την καρδάρα με το γάλα "- συνεχώς η ίδια ιστορία σε όλους τους τομείς .

  4. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 5:03 ΜΜ

    Το Δίκαιο της Θάλασσας είναι σαφές .Δεν υπάρχει λόγος πρόσκλησης της Τουρκίας αν τα τρία κράτη οριοθετούν την μεταξύ τους ΑΟΖ.
    Η. Τουρκία αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας ( άλλωστε ούτε που το έχει υπογράψει) όπως διεκδικεί και 156 Ελληνικά νησιά .
    Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα διαπραγματεύεται με την Τουρκία κάθε φορά που αξιώνει διεκδικήσεις χωρίς κανένα Νομικό έρεισμα εις βάρος της Ελλάδας.Αυτή άλλωστε είναι πάγια τακτική της . Ζητάει 100 για να πάρει 1 ενώ δεν έχει δίκιο βασιζόμενη στην <> ουσιαστικά συνεχούς υποχωρητικότητας που επιδεικνύουν κατά κανόνα όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις .
    Ας περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη των εργασιών οριοθέτησης ( αν γίνουν και ολοκληρωθούν) και τότε κρίνουμε.

  5. Ανώνυμος 04/30/2015 @ 5:19 ΜΜ

    Στην συνέντευξή του στον Ν.Χατζηνικολάου ο Α.Τσίπρας αναφέρθηκε στον σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία αλλά με ''σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ'', ενώ μετέπειτα για την οριοθέτηση των ΑΟΖ Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας ανέφερε ότι θα γίνει ''όπου αυτό δεν απαιτεί την συνεννόηση και συνεργασία τρίτων χωρών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας''. Υπάρχει κανείς που δε κατάλαβε?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*