16:56 - 02/12/2014

Ψέμα, αλήθεια, κοροϊδία, λαμογιές; Μια πιο απλή εξήγηση

Δεν μπορώ βλέποντας δημοσιεύσεις και πράξεις μετά, να μην κάνω σχόλιο. Με μια ματιά απλής λογικής ο κάθε πρωθυπουργός είναι ψεύτης. Αναλύοντας το και συγκρίνοντας δημοσιεύσεις, βίντεο και ρεπορτάζ καταλαβαίνεις πως είναι κάτι «πιο βαθυ». Πιο μεγάλο, πιο τραγικό, πιο απελπιστικό…

Όχι άλλα μέτρα! Και την επόμενη ημέρα μέτρα! Βρισκόμαστε όχι ενοπίων ψευτών αλλά τραγικά εκβιαζόμενων πολιτικών με όργανο αυτού τα πάθη τους, την απληστία τους και πολλά άλλα ακστονόμαστα που δεν μπορώ να τα αναφέρω εδώ μέσα.

Δεν «έχουν ξεπουλήσει» μια χώρα απλώς, έχουν ξεπουληθεί και οι ίδιοι. Με αποτέλεσμα φυσικά το ψέμα και την κοροΐδία. Ο κόσμος που ζούνε είναι αλλού, διαφορετικού «επιπέδου». Εμείς είμαστε απλώς ένας αριθμός, αναλώσιμος, χσρούμενος ή δυστυχισμένος.

Τη στιγμή που γεννιόμαστε περνούσε τον αριθμό και μας χρεωνουν ένα χρέος το οποίο θα πρέπει να το αποπληρωσουμε σε όλη μας τη ζωή. Χρέος το οποίο μεταβάλλεται κάθε χρόνο. Αν θυμάμαι καλά, τη δεκαετία 2000 – 2010 ήταν στα 60.000 ευρώ το κεφάλι. Σήμερα εκτινάχθηκε στα 120.000 ευρώ.

Αυτό το χρέος θα το πληρώσουμε μέσω κοινωνικών ασφαλίσεων, εφορίας, νερού,ηλεκτρικού ρεύματος κλπ.

Το ποσό αυτό για το κάθε κεφάλι, δίνεται ως εγγυητική επιστολή σε κεντρικές τράπεζες για να δανειστεί η χώρα. Εάν το κατά κεφαλήν χρέος είναι μεγαλύτερο του ποσού που ορίστηκε λόγω διαφόρων λόγων (κυρίως… κλεψιάς, κακοδιαχειρησης και προμηθειών) τότε οι κεντρικές τράπεζες εφευρίσκουν τρόπους για να προχωρήσουν σε ακίνητες ιδιοκτησίες.

Τώρα, ένας ευπαθείς πρωθυπουργός ή χειρότερα μια ολόκληρη κυβέρνηση είναι χρηματοδοτουμενη αλλά και εκβιαζόμενη, όπως ανέφερα παραπάνω τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Δεν θα υπερασπιστούν πότε τα συμφέροντα του πολίτη τα οποία καλέστηκαν να προασπίσουν. Ούτε καν την εθνική κυριαρχία η την πολιτιστική κληρονομιά. Τα πάντα έχουν μια τιμή.

Όποιος αριθμός πολίτη δώσει αρνητικό σύνολο πάει στα σκουπίδια η μεταφέρετε σε άλλη χώρα να αναλάβει εκεί την αποπληρωμή του εκ γενετής χρέους. Μετανάστης δηλαδή. Όσο οι αριθμοί ανεβαίνουν αυξάνεται η φτώχεια και η ανέχεια. Όταν μειώνονται αρχίζει η μερική ευημερία.

Δυστυχώς για την Ελλάδα, τα ποσά είναι τεράστια και δυσβάσταχτα. Κι όλα αυτά γιατί η απληστία δημιούργησε τεράστιο χρέος. Οι μίζες ξεπέρασαν το τρισεκατομμύριο ευρώ. Το κενό ειναι τεράστιο και το κατά κεφαλήν χρέος διπλασιάζεται πλέον κάθε χρόνο!

Ο χρυσός που κατέχει ο κάθε πολίτης είναι μια λύση «σταθερής αξίας», μετά τα ακίνητα, πιο λίγο φυσικά λόγω αλλαγών εθνικής κυριαρχίας συχνές φορές…

Ξεφύτρωσαν παράγκες αγοράς χρυσού κι όλες με το ίδιο αφεντικό από πίσω η τον ίδιο σκοπό… Εταιρίες αγοράς ακινήτων που με σύμμαχο το κράτος φροντίζουν και την πτώση αντικειμενικής τους αξίας την κατάλληλη στιγμή του ξεπουληματος.

Αυτά όλα μην ξεχνάτε, για έναν αριθμό που κληρονομούμε μαζί με ένα χρέος δίπλα του. Την εγγυητική επιστολή της διάθεσης και κυκλοφορίας του ψεύτικου, εικονικού χωρίς πραγματική αξία και αντίκρισμα χρήματος.

Καλή σας ημέρα,
από τη σύνταξη

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    Αφηστε το σχολιο σας εδω …
  2. 0
    0
    ΟΛΟ ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΜΑΣΤΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΤΗ ΝΑ ΠΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΑΝΤΕ ΡΕ ΕΞΥΠΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Η ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘ Ε ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙ ΤΟ ΠΕΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΗ ΠΕΡΗΜΕΝΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΛΑΑΑΑΑΑΚΑΣ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί