Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:48 - 05/02/2015

Χριστιανοί στη Γερμανία εγκαταλείπουν την πίστη τους και την Εκκλησία για να γλιτώσουν τους φόρους!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

‘Αρον άρον εγκαταλείπουν την πίστη τους και την Εκκλησία χιλιάδες Γερμανοί για φορολογικούς λόγους! Έως 400.000 Γερμανοί έχουν επίσημα καταθέσει δηλώσεις προκειμένου να εγκαταλείψουν την Προτεσταντική και την Καθολική Εκκλησία μετά τη λήψη απόφασης για την επέκταση της φορολογικής επιβάρυνσης του 8 ή 9 τοις εκατό.

Τα μέλη της Εκκλησίας στη Γερμανία απαιτείται από το νόμο να πληρώνουν φόρους για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες της εκκλησίας, οι οποίοι φόροι συλλέγονται από την κυβέρνηση και χρησιμοποιούνται επίσης για να χρηματοδοτήσει εκείνη την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, όποιος βαφτίστηκε ως παιδί είναι αυτόματα μέλος της εκκλησίας και υποχρεούται να καταβάλει τον φόρο, φόρος που χρεώνεται ως ποσοστό του εισοδήματός του, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις του ή αν συμμετέχει στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας.

Ο μόνος τρόπος για να αποφύγει κανείς την υποχρέωση καταβολής του φόρου είναι να κάνει μια επίσημη δήλωση αποποίησης της ιδιότητάς του ως μέλος της εκκλησίας.

Η οξεία πτώση στη σύνθεση των μελών της εκκλησίας φαίνεται να έχει προκληθεί από μια απόφαση να συμπεριληφθεί μια χρέωση της τάξης του 8 ή 9 τοις εκατό στην υπεραξία του εισοδηματος ή στο κέρδο από την πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου.

Η νέα φορολογική νομοθεσία ήταν “απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους ανθρώπους που είχαν ήδη σκεφτεί να φύγουν”, είπε η Ruth Levin, εκπρόσωπος για την προτεσταντική εκκλησία στο Disnlaken στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Βέβαια το να φύγει κανείς από την Εκκλησία έχει και επακόλουθα. Εκείνοι που αποφασίζουν να την εγκαταλείψουν έχουν συνέπειες που έχουν να κάνουν με τη θρησκευτική ταφή, αλλά και με την πρόσβαση στα καλύτερα σχολεία χρηματοδοτούνται από το κράτος.
Καθολικοί που αρνούνται την ένταξη στης εκκλησία τους αποκλείονται από την εξομολόγηση και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία , περίπου 200.000 Γερμανοί Προτεστάντες έχουν παραιτηθεί από μέλη των εκκλησιών τους, από 138.100 το 2012. Στη Βαυαρία, το ποσοστό εγκατάλειψης της πίστης αυξήθηκε κατά 62 τοις εκατό.

Τα στοιχεία για τους αριθμούς έξοδο από την Καθολική Εκκλησία το 2014 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, αλλά 178.000 Καθολικοί παραιτηθηκαν το 2013, και πάνω από 118.000 το 2012.

Σχεδόν 30,8 τοις εκατό των Γερμανών, ή 24,7 εκατ άνθρωποι, είναι καθολικοί

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

  1. Ανώνυμος 02/05/2015 @ 10:06 ΜΜ

    22.000.OOO…ΤΑ τελευταια 20 χρονια πολη καλα κανουν δεν μαs χρηαζετε.o karkinos.
    οι ανθρωποι ξυπνουν…800.καρδιναλιοι πεδεραστεs…αντε στα τσακιδια…βαροι των λαων…νυχτοδυδασκαλοι.του σκοταδιου.

    • Ανώνυμος 02/06/2015 @ 1:48 ΠΜ

      Αν κρίνω από την ορθογραφία σου και τα Ελληνικά σου, είσαι κι εσύ απόφοιτος …νυχτοδιδασκαλείου

    • Ανώνυμος 02/06/2015 @ 5:32 ΜΜ

      Γιατί βρίζεις έτσι την ευγενή τάξη των παιδεραστών της Γερμανίας; Θα είσαι μάλλον με τους κτηνοβάτες…
      Γι αυτό.

  2. Ανώνυμος 02/05/2015 @ 10:27 ΜΜ

    ΟΗΕ κατηγορεί το Βατικανό συγκάλυψη της κατάχρησης

    Παιδεραστές αναμίχθηκαν και όχι να τιμωρείται: οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών να ζητήσει από το Βατικανό για τους χειρισμούς του στην κατάχρηση διαπόμπευση και καλούν για μια δημόσια έρευνα.

    14

    Papst Franziskus hat bereits im Dezember angekündigt, eine Untersuchungskommission für Missbrauchsfälle einzurichten
    Φωτογραφία: AP Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο να συστήσει μια εξεταστική επιτροπή για τις παραβιάσεις

    Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών έχει το Βατικανό κατηγορείται για συγκάλυψη των υποθέσεων κακοποίησης των παιδιών. Η εξεταστική επιτροπή ζήτησε από τις αρχές να διερευνήσουν τις δημόσιες υποθέσεις παιδικής κακοποίησης στην Καθολική Εκκλησία.

    Οι καταδικασθέντες δράστες πρέπει να περάσει αμέσως στο δικαστικό σώμα, σύμφωνα με μια έκθεση από την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία παρουσιάστηκε την Τετάρτη στη Γενεύη. Οι εμπειρογνώμονες επίσης έκκληση για δεσμευτικούς κανόνες στο εκκλησιαστικό δίκαιο, τα παιδιά είναι το μέλλον την καλύτερη προστασία του κόσμου από τις καταχρήσεις σε καθολικά ιδρύματα.

    Η Καθολική Εκκλησία έχει γνωρίσει το παιδί μεταφέρεται σε άλλες κοινότητες ή σε χώρες όπου είχαν απομείνει είχαν επαφή με τα αγόρια και τα κορίτσια. Ιερείς και άλλοι υπάλληλοι της Καθολικής Εκκλησίας είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών. Η επιτροπή ήταν «βαθιά ανησυχία» σχετικά με αυτά τα εγκλήματα.

    Σε όλο τον κόσμο πέρασε σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά

    Ο Μαλτέζος Επίσκοπος Charles Scicluna, ένας πρώην εισαγγελέας στο CDF, παραδέχθηκε ότι εδώ υπάρχουν «ορισμένα πράγματα που έχετε κάνει διαφορετικά," για παράδειγμα όσον αφορά τη συγκάλυψη του Pädophiliefällen. Συνολικά, η Καθολική Εκκλησία ήταν, αλλά στο σωστό δρόμο, "Η Αγία Έδρα έχει πήρε το" Scicluna είπε στην επιτροπή, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

    Οι διπλωματικοί αντιπρόσωποι του Βατικανού στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο Αρχιεπίσκοπος Silvano Tomasi, επισήμανε κατά τη συνεδρίαση της ένα ανακοινώθηκε από τον Πάπα Francis Επιτροπή για την προστασία του παιδιού να αναπτύξει περαιτέρω προτάσεις. Η Καθολική Εκκλησία θέλει να είναι ένα «μοντέλο» σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, τόνισε τη νομική ανεξαρτησία των τοπικών καθολικών εκκλησιών που συχνά δεν επιτρέπει μια κεντρική διαδικασία από το Βατικανό.

    Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει εξεταστική επιτροπή

    Το Βατικανό ως συμβαλλόμενο μέρος της σύμβασης των δικαιωμάτων των Διεθνών Παιδικών είχε τον Ιανουάριο για πρώτη φορά στη Γενεύη υπεύθυνος για τις περιπτώσεις κατάχρησης των 18 ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας παραδέχτηκε ότι υπήρξαν σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης.

    Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού του ΟΗΕ παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του Παιδιού, η οποία απαγορεύει ρητά κάθε μορφή βίας και σεξουαλικής κακοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, το Βατικανό είχε για πρώτη φορά δημοσίως και λεπτομερώς το σκάνδαλο κακοποίησης στην Καθολική Εκκλησία. Εκπρόσωποι της Παπικής μέλη τόνισαν ότι το Βατικανό θα πάει με όλες τις δυνάμεις του κατά των καταχρήσεων πριν.

    Τον Δεκέμβριο έγινε γνωστό ότι ο Πάπας Francis μια επιτροπή για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση θα ήθελε να δημιουργήσει. Η επιτροπή αυτή θα πρέπει να διερευνήσει όλες τις περιπτώσεις, αλλά και τον τρόπο που η ηγεσία της εκκλησίας το απαιτεί, η Επιτροπή του ΟΗΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ………ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ….

    • Ανώνυμος 02/05/2015 @ 11:17 ΜΜ

      ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ . ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ , ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ .

  3. Ανώνυμος 02/06/2015 @ 3:45 ΠΜ

    Το να μη πληρωνεις στην εκκλησια δε σε κανει αθρησκο ειναι επιλογη σου αν θ το κανεις η δε θα το κανεις μπορεις να πιστευεις και χωρις να πληρωνεις το να παρατας την εφορια δε σημαινει οτι παρατας και τη πιστη σου.
    Οσον αφορα αυτο το φορο αυτος υπηρχε απο παντα εγω δε τον πληρωσα παντος ποτε.
    Παντα ελεγα οτι ειμαι χριστιανος οταν με ρωταγαν και μου λεγαν χριστιανος αλλα σε ποια εκκλησια για να με βαλουν στο φορο εγω τους ελεγα σ αυτη του παραδεισου δε το πιστευαν ομως.
    Ας προσεχαν..

    Δε πειραζει εφορια εκκλησιας δε πληρωσα ποτε κι ουτε θα πληρωσω.

    Φυσικα η αυξηση του φορου ειναι πλανο της πανθρησκειας και μετα πετιεται παφ και η προπαγανδα οτι επειδη βαρεθηκαν να πληρωνουν αφησαν και τη θρησκεια τους.

    Για να πιστεψεις δε χρειαζεσαι εκκλησια οι αθεοι δε καταλαβαινετε ουτος η αλλος.

    Απλα πιστευεται οτι βλεπεται με τα ματια και μονο τα υπολοιπα δεν υπαρχουν..

    Ασωτος

  4. Ανώνυμος 02/06/2015 @ 9:08 ΠΜ

    ΚΑΙ η Γερμανία θα προσκυνήσει….

  5. δημητριος πολιτης 09/16/2015 @ 2:43 ΜΜ

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΜΗΝΠΑΙΡΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΥΟ ΣΑΚΟΥΛΙΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ , ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ , ΔΩΡΕΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΕΡΕΑΝ ΔΩΣΑΤΕ Η ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΛΛΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ???
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΕ ,ΟΕ ,ΟΗΕ ,ΚΛΠ!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*