17:12 - 25/07/2014

«ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ» ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Εμπλοκή ΝΑΤΟ στην Α.Ουκρανία: Δύο πολωνικά Τάγματα μαζί με πυροβολικό μάχονται στo Λουγκάνσκ (vid)

Περιπλέκεται η κατάσταση ακόμα περισσότερο στην Ανατολική Ουκρανία ή Νέα Ρωσία όπως καλείται η περιοχή που έχουν ανακηρύξει ως ανεξάρτητη χώρα οι ρωσόφωνοι επαναστάτες, μετά την αποκάλυψη ότι έχουν αφιχθεί στην περιοχή και μάχονται ήδη, δύο Τάγματα Πολωνών στρατιωτών, οι επίσημα είναι μισθοφόροι, αλλά ανεπίσημα όλοι γνωρίζουν ότι είναι Πολωνοί στρατιωτικοί.

Αλλωστε η μεν Πολωνία ουδέποτε φημιζόταν για τα μισθοφορικά της σώματα (με απλά λόγια ουδέποτε έχουν καταγραφεί Πολωνοί μισθοφόροι στο οποιοδήποτε μέτωπο) και είναι πρακτικά αδύνατον τόσο μεγάλος αριθμός προσωπικού να έχει εκπαιδευτεί εκ του μηδενός μέσα σε 3-4 μήνες που διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Αρα επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες που ήθελαν μια μεγάλη δύναμη του πολωνικού Στρατού να αποβιβάζεται στην Οδησσό μαζί, μάλιστα με 12 αυτοκινούμενα πυροβόλα και σημαντικό αριθμό ΤΟΜΠ.

Άρα πρόκειται για Πολωνούς στρατιωτικούς και πιθανότατα μέσα στις τάξεις τους βρίσκονται και στρατιωτικοί από τις βαλτικές δημοκρατίες.

Το ότι η όλη επιχείρηση κατευθύνεται από το ΝΑΤΟ σε μία κλασική «μαύρη επιχείρηση», είναι αυτονόητο…

Οι περίπου οκτακόσιοι Πολωνοί μισθοφόροι εντοπίστηκααν να μάχονται στο Lysychansk ένα χωριό του Λουγκάνσκ.

Η βοήθειά τους ήταν παραπάνω από καθοριστική ωστε να μπορέσει ο ουκρανικός Στρατός να καταλαβει το μέρος. Είναι η πρώτη φορά που μισθοφόροι χώρας του ΝΑΤΟ ενεπλάκησαν σε τέτοιους αριθμούς στο ουκρανικό μέτωπο.

Για την άφιξή τους στην Ουκρανία υπήρχε πληροφόρηση εδώ και αρκετές μέρες. Στην αρχή τα ρωσόφωνα δίκτυα τους περιεγραφαν ως τακτική πολωνική ταξιαρχία, διότι αποβιβάσθηκαν στην Οδησσό στις 16 Ιουλίου μαζί με 12 πολωνικά αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152mm SpGH DANA αλλά και τεθωρακισμένα οχήματα.

Αυτόπτες ρωσόφωνοι μάρτυρες της περιοχής είχαν δει στις στολές παραλλαγής και πολωνικές σημαίες, όπως και διακριτικά από την 1η πολωνική Ταξιαρχία Πυροβολικού.

Αμέσως μετά την αποβίβαση άνδρες, πυροβόλα, και οχήματα κατευθύνθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου και επιβιβάστηκαν σε τρένο που τους μετέφερε στην εμπόλεμη ζώνη του Λούγκανσκ, όπως αναφέρουν πληροφορίες των ρωσικών υπηρεσιών.

Φυσικά επισήμως η πολωνική κυβέρνηση δεν έχει στείλει κανένα εκστρατευτικό σώμα, αλλά θεωρείται πολύ πιθανό στρατιωτικοί της Πολωνίας να έχουν εμπλακεί «ανεπίσημα» εναντίον των ρωσόφωνων, υπό την υποτιθέμενη ιδιότητα του μισθοφόρου.

Σύμφωνα με το εκπρόσωπο των ρωσόφωνων, στο Lysychansk πολέμησαν περίπου 800 Πολωνοί με υποστήριξη πυροβολικού.

Η συντονισμένη επίθεση των δύο πολωνικών Ταγμάτων σε συνδυασμό με την χρήση πυροβολικού, είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι ρωσόφωνοι και να οχυρωθούν σε μια δεύτερη γραμμή άμυτνας στην πόλη Τakhanov.

Οι ρωσόφωνοι μεταδίδουν ότι η εισοδος των Ουκρανών και των Πολωνών στο χωριο Lysychansk ήταν μια «πύρρειος» νίκη που τους κοστισε τουλάχιστον 100 νεκρούς άντρες.

Δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να δούμε «μισθοφόρους» και από άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες που χρησιμοποιούν ανατολικής προέλευσης υλικό (για να μην «καρφώνονται») όπως οι Ρουμάνοι (πολύ γρήγορα ξέχασαν το 1 εκατ. νεκρούς που είχαν στην επίθεση κατά της Σοβιετικής Ενωσης…), οι Βούλγαροι, οι Τσέχοι κλπ.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να στέλνει Στρατό το ΝΑΤΟ στην περιοχή με την μέθοδο των «μαύρων επιχειρήσεων»…


defencenet

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  Τι εχουμε κα αρμαγεδωνα
 2. 0
  0
  ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ" ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ….ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ "ΣΤΑΧΤΗ"…Η ΑΜΕΡΙΚΗ "ΝΤΑΣΦΙΝΤΑΝΙΑ"…ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΕ ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ"ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ"…ΚΙ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΑ (ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ"..".ΑΥΣΤΗΡΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ακουει κανεις?" ΣΧΕΔΙΟ Β' ΤΟΥ ΘΕΟΥ(ΑΙΤΩΛΟΣ)…ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ…ΤΑ" ΑΥΡΙΑΝΑ ΝΕΑ"._
 3. 0
  0
  Η Απάντηση του Πούτιν,,,,,,,,Σύνταγμα Κοζάκων την είδατε σήμερα, από αύριο να δείτε τι θα πάθουν Πολωνοί, Αυστραλοί, και Ολλανδοί !!!
  https://www.youtube.com/watch?v=14g9W6iTDFA
 4. 0
  0
  ΨΑΛΜΟΣ 18
 5. 0
  0
  Εκεί στην πολωνία ,πάλι με τον αδύνατο θα πάνε ,δεν βλέπουν ότι η αμερική τελειώνει και οι νέες υπερδυνάμεις είναι ρωσία ,κίνα;;;……δεν ήξερες δεν ρώταγες;;;
 6. 0
  0
  Η Τουρκία γυρίζει τη πλάτη στην Ευρώπη και οδεύει προς Ρωσία
  26.07.2014 | 00:13
  http://www.onalert.gr/stories/i-tourkia-gyrizei-ti-plati-stin-europe
  ρε γατακια γιατι δεν τα γραφετε αυτα ……………………..παριμενετε ακομη τον κλανοπουτιν να ελευθερωση την πολη ??? ανα χαθητε κοπριτες

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί