Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:46 - 29/04/2014

Τρία μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ανάμεσα στα 16 νεκρά θύματα στο Νοσοκομείο της Μπογκίλα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Δεκαέξι άμαχοι πολίτες, μεταξύ αυτών τρία μέλη του ντόπιου προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres /MSF) σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας εντός νοσοκομείου των MSF στην πόλη Μπογκίλα, στα βόρεια της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας (CAR), το Σάββατο το απόγευμα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν απερίφραστα την απρόκλητη δολοφονία άοπλων πολιτών σε ένα χώρο σαφώς αναγνωρίσιμο ως ιατρική εγκατάσταση των MSF.

“Eίμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι από την ωμή βία που ασκήθηκε στο προσωπικό μας και στην κοινότητα», δήλωσε ο Στέφανο Αρτζενζιάνο, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο CAR. “Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να περιθάλψουμε τους πληγωμένους, να ενημερώσουμε τις οικογένειες και να θέσουμε σε ασφάλεια το υπόλοιπο προσωπικό μας, τους ασθενείς μας και το νοσοκομείο».

«Το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό μας ανάγκασε να αποσύρουμε απαραίτητο προσωπικό και να διακόψουμε το έργο μας στην Μπογκίλα. Ενώ παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε ανθρωπιστική περίθαλψη στην κοινότητα, θα πρέπει εξίσου να λάβουμε υπ’ όψιν μας την ασφάλεια του προσωπικού μας», επισήμανε ο Αρτζενζιάνο. «Ως συνέπεια της αδιανόητης αυτής πράξης, εξετάζουμε επίσης την πιθανότητα να διακόψουμε τη δράση μας και σε άλλες περιοχές».

Το περιστατικό συνέβη όταν ένοπλα πρώην-Σελέκα μέλη περικύκλωσαν το νοσοκομείο της Μπογκίλα κατά τη διάρκεια συνάντησης με 40 ηγετικά μέλη της κοινότητας που είχαν προσκληθεί από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για να συζητήσουν θέματα πρόσβασης στην υγεία και στην περίθαλψη.

Ενώ κάποιοι από τους ένοπλους λήστεψαν το γραφείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα υπό την απειλή όπλου και πυροβολισμών, κάποιοι άλλοι πλησίασαν στο χώρο που γινόταν η συνάντηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των μελών της κοινότητας. Χωρίς καμία πρόκληση, οι ένοπλοι άντρες άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στην ομήγυρη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας σοβαρά κάποιους από τους παρευρισκόμενους.

Στην περιοχή της Μπογκίλα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι η μόνη διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση που προσφέρει περίθαλψη σε ένα κομμάτι του πληθυσμού που βρίσκεται εκτεθειμένο σε ολοένα και περισσότερες επιθέσεις από ένοπλες ομάδες, οι οποίες στοχεύουν αδιακρίτως και χωρίς κανέναν ενδοιασμό για την ανθρώπινη ζωή. Τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου συνιστούν μια απαράδεκτη επίθεση όχι μόνο σε αμάχους αλλά και συνολικότερα στο ιατρικό, ανθρωπιστικό έργο.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να σεβαστούν την ουδετερότητα του ιατρικού προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του ιατρικού έργου.

Από την έναρξη του πραξικοπήματος τον Μάρτιο του 2013, η Μπογκίλα βρίσκεται σε συνεχή αστάθεια. Η ολοένα αυξανόμενη ένταση και βία προκάλεσαν μαζικούς εκτοπισμούς πληθυσμού στην περιοχή τον Αύγουστο του ’13. Τον Δεκέμβριο του ’13, Μουσουλμάνοι που είχαν διαφύγει για να γλιτώσουν από τη βία στο κοντινό χωριό Nana Bakassa αναζήτησαν καταφύγιο σε οικογένειες στην Μπογκίλα προτού συνεχίσουν τη μετακίνησή τους βορειότερα. Πιο πρόσφατα, στις 11 Απριλίου, σχεδόν 7.000 άνθρωποι κατέφυγαν στις θαμνώδεις εκτάσεις και περίπου 40 αναζήτησαν καταφύγιο σε χώρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αφότου ένοπλη ομάδα επιτέθηκε σε κονβόι που διέλαυνε στην πόλη Μπογκίλα συνοδευόμενο από οχήματα της αφρικανικής δύναμης MISCA.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διοικούν νοσοκομείο 115 κλινών στην Μπογκίλα και προσφέρουν πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη σε πληθυσμό άνω των 45.000 ανθρώπων στην περιοχή, από το 2006. Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα υποστηρίζουν επίσης 7 σημεία υγείας γύρω από την Μπογκίλα στο κομμάτι της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, κυρίως για την φροντίδα της ελονοσίας και για την παραπομπή σοβαρών περιστατικών στο νοσοκομείο. Κάθε μήνα, εξετάζονται μεταξύ 9.000 και 13.000 άνθρωποι για ελονοσία και προσφέρεται περίθαλψη για την ασθένεια σε 5.000 με 10.000 ασθενείς.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από το 1997. Αυτή τη στιγμή η οργάνωση έχει περισσότερα από 300 άτομα διεθνές προσωπικό και περισσότερα από 2.000 άτομα ντόπιο προσωπικό που εργάζονται στη χώρα. Οι MSF λειτουργούν εφτά σταθερά προγράμματα (στο Batangafo, στο Carnot, στο Kabo, στο Ndélé, στη Paoua, στη Bria και στο Zémio) και οκτώ προγράμματα επείγουσας κατάστασης (στο Bangui,στο Berbérati, στο Bouar, στη Boguila, στη Bossangoa, στη Bangassou και στη Bocaranga, όπως και κινητές κλινικές στη βορειοδυτική χώρα). Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επίσης παρέχουν βοήθεια στους κεντροαφρικανικούς πρόσφυγες οι οποίοι έχουν καταφύγει στο Τσαντ, στο Καμερούν και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Ανώνυμος 04/29/2014 @ 11:18 ΠΜ

    Κάτι τέτοιοι ηλίθιοι εμποδίζουν και τους εμβολιασμούς. Και μετά κλαίγονται οι χώρες τους για βοήθεια. Αλλά είπαμε, η βλακεία είναι παγκόσμια.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*