17:39 - 11/10/2014

Το PKK παίρνει θέσεις μάχης να χτυπήσει την Τουρκία

Oι κομμουνιστές αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) άρχισαν να αναπτύσσονται σε θέσεις μάχης στην Τουρκία.

Το PKK ανακοίνωσε ότι προσπάθησε να στείλει ενισχύσεις στην πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος Κομπάνι, στη Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, αλλά ο Τουρκικός στρατός έχει κλείσει όλα τα περάσματα, παρά τη σχετική έκκληση του ΟΗΕ στην Τουρκία να επιτρέψει στους αντάρτες του PKK να ενισχύσουν τη φρουρά της πόλης.

Επίσης, με τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στην Τουρκία και το τελεσίγραφο των Κούρδων να λήγει στις 15 Οκτωβρίου, όπου και έχουν ανακοινώσει ότι θα επιτεθούν στην Τουρκία, το PKK προετοιμάζεται για τη μάχη που έχει προαναγγείλει.

«Εάν η κατάσταση συνεχιστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι αντάρτες θα πολεμήσουν για να υπερασπιστούν το λαό μας. Το βασικό καθήκον των ανταρτών είναι να υπερασπίζονται το λαό» δήλωσε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ένας εκ των στρατιωτικών διοικητών του PKΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο την οποία αναμετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης.

«Καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αναπτύσσει στρατιώτες στη νοτιοανατολική (Τουρκία), εμείς αποφασίσαμε να αντιδράσουμε» εξήγησε ο Μπαγίκ.

Ο διοικητής του PKK δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μαχητών που αναπτύσσονται.

tribune.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 0
    0
    οτι μερα και να ξημερωσει θα ξημερωσει για "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ"…Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΗΡΘΕ…ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΙΜΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΝΔΡΟΠΑΓΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΓΙΑ ΟΤΣΑΛΑΝ._
  2. 0
    0
    ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΡΙΑ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί