07:33 - 07/05/2014

Το σπάνιο φαινόμενο των ανάποδων κεραυνών Βίντεο

Το σπάνιο φαινόμενο των ανάποδων κεραυνών Βίντεο

Πριν από λίγα χρόνια εντοπίστηκε ένα άγνωστο μέχρι τότε φαινόμενο να λαμβάνει χώρα στη γήινη ατμόσφαιρα σε ύψος περίπου 80 χιλιομέτρων. Δημιουργούνται κεραυνοί με φορά από κάτω προς τα πάνω, φαινόμενο που είναι εξαιρετικά σπάνιο και πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο.

Διεθνής ομάδα ερευνητών πραγματοποίησε πειράματα σε εργαστήριο και υποστηρίζει ότι το φαινόμενο συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Σε περίπτωση που η ύπαρξη του φαινομένου σε άλλους πλανήτες επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει πολύ σημαντική εξέλιξη αφού σύμφωνα με τους ειδικούς οι κεραυνοί αποτελούν μέρος του μηχανισμού δημιουργίας ζωής.

Η επιστημονική κοινότητα έχει προσδώσει στο φαινόμενο τον όρο «γιγάντιοι πίδακες» (gigantic jets) αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει μελετηθεί επαρκώς. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από άλλα πανεπιστήμια του Ισραήλ αλλά και επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Αιτχόβεν στην Ολλανδία, θέλησαν να διαπιστώσουν αν το φαινόμενο παράγεται μόνο στην Γη ή αν παρατηρείται και σε άλλους πλανήτες.

Οι ερευνητές αναδημιούργησαν εργαστηριακά τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Δία, τον Κρόνο και την Αφροδίτη και κατέληξαν στην διαπίστωση ότι οι «ανάποδοι» κεραυνοί συμβαίνουν και εκεί.

Οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματα της έρευνάς τους στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πλανητικών Επιστημών που έγινε στη Γαλλία. Η έρευνα σε πρώτη φάση φωτίζει τις ηλεκτροχημικές διεργασίες που συντελούνται στους τρεις πλανήτες.

Η πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε περίπτωση που το φαινόμενο πράγματι υπάρχει σε άλλους πλανήτες είναι ότι η παρουσία του μπορεί να συνδέεται με την εμφάνιση κάποιων μορφών ζωής εκεί.

Οι κεραυνοί παράγουν οργανικά μόρια παρόμοια με εκείνα που υπήρχαν σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία στη λεγόμενη «αρχέγονη σούπα» υλικών και στοιχείων από τα οποία σχηματίστηκαν οι πρώτες μορφές ζωής στη Γη.

Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο «ανάποδου» κεραυνού:

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Ανώνυμος 7 Μαΐου 2014 @ 09:40
  0
  0
  Γιατί το βάζεις με ετικέτα "ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ" ;;;

  αφού δεν είναι ανθρώπινη παρέμβαση, ούτε κάποιο πείραμα, ούτε τεχνολογία τεσλα, ούτε κάποιο πηνίο (καρφωμένο στην γή) ασύρματης μετάδοσης ηλεκτρικής ενέργειας (tmt), ούτε το haarp, κλπ. Φυσικό φαινόμενο είναι…..

  -Psilos-
 2. Ανώνυμος 7 Μαΐου 2014 @ 16:27
  0
  0
  ΑΣΕ ΡΕ ΤΩΡΑ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ …ΑΜ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ..ΨΑΡΟΒΡΟΧΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΑΡΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΓΚΡΙΝΟΥΙΤΣ…ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΧΩΡΑ….ΠΕΝΗΝΤΑ ΚΙΛΑ ΝΑ Τ'ΑΦΗΣΩ …ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ Υ.Γ. ΑΡΕ ΑΠΙΣΤΟΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ
 3. Ανώνυμος 7 Μαΐου 2014 @ 19:15
  0
  0
  Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, το άρθρο είναι λάθος.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί