20:28 - 09/04/2015

Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα ερλιχίωσης στην Ελλάδα! Θύμα του ο 58 ετών, Σ. Μπάγιας, εισαγγελέας εφετών!

Ο σημαντικός δικαστικός λειτουργός, Σωτήρης Μπάγιας επί ένα μήνα είχε πυρετό άγνωστης αιτιολογίας και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Οι αναλυτικές μικροβιολογικές εξετάσεις, όπως γράφει η ESPRESSO, έδειξαν ότι ο Σωτήρης Μπάγιας είχε προσβληθεί από ερλιχίωση, η οποία μεταδίδεται από κρότωνες, τα γνωστά σε όλους τσιμπούρια.

Μέχρι τώρα επικρατούσε η βεβαιότητα ότι η νόσος αυτή δεν αποτελούσε απειλή για την ανθρώπινη ζωή, παρά μόνο για τα ζώα και ιδιαίτερα των σκύλων.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Ιατρικής Θανάσης Γιαννόπουλος συγκάλεσε έκτακτη επιστημονική σύσκεψη, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη την Πέμπτη του Πάσχα, προκειμένου να μελετηθούν όλα τα δεδομένα, να συγκεντρωθούν στοιχεία από το εξωτερικό -ειδικά από τις ΗΠΑ- και να γίνουν σωστά και έγκαιρα οι αναγκαίες δράσεις.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  Δεν ήταν τσιμπούρι.
  Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν… .
  • 0
   0
   Και οι κυβερνήσεις μας από το είδος των παρασίτων προέρχονται, μια ιδιαίτερη μετάλλαξη η οποία μάλιστα περνάει και στο γενετικό υλικό. Έτσι εξηγείται και η διαχρονικότητα της ενώ συναντάται σε αυξημένα επίπεδα σε συγκεκριμένες φυλές, ονόματα δεν λέμε.
 2. 0
  0
  ε ρε τι γίνεται…..
 3. 0
  0
  ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί