09:18 - 30/01/2014

Το μισό πρόστιμο θα πηγαίνει στον μισθό του ελεγκτή

Οι ελεγκτές εισπράττουν το μισό πρόστιμο

Σε… κυνηγούς κεφαλών και επίσημα μετατρέπει τους ελεγκτές της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ πριν από μερικές ημέρες.

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ορίζει πλέον και γραπτώς ότι θα αμείβονται με το μισό της αξίας των προστίμων που θα πληρώνουν οι επιβάτες που εντοπίζονται χωρίς εισιτήριο.

Η ΣΣΕ ενσωματώνει τη συμφωνία που ούτως ή άλλως βρισκόταν σε ισχύ και όριζε ότι οι «εθελοντές ελεγκτές» λάμβαναν το 50% του εισπραχθέντος προστίμου.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 19 της νέας ΣΣΕ αναφέρεται πως προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης εισιτηριοδιαφυγής και να ενισχυθεί η προσπάθεια επίτευξης των στόχων της εταιρείας καθορίζεται ότι «εκ των εισπραχθέντων προστίμων από τους παραβάτες ποσοστό που δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50%, θα αποδίδεται ως κίνητρο απασχόλησης για τον έλεγχο της εισιτηριοδιαφυγής στους μετέχοντες στη διαδικασία ελέγχου και επιβολής προστίμου υπαλλήλους της εταιρείας εφόσον η εργασία παρέχεται εκτός ειδικότητας και ωραρίου, και το ποσοστό θα χορηγείται χωρίς να ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές».

Στο ίδιο άρθρο ορίζεται ότι θα χορηγείται ποσοστό 2 τοις χιλίοις επί των μηνιαίων εισπράξεων που θα αποδίδονται στην εταιρεία σε όλους τους απασχολουμένους στην πώληση προϊόντων κομίστρου (εισιτηρίων και μηνιαίων κουπονιών) ως κίνητρο απασχόλησης για την αύξηση των εσόδων της εταιρείας.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη μόλις λίγους μήνες μετά το περιστατικό του θανάτου του νεαρού κατά τη διάρκεια ελέγχου στο Περιστέρι, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και μεταξύ των εργαζομένων.

Πηγή: Το Έθνος

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΝΟΜΙΜΟΥΣ Η ΜΗ… ΘΑ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ;
 2. 0
  0
  etsi ginonan k epi xounta, oi roufianoi amoivontan!!!
  thanatos stous elenktes fotia k molivi se ola ta gourounia.
 3. 0
  0
  Φίλοι μου καλοί δεν……. καταλάβατε ακόμη, αυτή είναι η αρχή, σε λίγο καιρό και άλλες τέτοιου είδους πρακτικές θα……. εφαρμοστούν για να κάνουν Έλληνες να πάνε εναντίων Ελλήνων. Ένας καλός τρόπος για να ολοκληρώσουν καλύτερα όλα αυτά που σχεδιάζουν……
 4. 0
  0
  Δεν υπήρχε έστω ένας άνθρωπος να σπάσει τα δόντια του καθάρματος ελεγκτή;;; ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 5. 0
  0
  Δεν ανεβαίνω σε τετοια ειδη μεταφορας προτιμώ το δικο μου μεταφορικό μέσο αλλα οταν καμιά φορα ανέβω ΣΑΦΩΣ και Δεν παιρνω εισιτήριο .
  Και σαφως ανυπομονώ να με βρει ελεκτης και να θελει να τον πληρώσω χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα θα του αλλαξω τα γεννημενα .

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί