07:50 - 29/01/2014

Το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί και ενδέχεται να υπάρξουν πολλές επιπτώσεις

Η μαγνητόσφαιρα… αδυνάτισε

Η μαγνητόσφαιρα της Γης, η περιοχή όπου δρα το μαγνητικό της πεδίο, έχει εξασθενήσει. Αν το φαινόμενο συνεχιστεί οι ειδικοί σημειώνουν ότι θα υπάρξουν πολλές και διαφορετικών επιπέδων επιπτώσεις.

Το φαινόμενο
Διεθνής ομάδα επιστημόνων διαπίστωσε ότι η μαγνητόσφαιρα έχει εξασθενήσει κατά 15% τους δύο τελευταίους αιώνες και προχώρησε σε εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το φαινόμενο αν συνεχιστεί. Οπως υποστηρίζουν η εξασθένηση μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει αντιστροφή της πολικότητας του μαγνητικού πεδίου της Γης. Αν κάτι τέτοιο συμβεί μπορεί οι ηλιακές καταιγίδες που χτυπούν συχνά τη Γη να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι συνήθως επιφέροντας μεγάλες ζημιές στο στρώμα του όζοντος.

Αυτό με τη σειρά του θα έχει σειρά επιπτώσεων που ξεκινούν από τη μεταβολή των καιρικών συνθηκών και καταλήγουν στο ότι ο άνθρωπος θα είναι πιο ευάλωτος στον καρκίνο. Θα υπάρξουν επίσης προβλήματα στην παραγωγή ενέργειας ενώ τέλος το εντυπωσιακό σέλας θα είναι ορατό κάθε βράδυ σε όλο τον πλανήτη.

tovima

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  Aς υποθέσουμε πως ζεις σενα σπιτ ι και μπεκροουλιαζεις βλέπεις τιβι τα παίρνεις και θές ενα μπουκαλι φτηνο ουισκι την ημέρα.Αρχίζεις να χτυπάς την γυναίκα σου τα παιδια σου κι οταν βαρεθείς να χτυπάς ζωντανά στρεφεσαι προς υλικά σπας την πλασμα τα σιντι την τραπεζαρια τις καλέκρες τα λουμίνια τισ κουζηνες η γυναίσκα σου σου λέει γιατί δεν σπάς τα δικα σου πραματα ρε μπεκρουλιακα και σπάσ τα δηκα μου.Δε βλέπει τιποτα ο ανθρωπος και κατεβάζει όλο τα σπίτι με κάτι βαριοπούλες απ την κατοχη που κρατούσε να για κάτι τέτοιες στιγμές.ΖΡε χαμενε τι θα κάνουμε τωρα που θα μείνουμε στο δρομο.Ο άνθρωπος δέν είχε ποτε αντιυληφθει μήπως φταίει αυτός ο κολλημενος στηνα γη μανσον οτι αντιθετα θα μπορούσαν να κινούντε αν διατηρούσε το σπιτι του με τα του ηλιοβασιλεματος.Να δείς τι γίνετε μεκρι κε αυτο θα μπορούσε να το είχε προβολεψει.
 2. 0
  0
  GKLOUP!!!!
 3. 0
  0
  Θα παρει η γη νεα μπαταρια μεινετε ησυχοι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί