22:36 - 24/02/2015

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΗΣ FEDERAL ΤΟΥ ROTHCHILD ..ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Ο Πολ Μέισον ξεσκονίζει τα γραπτά του Βαρουφάκη και αναρωτιέται αν μπορεί ένα αντίστροφο Bitcoin να σώσει την Ελλάδα

Η υπάρχουσα οικονομική κρίση, οι διπλωματικές μάχες των Βρυξελλών, οι απαιτήσεις για συγκεκριμένους αριθμούς, όταν όλες οι αριθμητικές παραδοχές των μνημονίων έχουν πέσει έξω και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αμφιβητείται από όλους αν και δεν ομολογείται, είναι σίγουρα εξαντλητική, αλλά και έπνευση για φιλοσοφικές αναζητήσεις πάνω στη φύση του χρήματος. Τουλάχιστον για τον μεγαλύτερο σταρ αναλυτή, τον βρετανό Paul Mason, του Channel 4 και ενίοτε του Guardian.

Με το τελευταίο του άρθρο, ο Paul Mason μας βάζει τα γυαλιά. Ξεθάβει ένα κείμενο που έγραψε στο μπλογκ του πριν από 1 χρόνο, ο Γιάννης Βαρουφάκης και ξεδιπλώνει μια άλλη οπτική της οικονομικής κρίσης και της φευγαλέας φύσης του χρήματος.
Ο τίτλος είναι από μόνος του αβανταδόρικος: «Μπορεί ένα εικονικό νόμισμα- τύπου Bitcoin να επιλύσει την ελληνική οικονομική κρίση;»

«Η ευρωκρίση δεν έχει σχεδόν καμία θετική πλευρά. Γίνεσαι κι εσύ μέρος ενός ατελείωτου καυγά πολιτικών, δημοσιογράφων και οικονομολόγων που προσπαθούν να βγάλουν ο ένας το μάτι του άλλου, είτε ιδιωτικά, είτε στο twitter» ξεκινάει ο Μέισον.
«Ίσως το μόνο πλεονέκτημα, είναι πως εξαναγκαζόμαστε να σκεφτούμε αφαιρετικά πάνω στη φύση του χρήματος. Σύντομα, αν δεν επιλυθεί η ελληνική κρίση, μία από τις πιο τολμηρές ιδέες αυτής της αφαιρετικής σκέψης, ίσως και να δοκιμαστεί: Ένα παράλληλο ψηφιακό νόμισμα, που θα εκδοθεί από την ελληνική κυβέρνηση, πάνω στο μοντέλο των bitcoin, αλλά με μια ουσιώδη διαφορά.

Στην ορθόδοξη οικονομική θεωρία, το χρήμα σπάνια απεικονίζεται. Απλά υπάρχει, λειτουργεί ως λιπαντικό ανάμεσα στην προσφορά και τη ζήτηση. Το συμπέρασμα είναι: Οι αγορές δημιουργούν το χρήμα και ο ρόλος του κράτους είναι να εξασφαλίζει ότι δεν είναι πλαστό.

Το bitcoin, είναι μια τολμηρή απόπειρα να δημιουργηθεί χρήμα, πέρα από τον έλεγχο οποιουδήποτε κράτους. Είναι ένα ψηφιακό νόμισμα, στη φόρμα ενός συγκεκριμένου αριθμού από μάρκες. Το υποστηρίζουν άνθρωποι, που αν μπορούσαν, θα επέστρεφαν στον κανόνα χρυσού, όπου τα κράτη είναι υποχρεωμένα να περιορίσουν το ποσό χρημάτων στην οικονομία. Αυτό που ανησυχεί αυτούς τους φονταμενταλιστές του χρήματος, είναι ότι τα κράτη δημιουργούν/τυπώνουν τόσα πολλά χρήματα, που καθιστούν αναπόφευκτες τις φούσκες και τις υφέσεις και ότι ο πληθωρισμός σχετικοποιεί τον πλούτο. Με αυτήν την λογική, η φιλοδοξία των bitcoin είναι να λειτουργήσουν ως “ψηφιακός χρυσός”.

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για την Ελλάδα, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει πει ότι θα σκεφτόταν την πιθανότητα δημιουργίας ενός παράλληλου ψηφιακού νομίσματος, χρησιμοποιώντας τους κανόνες ψηφιακής ασφάλειας και διαφάνειας του bitcoin, αλλά ουσιαστικά κάνοντας το εντελώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν οι φονταμενταλιστές του χρήματος».

Ας ανακεφαλαιώσουμε γράφει ο Μέισον: «Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Η λιτότητα που απαιτείται για να καταβληθούν οι δόσεις είναι κοινωνικά αβάσταχτη. Είτε αυτή την εβδομάδα, είτε σε 6 μήνες, θα έρθει μία στιγμή που η Αθήνα δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το λογικό επακόλουθο θα ήταν, κλείσιμο τραπεζών, έλεγχος κεφαλαίων, μία άγρια αντιπαράθεση και τελικά η ελληνική χρεωκοπία. Αν όμως εισάγεις ένα παράλληλο νόμισμα σε αυτήν την ακολουθία, μπορείς να καθυστερήσεις τη χρεωκοπία και να κερδίσεις μεγάλη ελευθερία κινήσεων».

Ο Βαρουφάκης περιέγραψε σε ένα λεπτομερές κείμενο που ανάρτησε στο μπλογκ του πριν από 12 μήνες, πως ένα νόμισμα τύπου- bitcoin, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί η άρνηση της ΕΚΤ να τονώσει την ζήτηση/κατανάλωση μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. Όπως και το Bitcoin, έτσι και το νέο παράλληλο ψηφιακό νόμισμα, θα είναι ανταλλάξιμο, 1 προς 1 με τα ευρώ. Αλλά θα εκδίδεται από το κράτος. Και μάλιστα αν κάποιος είναι διατεθειμένος να το κρατήσει για 2 χρόνια, θα έβγαζε ένα κέρδος που θα πληρωνόταν από τους φόρους. Γι’ αυτό το λόγο, ο Βαρουφάκης το ονόμασε future tax coin, δηλαδή «νόμισμα μελλοντικού φόρου».

Ο Βαρουφάκης επιχειρηματολογούσε ότι, αν η ελληνική κυβέρνηση εξέδιδε ένα παράλληλο ψηφιακό νόμισμα και υποχρέωνε τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να το χρησιμοποιήσουν, θα τόνωνε την διάθεση ρευστότητας, αψηφώντας την πολιτική της ΕΚΤ. Προέβλεπε επίσης ότι το νόμισμα αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια πηγή ρευστότητας, πέρα από τις αγορές ομολόγων, χωρίς να εμπλέκονται οι τράπεζες και πέρα από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες ή οι διάφορες τρόικες.

Θα ασκούσε πίεση στα φορολογικά έσοδα του κράτους και γι’ αυτό θα έπρεπε να επιβληθεί μια οροφή στον αριθμό αυτών των νομισμάτων. Γιατί αν εξέδιδε κάποιος νομίσματα μελλοντικού φόρου, αξίας 10% του ΑΕΠ, σε δύο χρόνια θα είχε μεγάλο πρόβλημα γιατί θα είχε δεσμεύσει ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων, έγραφε ο Βαρουφάκης.

Ουσιαστικά θα είναι σαν να δανείζεται το κράτος από τα φορολογικά έσοδα του αύριο για να τονώσει την οικονομία σήμερα. Αν το δει κανείς ακόμα πιο αφαιρετικά, είναι σαν μια τονωτική δημοσιονομική ένεση δωρεάν. Και θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν οι τράπεζες της βουλιάξουν σε ενδεχόμενη απόσυρση της επείγουσας βοήθειας της ΕΚΤ.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως αν αυτό το παράλληλο νόμισμα γίνει ποτέ πραγματικότητα θα υπογραμμίσει δραματικά ένα από τα βασικά επιχειρήματα των αντισυστημικών οικονομολόγων, όπως ο Βαρουφάκης: Ότι το χρήμα δεν το δημιουργούν οι αγορές αλλά τα κράτη.

Οι εν λόγω οικονομολόγοι, υποστηρίζουν ότι το χρήμα έχει αξία μόνο επειδή τα κράτη την αναγνωρίζουν. Το κράτος δεν είναι απλά πάνω από την αγορά ρυθμίζοντας το νόμισμα: Το χρήμα δημιουργείται πρωτίστως όταν φορολογείται και καταναλώνεται και όχι όταν αγοράζεται και πωλείται στην αγορά. Αυτή είναι η λεγόμενη «μοντέρνα νομισματική θεωρία».

Αν η θεωρία αυτή είναι σωστή, τότε το προφανές πρακτικό συμπέρασμα θα ήταν πως όταν ένα κράτος έχει το δικό του νόμισμα, έχει πάντα ρευστότητα! Γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να τυπώσει περισσότερα χρήματα και να πληρώσει τους μισθούς. Άρα μπορεί και να έχει πάντα έλλειμμα, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιεί δημόσιους πόρους για να καταπολεμήσει την ανεργία. Μία μόνο προϋπόθεση υπάρχει, να πιστεύει ο κόσμος ότι το κράτος αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται και στο μέλλον.

Κι εδώ ακριβώς έγκειται και ο κίνδυνος που ενέχει, τόσο για την Ευρωζώνη όσο και για την Ελλάδα. Γιατί αν οι Γερμανοί πετάξουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, θα δημιουργήσουν μια εύλογη αμφιβολία για το κατά πόσο η Ευρωζώνη ευρώ θα συνεχίσει στο μέλλον να υποστηρίζει κοινό νόμισμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ίδιο το ευρώ μπορεί να δεχτεί μεγάλη κερδοσκοπική επίθεση: Οι επενδυτές θα επιχειρήσουν να βρουν τη «νέα Ελλάδα», δηλαδή τον επόμενο αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης και να ποντάρουν στην επόμενη «έξοδο».

Το ρίσκο είναι ακόμα μεγαλύτερο για την Ελλάδα. Γιατί για να μπορέσει να επιτύχει το ψηφιακό νόμισμα του Βαρουφάκη, και να αποπληρώνεται από μελλοντικούς φόρους, υπάρχει μία προϋπόθεση. Ότι ο κόσμος θα πρέπει να πιστεύει ότι το ελληνικό κράτος δεν θα καταρρεύσει.

Δεδομένων αυτών των αμφιβολιών, ο έτερος οικονομολόγος του Σύριζα που έγινε πολιτικός, ο Κώστας Λαπαβίτσας του SOAS, υποστηρίζει ότι το ψηφιακό νόμισμα θα έπρεπε να λειτουργήσει μόνο για να διευκολύνει τη μετάβαση από το ευρώ σε ένα νέο ελληνικό νόμισμα.

Η ιδέα ενός παράλληλου νομίσματος μπορεί να είναι μια παράξενη σπαζοκεφαλιά, αλλά η εμπειρία μου στην ευρωζώνη, με κάνει να πιστεύω ότι κάποτε ίσως να πραγματοποιηθεί. Όταν λοιπόν θα μας βλέπετε, εμάς την φυλή των δημοσιογράφων που καλύπτουμε την ευρωκρίση και ξεροσταλιάζουμε ώρες σε ξενοδοχεία και λόμπι, μη μας λυπάστε. Όλες αυτές οι φωνές, οι διαρροές και οι ψίθυροι, μπορεί να μοιάζουν με διανοητικό βασανιστήριο. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια τεράστια φιλοσοφική συζήτηση για τη φύση του χρήματος.

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. 0
  0
  ειλικρινα ενδιαφερον..,…
 2. 0
  0
  Τι να αποφασίσουμε ρε φλάρα;ούτε το ένα θέλουμε ούτε το άλλο ούτως η άλλως τα νομίσματα όλα ψηφιακά είναι. χάρτινα κόβουν για τη διευκόλυνση των συναλλαγών και μην μου πείς ότι τώρα δεν υπάρχει έλεγχος των συναλλαγών γιατί θα τα πάρω στο κρανίο.και άντε θα έχουμε ψηφιακό πορτοφόλι μέσω τσιπαρίσματος που θέλουν κάποιοι ανόητοι.το να σου πάρουν την κάρτα την πήραν και τι έγινε θέλει και κάποιο pin για να λειτουργήσει.φαντάζεσαι να σου κόψουν το τσιπαρισμένο χέρι και να τοχρησιμοποιήσουν;τι θα προτιμούσες δηλαδη εσύ να έχεις την περιουσία σου όλη σε ένα τσίπ ή να έχεις κάποια μετρητά στην τσέπη σου,για τα καθημερινά; για κάνε μας μια εξήγηση τέλος πάντων. τά χρήματα που τώρα κυκλοφορούν είναι χρεόγραφα κατά βάσιν δεν είναι αξιόγραφα,δηλ,να αντιπροσωπεύουν κάποιο πολύτιμο μέταλο π.χ χρυσό ασήμι κλπ. Τα χρεόγραφα πού έχουμε στην τσέπη μας απλά αέρας κοπανιστός είναι και αντιπροσωπεύουν μόνον χρέος.
 3. 0
  0
  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…(ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ-Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ)…"ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑΣ"ΛΟΓΟ "ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ" ΤΟΥ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΗΛ-ΣΑΤΑΝΑ, ΤΟΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ "ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΓΓΕΛΙΚΩΝ",ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΔΑΙΜΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ".ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ…1.ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ-2.ΣΕΡΑΦΕΙΜ-3.ΑΓΓΕΛΩΝ-4.ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ-5.ΘΡΟΝΩΝ-6.ΚΥΡΙΟΤΗΤΩΝ-7.ΑΡΧΩΝ-8.ΕΞΟΥΣΙΩΝ-9.ΔΥΝΑΜΕΩΝ…ΚΑΙ-10.ΤΟ "ΕΛΠΕΣΩΝ ΔΑΙΜΩΝΙΚΟ".ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ 1.ΜΙΧΑΗΛ-2.ΓΑΒΡΙΗΛ-3.ΟΥΡΟΥΗΛ-4.ΡΑΦΑΗΛ…ΚΑΙ -5."ΕΚΠΕΣΩΝ ΣΑΜΑΗΛ"…ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΑΓΜΑΤΑ…ΛΗΠΕΙ…ΑΠΟ ΕΝΑ…ΣΤΟ ΣΑΜΑΗΛ ΚΙ ΕΝΑ ΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛ…ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ "ΜΕΙΟΝ ΕΝΑ ΤΑΓΜΑ"…(στη σκοτειΝη πλευρα η στην φωτεινη αντιστοιχα)…ΓΙΑ "ΑΡΤΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΑΓΜΑΤΩΝ…1.ΔΑΙΜΟΝΕΣ-2.ΑΝΘΡΩΠΟΙ…Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΕΚΑ-10.Ο ΜΙΧΑΗΛ ΜΕ ΤΟ "ΣΤΟΜΕΝ ΚΑΛΩΣ ΣΤΟΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ…ΜΕ ΚΟΛΟΒΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΗΛ…Ο ΘΕΟΣ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟ "ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ" ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ…"ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ"… ΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΥΔΕΝ…τον Σαμαηλ φυλακισε στα εγκατα της γης σε βαθος 500 χιλιομετρα μινιμουμ απο την επιφανεια…διδοντας εξουσια ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ(ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ) ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ "ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ"…ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ…ΑΜΑΡΤΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΡΑΤΑ ΑΠΟ "ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΓΚΡΙ" ΔΗΘΕΝ ΕΞΟΓΙΕΙΝΟΥΣ.Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ(ΧΟΡΟΧΡΩΝΟΣ)… ΤΟ Α ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΑΙ Ω ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑΣ "ΜΑΤΡΙΧ-ΒΙΤΡΟΥΑΛ"ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ…Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ "ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ" ΧΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΛΑΛΗΣΕΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ…ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ "15 ΛΕΠΤΑ"…Η ΓΗ ΘΑ ΚΑΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ …ΕΜΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ…ΜΑΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΘΥΣΙΑ…ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ…ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ….ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Η ΑΜΠΕΛΟΣ…Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙΚΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΚΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΡΕΠΤΗ…ΚΑΘΕ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ…Ο ΜΑΜΩΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΙΣ "ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ" ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΙΣΤΗΣΕΙ ΚΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ…ΓΕΝΙΚΑ ΚΙ ΑΟΡΙΣΤΑ…Ο ΧΡΩΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΟΥ ΚΙ ΑΛΗΘΙΜΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΩΝ (ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ),ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΘΕΟΥ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ" ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ.
 4. 0
  0
  Λοιπόν επειδή έχουμε πήξει στις αερολογίες πάτε και δείτε όλοι το

  https://www.youtube.com/watch?v=Zy7gyXtEHVo&list=PL3FD88A0BCCEBD3B5

  Money masters (Οι άρχοντες του χρήματος) του Bill Still.

  Όταν το δείτε θα καταλάβετε ότι η μόνη επιλογή για όλες τις χώρες και όλους τους λαούς είναι μία. Εθνικό κρατικό άτοκο νόμισμα σε καμία διασύνδεση με χρυσό και πλήρης απεμπόληση του κλασματικού αποθεματικού συστήματος το οποίο από την φύση του δημιουργεί φούσκες. Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
 5. 0
  0
  liλιγο αγχωμενο το κειμενο για το θεο σου
 6. 0
  0
  Η αποκάλυψη του Ιωάννη αγαπητέ είναι το σχέδιο του κυρίου Σαββαώθ η Κρόνου του θεού του ισραήλ για την καταστροφή της ανθρωπότητας και μάλλον γράφτηκε για να μη γίνει ποτέ.Αφήστε τις ακαταλαβίστικες μπαρούφες δήθεν πνευματικός λόγος και βάλτε τη λογική σας που σας χάρισε ο θεός,να δουλέψει διότι όποιος έχει λογική έχει θεό μέσα του.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί