07:46 - 27/06/2014

Το δακτυλικό αποτύπωμα θα τα… λέει όλα!

Το δακτυλικό αποτύπωμα θα τα… λέει όλα!

Οι αστυνομικές και ιατροδικαστικές υπηρεσίες θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους ένα νέο καταπληκτικό εργαλείο. Πρόκειται για ένα προηγμένο φασματόμετρο, το MALDI-MSI, το οποίο αναλύει με πρωτόγνωρο τρόπο ένα δακτυλικό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του το φασματόμετρο μπορεί να αναγνωρίζει το φύλο του ατόμου που άφησε σε μια σκηνή εγκλήματος το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Μπορεί να εντοπίσει τι είχε φάει ή τι είχε πιεί αυτό το άτομο με εντυπωσιακή ακρίβεια. Μπορεί για παράδειγμα, να διαπιστώσει αν το άτομο αυτό έχει καταναλώσει σκόρδο ή έχει πιεί καφέ! Μπορεί επίσης να διαπιστώσει αν το άτομο αυτό είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Μπορεί τέλος να διαπιστώσει πόσο χρονικό διάστημα βρίσκεται ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο σημείο που το εντόπισαν οι διωκτικές αρχές.

Οπως είναι ευνόητο όλες αυτές οι πληροφορίες είναι πολύτιμες στην προσπάθεια εντοπισμού ατόμων που συνδέονται με κάποια παράνομη ή εγκληματικής ενέργειας.

Το φασματόμετρο δοκιμάζεται ήδη από την αστυνομία του Δυτικού Γιορκσάιρ στη Βρετανία.

tovima.gr

ΠΗΓΗ

Εξαφανίστε την ακμή και τα σημάδια της σε πολύ σύντομο χρόνο με προβιοτικά!

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΡΜΑ Η ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ….

  ΣΑΧΕΡΝΕΧ ΡΙΓΑΝΑΤΟ
 2. 0
  0
  Δηλαδή πρέπει ντε και καλά να κάνουμε επιστημονικές μελέτες και έρευνες μόνο για το πως θα παρακολουθούμε ανθρώπους, πως θα τους καταστήσουμε εγκληματίες, πως φτάσανε στο να εγκληματίσουν, χωρίς να παραθέσουμε ούτε σπίθα στην έρευνα ώστε να μην φτάνει κανείς σε αυτό το σημείο μέσω γνώσεως και πρόληψης εθελοντικής και όχι επιβεβλημένης!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί