Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:11 - 01/03/2015

Το «Μυστικό του Κωνσταντίνου» κρύβει το μυστικό των δώδεκα Αποστόλων;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς Τούρκους να πείσουν την διεθνή κοινότητα ότι πολύτιμες παρακαταθήκες της χριστιανοσύνης βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη όπου μεταφερθήκαν μετά την ανακήρυξη της σαν πρωτεύουσα της χριστιανικής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Έτσι πρόσφατα δημιουργήθηκε ζήτημα από τους ισχυρισμός των Τούρκων ότι τα Άγια οστά των Δώδεκα Αποστόλων βρίσκονται θαμμένα στην Πόλη.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Yasar İliksiz, υποστήριξε σε ένα εκτενές ρεπορτάζ στην τουρκική εφημερίδα Sabah, με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου του με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Konstantın’ ın Sırrı», δηλαδή, «Το Μυστικό του Κωνσταντίνου», ότι οστά των Δώδεκα Απόστολων είναι θαμμένα κάτω από το Fatih Camısı, δηλαδή το τζαμί που έκτισε ο ίδιος ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής.

Ο Τούρκος συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος είχε ενταφιάσει στον ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη τα οστά από τους 12 Αποστόλους που έχει συγκεντρώσει και είχε μεταφέρει στην Βασιλεύουσα για να θάψει στον ομώνυμο ναό.

Όπως είναι γνωστό στη θέση αυτού του τζαμιού βρίσκονταν πριν από τη άλωση ο μεγαλοπρεπής ναός των Αγίων Αποστόλων. Ο ναός αυτός δόθηκε στο Πατριαρχείο μετά την άλωση για να γίνει η έδρα του. Μετά όμως από ένα επεισόδιο όπου στην αυλή του βρέθηκε νεκρός ένας επιφανής Τούρκος, το Πατριαρχείο αποχώρησε από τον ναό φοβούμενο κάποια αντίποινα σε βάρος του.

Ο ναός στη συνέχεια κατεδαφίστηκε για να κτιστεί το τζαμί του Πορθητή γνωστό ως Fatih Cami. Σήμερα οι Τούρκοι ανακινούν το θέμα ότι κάτω από το τζαμί, δηλαδή στα θεμέλια του ναού των Αγίων Απόστολων, βρίσκονται τα οστά των Απόστολων που είχαν μεταφερθεί εκεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, από τον πρώτο χριστιανό αυτοκράτορα, της Ανατολικής Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας, τον Κωνσταντίνο τον Μέγα.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μέρος, όπως αναφέρουν πολλοί Τούρκοι ερευνητές βρίσκεται ο ίδιος η σωρός του Μεχμέτ του Πορθητή, δηλαδή του Fatih, o οποίος όμως δεν ανοίγεται γιατί όπως αναφέρουν οι φήμες που κυκλοφορούν κατά περιόδους στην Τουρκία και έχουν δημοσιευτεί και σε διάφορα τουρκικά έντυπα, στο πλάι της σωρού με το ταριχευμένο σώμα του Πορθητή είχε βρεθεί όταν ανοίχτηκε η αίθουσα όπου βρίσκεται η σωρός στις αρχές του εικοστού αιώνα, μια εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό.

Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (12)

  1. Ανώνυμος 03/01/2015 @ 9:08 ΜΜ

    Να μην χάσουμε, να αρχίσουμε να ψάχνουμε τα οστά των δώδεκα Εβραίων! Μην ξυπνήσουμε και θυμηθούμε ότι δεν καταγομαστε ουτε απο τη Γαλιλαια, ούτε απο την Κανά, ούτε απο την Ιερουσαλημ, όπως αυτοί! Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι κάτι μας δένει με αυτούς έστω και πνευματικό. Τότε θα συνεχίσουμε να αισθανόμαστε και γονιδιακοι συγγενείς τους, αυτών και ΌΛΩΝ των υπολοιπων της φυλής τους! Θα παραμείνουμε ο πλέον διασταυρωμενος λαός, Έλληνες στο γονίδιο, Εβραίοι στην ψυχή! ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΚΟΤΆΔΙ λοιπόν! Δυο χιλιάδες χρόνια ΠΑΥΛΙΣΜΟΥ (ή Σαουλισμού καλύτερα) δεν είναι και λίγα!
    Μπράβο στον ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΠΩΛΗΤΉ της ιστορίας της ανθρωπότητας!

  2. Ανώνυμος 03/01/2015 @ 9:40 ΜΜ

    αντε παγαινε παλικαρι μου

  3. Ανώνυμος 03/02/2015 @ 6:15 ΠΜ

    Αυτό από μόνο του είναι προκλητικό διότι αυτό που συμπερένεται από την τουρκική αποκάλυψη του θέματος είναι να δημιουργηθούν τριβές σε θρησκευτικό επίπεδο για να έχουν λόγους να επιτεθούν και στους εναπομείναντες Έλληνες της Πόλεως! Βασίλης Μυρμιδόνας

  4. Ανώνυμος 03/02/2015 @ 6:30 ΠΜ

    Ανωνυμε ανιστορητε

  5. Ανώνυμος 03/02/2015 @ 7:32 ΠΜ

    Τα αγια οστα των 12 ???(ο ιουδας δεν αυτικτονησε ??? ειχαν πάγκο???)
    τεμπελχαναδων που ΔΕΝ πηγαν πουθενα να διδαξουν !!
    χαραμι η επιφητηση !
    ΛΙΓΟ σκεψη ρεεεεεεεεεεε

    • Ανώνυμος 03/02/2015 @ 3:01 ΜΜ

      Οι μαθητες του Ιησου γραφει η Καινη Διαθηκη σε καποιο σημειο οτι ηταν πανω απο 70.. Ασχετα εαν επιλεχθηκαν 12 κορυφαιοι. Μετα την ανασταση του Χριστου αντικατασταθηκε η θεση του Ιουδα απο τον ιδιο τον Χριστο. Δεν θελει μονο σκεψη, θελει και λιγο διαβασμα…

    • Ανώνυμος 03/02/2015 @ 9:43 ΜΜ

      ΠΟΥ φωστηρα μου επιλεχτηκε ο εναλακτικος 12ος ??
      για πες
      Οι 70 + που λες ηταν αυτοι που εστελνε απο πριν στις πολεις να στησουν τα θαυματα??
      Για το που πηγαν οι αποστολοι ?? μοκο ??
      χαραμι η επιφητηση και οι γλωσες λεμε

    • Ανώνυμος 03/03/2015 @ 11:25 ΠΜ

      11:43 ανοιξε κανα βιβλιο ρεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!αλλιως μη μιλας θα μας πεσουν τα μαλλια!!!!

    • Ανώνυμος 03/03/2015 @ 5:22 ΜΜ

      χαχαχαχαχα
      ΠΟΥ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ???
      ΠΕΣ

    • Ανώνυμος 03/03/2015 @ 7:10 ΜΜ

      μασημενη τροφη θες!!ανοιξε βιβλια λεμεεεε……..

    • Ανώνυμος 03/04/2015 @ 6:52 ΠΜ

      ξερω
      ξερω
      μπεεεεεε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*