11:34 - 12/01/2015

Του κώλου τα εννιάμερα

Το νέο «κράτος» η νέα ναζιστική αριστερίζουσα Ευρωπαϊκή Ένωση, διαδηλώνει! Υποκριτές! Ίδρυσαν τους μισθοφόρους αποκεφαλιστές, τους εξοπλίζουν, τους χρηματοδοτούν, τους στηρίζουν πολιτικά και τώρα διαδηλώνουν για το «έργο» που οι ίδιοι τους ανάθεσαν! Τους χρησιμοποίησαν για να «εκδημοκρατίσουν» τη Συρία,την Λιβύη την Αίγυπτο. Τώρα τους χρησιμοποιούν για να εγκαθιδρύσουν τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη! Οι υποκριτές, οι φονιάδες των λαών, διαδηλώνουν εναντίον των εγκλημάτων που οι ίδιοι αποφασίζουν!

Η αποπνικτική μπόχα της υποκρισίας! Οι μόνοι υπεύθυνοι για το μακελειό συνεχίζουν να εκθέτουν τους υποτελείς τους, υπηκόους, σε θύματα! Εάν δεν σέβεσαι μην περιμένεις να σε σεβαστούν!

Κανείς δεν τολμάει να πει: ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ … γατάκια.

Ακολουθούν τρία άρθρα που ‘χουν ενδιαφέρον, ειδικά αν εχεις μυαλό στο κεφάλι σου κι όχι φάβα και που επιπλέον δουλεύει και δεν είσαι είτε ελληναράς της δημοκρατουρίας είναι Βυζαντινορθόδοξος ζήτουλας, αν και συνήθως αυτά τα δύο πάνε πακέτο.

Μας τα ζαλίσατε [Γράφει ο Καρτέσιος]

Επειδή ο βλάκας δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα, ας μιλήσω στη δική του. Λαθρομετανάστες θέλει να τους λέμε; Λαθρομετανάστες θα τους γράφω για να το καταλαβαίνει. Θέλει ο βλάκας να συνδέσει τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία με τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, επειδή τον βολεύει να τρομοκρατεί και ιδιαίτερα προεκλογικά; Ας πάμε με τα νερά του βλάκα και ας το εξετάσουμε, γιατί μας τα ζάλισε.

Λοιπόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή ο μεγαλύτερος αριθμός των αλλοδαπών δραστών, την περίοδο 1998-2012, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι Ιρακινοί και οι Ρουμάνοι. Ακολουθούν Πακιστανοί και Βούλγαροι.

Λοιπόν, ποιος άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία δίχως να υπάρξει καμία προετοιμασία και έλεγχος; Μήπως ήταν ο Τσίπρας; Όχι, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς της ΝΔ που ήθελε να βολέψει Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι αναζητούσαν φτηνά εργατικά χέρια για μεγάλα έργα που είχαν πάρει στη Βόρεια Ελλάδα.

Πάμε στους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους. Είναι λαθρομετανάστες; Όχι. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία έγιναν μέλη της Ε.Ε. την 1η Ιανουαρίου του 1997. Ποιος ήταν τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας; Μήπως ο Κουτσούμπας; Όχι. Ήταν ο Κώστας Καραμανλής της ΝΔ.

Πάμε στους Ιρακινούς και τους Πακιστανούς. Ποιες κυβερνήσεις κώλωσαν να έρθουν σε ρήξη με τους Τούρκους ώστε να σταματήσει το εμπόριο ανθρώπων; Οι κυβερνήσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Όχι. Ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για να εμποδίσει τη λαθρομετανάστευση; Έστησε ένα φράγμα στον Έβρο και πανηγύρισε ότι έλυσε το πρόβλημα. Τι λένε όμως σχετικά με την αποτελεσματικότητα του φράχτη διάφοροι Ελληναράδες που κρατάνε στοιχεία; Λένε ότι αυξήθηκε η λαθρομετανάστευση από το Αιγαίο, αλλά και ότι δημιουργήθηκαν νέα σημεία εισόδου στον Έβρο.

Είναι τελικά το πραγματικό πρόβλημα η είσοδος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ή μήπως το κυρίαρχο πρόβλημα είναι ότι οι λαθρομετανάστες δε μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα και μένουν παγιδευμένοι εδώ; Σαφώς το δεύτερο. Ποιος μας φόρτωσε την υποχρέωση να γίνουμε χώρα – φυλακή; Η Συνθήκη ΙΙ του Δουβλίνου που την υπέγραψε η Ελλάδα το 2003. Ποιος ήταν τότε κυβέρνηση; Μήπως το ΚΚΕ μ-λ; Όχι. Ήταν το ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση Σημίτη.

Ποιος δήλωσε το αμίμητο «Η αντιμετώπιση του Εθνικού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης έχει και κέρδη! Ζεστό Ευρωπαϊκό χρήμα»; Μήπως η Παπαρήγα; Όχι. Η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή το δήλωσε.

Πάμε τώρα στους τζιχαντιστές του ISIS που θέλουν να αιματοκυλήσουν την Ευρώπη και να κατακτήσουν τον κόσμο. Ποιοι τους πολέμησαν από την πρώτη μέρα της εμφάνισής τους; Τα καθεστώτα του Ιράκ και της Συρίας του Άσαντ. Ποιος ήθελε πριν λίγο καιρό να βομβαρδιστεί η Συρία; Μήπως ήταν ο Παφίλης; Όχι. Ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πάμε τώρα στην κορύφωση της βλακείας μέσω της προσπάθειας να συνδεθούν οι δράστες της επίθεσης στη Γαλλία με τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Ήταν λοιπόν λαθρομετανάστες οι δράστες της σφαγής στο γαλλικό περιοδικό; ΟΧΙ! Ήταν αλγερινής καταγωγής και γαλλικής υπηκοότητας! Νόμιμοι Γάλλοι, δηλαδή. Όσοι θέλουν να μάθουν πόσο συχνό φαινόμενο είναι αυτό στη Γαλλία και για ποιο λόγο συμβαίνει ας βγάλουν τα γκαβά τους να καθίσουν να διαβάσουν κάνα βιβλίο πριν αρχίσουν τις μαλακίες περί σύνδεσης φράχτη του Έβρου και τζιχαντιστών.

Επειδή όμως ο βλάκας είναι πάντα βλάκας, δεν του φτάνει που αναπαράγει φόβους για τους τζιχαντιστές, αλλά ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και μία άλλου είδους τρομοκρατία, εκείνη που έχει σχέση με την πτώση της τιμής του ευρώ απέναντι στο δολάριο. Λοιπόν, βλάκα, ξεστραβώσου και διάβασε. Η πτώση του ευρώ ευνοεί την Ελλάδα. Πάντα αυτό συνέβαινε, βλάκα! Δεν τα γράφει η «Η ΑΥΓΗ», η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» τα γράφει.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τα ζήτημα. Αυτοί οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν πάλι να τρομάξουν τους ψηφοφόρους και να τους συσπειρώσουν γύρω από το φόβο για λαθρομετανάστες και τζιχαντιστές στη Γαλλία είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις να μεγαλώσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτοί που μπλόκαραν όλα αυτά τα χρόνια τη συζήτηση για τη δημιουργία μίας σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής. Είναι η παρέα του Σαμαρά και των ψηφοφόρων του στις Μανωλάδες.

Είναι οι Σεραφείμ και οι Άνθιμοι που πουλάνε πατριωτισμό στα πλήθη των πιστών και υποδεικνύουν τον Σαμαρά ως σωτήρα της πατρίδας, την ώρα που αυτός μέσω των μνημονίων μετέτρεψε σε μπακλαβά την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και τη μοιράζει σε τοκογλύφους και ξένες κυβερνήσεις.

Ξέρω ότι τζάμπα έγραφα τόση ώρα. Τουλάχιστον όμως, έκανα το χρέος μου να προσπαθήσω να εξηγήσω σε όποιον χρησιμοποιεί τον φόβο ως άλλοθι για να ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν είναι φοβισμένος. Είναι απλώς ΒΛΑΚΑΣ! Και τώρα άι σιχτίρ!

Το «κοινωνικό πείραμα» του Charlie Hebdo [Γράφει ο Πολύφημος]

Η εκτέλεση των σκιτσογράφων του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δολοφονική επίθεση ενάντια σε ανθρώπους οι οποίοι κρατούσαν μολύβια και πληκτρολόγια ήταν μια επίθεση ενάντια στην ελευθερία της άποψης, τη σάτιρα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αντίθεση στον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Ήταν επίθεση κατά κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου, ακριβώς όπως είναι οποιαδήποτε δολοφονία αμάχων που αγωνίζονται για την ελευθερία τους, το μέλλον των παιδιών τους και την υπεράσπιση των κοινωνικών τους κεκτημένων. Από το Παρίσι ως τη Λωρίδα της Γάζας κι από τα κινεζικά εργοστάσια της Σενζέν ως το Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κι όμως. Τα πρωτοσέλιδα του περιοδικού Charlie Hebdo δημιούργησαν μια τεράστια συζήτηση για το πόσο ένας κατά φαντασίαν θρησκευόμενος δικαιούται να φανατίζεται και να δολοφονεί στο όνομα του Θεού του, αλλά και για το ποιος έχει δικαίωμα να οικειοποιείται νεκρούς δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και αστυνομικούς (ναι υπήρχαν και νεκροί Μουσουλμάνοι αστυνομικοί) για να προωθήσει μια ατζέντα ομοφοβίας, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Επειδή όμως ορισμένες φορές τα καλύτερα συμπεράσματα βγαίνουν μέσα από τις πιο εύστοχες ερωτήσεις, ιδού ένα μικρό δείγμα:

Είναι δυνατόν ένα σατιρικό μέσο ενημέρωσης να χλευάζει τα θεία;

Βεβαίως. Η περίπτωση του Charlie Hebdo είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. Το περιοδικό ακολουθεί την ίδια πολιτική από τη δεκαετία του ’60. Τα πρωτοσέλιδα του έχουν στραφεί, μεταξύ άλλων, ενάντια στον θρησκευτικό φανατισμό, τον φονταμενταλισμό, τις θρησκευτικές διακρίσεις, την παράνοια που φέρνει ο εκκλησιαστικός υπνωτισμός φτωχών και περιθωριοποιημένων λαϊκών μαζών, τα εγκλήματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Δύσης.

Ναι, αλλά πώς γίνεται να απεικονίζεται το Άγιο Πνεύμα να πηδάει τον Υιό, που πηδάει τον Πατέρα και τον Μωάμεθ να γλωσσοφιλιέται με αγνώστους;

Γιατί να μην γίνεται; Ποιος είπε ότι ο Θεός, ο Αλλάχ ή ο Μωάμεθ παρεξηγούνται από τέτοια δημοσιεύματα. Όποιος ισχυρίζεται ότι δρα εξ ονόματός τους, ή κατ’ εντολή τους, είτε είναι θεομπαίχτης, είτε τρελός, είτε και τα δύο μαζί.

Ως πού μπορεί να φτάσει η σάτιρα; Είναι δυνατόν να σατιρίζονται κι άλλοι εκτός από τους ισχυρούς;

Ναι, φυσικά και είναι. Η σάτιρα μπορεί να στρέφει την προσοχή της παντού. Με τη μόνη διαφορά ότι η σάτιρα οφείλει να είναι ακριβοδίκαιη. Αν ενεργεί για λογαριασμό του ισχυρού, δεν είναι σάτιρα αλλά προπαγάνδα. Αν στοχεύει μόνο μια κοινωνική ομάδα, θρησκεία, τάξη, πολιτική πεποίθηση, ιδεολογία, κομματική παράταξη, τότε είναι ελεγχόμενη. Αυτό δεν είναι σάτιρα, αλλά εκτέλεση συμβολαίου συγκεκριμένων συμφερόντων.

Πρέπει τελικά να φοβόμαστε τους Μουσουλμάνους, του Χριστιανούς ή οποιοδήποτε θρήσκευμα ή δόγμα;

Δεν υπάρχει καν λόγος να κάνουμε μια ερώτηση σαν αυτή. Τι έχουμε να φοβηθούμε από έναν Μουσουλμάνο, έναν Χριστιανό ή έναν άθεο; Εφόσον ο καθένας κρατάει την πίστη του για τον εαυτό του, πώς μπορούμε να λέμε ότι ένας Εβραίος είναι κατά κανόνα φιλάργυρος ή μασώνος; Αυτές είναι τουλάχιστον ηλίθιες θεωρίες στις οποίες η ανθρωπότητα υποτίθεται ότι έχει δώσει τις απαντήσεις της εδώ και μερικούς αιώνες. Τουλάχιστον στη θεωρία.

Ζει η Ευρώπη έναν πολιτισμικό πόλεμο;

Όχι. Η Ευρώπη δεν ζει κανέναν πολιτισμικό, θρησκευτικό ή φυλετικό πόλεμο. Ο πόλεμος ο οποίος διεξάγεται στην Ευρώπη είναι καθαρά ταξικός. Και έχει προκληθεί από τις ίδιες τις πολιτικές της μακριά από τα δικά της σύνορα. Ο θρησκευτικός φανατισμός αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες το εργαλείο της Δύσης για την επεκτατική της πολιτική στη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Αφρική. Η μειοψηφία των φανατικών εξοπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε στρατιωτικά για να επιβληθεί στους πολλούς, επιστρέφοντάς τους αιώνες πίσω.

Πολιτισμικά, ιστορικά, κοινωνικά.

Οι φτωχοποιημένες και αμόρφωτες μάζες ανθρώπων μεγάλωσαν μέσα στη βία και το μίσος για τον «άπιστο». Μόλις ο άπιστος σταμάτησε να τους στηρίζει, τότε στράφηκαν εναντίον του. Κι όταν οι πατρίδες τους έγιναν πεδία αιματηρών συγκρούσεων, τότε εξάπλωσαν τον φανατισμό τους στα ευήκοα ώτα εκείνων που παρέμειναν στο περιθώριο, εντός των συνόρων των «απίστων». Κι ύστερα επάνδρωσαν τα πιο αρρωστημένα τους σχέδια. Άλλωστε, το ισλαμικό Χαλιφάτο δεν είναι παιδί των φονταμεταλιστών. Είναι γνήσιος γόνος της δυτικής πολιτικής, εξοπλισμένος κατά ένα μεγάλο βαθμό από τον έμπορο όπλων που ακούει στο όνομα Φρανσουά Ολάντ.

Μπορεί να θεωρήσει κάποιος τη δολοφονία των σκιτσογράφων και των δημοσιογράφων του Charlie Hebdo πολιτικό γεγονός;

Όχι. Η δολοφονία τους δεν είναι πολιτικό γεγονός, αλλά μια πράξη εκδίκησης στο όνομα ενός αιμοσταγούς θεού ο οποίος δεν υπάρχει καν στα ιερά τους βιβλία. Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και η ακροδεξιά ηγέτιδα του Γαλλικού Μετώπου, έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις δολοφονίες, ο καθένας για τους δικούς του σκοπούς. Ο Αντώνης Σαμαράς για να προωθήσει τη μεταναστοφοβία και τον ρατσισμό ο οποίος διακρίνει τον ίδιο και την πολιτική του. Η Μαρίν Λεπέν για να προωθήσει την ατζέντα –μεταξύ άλλων- των θρησκευτικών διώξεων, της επαναφοράς της θανατικής ποινής και του στιγματισμού των μειονοτήτων. Επιδιώξεις τις οποίες είχαν κριτικάρει πολλάκις οι δολοφονημένοι σκιτσογράφοι του Charlie Hebdo.

Ήταν ακραίο το Charlie Hebdo;

Για κάποιους ναι. Για άλλους όχι. Ποιος είναι αυτός που ορίζει τι είναι ακραίο και τι όχι; Ο Θεός; Ο Μωάμεθ; Ο νόμος;

Οι αναγνώστες, είναι η απάντηση.

Εκείνοι επιλέγουν αν κάτι αρμόζει στο γούστο ή τα κριτήρια τους. Κι αν δεν τους κάνει, δεν το αγοράζουν. Ούτε το αναπαράγουν. Στο τέλος, αυτό είναι το μόνο εργαλείο που διαχωρίζει την ποιοτική σάτιρα από τη χυδαιότητα.

Έχουν το δικαιώματα τα κόμματα να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς σκιτσογράφους;

Αναλόγως την περίπτωση. Κόμματα σαν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έχει καταδικάσει τα πρωτοσέλιδα από το Ποντίκι και το περιοδικό Unfollow ενώ έχει στηρίξει διώξεις σαν αυτή του διαχειριστή της σελίδας στο Facebook «Γέρων Παστίτσιος», έχουν απολέσει το δικαίωμα αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα «σεξιστικό» σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου για να κάνει πολιτική ενάντια σε έναν μιντιακό όμιλο, με τον οποίο είχε προβλήματα εξ αρχής αλλά ποτέ δεν απέκτησε το θάρρος να το δείξει απευθείας. Αντ’ αυτού, επέλεξε να σηκώσει τους τόνους με αφορμή ένα –κατά τη δική μου άποψη- απαράδεκτο σκίτσο.

Μπορεί να αντιδράσει μια πολιτική ή κομματική οντότητα σε ένα φαινομενικά σατιρικό σκίτσο;

Ναι μπορεί. Εφόσον, για παράδειγμα, το σκίτσο αυτό αμφισβητεί την ίδια την ιστορία και παίζει το επικίνδυνο παιχνίδι της θεωρίας των δύο άκρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρωτοσέλιδο ενός από τα γνωστά free press, το οποίο εξίσωνε τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Τέτοιου είδους ανιστόρητες πράξεις είναι επικίνδυνες, εφόσον δεν ακολουθούν τον πρώτο «κανόνα» της σάτιρας κι εξυπηρετούν την κυρίαρχη αφήγηση που ευνοεί τον ισχυρό και τα συμφέροντα του.

Τι μπορείς να πεις σε όσους θεωρούν αναμενόμενες τις δολοφονικές επιθέσεις σε περιοδικά σαν το Charlie Hebdo;

Την απάντηση του διευθυντή σύνταξης του περιοδικού, Στεφάν Σαρμπονιέ, στη συνέντευξή του στον Στέλιο Κούλογλου: «Δηλαδή, μια γαλλική σατιρική εφημερίδα, μια μικρή γαλλική σατιρική εφημερίδα, θα έφτανε με μερικά σκίτσα να εκνευρίσει την Αλ-Κάιντα, για παράδειγμα, ή τους ισλαμιστές τρομοκράτες πολύ περισσότερο απ’ ότι αυτή καθαυτή η πολιτική της Γαλλίας στο Μάλι ή απ’ ότι η πολιτική των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο κλπ. Άρα, εάν οι ισλαμιστές θέλουν να εκτονωθούν με την τοποθέτηση βομβών, έχουν πάμπολλους άλλους λόγους να το πράξουν και πιστεύω πως δεν έχουν ανάγκη το Charlie Hebdo ως δικαιολογία».

Μα την επίθεση αυτή δεν την διέπραξαν «Γάλλοι πολίτες;»

Ναι. Την επίθεση αυτή την διέπραξαν «Γάλλοι πολίτες». Αλλά ακόμη κι αν την διέπρατταν «μετανάστες», τι διαφορά θα είχε; Όποιος είναι μετανάστης είναι δολοφόνος; Όποιος είναι Μουσουλμάνος είναι τζιχαντιστής; Όποιος είναι Χριστιανός που ζει στη Μέση Ανατολή είναι πράκτορας της Δύσης; Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι το απόλυτο όπλο στη μάχη των τάξεων. Μόνος κερδισμένος είναι αυτός που εισπράττει το αντίτιμο του αίματος σε πετροδόλαρα, αγωγούς φυσικούς αερίου, αποθέματα χρυσού, εμπορικούς δρόμους, διαμάντια και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Χαμένοι είμαστε όλοι οι υπόλοιποι.

Οι ερωτήσεις είναι πάρα πολλές, αλλά καλύτερα να σταματήσω εδώ. Άλλωστε, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Αρκεί να πάψει να αλλάζει διαρκώς θέσεις. Γιατί μετά από λίγο, η τρικυμία που προκαλούν οι σχολιαστές επί παντός επιστητού μας κάνουν να νιώθουμε ότι εκτός συνόρων είμαστε όλοι δημοκράτες και φανατικοί οπαδοί του Διαφωτισμού. Όταν όμως η υπόθεση περνά τα δικά μας σύνορα, τότε ο εφήμερος «ανθρωπισμός» χάνεται, κι ο ένας προσπαθεί να κατασπαράξει τον άλλο.

Το τελευταίο πράγμα που είσαστε είναι «Charlie» Στο «UNFOLLOW»

Καθώς στεκόμαστε παγωμένοι μπροστά στη δολοφονία των ανθρώπων του Charlie Hebdo, είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε και τη χυδαία υποκρισία -και εργαλειοποίηση του φονικού- από όσους ανακάλυψαν αίφνης πως «ils sont charlie».

Σαν τον Αντώνη Σαμαρά που βρήκε την ευκαιρία να συνδέσει το «μακελειό στη Γαλλία» με τους «λαθρομετανάστες» της Ελλάδας και τον ΣΥΡΙΖΑ που «θέλει να τους δώσει μαζικά ιθαγένεια ασφάλιση και περίθαλψη». Αλλά και όσους τον στηρίζουν και γράφουν κάθε μέρα ότι πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι επειδή, λένε, εγγυάται την παραμονή μας στην Ευρώπη. Όσους σάρκαζαν τη συμπαράσταση στο τυραννικό κλείσιμο της ΕΡΤ κι αργότερα έσπευσαν να πουν πως οι δυο φύκοι της ΝΕΡΙΤ που πήραν «συνέντευξη» από τον πρωθυπουργό «στοχοποιήθηκαν» από αυτούς που τους επέκριναν για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

Όσους εξακολουθούν να υποστηρίζουν και να συνεργάζονται με ΜΜΕ που τέσσερα χρόνια τώρα υπάγονται σε καθεστώς πλήρους λογοκρισίας από τους καταχρεωμένους ιδιοκτήτες τους, ΜΜΕ που σιωπούν για την κραυγαλέα περιστολή της δημοκρατίας στη χώρα, ΜΜΕ που πληρώνονται από εταιρείες για να υποστηρίζουν «επενδύσεις», ΜΜΕ που δεν λένε κουβέντα για την εγκληματική ελληνική αστυνομία και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών αλλά ισχυρίζονται πως «δεν έχουμε ευθύνη αν κάποιοι παίρνουν τα παιδιά τους, Γενάρη μήνα, ανεβαίνουν σε μια βάρκα στο Αιγαίο και προφανώς πνίγονται».

Όσους δεν ήταν βέβαια «παστίτσιοι», όταν καταδικαζόταν ο δημιουργός μιας σατιρικής σελίδας στο facebook, ούτε ήταν «μακνάλι», όταν Χρυσή Αυγή και χριστεπώνυμο πλήθος τραμπούκιζαν ηθοποιούς στο θέατρο Χυτήριο – μόνο έψαχναν τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή», φιλοτεχνούσαν τη «Ζωή Κασιδιάρη» και δεν ήξεραν «ποιος μαχαιρώνει ποιον». Κι ούτε βέβαια ήταν «UNFOLLOW» όταν βουλευτές της κυβέρνησης ζητούσαν από την τηλεόραση να επέμβει εισαγγελέας για το εξώφυλλό μας.

Όλοι εσείς, που όχι μόνο δεν εξαπολύετε την σάτιρα και την κριτική σας προς πάσα κατεύθυνση αλλά τη φυλάτε πάντα και μόνο για τον αδύναμο, τον εξαθλιωμένο και τον φιμωμένο, όλοι εσείς, που όχι μόνο σωπαίνετε για την διαστροφή της δημοκρατίας στην Ελλάδα αλλά διαστρεβλώνετε κιόλας καθημερινά τα γεγονότα εξασφαλίζοντας πως ο δημόσιος λόγος στη χώρα δεν ανυψώνεται ποτέ πάνω από ένα τέλμα τρόμου, βλακείας και μισαλλοδοξίας, όλοι εσείς -ευτυχώς- μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε. Αλλά το τελευταίο πράγμα που είσαστε είναι «Charlie».

Ομάδα εξουσιαστών αμαύρωσε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Παρίσι [Ρύκιος]

Μικρός αριθμός ατόμων, που κατηγορούνται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και βίαιες επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου αμαύρωσαν με την παρουσία τους τη συγκλονιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo.

Αρκετοί από τους ηγέτες που παρευρέθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, έχουν κατηγορηθεί ότι χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν ομάδες τζιχαντιστών και ισλαμοφασιστών στη βόρεια Αφρική και την ευρύτερη Μέση Ανατολή. Σε μια τεράστια επιχείρηση προπαγάνδας, στην οποία συμμετείχαν ορισμένα από τα γνωστότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, οι ξένοι ηγέτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι φωτογραφήθηκαν στην κεφαλή της πορείας, ενώ στην πραγματικότητα έστησαν μια φιέστα για τις κάμερες φρουρούμενοι από ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας.

Ο Daniel Wickham (@DanielWickham93) συγκέντρωσε και παρουσίασε στοιχεία για την υποκρισία αρκετών ηγετών που παρουσιάστηκαν σαν υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου ενώ κατηγορούνται γι ανηλεείς διώξεις εναντίον δημοσιογράφων παραθέτουμε ορισμένα από τα στοιχεία:

1) Ο Βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας, ο οποίος πέρυσι καταδίκασε Παλαιστίνιο δημοσιογράφο σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων.

2) Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρωθυπουργός της Τουρκίας που έχει στείλει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

3) Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ, του κράτους που σκότωσε τους περισσότερους δημοσιογράφους το 2014.

4) Ο Σούκρι, υπουργός εξωτερικών στη χούντα της Αιγύπτου που φυλάκισε δεκάδες δημοσιογράφους, μεταξύ των όποιων και ανταποκριτές του Al Jazeera

5) Ο υπουργός εξωτερικών, Λαβρόφ, της Ρωσίας που πέρυσι φυλάκισε έναν δημοσιογράφο με την κατηγορία της προσβολής “δημοσίου υπαλλήλου”.

6) Ο Λαμάμρα, υπουργός Εξωτερικών από την Αλγερία στην οποία κρατείται ο δημοσιογράφος Αμπντεσάμια Αμπντελάι για 15 μήνες χωρίς την απόδοση κατηγοριών.

7) Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΑΕ, όπου δημοσιογράφοι κρατούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγοριών.

8) Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Τζομάα, της χώρας που πρόσφατα φυλάκισε τον μπλόγκερ Γιασίν Αγιάν για τρία χρόνια με την κατηγορία της δυσφήμισης του στρατού.

9) Οι πρωθυπουργοί της Γεωργίας και της Βουλγαρίας, χώρες στις οποίες οι δημοσιογράφοι δέχονται συνεχώς δολοφονικές επιθέσεις από την αστυνομία.

10) Ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, της χώρας στις οποίες ακούγονται προτάσεις για φυλάκιση η δολοφονία ανθρώπων όπως ο Σνόουντεν και στην οποία η αστυνομία προσήγαγε ακόμη και δημοσιογράφο της Washingkton Post στο Φέργκιουσον.

Από τη δεκάδα του Daniel Wickham απουσιάζει βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός μιας χώρας στην οποία η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για προσπάθεια φυσικής εξόντωσης δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, και όπου ένας μπλόγκερ καταδικάστηκε για ένα λογοπαίγνιο με τον γέροντα … Παστίτσιο.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Πως το πολίτικο σύστημα χρησιμοποιεί ένα μισθοφορικό παρακρατικό μηχανισμό σε ρόλο asassin

και επαναλαμβάνω … Η αποπνικτική μπόχα της υποκρισίας!

Κανείς δεν τολμάει να πει: ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΘΑΝΕ … γατάκια.

Αντε συναισθηματικά πανουκλιασμένα ανθρώπινα ζωντόβολα … ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΙΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (18)

 1. 0
  0
  Kanete la8os na nomizete oti h PAN8rhskeia einai h lush… Den pe8ane o 8eos mas, o 8eos sas mporei. Oso uparxoun apistoi 8omades, toso 8a uparxoun oi uposthriktes ths Neas Takshs Pragmaton. Pleon ola fainontai fusiologika e??? em.. etsi ta deixnoun na einai.

  Chris_
 2. 0
  0
  ΝΤΑΞ ΡΕ ΤΙΓΡΗ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ,ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ…
 3. 0
  0
  Εισαι νεοταξιτης …πρακτορας
  Σας ξερουμε πλεον
 4. 0
  0
  ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ……….. ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ/ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ , ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΩΣΤΟΤΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΜΑΣ , ΔΕΝ Σ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΜΙΑ ΠΟΥ Η ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΝΕ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ " ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ " ΤΩΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ ΜΑΣ . ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΤΡΟΠΗ , ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ .
 5. 0
  0
  Οι φονιάδες απλά εκφράστηκαν ελέυθερα … Τι ..?? Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στην έκφραση ..?? Αυτοί έτσι τους αρέσει να εκφράζονται .. δεν πιστεύω να θίχτεικε κανείς .. Άλλωστε οι νεκροί τώρα που πέρασαν στην ανυπαρξία , που έτσι και αλλιώς κάποτε θα περνούσαν , δεν τους απασχολεί καθόλου ..

  Δεν πιστεύω να σε ενοχλούν αυτά που γράφω εδώ ..?? Απλά εκφράζομαι ελευθερα και αν σου σπάσω και τα μούτρα που τολμάς να μου πλασάρεις το βρωμοσκίτσο σου αυτό με την Αγία Τριάδα , μην το πάρεις προσωπικά , απλά μια έκφραση είναι … Δεν πιστεύω να σε ενοχλεί το πως εκφράζομαι , έτσι ..??
 6. 0
  0
  Gonos o triskataratos
 7. 0
  0
  ο μουσουλμανισμός δεν είναι απλώς μια θρησκεία, είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος ζωής….καταπιάνεται με όλες τις πλευρές της ζωής του ανθρώπου. Εχει συγκεκριμένο δίκαιο…..καλό θα ήταν να μην αποπροσανατολίζεται τον κόσμο.
 8. 0
  0

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!

  ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ….

  ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ !

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 9. 0
  0
  Ἀρκούντως ρηχὸν τὸ ὅλο ἄρθρον.
  Ἐν πάσει περιπτώσει καὶ μὲ δύο λόγια, ναί, τὰ καθάρματα αὐτὰ τῆς Γαλλίας ἔχουν ἄμεσον σχέσιν μετὰ τῶν ἐδῶ λαθρομεταναστῶν: Ὅλοι αὐτοὶ κινοῦνται ἀπὸ τὸ ἴδιο χέρι: Τὴν Νέαν Τάξιν Πραγμάτων.
  Αὐτὸ ἀρκεῖ!
 10. 0
  0
  ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΑΥΘΕΡΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ???
  ΚΑΙ ΓΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΚΙΤΣΑ ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ….. ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ?
  ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ??? ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΜΟΙΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΣ? ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ?
  Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
  ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ
  ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΥΦΟΣ", ΑΛΛΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ… Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ….
 11. 0
  0
  Oυστ κωλομαγαριτσα , που βγηκες να ξεσαλωσεις μπας και πειραξει κανενας τους γ@μιαδες σου . Αντε να χαθειτε πια μαγαρες , λερωνετε και τον αερα που αναπνεετε . Αν εχεις γκαγκαλα , πηγαινε να πεις σ ενα απο τα φιλαρακια σου που μαζευεις εσυ και οι φιλεναδες σου πως ο αλλαχ πεθανε κι ελα να μας πεις τα νεα βρωμιαρη . Βρηκατε την Ορθοδοξια και βγαζετε τ αποθημενα σας ψυχακιδες , αλλα απο κει και περα , μαγκια-κλανια κι ο κωλος φινιστρινι . Αντε να χαθεις βοθρολημα . ΥΓ: ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΑΛΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ . ΕΚΦΡΑΖΩ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ; ΕΧΩ Η ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΧΘΕΣ , ΟΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΜΜΕΤΟ ; ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ;
 12. 0
  0
  [Οι φονιάδες απλά εκφράστηκαν ελέυθερα] Ανώνυμε καθυστερημένε κι ανορθόγραφε χριστιανικοβυζαντινέ ζήτουλα, ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ … αλλά που να καταλάβει την διαφορά το ανύπαρκτο μυαλό σου!!!!
  • 0
   0
   ΑΡΑΓΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ-ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΡΩΝΙΚΟ-ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ, ΚΑΠΕΛΩΝΗ ; ΓΙΑΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ; ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΥΙ Η " ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ " ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΛΕΥΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕ ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ; ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΗ ; ΑΝ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΕΓΩ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ . ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΡΑΒΑΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑ ΙΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ . ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΚΑΒΕΤΕ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ .
 13. 0
  0
  οταν προκαλλεις,να ξερεις οτι θα υπαρξει αντιδραση.
  ειπαμε ελευθερια εκφρασης αλλα υπαρχουν και ορια.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί