12:30 - 29/12/2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΑΣΥΡΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ ?

Τι είναι αυτό που ξέρουν οι Ιταλοί και επιδιώκουν πάση θυσία να το διαχειριστούν διατηρώντας τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο των κινήσεων???

– Τι ακριβώς φοβούνται οι Έλληνες υπουργοί, και ουσιαστικά εμφανίζονται ως βρεγμένες γάτες, για να πουν απλά ότι «δεν ξέρουν τίποτε» ή ότι γνωρίζουν ελάχιστα για το δράμα που συντελείται αυτή την ώρα στα σκοτεινά νερά της Αδριατικής???…
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Προφανώς αυτό που επείγει, είναι η διάσωση των επιβατών, και είναι βέβαιο ότι οι φυσικοί πρωταγωνιστές αυτής της τιτάνιας προσπάθειας, επιτελούν πολύ σημαντικό και υπεράνθρωπο έργο.
Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να προσπεράσει αβασάνιστα, μια σειρά από γεγονότα, διαρροές αλλά και χειρισμούς που αν μη τι άλλο προβληματίζουν.

Έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό, και ανεξαρτήτως του όποιου αποτελέσματος, αυτό που βιώνουμε τόσο εμείς όσο και η Ιταλία, ισοδυναμεί με εθνική τραγωδία. Δυστυχώς κύριοι αλλά δε θα μας πείσετε πως μια τέτοια εξέλιξη, ένα τέτοιο δυστύχημα με τον τρόπο που διαδραματίστηκε, όσο και αν οι καιρικές συνθήκες ήταν δραματικές την ώρα της τραγωδίας, μπορεί να αντιμετωπίζεται απλά ως …δυστύχημα.

Την παραπάνω βεβαιότητα, υπάρχουν τρία πράγματα που εξ αντικειμένου την πιστοποιούν. Τα πολιτικά στελέχη που διαχειρίζονται αυτή την υπόθεση, το μόνο που κατάφεραν στη δημόσια επικοινωνία τους, είναι να αυτοδιασυρθούν και… να αποδείξουν έτσι τη θλιβερή ελαχιστότητά τους.

Ο Δένδιας ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίζεται ως τουρίστας. Δεν ξέρει τίποτε… Δεν ενημερώθηκε για τίποτε… Λειτούργησε ως τριτοκλασάτος υπαλληλίσκος που απλά διεκπεραίωσε αυτά που του ζητήθηκαν, και εμφανίστηκε – ο υπουργός εθνικής άμυνας της χώρας της οποίας 250 πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κρίσιμη μάχη ζωής λεπτό το λεπτό – να μην γνωρίζει καν που πρόκειται να ρυμουλκηθεί, αν τελικά γίνει κατορθωτό να ρυμουλκηθεί το φλεγόμενο πλοίο.
Ο Βαρβιτσιώτης, υπουργός Ναυτιλίας, διασύρεται και αυτός, και γίνεται περίγελος των δημοσιογράφων, σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια να κερδίσει χρόνο για απαντήσεις που του λείπουν. Αυτοεξευτελίζεται για την ελλιπέστατη ενημέρωση με την οποία τον τροφοδοτούν οι Ιταλοί διαχειριστές της κρίσης.

Οι Ιταλοί, σωστά κατά τη γνώμη μου αρνούνται το προφανές, και επιμένουν να ρυμουλκηθεί το πλοίο, στην Ιταλία και όχι σε Αλβανικό λιμάνι. Τι θα μπορούσε πραγματικά να διακριβωθεί και τι να αποκρυβεί για το δυστύχημα αν το πλοίο μεταφερθεί στην Αλβανική επικράτεια, είναι ένα ζήτημα που ουδείς δικαιούται να το προσπερνά.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αμείλικτο.

Τι είναι αυτό που φοβούνται οι Ιταλοί, και που δεν ξέρουν ή που φοβούνται να εμπλακούν με αυτό οι Έλληνες ομόλογοι τους, και επιμένουν σε μια φαινομενικά παράλογη ρυμούλκηση στην Ιταλία και όχι στην Αλβανία που είναι πιο κοντά???
Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι και αυτό ίσως καταλυτικό.

Γιατί οι Έλληνες υπουργοί, βλέποντας την άρνηση των Ιταλών να συμφωνήσουν στη ρυμούλκησή του σε Αλβανικό λιμάνι, δεν αντιπρότειναν τη ρυμούλκησή του σε Ελληνικό λιμάνι, αν δεχτούμε ότι ο καιρός συνηγορεί σε μια προς Ανατολάς επιλογή.
Υπάρχει κάτι που φοβούνται οι Έλληνες υπουργοί και επιχειρούν πάση θυσία να το αποφύγουν, ή το αντιπρότειναν και υπήρξε και πάλι άρνηση από τους Ιταλούς???

Το τρίτο ερώτημα που προκύπτει και δεν είναι βεβιασμένο, είναι το εξής.

Υπάρχουν μαρτυρίες που μιλούν για ξέσπασμα της φωτιάς ταυτόχρονα σε τρία σημεία. Μπορεί να είναι και αμφιλεγόμενες.

Υπάρχει μια διαρροή που είναι προφανής η γελοιότητά της. Ότι δηλαδή η αιτία της φωτιάς ήταν η πρόσκρουση «κάπου» κάποιου φορτηγού υπερφορτωμένου με λάδια, αλλά παρ όλη τη γελοιότητά της δε διαψεύδεται με τρόπο κατηγορηματικό.
Δεν είναι όμως δυνατόν να μην υπάρχει μια έστω πρώτη προσέγγιση, για την πιθανή αιτία και την ανεξέλεγκτη επέκταση ενός τόσο μεγάλου κακού. Γιατί όλοι αποφεύγουν να μιλήσουν γι αυτό???
Το τέταρτο ερώτημα που δε μπορούμε να προσπεράσουμε είναι…

Γιατί τόσος αυτοεξευτελισμός και αλληλοδιαψεύσεις, αναφορικά με τα μέσα που έσπευσαν για βοήθεια, όταν από το πρωί ακούμε »παπάδες», για να αποδειχτεί λίγο πριν τις εννέα το βράδυ πως τελικά μόνο ένα Σούπερ Πούμα κατάφερε να επιχειρήσει μέχρι εκείνη την ώρα???

Σημειώνοντας εδώ πως οι υπουργοί που με τη στάση τους οδηγήθηκαν σε αυτοδιασυρμό, και με τη σειρά τους ουσιαστικά οδήγησαν σε διασυρμό και τους εκπροσώπους τύπου των υπουργείων Ναυτιλίας και Εθνικής Άμυνας, είναι υπουργοί του άφαντου πρωθυπουργού μιας κυβέρνησης που αύριο θα ζητήσει ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της.

Ας επανέλθουμε τώρα και στο κορυφαίο ερώτημα που τροφοδοτείται από το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης αυτής της κρίσης…

Τι είναι αυτό που ξέρουν οι Ιταλοί και επιδιώκουν πάση θυσία να το διαχειριστούν διατηρώντας τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο των κινήσεων???

Τι ακριβώς φοβούνται οι Έλληνες υπουργοί, και ουσιαστικά εμφανίζονται ως βρεγμένες γάτες, για να πουν απλά ότι «δεν ξέρουν τίποτε»???

Σε ότι μας αφορά ευχόμαστε η ίδια η προσπάθεια διάσωσης των ανθρώπων, να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία, και να μην υπάρξει και δεύτερος νεκρός, μετά τον επιβεβαιωμένο θάνατο του συμπολίτη μας.
Θέλουμε όμως τελικά να εκφράσουμε δυο φόβους, με την ελπίδα να παραμείνουν φόβοι και να μην επαληθευτούν.

Φοβούμαστε ότι κάποιοι θέλουν τη σωτηρία μεν των επιβατών, αλλά τη βύθιση του Norman Atlantic, επιδιώκοντας να πάρει στον υγρό τάφο του το μυστικό αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας, αφού φωτιά στα καλά καθούμενα, στη μέση της Αδριατικής, σε ένα βαπόρι υπερφορτωμένο σε οχήματα, πράγμα που καθιστά – στον όποιο καιρό – πρακτικά αδύνατη τη μετατόπιση φορτίου και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη με απρόβλεπτες προεκτάσεις, είναι ένα σενάριο που πιθανόν δεν αντέχει σε σοβαρή αντιπαράθεση.

Φοβούμαστε ότι αυτή η δραματική εξέλιξη, ενδεχομένως να μην είναι και παντελώς άσχετη με την ύπαρξη λαθρομεταναστών, ενδεχομένως και κάποιων τζιχαντιστών στα ύφαλα του πλοίου.
Είναι οι φόβοι μας. Αλλά οι φόβοι τροφοδοτούνται από τα γεγονότα και τους χειρισμούς των πρωταγωνιστών, και αυτό που ειλικρινά ευχόμαστε, είναι οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν. Είναι οι φόβοι που εκφράζουμε, όχι για να αποπροσανατολίσουμε τους συλλογισμούς, αλλά για να εμποδίσουμε κάθε απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας.

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. 0
  0
  μηπως βαλαν φωτια η λαθρΟ να ζεσταθουν και εγινε οτι εγινε
 2. 0
  0
  Αφου δεν μπορουν να "υποστηριξουν"ενα πλοιο σε τετοιες καιρικες συνθηκες,τι στο διαολο του επιτρεπουν να φυγη?Δολοφονοι,ε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.Ποσα ευρω ρε καθηκια κοστιζει η ανθρωπινη ζωη? …..Μαλλον οσο κοστιζει και η…δικη σας και των παιδιων σας.Θα το παιξετε και υπευθηνοι ηρωες αυριο?
 3. 0
  0
  ΚΑΛΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

  1. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΗΤΑΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ANEK LINES ΚΑΙ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΝΗΟΛΟΓΙΟ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ANEK LINES? Ο Κος ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ATTICA. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ? Ο Κος ΓΚΙΜΑΛΝΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ MINOAN ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ HELLENIC SEAWAYS . ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥ Κου ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ Ή ΚΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ.
  ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ…. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΚΛΑΔΩΝΕΤΑΙ?

  2. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΞΕΠΕΜΨΕ SOS ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΩΣ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ. ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΘΕΙ ΣΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΚΟ Ή ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ.

  Η ΦΩΤΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΝΥΣΕΙ 45 Ν.Μ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. ΗΤΟΙ ΜΕΣΟΠΕΛΑΓΑ…

  ΚΑΙ ΞΑΝΑ Η ΕΡΩΤΗΣΗ. Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΔΚΛΑΔΩΝΕΤΑΙ?

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΙΩ

 4. 0
  0
  Αμα δειτε τα βιντεο που κηκλοφορουν , δειχνει , λεει , μια εγκυο γυναικα μου την μετεφεραν στο νοσοκομειο της Ιταλιας , και στα πλανα που δειχνουν το ασθενοφορο το ατομο που μεταφερουν φοραει μπουρκα , κοιταει με περιεργο βλεμα την καμερα , και θα μπουρουσε καλιστα να ειναι και αντρας , δειτε το παιδια , αν δεν το δειχνουν πια τα καναλια ψαχτε το , πλανα απο ιταλικη τηλεροραση που αναμεταδοσαν εδω .
 5. 0
  0
  ΠΕΣ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΕ 2:54 !!! ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΟΝΤΟΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΞΕΦΥΓΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΑ ΛΟΓΟ ΚΡΥΟΥ….ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.
  ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΩΡ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΗΓΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥΥΥ ΧΑΛΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.(ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ).ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ.
  ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ.
  ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, (ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΗΤΑΝΕ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ…..ΜΟΥΤΣΟΣ ΗΤΑΝΕ!!!!)
  ¨The best name¨
 6. 0
  0
  Ξεχάστε τις τζιχαντοπαπαριες! Όλα είναι σκηνοθετημενα απο την παγκοσμια εξουσία! Μισθοφοροι βαφτισμενοι όπως θέλουν τα αφεντικά τους. Η δήθεν Αλ Καιντα παλιωσε και το θεατρικό της έκανε τη δουλειά του.
  Το νέο σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας, συνειδητοποίησε οτι η άμεση στρατιωτική παρέμβαση σε ανεξάρτητες χωρες θα μπορούσε να πυροδοτήσει απρόσμενες αντιδράσεις! Έτσι δημιουργήθηκε μισθοφορικος στρατός με ΔΗΘΕΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΌ προσανατολσμο και ψευδοιδανικα!
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΆ ΈΝΑ ΌΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΆΛΛΟΤΕ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟΤΕ ΕΠΙΤΊΘΕΤΑΙ!
  Θελετε μια άλλη άποψη για το γεγονός; Θυμάστε τι συμβαίνει στην Ελλάδα κάθε φορα που εκλέγεται ΝΈΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ, ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ που δεν έχει ξαναδοκιμαστει;
  Συνήθως ΈΝΑ πολεμικό γεγονός, το όποιο ως στόχο δεν έχει πρώτιστως τον εκφοβισμό του λαου, όσο προειδοποιητικες βολές προς την οποία νέα κυβερνηση!
  Σε ελεύθερη μετάφραση είναι κάτι σαν… "ΠΡΌΣΕΞΕ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΕΙΣ ΌΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ, ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΠΟΛΎ ΧΕΙΡΌΤΕΡΑ"

  ΙΣΩΣ ΝΑ ΉΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΊΗΣΗ ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΈΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΆΖΕΙ Ο ΠΆΝΤΑ ΑΠΡΌΒΛΕΠΤΟΣ ΕΛΛΗΝ, Ο ΑΠΌΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΟΔΥΣΣΈΑ!!!
 7. 0
  0
  τι περιμενετε οταν ασχετοι(ο ενας ανεπαγγελτος τεμπελης,και ο αλλος δικηγορος )γινονται υπουργοι και κρατουν στα χερια τους σημαντικα θεματα της ελληνικης πραγματικοτητας ?μην ψηφιζετε επαγγελματιες πολιτικους ειναι ολοι διορισμενοι
 8. 0
  0
  Υπουργε επι της ναυτηλιας, η καρεκλα αυτη που καθεσαι δεν ειναι πορτ-μπεμπεμπουλη ε. μπουλη.Και ειδαμε ποσο αντιπροσωπευτικος ησουν στη θεση σου, εχεις την ευκαιρια να επανωρθωσης τουλαχιστον με την αντιδραση σου ,σε οτι εγινε.Να δειξης αν εχεις….αρχ.. η εισαι καρπαζοβλακας.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί