20:47 - 18/10/2014

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΧΟΥ

Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Ολόκληρη η κλίμακα των κραδασμών διαιρείται σε οκτάβες των επτά.

Ένας κραδασμός των δεκαέξι κατά δευτερόλεπτο δίνει τον χαμηλότερο φθόγγο, που μπορεί να πιάσει το ανθρώπινο αυτί στην κλίμακα ήχου, όπου φθάνει τους 40.000 κραδασμούς ανά δευτερόλεπτο. Η ταχύτητα αυτή είναι η ανώτερη που μπορεί να καταγραφεί σαν ήχος.

Ο ήχος είναι το διάμεσο ανάμεσα στην αφηριμένη ιδέα και την συγκεκριμένη μορφή. Δηλαδή, οι ήχοι διαπλάθουν σχήματα στον αιθέρα επηρεάζοντας την φυσική ύλη. Στα αρχαία Μυστήρια και στις Μαγικές διαδικασίες γινόταν συνδιασμός μεταξύ λέξεων-κλειδιών, ήχων και συμβόλων, για να επιτελέσουν κάποιους σκοπούς.

Ο λόγος και ο ήχος έχει δύναμη που επιδρά στην ύλη, φανταστείτε πως ο ήχος περνά μέσα από το φυσικό μας σώμα.

Ο καθένας μας έχει μια συγκεκριμένη θέση στη μουσική κλίμακα, μιας κι έχει ο καθένας το δικό του βασικό τόνο. Αν κάποιος ανακαλύψει το δικό του βασικό τόνο και τον επαναλαμβάνει συνεχώς προς τον εαυτό του, τότε θα αναζωογονηθεί.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. 0
  0
  …μη ζώην μετ᾽ αμουσίας
 2. 0
  0
  «Αν κάποιος ανακαλύψει το δικό του βασικό τόνο και τον επαναλαμβάνει συνεχώς προς τον εαυτό του, τότε θα αναζωογονηθεί.»

  Μάλιστα. Μιλάμε για συντονισμό δηλαδή.
  Υπ όψιν ότι ακόμη και να υπήρχε αυτό το αποκύημα την φαντασίας σας, και δεν υπάρχει, τουλάχιστον με τον νηπιακό τρόπο που το θέτετε, τότε θα είχαμε ταλάντευση με προοδευτικά αυξανόμενο πλάτος του αντικείμενου που δέχεται το ερέθισμα, που ως γνωστόν οδηγεί στην καταστροφή του αντικειμένου που την δέχεται.

  Καταστροφή λοιπόν φέρνει ο απλός συντονισμός, και όχι αναζωογόνηση.

  Και εδώ που τα λέμε, ποιος είπε ότι οι συχνότητες χωρίζονται σε 7 οκτάβες μόνο; Για διαβάστε λίγο θεωρία, πριν ανοίξετε το στοματάκι σας! Η συχνότητα, δεν είναι ακέραιος αριθμός και ούτε μέχρι στιγμής υπάρχει όριο. Εκτός εάν μιλάμε για τον φυσικό κόσμο όπου τουλάχιστον μέχρι στιγμής μας λένε ότι αυτό έχει σχέση με την ταχύτητα του φωτός…

  Ξανασκεφτείτε το το θέμα με τις συχνότητες λοιπόν, γιατί κάποιοι που έχουν έστω τις βασικές γνώσεις περί αυτών, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα από τα μωρουδίστικα κινέζικα που μας αραδιάζετε συνεχώς.

  Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αυτές οι «συχνότητες» (και τα εισαγωγικά είναι μεγάλα και σημαντικά εδώ) για τις οποίες προσπαθείτε να μιλήσετε, αλλά λέω ότι δεν έχετε ιδέα με τι ακριβώς ασχολείστε.

  Θα ήταν λίγο το κακό, εάν δεν βγάζατε την αγραμματοσύνη σας, συμβατική ή μη, εναλλακτική, υπερβατική ή άλλη, στην φόρα μπροστά σε ένα ακροατήριο που δεν θέλει καταλάβει τίποτα. Ακούει ο άλλος «συχνότητα» και σκέφτεται: «ααα τι ωραία, συχνότητες, κάτι θα ξέρουν αυτοί»…

  Άιντε νηπιαγωγείο, πότε θα ωριμάσετε επιτέλους.
 3. 0
  0
  ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΑΡΙΘΜΟΝ ΓΙΓΝΟΝΤΑΙ


  Α7
 4. 0
  0
  ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΛΙΓΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ… ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΥΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΗΧΟΥΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΣΙ ΚΥΚΛΟΥΣ [ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ-HERTZ ] ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ [ ΜΠΑΣΑ-ΥΠΟΗΧΟΙ ] …. ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΥΨΗΛΕΣ [ ΠΡΙΜΑ ] ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ….ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΤΗΡΕΙ ΔΥΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ…ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΔΕΚΑΕΞΙ ΕΤΩΝ ΟΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΚΟΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΗΣ…ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΗ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΚΟΗ…Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΚΟΗ …ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ….ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 5. 0
  0
  Πώς γεννάται ο λόγος του ανθρώπου;

  Γνωρίζω, ότι ο κατ ουσίαν αθώρητος Θεός Λόγος έλαβε σάρκα άχραντον, λογικήν και νοεράν εμψυχομένην ,αυτοδέσποτον και αυτεξούσιον , εκ της Θεομήτορος .
  ''Είναι ασπόρου συλλήψεως''η κύησης.!!!!!!!!!!!!!!!

  Γεννάται λοιπόν ο λόγος του ανθρώπου , απο της ψυχής ασπόρως και ακατανοήτως;
  Μιλώ για τον λόγο όχι για τις λέξεις.

  Αναστασία

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί