17:31 - 28/03/2014

ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΕΝΩΧ!!!!Οι 7 Μέγιστοι Αρχάγγελοι!!!

Σημείωση: Σίγουρα θα παρατηρήσετε πολλές αντιφάσεις σε αυτό το ευρετήριο, όπως επίσης και αρκετούς Αγγέλους να παρουσιάζονται επανειλημμένα σε διαφορετικές Ιεραρχίες και με διαφορετικές ιδιότητες. Αυτό συμβαίνει λόγω των αντιφάσεων στις Γραφές καθώς και τις διαφωνίες μεταξύ Εβραϊκής και Χριστιανικής θρησκείας. Προσπάθησα να δημιουργήσω ένα όσο το δυνατόν πιο κατανοητό και εύχρηστο ευρετήριο, μα δυστυχώς κάποιες αντιφάσεις δεν μπορούσα να τις παραλείψω μιας και θεωρούνται σημαντικές.

Οι Αγγελικές Ιεραρχίες

Κατά τις Γραφές, το Βιβλίο του Ενώχ καθώς και όλους τους μελετητές τους θέματος, οι Άγγελοι ακολουθούν μια κάποια Ιεραρχία και χωρίζονται σε Χορωδίες. Δηλαδή, υπάρχουν 3 Χορωδίες που αποτελούνται από 3 Ιεραρχίες (ή Τάγματα) η κάθε μία. Συχνά βλέπουμε να υπάρχει διαφωνία ως προς την σειρά Ιεραρχίας, εδώ λοιπόν θα αναφέρω μονάχα μια από τις απόψεις, την επικρατέστερη και πλέον γνωστή:

Πρώτη Χορωδία

Σεραφείμ

Η ανώτατη Ιεραρχία. Τα Σεραφείμ βρίσκονται γύρω από τον Θεό ψάλλοντας ακατάπαυστα Τρισάγια. Η ύπαρξή τους υφίσταται χάρη στην δύναμη και αγάπη του Θεού, είναι δηλαδή κατά κάποιο τρόπο η υλοποίηση αυτής της δύναμης και αγάπης. Λέγεται ότι η φλόγινη λάμψη τους είναι τέτοια, που μονάχα ο Θεός μπορεί να την αντέξει, ούτε καν τα Θεία πλάσματα των άλλων Ιεραρχιών. Στην Αποκάλυψη, αναφέρονται ως τα 4 Θεία Θηρία, που κάθε ένα έχει 4 πρόσωπα και 6 φτερούγες.

Μερικά Σεραφείμ:

Τζοήλ- Ηγέτης των Σεραφείμ.
Σεραφιήλ- Πρίγκιπας του Τάγματος των Σεραφείμ. Αναφέρεται ως ένα Θείο πλάσμα με κεφάλι Αγγέλου, σώμα αετού και αμέτρητα λαμπερά μάτια.
Αβδιήλ- Σεραφείμ που πολεμά και τιμωρεί τους επαναστάτες αγγέλους.

Χερουβείμ

Δεύτερη σημαντικότερη Ιεραρχία. Τα Χερουβείμ είναι οι Φύλακες της Γνώσης του Θεού και συχνά αναφέρονται και ως οι αρματηλάτες του Θεού. Τα Χερουβείμ επίσης είναι εκείνα που κατεβαίνουν συχνά στον κόσμο για να εκτελέσουν τις διαταγές του Θεού. Για παράδειγμα, οι πρωτόπλαστοι εξορίστηκαν από τον κήπο της Εδέμ από ένα Χερουβείμ. Η Βιβλική τους παρουσία αναφέρεται ως πολύ παρόμοια με εκείνη της Σφίγγας και αυτή τους η μορφή στολίζει την Κιβωτό της Διαθήκης καθώς και τον Ναό του Σολόμωντα. Αναφέρονται και ως Γαλείμ.

Μερικά Χερουβείμ:

Ρικβιήλ- Ένας από τους Ηγέτες των Χερουβείμ.
Κερουβιήλ ή Χερουβιήλ- Ένας από τους Ηγέτες των Χερουβείμ.
Ζοφιήλ- Πρίγκιπας του Τάγματος των Χερουβείμ μα αναφέρεται και Ηγέτης των Μαλακείμ και Ταρσισείμ. Κυβερνήτης του πλανήτη Κρόνου και προστάτης του Νώε όπου τον βοήθησε να κατασκευάσει την Κιβωτό.
Ζοφιήλ ή Ιοφιήλ- Ένας από τους Ηγέτες των Χερουβείμ του οποίου το όνομα του σημαίνει «Η Ομορφιά του Θεού». Αναφέρεται επίσης ως ο Άγγελος που εξόρισε τον Αδάμ και την Εύα από τον Κήπο της Εδέμ.

Οφανείμ

Τρίτη και τελευταία Ιεραρχία της Πρώτης Χορωδίας. Σκοπός των Οφανείμ είναι να μεταφέρουν την δικαιοσύνη του Θεού στην γη, οι εκτελεστές δηλαδή της Θείας Δίκης. Οι Γραφές τα περιγράφουν με πολύ δυσνόητο παρουσιαστικό, ως φωτεινές ρόδες καλυμμένες από πάμπολλα λαμπερά μάτια.

Μερικά Οφανείμ:

Οφανιήλ – Ένας από τους 7 Ηγέτες του Τάγματος των Οφανείμ. Αναφέρεται επίσης και ως ο «Κράτορας των Τροχών».
Πασκάρ – Ένας από τους Φύλακες της Πύλης του 7ου Ουρανού και ένας από τους 7 Ηγέτες του Τάγματος των Οφανείμ.

Δεύτερη Χορωδία

Χασμαλείμ (Κηριότης)

Η πρώτη Ιεραρχία της Δεύτερης Χορωδίας είναι τα Θεία πλάσματα που «γεφυρώνουν» την Πρώτη Χορωδία με την Τρίτη. Λαμβάνουν εντολές από τα Σεραφείμ και Χερουβείμ και είναι υπεύθυνα για την τάξη του κόσμου. Η μορφή τους είναι άγνωστη, μιας και δεν παρουσιάζονται σχεδόν ποτέ στους θνητούς, ούτε ασχολούνται με τα εγκόσμια.

Μερικά Χασμαλείμ:

Χασμάλ – Ηγέτης του Τάγματος των Χασμαλείμ. Αναφέρεται και ως ο «Φλογόφωνος Άγγελος» δίπλα στον θρόνο του Θεού.
Ααιά – Προστάτης της Διπλωματίας, μέλος του Τάγματος των Χασμαλείμ

Μαλακείμ και Ταρσισείμ (Αρχές)

Τα Θεία πλάσματα αυτής της Ιεραρχίας έχουν αποστολή να διατηρούν την μορφή του φυσικού κόσμου και α απονέμουν ευλογίες στον υλικό κόσμο. Με άλλα λόγια, είναι υπεύθυνα για την κίνηση των πλανητών, τα καιρικά φαινόμενα κλπ. αλλά και οι εκτελεστές των Θεϊκών θαυμάτων.

Μερικά Μαλακείμ και Ταρσισείμ:

Πελιήλ – Πρίγκιπας του Τάγματος των Μαλακείμ και Ταρσισείμ. Αναφέρεται επίσης και ως ένας από τα 10 Θεία Σεφιρόθ και ως ο οδηγητής του Ιακώβ.
Ανιήλ – Το όνομά του σημαίνει «Η Χάρη του Θεού». Πρίγκιπας του Τάγματος των Μαλακείμ και Ταρσισείμ και των Εξουσιαστών. Αναφέρεται και ως ένας των 7 Μέγιστων Αρχαγγέλων.
Σιδριήλ – Ένας από τους Ηγέτες των Μαλακείμ και Ταρσισείμ, επίσης Πρίγκιπας του 1ου Ουρανού.

Οι Κρατούντες

Είναι μια μικρή ομάδα εκλεκτών Θείων πολεμιστών που σκοπός τους είναι να διαφυλάττουν τα σύνορα μεταξύ Παραδείσου και Κόλασης, καθώς και να απωθούν τις δαιμονικές επιθέσεις. Επίσης, διαφυλάττουν την ασφαλή μεταβίβαση των ψυχών από την γη στα ανώτερα επίπεδα. Κατά τις Γραφές, από αυτή την Ιεραρχία προήλθαν οι περισσότεροι έκπτωτοι άγγελοι.

Μερικοί Κρατούντες:

Κασσιήλ – Άγγελος των Δακρύων και της Εγκράτειας, Κυβερνήτης του Τάγματος των Κρατούντων.
Αβριήλ – Συχνά επικαλείται σε τελετές Μαγείας για δύναμη. Μέλος του Τάγματος των Κρατούντων.

Τρίτη Χορωδία

Οι Εξουσιαστές

Αυτοί οι ανώτεροι ιεραρχικά άγγελοι της Τρίτης Χορωδίας έχουν αποστολή και σκοπό να καθοδηγούν και να προστατεύουν τα έθνη αλλά και να εποπτεύουν τις υπευθυνότητες τους αγγέλους των δύο τελευταίων ιεραρχιών.

Μερικοί Εξουσιαστές:

Κερβιήλ – Μέλος του Τάγματος των Εξουσιαστών. Υπήρξε εκείνος που έστειλε ο Θεός να βοηθήσει τον Δαβίδ στην μάχη του ενάντια του Γολιάθ, δίνοντάς του έμπνευση και δύναμη.

Αρχάγγελοι

Πολλές είναι οι διαφωνίες ως προς την θέση που έχουν αυτά τα Θεϊκά πλάσματα και συχνά αναφέρονται στην Πρώτη Χορωδία. Η σύγχυση μάλλον προέρχεται από την συνήθεια να χρησιμοποιούμε κυρίως τον όρο «άγγελοι» για όλα τα Θεϊκά πλάσματα, με αποτέλεσμα η ονομασία «Αρχάγγελοι» (που σημαίνει «ανώτεροι άγγελοι») να μας παραπέμπει στην σκέψη ότι είναι οι ανώτεροι όλων. Κατά μερικούς όμως οι Αρχάγγελοι έχουν μονάχα δυο σκοπούς: να εποπτεύουν και να καθοδηγούν τους αγγέλους αλλά και να αναλαμβάνουν χρέη «στρατηγών» των αγγελικών στρατιών σε περιόδους μάχης.
Οι 7 Μέγιστοι Αρχάγγελοι (κατά μια εκδοχή):

Μιχαήλ – Το όνομά του σημαίνει «Που Μοιάζει του Θεού». Αρχάγγελος του Ελέους και της Μετάνοιας, Ηγέτης του Τάγματος των Αρχαγγέλων και Αγγέλων, συχνά εμφανίζεται ως Στρατηγός των Αγγελικών στρατιών ενάντια στο κακό. Ένας πολυαγαπημένος Αρχάγγελος, όχι μόνο από τους Εβραίους και Χριστιανούς, μα και από τους Μουσουλμάνους. Συχνά στις Γραφές αναφέρεται ότι είναι ένα Χερουβείμ, αλλού πάλι ότι είναι Ηγέτης των Μαλακείμ και Ταρσισείμ ή των Εξουσιαστών. Αν και ο τίτλος «Άγγελος του Θανάτου» δεν του ανήκει, είναι αυτός που μεταφέρει τις ψυχές των νεκρών μπροστά στον Θεό για να κριθούν. Επίσης αναφέρεται και ως ο Άγγελος της Εκδίκησης και της Καταστροφής στο όνομα του Θεού.

Γαβριήλ –Το όνομά του σημαίνει «Η Δύναμη του Θεού». Πασίγνωστος και πολυαγαπημένος Αρχάγγελος, όχι μόνο από την Εβραϊκή και Χριστιανική θρησκεία, μα και από την Μουσουλμανική. Ονομάζεται και Άγγελος της Αλήθειας και λέγεται πως θα είναι εκείνος που την Ημέρα της Κρίσης θα καλέσει τους ζωντανούς και πεθαμένους να αντιμετωπίσουν την τελική κρίση. Είναι επίσης αγγελιοφόρος του Θεού και εκείνος που ανακοίνωσε στην Μαρία την Θεϊκή σύλληψη, επίσης ο Κυβερνήτης των γυναικείων θεμάτων και του πλανήτη Σελήνη. Είναι επίσης εκείνος που επιλέγει ποιες φωτισμένες ψυχές που βρίσκονται στον Παράδεισο θα ξαναενσαρκωθούν στην γη με κάποια Θεία αποστολή και περνά μαζί τους τους 9 μήνες της κύησής για να τους προετοιμάσει για την αποστολή τους. Υπήρξε εκείνος που έκαψε τα Σόδομα και Γόμορα.

Ουριήλ – Άγγελος του Κεραυνού, του Τρόμου και της Λύτρωσης, Κυβερνήτης του πλανήτη Ήλιου κατά μερικούς, του πλανήτη Ουρανού κατά άλλους, Προστάτης της Μουσικής και της Μαγείας. Το όνομά του σημαίνει «Η Φωτιά του Θεού» και ένα από τα υπόλοιπα ονόματα που του αποδίδονται είναι και Βερβόιλ. Αναφέρεται σαν Σεραφείμ ή Χερουβείμ, ως εκείνος που κυβερνά τα Τάρταρα, εκείνος που προειδοποίησε τον Νώε για τον Κατακλυσμό και εκείνος που τιμώρησε τον Μωυσή όταν απέτυχε να κάνει περιτομή στον γιό του.

Ραφαήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Ερμή, Προστάτης της Θεραπείας, των Επιστημών και της Γνώσης. Ηγέτης για τους Φύλακες- Αγγέλους, ένας από τους Ηγέτες των Μαλακείμ και Ταρσισείμ, μέλος των Σεραφείμ, Χερουβείμ και Χασμαλείμ. Αναφέρεται ως ένας πολύ εύθυμος Αρχάγγελος που χαίρεται να σπέρνει την χαρά και την υγεία απ’ όπου περνά. Αναφέρεται πως το αρχικό του όνομα ήταν Λαββιήλ, μα επειδή υπήρξε ο μόνος που δεν έφερε αντιρρήσεις στον Θεό για το πώς δημιουργεί την ανθρωπότητα, ο Θεός τον μετονόμασε σε Ραφαήλ που σημαίνει «Ίαση του Θεού». Δίδαξε τον Νώε πώς να χτίσει την Κιβωτό και τον Σολομώντα πώς να δένει τους δαίμονες.

Αναήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Αφροδίτη, Προστάτης της Αγάπης, του Έρωτα και του Γάμου.
Σαμουήλ – Ο Αγγελιοφόρος του Θεού, Κυβερνήτης του πλανήτη Άρη, Πολεμιστής της Βίας και της Φωτιάς. Είναι εκείνος που συνήθως επικαλείται να προστατεύσει από κινδύνους, αλλά και για να δώσει θάρρος και κουράγιο. Συχνά αναφέρεται ως ο Άγγελος που μετέφερε τον Ενώχ στον Παράδεισο.
Σαχιήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Δία, του Πλούτου και της Δικαιοσύνης. Συχνά επικαλείται να προσφέρει στην οικογένεια οικονομική ευημερία και κοινωνική υπόληψη. Είναι Προστάτης του Νόμου και Τιμωρός του Άδικου.

Άλλοι Αρχάγγελοι που εμφανίζονται σε διάφορες Γραφές στους 7 Μέγιστους Αρχάγγελους:

Αδαβιήλ – Κυβερνήτης των πλανητών Δία και Άρη. Πιθανότατα ένα ακόμα όνομα για τον Σαχιήλ.
Αζαριήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Ποσειδώνα και της Θάλασσας, Προστάτης της Προφητείας και των Απόκρυφων Γνώσεων σχετικά με την Ζωή. Πιθανότατα άλλο ένα όνομα για τον Ραζιήλ.

Ασραήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Πλούτωνα, Φύλακας των επίγειων θησαυρών και συχνά αναφέρεται ως Άγγελος του Θανάτου. Πιθανότητα άλλο ένα όνομα για τον Ουριήλ.

Ζαδκιήλ – Το όνομά του σημαίνει «Η Αρετή του Θεού». Άγγελος του Ελέους, κατά μερικούς υπήρξε εκείνος που κράτησε το χέρι του Αβραάμ για να μην θυσιάσει τον γιό του Ισαάκ. Αναφέρεται ότι μαζί με τον Ζοφιήλ, είναι οι 2 Αρχάγγελοι που στέκονται στο πλάι του Μιχαήλ σε μάχη του με τον Σατανά. Η κύρια περιγραφή του είναι ως ένας λαμπερός καλοσυνάτος άνδρας, με πανοπλία και κρατώντας στιλέτο.

Ζοφιήλ – Το όνομά του σημαίνει «Η Ομορφιά του Θεού». Είναι ο πρώτος Αρχάγγελος που εμφανίζεται στην Βίβλο, ως εκείνος που εξόρισε τον Αδάμ και την Εύα από τον Κήπο της Εδέμ επειδή έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό. Αναφέρεται ως ένα επιβλητικό Χερουβείμ που κρατά σπαθί από φωτιά.
Καμουήλ – Το όνομά του σημαίνει «Αυτός που Βλέπει τον Θεό». Αναφέρεται ως Άγγελος της Καταστροφής αλλά και ως Άγγελος του Κήπου της Γεσθημανής μιας και ήταν εκείνος που παρουσιάστηκε στον Ιησού στον κήπο της Γεσθημανής και τον παρηγορούσε προτού τον συλλάβουν οι Ρωμαίοι. Συναντάται επίσης και ως Κεμουήλ. Σε μερικές Γραφές αναφέρεται και ως ένας από τους έκπτωτους Αγγέλους.

Κασσιήλ – Κυβερνήτης του πλανήτη Κρόνου, Άγγελος του Πεπρωμένου και Προστάτης των ηλικιωμένων.
Οριφιήλ – Άγγελος Κυβερνήτης του πλανήτη Κρόνου, για μερικούς ένας από τους Αρχάγγελους ενώ για άλλους ένας Οφανείμ. Αναφέρεται επίσης και ως ο Άγγελος της Αποκάλυψης.

Ουζιήλ – Ένας από τους Αρχαγγέλους που στέκονται δίπλα στον θρόνο του Θεού. Μερικές φορές αναφέρεται και ως ο προστάτης και οδηγητής της Αιγύπτου.

Ραγουήλ – Το όνομά του σημαίνει «Ο Φίλος του Θεού». Κυβερνήτης τουΠάγου και του Χιονιού, υπεύθυνος για την συμπεριφορά των Θείων πλασμάτων. Αναφέρεται πως κατά την Ημέρα της Κρίσης, θα είναι εκείνος που θα καλέσει τους Αγγέλους να τιμωρήσουν τους αμαρτωλούς.
Ραζιήλ – Το όνομά του σημαίνει «Το Μυστικό του Θεού». Χερουβείμ Προστάτης των Θείων Μυστηρίων και της Απόκρυφης Γνώσης. Συχνά αναφέρεται ως εκείνος που καθοδηγεί τους θνητούς όταν γράφουν ιερά κείμενα και τους προσφέρει Θεϊκή έμπνευση.

Ραμιήλ – Το όνομά του σημαίνει «Το Έλεος του Θεού». Κυβερνήτης των Θεϊκών Οραμάτων και ο Οδηγητής των ενάρετων ψυχών στον Παράδεισο αφού πρώτα κριθούν. Λόγω αυτής της τελευταίας του υπευθυνότητας, συχνά αναφέρεται ως ένας από τους Κρατούντες.

Σαλαθιήλ – Αρχάγγελος του οποίου το όνομα σημαίνει «Ρώτησα τον Θεό».
Σαρακαήλ – Κατά το Βιβλίο του Ενώχ, Αρχάγγελος υπεύθυνος για τους θνητούς που αμαρτάνουν στον νου (αμαρτωλές σκέψεις). Συχνά ταυτίζεται με τον Αρχάγγελο Ουριήλ.

Σαριήλ – Το όνομά του σημαίνει «Η Εντολή του Θεού». Προστάτης της Γνώσης και ένας από τους Στρατηγούς των Αγγελικών Στρατιών σε μάχη. Είναι εκείνος που, μαζί με τον Ραγουήλ, αποφασίζει για την τύχη των θνητών αλλά και Θείων πλασμάτων που ξεφεύγουν από τον δρόμο του Θεού.

Άγγελοι

Η τελευταία Ιεραρχία της Τρίτης Χορωδίας και η κατώτατη όλων των Χορωδιών. Σε αυτήν την Ιεραρχία έχουμε πλέον τους λεγόμενους Φύλακες Αγγέλους. Σε αντίθεση με τους εξουσιαστές που προστατεύουν και καθοδηγούν μεγάλες ομάδες ανθρώπων, οι Άγγελοι εστιάζουν την προσοχή τους σε μόνο έναν άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του Άγγελο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά του από επιθέσεις δαιμόνων, για την πνευματική του καθοδήγηση καθώς και για να του μεταφέρει τον Θεϊκό λόγο. Λόγω αυτής της τελευταίας αρμοδιότητάς τους, καλούνται και «Αγγελιοφόροι».

Οι Πρίγκιπες (Φύλακες των 7 Πυλών των 7 Ουρανών, Κράτορες των 7 Κλειδιών)

Ραδουεριήλ – Ο Αρχειοφύλακας του Θεού. Διαφυλάττει όλα τα αρχεία των Ουρανών που αφορούν τις πράξεις όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και των Θείων πλασμάτων, και τα παρουσιάζει στον Θεό όποτε υπάρχει ανάγκη για κρίση. Αναφέρεται ως ένας από τους Πρίγκιπες και συχνά ως ο ανώτερος Πρίγκιπας όλων.

Σοκεδόζι – Πρίγκιπας υπεύθυνος για την Ζυγαριά του Θεού. Όταν οι ψυχές παρουσιάζονται στον Θεό για να κριθούν, κάθονται σε μια ζυγαριά η οποία μετρά και ζυγιάζει τις καλές και κακές πράξεις.
Αναφιήλ – Κράτορας της Θεϊκής σφραγίδας και των κλειδιών του Ουρανού.
Αδαριήλ – Φύλακας των Πυλών του Παραδείσου. Στις Γραφές αναφέρεται πως η φωνή του είναι τόσο επιβλητική, που όταν φωνάζει ηχεί σε όλα τα αστρικά πεδία και συνοδεύεται από χιλιάδες αστραπές.
Βοήλ – Κράτορας και Φύλακας των Κλειδιών των 4 κατευθύνσεων της γης, των Κλειδιών του κήπου της Εδέμ που κλειδώθηκε μετά την πτώση των ανθρώπων και Κυβερνήτης του πλανήτη Κρόνου.
Βαραττιήλ – Ένας από τους 7 Πρίγκιπες των 7 Ουρανών. Κράτορας της Μέγιστης Κλείδας.
Ζαχανπουργιού – Άγγελος της Θείας Παρουσίας, Φύλακας της Πύλης του παλατιού του Θεού στον 7ο Ουρανό.
Καλμίγια – Ένας από τους 7 Πρίγκιπες Φύλακες της Πύλης του 7ου Ουρανού.
Νααριριήλ – Κατά το Βιβλίο του Ενώχ, ένας από τους πανίσχυρους Πρίγκιπες του Παραδείσου.
Σατκιήλ – Ο Φύλακας και Κυβερνήτης του 5ου Ουρανού.
Σατκιήλ – Κατά το Βιβλίο του Ενώχ, ο Φύλακας του 5ου Ουρανού.
Σαμσιήλ – Φύλακας του Παραδείσου και προστάτης του Κήπου της Εδέμ. Κατά μερικές Γραφές είναι επίσης ο Φύλακας του 4ου Ουρανού.
Σαχακιήλ – Κατά το Βιβλίο του Ενώχ ένας από τους 7 Αρχαγγέλους και Φύλακας του 4ου Ουρανού.
Βαρδιήλ – Ένας από τους 7 Πρίγκιπες των 7 Ουρανών. Κράτορας της 3ης Κλείδας και Άγγελος των Χαιρετισμών.
Βαρακιήλ – Ένας από τους 7 Πρίγκιπες των 7 Ουρανών. Κράτορας της 2ης Κλείδας, Άγγελος της Τύχης και του Κεραυνού. Συχνά αναφέρεται επίσης ως Ουριήλ και μερικές φορές συγχέεται με τον έκπτωτο άγγελοΒαρακιάλ.
Ραγουήλ – Άγγελος υπεύθυνος για την τάξη μεταξύ όλων των Θείων πλασμάτων ανεξαρτήτου Ιεραρχίας, Τιμωρός των ταραξιών και Κυβερνήτης του 2ου Ουρανού.
Ριδάν – Κατά το Ισλάμ ο Φύλακας της Πύλης του επίγειου Παραδείσου.

Άλλα Αγγελικά Τάγματα

Άγγελοι της Αναλήψεως
Οι δύο Άγγελοι που παρουσιάστηκαν στους Αποστόλους κατά την Ανάληψη του Χριστού στους Ουρανούς.

Άγγελοι της Γης
Οι 4 Άγγελοι που κυβερνούν τα 4 σημεία του ορίζοντα (Βορράς-Γαβριήλ, Νότος-Ουριήλ, Ανατολή-Μιχαήλ, Δύση-Ραφαήλ), που κυβερνούν τους 4 Ανέμους και προστατεύουν την ανθρωπότητα και την Γη.

Άγγελοι της Δημιουργίας
Οι Άγγελοι που υπήρξαν τα πρώτα πλάσματα που δημιούργησε ο Θεός για να Τον βοηθήσουν στην Δημιουργία του Κόσμου.

Άγγελοι της Δόξας
Ομάδα 660.000 Αγγέλων που βρίσκονται κοντά στον Θεό και σκοπός τους είναι να καθοδηγούν τους άλλους Αγγέλους σε ψαλμωδίες για τον Θεό.

Άγγελοι της Εβδομάδας
Οι 7 Άγγελοι που καθ’ ένας διακυβερνά μια ημέρα της εβδομάδας. Αυτοί είναι:
Κυριακή – Μιχαήλ
Δευτέρα – Γαβριήλ
Τρίτη – Καμαήλ ή Σαμουήλ
Τετάρτη – Ραφαήλ
Πέμπτη – Σαχιήλ
Παρασκευή – Αναήλ
Σάββατο – Κασσιήλ ή Καφριήλ

Άγγελοι της Καταστροφής
Ομάδα Αγγέλων που αποστολή τους από τον Θεό είναι να τιμωρούν τους αμαρτωλούς και τους άδικους, είτε αυτοί βρίσκονται στην γη είτε στην Κόλαση. Εμφανίζονται στις Γραφές ως εκείνοι που έκαψαν τα Σόδομα και Γόμορα, και εκείνοι που σφάγιασαν 70.000 ανθρώπους για να τιμωρήσουν την αλαζονεία του Δαβίδ.

Άγγελοι της Καταχώρησης
Ομάδα Αγγέλων που σκοπός τους είναι να καταγράφουν με λεπτομέρειες τις πράξεις των θνητών, ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτές οι πράξεις αργότερα στην κρίση τους.

Άγγελοι του Έτους
Οι 12 Άγγελοι που καθένας κυβερνά έναν μήνα του Έτους. Αυτοί είναι:
Ιανουάριος – Γαβριήλ
Φεβρουάριος – Βαρχιήλ
Μάρτιος – Μαχιδιήλ
Απρίλιος – Ασμοδέλ
Μάιος – Αμβριήλ
Ιούνιος – Μουριήλ
Ιούλιος – Βερχιήλ
Αύγουστος – Χαμαλιήλ
Σεπτέμβριος – Ουριήλ
Οκτώβριος – Βαρβιήλ
Νοέμβριος – Αδναχιήλ
Δεκέμβριος – Χαναήλ

Άγγελοι του Ζωδιακού
Οι 12 Άγγελοι Κυβερνήτες και Προστάτες των 12 ζωδίων. Αυτοί είναι:
Κριός – Μαχιδιήλ ή Σαμαήλ
Ταύρος – Ασμοδιήλ ή Αναήλ
Δίδυμοι – Αμβριήλ ή Ραφαήλ
Καρκίνος – Χαναήλ ή Γαβριήλ
Λέων – Βερχιήλ ή Μιχαήλ
Παρθένος – Χαμαλιήλ ή Ραφαήλ
Ζυγός – Ουριήλ ή Αναήλ
Σκορπιός – Βαρδιήλ ή Σαμαήλ
Τοξότης – Αδναχιήλ ή Σαχιήλ
Αιγόκερως – Χαναήλ ή Κασσιήλ
Υδροχόος – Γαβριήλ ή Ουριήλ
Ιχθύες – Βαρχιήλ ή Σαχιήλ

Άγγελοι του Προσώπου
Οι Άγγελοι, πιθανότατα 12 στον αριθμό, που σκοπός τους είναι να διαφυλάττουν τον πρόσωπο του Θεού από τα μάτια των θνητών. Ένας από αυτούς είναι οΦανουήλ που επίσης είναι ο Άγγελος της Ελπίδας και της Μετάνοιας και συχνά αναφέρεται ως ένα άλλο όνομα του Αρχάγγελου Ουριήλ.

Άγγελοι του Χάους
Οι Άγγελοι που αποστολή τους είναι να σκορπίζουν το χάος και την σύγχυση μεταξύ των ανθρώπων κατά εντολή του Θεού. Υπήρξαν εκείνοι που στάλθηκαν από τον Θεό στον Πύργο της Βαβέλ.

Άγγελοι του Ωροσκόπιου
Κατά Λουκά, η ομάδα Αγγέλων που στάλθηκαν στην γη για να ανακοινώσουν την γέννηση του Χριστού.

Άγγελοι των Εποχών
Αναφορά στους 4 Αγγέλους-Κυβερνήτες των Εποχών, καθώς και στους βοηθούς τους. Οι 4 αυτοί Άγγελοι είναι οι εξής:
Άνοιξη – Σπουγλιγουήλ
Καλοκαίρι – Τουβιήλ
Φθινόπωρο – Τορκουαρέτ
Χειμώνας – Ατταρίβ

Οι 9 Άγγελοι
Οι 9 Κυβερνήτες Πρίγκιπες των 9 Ταγμάτων των Χορωδιών.

Άγγελοι της Προσευχής
Οι 5 ή 7 Άγγελοι που σκοπός τους είναι να μεταφέρουν στον Θεό τις προσευχές των αγίων και ενάρετων ανθρώπων.

Άγγελοι της Τιμωρίας
Ομάδα Αγγέλων που εκτελούν την Θεία Δίκη.

Άγγελοι των Πλανητών
Οι 10 Άγγελοι-Κυβερνήτες των πλανητών με Ηγέτη τους τον Ραχατιήλ, τον Πρίγκιπα των Αστερισμών που έχει 72 Αγγέλους-Βοηθούς. Κάθε Άγγελος κυβερνά έναν πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Οι γνώμες για την αντιστοιχία διίστανται, γι’ αυτό τις παραθέτω όλες:
Ερμής – Μιχαήλ ή Ραφαήλ
Αφροδίτη – Αναήλ ή Ανιήλ
Άρης – Καμαήλ ή Φαλέχ ή Σαμαήλ
Κρόνος – Οριφιήλ ή Ζαφιήλ ή Κασσιήλ
Δίας – Ζαδκιήλ ή Ζαχαριήλ ή Σαχιήλ
Πλούτωνας – Σαμαήλ
Ουρανός – Ουριήλ
Ποσειδώνας – Σαχιήλ
Ήλιος – Μιχαήλ ή Ραφαήλ ή Γαλγαλλιήλ, ή Βαρκάν ή Ουριήλ ή Οκ
Σελήνη – Γαβριήλ ή Καφσιήλ ή Ατρεγιήλ

Οι Αφάζα
Κατά κάποιο τρόπο φύλακες Άγγελοι των ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος έχει 4 Αφάζα, 2 να τον προστατεύουν κατά την διάρκεια της μέρας και 2 κατά την διάρκεια της νύχτας, από τον Σατανά, τους δαίμονες και τα Ντζίν. Επίσης καταγράφουν τις πράξεις του ανθρώπου σε βιβλίο και την Ημέρα της Κρίσης θα διαβάσουν το βιβλίο στον Θεό για να τους κρίνει.

Οι Γηραιοί
Μυστηριώδη Άγγελοι που αναφέρονται στις Γραφές ως 24 Θεία πλάσματα που κάθονται σε θρόνους γύρω από τον Θεό. Στο Βιβλίο του Ενώχ αναφέρονται ως οι Κυβερνήτες των Αστρικών Πεδίων.

Οι Εφήμεροι
Άγγελοι που η ύπαρξή του διαρκεί μονάχα μερικές ώρες. Δημιουργούνται κάθε πρωί με την ανατολή του ήλιου από τον Θεό για να ψάλουν εγκώμια σε Αυτόν, και μόλις ολοκληρωθεί η ψαλμωδία τους, απορροφούνται στην Θεία Δύναμη.

Οι Καδδισείμ
Οι 2 Άγγελοι που στέκονται δεξιά και αριστερά από τον θρόνο του Θεού και λειτουργούν ως Δικαστές των ψυχών, συμβουλεύοντας τον Θεό και αναλύοντας εξονυχιστικά κάθε περίπτωση.

Οι Παρασείμ
Ομάδα Αγγέλων με μοναδικό σκοπό να υμνούν τον Θεό.

Οι Σαρείμ
Αναφορά στους 70 Αγγέλους που είναι προστάτες και οδηγητές των 70 Εθνών. Κατά την παράδοση, όλοι αυτοί οι Άγγελοι είναι έκπτωτοι, με εξαίρεση τονΜιχαήλ που είναι ο προστάτης και οδηγητής του λαού του Ισραήλ. Το όνομά τους σημαίνει «Οι Ουράνιοι».

Μερικοί από αυτούς είναι οι:

Δουββιήλ –Προστάτης της Περσίας
Δούμα – Άγγελος των Ονείρων, αλλά και Προστάτης της Αιγύπτου. Άλλα ονόματα που του έχουν αποδοθεί είναι Σαμαήλ και Μαστεμά.

Οι Χαγιόθ
Ομάδα Αγγέλων των οποίων κυβερνήτης είναι ο Χαγλιήλ. Αναφέρονται ως ισοδύναμα των Χερουβείμ και σκοπός τους είναι να μεταφέρουν τον θρόνο του Θεού όπου Εκείνος θέλει.

Χαγλιήλ – Επιβλητικός Άγγελος, ηγέτης των Χαγιόθ. Εξουσιάζει όλα τα πλάσματα, μαστιγώνοντάς τα με φλόγες για να τα εμπνεύσει να εξυμνήσουν τον Θεό.
Ισραήλ – Ανώτερος Άγγελος των Χαγιόθ. Επίσης αναφέρεται και ως ο Πατριάρχης Ιακώβ που ανάχθηκε σε Άγγελο.

Μικρό Ευρετήριο Άλλων Αγγελικών Ονομάτων
Η σειρά που αναφέρεται είναι αλφαβητική:

Άβαδδον – Αναφέρεται και ως ο «Άγγελος του Σκότους» ή «Άγγελος Θανάτου», μα δεν παραλληλίζεται με τον Σατανά, αντίθετα είναι εκείνος που -κατά το βιβλίο της Αποκάλυψης- θα δαμάσει τον Σατανά για χίλια χρόνια.
Άββατον – Ο εξορκιστής των δαιμόνων.
Άγγελος της Νεκρανάστασης – Ο Άγγελος που εμφανίστηκε στον τάφο του Χριστού πριν την νεκρανάστασή του. Το όνομά του θεωρείται απόκρυφο, μα συχνά στις Γραφές ο τίτλος αποδίδεται στον ΑρχάγγελοΓαβριήλ.
Άγγελος της Φωτιάς – Αναφέρεται με διάφορα ονόματα. Είναι η πηγή της Θείας έμπνευσης στην τέχνη και την μουσική.
Άγγελος του Θανάτου – Άγγελος που αποστέλλεται από τον Θεό όταν είναι ώρα να πεθάνει κάποιος. Αν και ο θάνατος είναι ο φόβος και ο τρόμος των ανθρώπων, ο Άγγελος του Θανάτου δεν είναι κακόβουλος. Ο τίτλος συναντάται σε παραπάνω από έναν Άγγελο, μεταξύ των οποίων ο Βεβριήλ, ο Μέτατρον, ο Σαμαήλ, ο Αδριήλ, ο Αζραήλ, και ο Εμά.

Άγγελος του Μωάμεθ – Αναφορά στον Άγγελο που ανάληψε στους Ουρανούς τον προφήτη Μωάμεθ. Επίσης, αναφέρεται ο τίτλος και στον Αρχάγγελο Γαβριήλ, ο οποίος κατά το Ισλάμ, υπήρξε εκείνος που υπαγόρευσε στον Μωάμεθ το Κοράνι.
Άγγελος του Σκότους – Μυστηριώδης Άγγελος για τον οποίο οι γνώμες διίστανται. Συχνά αναφέρεται ως τίτλος για τον Σατανά, μα αναφέρεται και ως τίτλος για τον ίδιο τον Θεό ή και το Άγιο Πνεύμα. Στις Γραφές επίσης θα βρούμε αυτόν τον τίτλο και για τους Μιχαήλ, Ουριήλ, Καμουήλ, Πενιήλ και Μετατρόν.
Αδιριρίον – Μυστικό όνομα ανώτατου αγγέλου κατά την Καμπάλα που συνδέεται και με τον ίδιο τον Θεό.
Αδοήλ – Πλάσμα δημιουργημένο από την πνευματική ουσία του Θεού. Είναι άγνωστος ο ρόλος του.
Αζαραήλ – Ο Άγγελος του Θανάτου κατά τους Εβραίους και Ισλαμιστές. Αναφέρεται με 400 φτερά, 700 πόδια και μάτια ισάριθμα με τον πληθυσμό των ανθρώπων. Κάθε φορά που πεταρίζει ένα του μάτι, τότε ο άνθρωπος που αντιπροσωπεύει αυτό το μάτι πεθαίνει. Είναι επίσης αυτός που απαλλάσσει την ψυχή από το σώμα την στιγμή του θανάτου, καθώς και αυτός που καταγράφει τους θανάτους και γεννήσεις στο Μέγα Βιβλίο του.
Ακαζριήλ – Ο Αγγελιοφόρος του Θεού.
Αμιτιήλ – Άγγελος της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης και της Αδυναμίας.
Αναβόνα – Άγγελος από τον οποίο ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο.
Ανανχιήλ – Άγγελος της Χάρης.
Απουτιήλ – Άγγελος των Θρησκευτικών Εορτών. Λέγεται επίσης ότι εάν ένας έμπειρος Μύστης χρησιμοποιήσει σωστά το όνομά του, τότε μπορεί να επιτύχει νεκρανάσταση.

Αραριήλ – Άγγελος-Κυβερνήτης των Νερών, και Προστάτης-Βοηθός των ψαράδων.
Αρβονάχ – Άγγελος Εξολοθρευτής.
Αριήλ – Άγγελος-Προστάτης όλων των φτερωτών πλασμάτων.
Αρκιήλ – Οι γνώμες για τον ρόλο αυτού του Αγγέλου διίστανται. Η μια άποψη είναι πως είναι έκπτωτος Άγγελος και ένας από τους 200 Αγγέλους που δίδαξαν στον άνθρωπο την απόκρυφη γνώση. Η άλλη άποψη είναι πως είναι ένας από τους Αγγέλους που μεταφέρουν τις ψυχές των ανθρώπων μπροστά στον Θεό για να κριθούν.
Αρμισαήλ – Άγγελος της Μήτρας και των Νεογνών, συχνά επικαλείται για να προστατέψει και να βοηθήσει σε τοκετό.
Ασάφ – Άγγελος που υπαγόρευσε 12 από τους Ψαλμούς.
Ασουριάλ – Ο Άγγελος που στάλθηκε να προειδοποιήσει τον Νόε για τον κατακλυσμό.
Άφ – Άγγελος της Οργής.
Αφτιήλ – Άγγελος του Λυκόφωτος
Αχαΐας – Άγγελος της Υπομονής.
Βαθ Κολ – Θηλυκός Άγγελος που το όνομά της σημαίνει «Η Φωνή του Θεού». Αναφέρεται πως ήταν εκείνη που ρώτησε τον Κάιν «Που είναι ο αδελφός σου ο Άβελ;»

Βαλλατόν – Άγγελος του οποίου το όνομα συμπεριλαμβάνεται στην Πεντάλφα του Σολομώντα για επίκληση πνευμάτων και απόκρυφων τελετουργιών.
Βεβουρόα – Ένας από τους 9 αγγέλους που -κατά την Αποκάλυψη του Έζρα- θα κυβερνήσουν κατά το τέλος του κόσμου.
Βεθόρ – Ένας από τους 7 αγγέλους που κυβερνούν τις 196 μεραρχίες των Ουρανών.
Βοαμιήλ – Κατά το μυστικό Βιβλίο του Αγγέλου Ραζιήλ των Εβραίων, είναι ένας από τους αγγέλους που κυβερνούν τα 4 πεδία του Παραδείσου.
Γαδιήλ – Άγγελος που συχνά επικαλείται με τελετές για να εξορκίσει το κακό. Το όνομά του επίσης χαράσσεται σε φυλαχτά για προστασία.
Γαζαρδιήλ – Άγγελος υπεύθυνος για την ανατολή και δύση του ηλίου κάθε μέρα καθώς και για την μεταφορά των προσευχών των ανθρώπων στον Θεό.
Γέλοδ Σαβόθ – Υπερδύναμος Άγγελος-Κριτής των υπόλοιπων Θεϊκών πλασμάτων. Λόγω του ρόλου του αλλά και της δύναμής του, συχνά το όνομά του ταυτίζεται με τον ίδιο τον Θεό.

Γερμαήλ – Ο Άγγελος που στάλθηκε από τον Θεό στην γη να συλλέξει χώμα και να το πάει στο Θεό ώστε να δημιουργήσει τον Αδάμ. Ο Γερμαήλ απέτυχε στην αποστολή του, γιατί η Γη αρνήθηκε να του δώσει το χώμα και έτσι τιμωρήθηκε από τον Θεό για την αποτυχία του. Μετά ο Θεός έστειλε τον Αζραήλ με την ίδια αποστολή, ο οποίος και πέτυχε.
Γιαασριήλ – Κατά την Εβραϊκή παράδοση, ένας από τους 70 Αγγέλους που καταγράφουν την ατελείωτη λίστα των ονομάτων του Θεού.
Γιαχριήλ – Άγγελος των Λογαριασμών.
Γιουρούλ – Άγγελος του Φόβου
Ειαήλ – Ο Άγγελος που προστατεύει και διδάσκει τις απόκρυφες Τέχνες.
Εισθέθ Ζενουμίν – Άγγελος της Πορνείας.
Εμά – Άγγελος της Οργής. Αναφέρεται ότι είναι πλασμένος από κόκκινη και μαύρη φωτιά.
Ενώχ – Πατριάρχης που έγραψε το γνωστό Βιβλίο του Ενώχ. Λέγεται ότι ευχαρίστησε τόσο τον Θεό, που τον μετέφερε στον Παράδεισο και τον έκανε Άγγελο με το όνομα Μέτατρον.

Εξαήλ – Ένας από τους 10 Αγγέλους που αναφέρονται στο Βιβλίο του Ενώχ, που έπεσαν στην γη για την αγάπη τους για θνητή, έγιναν θνητοί και παντρεύτηκαν θνητές γυναίκες.
Εσερχιήλ – Ο Άγγελος που βοήθησε τον Μωυσή με 2 από τις πληγές του Φαραώ, συγκεκριμένα εκείνη των βατράχων και εκείνη που μετατράπηκαν τα νερά του Νείλου σε αίμα.
Ζααμαήλ – Άγγελος των Ανεμοστρόβιλων.
Ζααμιήλ – Άγγελος των μεγάλων Καταιγίδων.
Ζααφιήλ – Άγγελος των Τυφώνων και Κυκλώνων.
Ζαγζαγιήλ – Αγγελιοφόρος του Θεού. Ονομάζεται επίσης «ο Άγγελος της Φλεγόμενης Βάτου». Ήταν εκείνος που παρουσιάστηκε στον Μωυσή με μορφή φλεγόμενης βάτου.
Ζερουήλ – Άγγελος της Δύναμης.
Ζικιήλ – Άγγελος Κυβερνήτης των Κομητών.
Ζουφλάς – Άγγελος των Δασών.
Θελιήλ – Άγγελος της Αγάπης.
Ιθουριήλ – Ο Άγγελος που στάλθηκε από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να συλλάβει και να αποσύρει τον Σατανά από τον Κήπο της Εδέμ.
Ινίας – Ένας από τους πολλούς Αγγέλους που αρνήθηκε η Χριστιανική θρησκεία να αναγνωρίσει και να τιμήσει και έτσι λέγεται ότι από την οργή του μεταμορφώθηκε σε εχθρό και καταστροφέα της Πίστης.
Ισαάκ – Άγγελος του Φωτός.

Ισραφήλ – Άγγελος Προστάτης της Μουσικής και της Ποίησης. Την Ημέρα της Κρίσης θα φυσήξει την τρομπέτα του καλώντας τους νεκρούς και ζωντανούς να κριθούν.
Καδμιήλ – Ένας από τους 70 Αγγέλους που επικαλούνται για ασφαλή και επιτυχή τοκετό.
Καλκαήλ – Άγγελος Ηγέτης των Ουρί.
Κασδαγιήλ – Άγγελος της Έκτρωσης.
Κεζέφ – Ένας από τους Αγγέλους της Καταστροφής.
Κοκβιήλ – Άγγελος της Αστρολογίας και Αστρονομίας. Το όνομά του σημαίνει «Το Άστρο του Θεού». Στις Γραφές αλλού αναφέρεται ως τιμούμενος Άγγελος και αλλού ως έκπτωτος.
Κολαζόντα – Ένας από τους Αγγέλους της Καταστροφής.
Λαϊλά – Ο Άγγελος της Νύχτας και της Σύλληψης. Στις Γραφές αλλού αναφέρεται ως ενάρετος Άγγελος και αλλού ως δαιμόνισσα.
Λαχαβιήλ – Το όνομά του χαράσσεται σε φυλαχτά και επικαλείται για να βοηθήσει τους ανθρώπους ενάντια στο κακό. Είναι επίσης ο σύντροφος του Αρχάγγελου Ραφαήλ.

Λελιήλ – Άγγελος της Νύχτας, συχνά ταυτίζεται με τον Λαϊλά.
Μαλίχ – Άγγελος με εξουσία στην Κόλαση. Είναι ένας από εκείνους που βασανίζουν τις καταραμένες ψυχές.
Μαριόχ – Ο ένας από τους 2 Αγγέλους (ο άλλος είναι ο Αριούχ) που στάλθηκαν για να προστατεύουν την οικογένεια του Ενώχ καθώς και τα γραπτά του.
Μαστέμα – Άγγελος σταλμένος από τον Θεό για να δελεάζει τους ανθρώπους και να δοκιμάζει την πίστη τους.
Μασχίτ – Ένας από τους Αγγέλους που τιμωρούν και βασανίζουν τις καταραμένες ψυχές στην Κόλαση. Στις Γραφές αναφέρεται άλλοτε ως Άγγελος και άλλοτε ως δαίμονας.
Ματαριήλ ή Ματατιήλ – Άγγελος της Βροχής.
Μελκγιάλ – Άγγελος που γεννάται κάθε νέο έτος και κυριαρχεί για 91 μέρες.
Μέτατρον – Υπήρξε ο θνητός Ενώχ και λέγεται ότι έχει 72 τίτλους. Πανίσχυρος Άγγελος που συχνά αναφέρεται ως ανώτερος ακόμα και των Αρχαγγέλων.
Μίρ – Άγγελος της Φιλίας.
Μορόνι – Ο Άγγελος που, κατά τον θρύλο, παρέδωσε το 1827 στον Ιωσήφ Σμιθ χρυσές πλακέτες πάνω στις οποίες ήταν χαραγμένο το ιερό βιβλίο των Μορμόνων.

Μουμιήλ – Άγγελος της Καλής Υγείας.
Ναθαναήλ – Άγγελος της Φωτιάς και της 6ης ώρας. Ένας από τους 3 Αγγέλους που διακυβερνούν οτιδήποτε απόκρυφο και μυστήριο. Αναφέρεται επίσης και ως Ζαθαναήλ ή Ζαθαήλ.
Νακίρ – Κατά το Ισλάμ, ένας τρομερός Άγγελος, ο οποίος μαζί με τον σύντροφό του Μουνκάρ, θα δοκιμάζουν τους νεκρούς για το αν αξίζουν να μπουν στον Παράδεισο μετά την Ημέρα της Κρίσης.
Νογαήλ – Κατά τα γραφόμενα του Αγρίππα, ένας από τους Αγγέλους που στέκονται δίπλα από τον θρόνο του Θεού και προστατεύουν το πρόσωπό Του από τα μάτια των θνητών.
Νουριήλ – Κατά το Ισλάμ, ο Άγγελος του Χαλαζιού. Αναφέρεται ως πανύψηλος και ακουμπά πάνω σε μυριάδες Αγγέλους δημιουργημένους από φωτιά και νερό. Κατά τις Γραφές, υπήρξε εκείνος που συνάντησε και καθοδήγησε τον Μωυσή στο ταξίδι του στον Παράδεισο.
Οκ ή Οχ – Άγγελος Προστάτης και Διδάσκαλος της Αλχημείας και της Ανώτερης Γνώσης. Μερικές φορές αναφέρεται και ως ο Άγγελος του Ηλίου.
Οναϊεφέτον – Στο «Μέγιστο Κλειδί του Σολομώντα» του MacGregor Mathers αναφέρεται ως ο Άγγελος που επικαλείται από τους Μύστες για να παρευρεθεί και να βοηθήσει στις εργασίες τους. Αναφέρεται επίσης και ως ο Άγγελος που αποστέλλει ο Θεός για να εγείρει τους νεκρούς.
Οριήλ – Άγγελος της Μοίρας.
Πααδρόν – Άγγελος του Τρόμου.

Παρασιήλ – Άγγελος των Θησαυρών.
Πουρά – Άγγελος της Λήθης.
Πουριήλ – Κατά την μαρτυρία του Αβραάμ, είναι ένας ανελέητος Άγγελος που κρίνει σκληρά τις ψυχές για το αν τους αξίζει να μπουν στον Παράδεισο.
Ρααμιήλ – Άγγελος του Κεραυνού.
Ραζιήλ – Άγγελος των Μυστηρίων.
Ραμπιήλ – Άγγελος των Βουνών.
Ραχάμπ – Άγγελος της Βίας και της Αλαζονείας, Κυβερνήτης της Θάλασσας. Κατά το Βιβλίο του Ιώβ ταυτίζεται με τους έκπτωτους Αγγέλους Λεβιάθαν και Βεχεμόθ.
Ραχασιήλ ή Ρασιήλ – Άγγελος του Σεισμού.
Ραχμιήλ – Άγγελος του Ελέους, αυτός που εμπνέει το έλεος και την συμπόνια στους θνητούς.
Ρισνούκ ή Ρισνόχ – Άγγελος της Γεωργίας.
Ρουχιήλ – Ένας από τους Αγγέλους Κυβερνήτες των Ανέμων.
Σαδριήλ – Άγγελος της Τάξης.
Σαλγιήλ – Άγγελος του Χιονιού.
Σαμαήλ – Αναφέρεται και ως «Κατήγορος Άγγελος». Είναι εκείνος που αναλαμβάνει την κατηγορία και τιμωρία των αμαρτωλών αλλά και την δοκιμασία των ενάρετων. Είναι ένας Άγγελος για τον οποίο οι γνώμες διίστανται. Άλλοτε αναφέρεται ως ο ίδιος ο Σατανάς, άλλοτε ως ο Άγγελος του Θανάτου και άλλοτε ως ο Φύλακας του 7ου Ουρανού.
Σαμαλόν – Κατά το Ταλμούδ ο Άγγελος που ανακοίνωσε στον κόσμο τον θάνατο του Μωυσή. Πιθανότητα έναν διαφορετικό όνομα για τονΣαμαήλ.
Σαμανδιριήλ – Άγγελος της Γονιμότητας.
Σαμσχιήλ – Άγγελος της Ημέρας.

Σανδαλφόν – Ο δίδυμος αδελφός του Μέτατρον που πιστεύεται πως υπήρξε ο προφήτης Ελαϊζά. Άγγελος την Δόξας και της Προσευχής που μεταφέρει τις προσευχές των θνητών στον Θεό, Προστάτης των Εμβρύων.
Σαντριήλ – Αναφέρεται μονάχα στην Εβραϊκή παράδοση ως ο Άγγελος που μαζεύει τα πτώματα των ανθρώπων που δεν τιμούσαν το Σάμπαθ, τα πηγαίνει στην Γεχεννά και τα δείχνει στους αμαρτωλούς καθώς τα τρώνε τα σκουλήκια για παραδειγματισμό.
Σατιήλ – Άγγελος της Σιωπής.
Σουρουήλ ή Σουριήλ ή Ζαγζαγέλ – Αρχάγγελος που μαζί με τον Άγγελο της Φλεγόμενης Βάτου, πρόσφερε στον Μωυσή την Ανώτερη Γνώση.
Σουφλάτους – Άγγελος της Σκόνης.
Σραόσα – Άγγελος της Υπακοής.
Ταβρίς – Άγγελος της Ελεύθερης Βούλησης.
Ταγάς – Ηγέτης των Αγγέλων που υμνούν τον Θεό. Βοηθοί του είναι ο Ασάφ, ο Εμάν και ο Ιεδουθούν.
Ταδιήλ – Ο Άγγελος που στάλθηκε να σταματήσει τον Αβραάμ από το να θυσιάσει τον γιό του Ισαάκ.
Ταχαριήλ – Άγγελος της Αγνότητας.
Τζαδκιήλ – Άγγελος της Δικαιοσύνης.

Τζαήλ – Ένας από τους 2 Αγγέλους που φιλοτέχνησαν την Κιβωτό της Διαθήκης.
Τζεδουθούν – Αγγελικός Ηγέτης που καθοδηγεί τους Αγγέλους κατά τις ώρες του σούρουπου.
Χασάν – Άγγελος του Αέρα, Κυβερνήτης των Ανέμων.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (57)

 1. 0
  0
  Τι παπαριες ειναι αυτες ρε.Τι ονοματα ειναι αυτα?Τι σχεση εχουν αυτα με την Ελλαδα?Υπαρχουν σημερα ανθρωποι που ασχολουνται με τετοιες υπαναπτυκτες βλακειες?(Εκτος απο αυτους που πληρωνονται)ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ?
 2. 0
  0
  έχεις κοιταχτεί τελευταία από κάποιον ψυχίατρο ; η κατάσταση σου ειναι άκρος επικίνδυνη
 3. 0
  0
  καλά, μιλάμε για μεγάλο κάψιμο
 4. 0
  0
  Πρόκειται για εκδοχή της ιουδαϊκής μυθολογίας.

  Αυτά.
 5. 0
  0
  ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ…ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΚΠΕΣΩΝ ΑΓΓΕΛΟ [ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΑ ] ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ …ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΡΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…ΑΓΝΟΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ …ΟΤΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ …ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ…ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΘΥΜΙΖΕΙ…ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ…ΜΕ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ -ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ…ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ…ΕΛΕΟΣ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ..
  • 0
   0
   ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
   • 0
    0
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 12.07……ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ…ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΣΟΥ [ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ]…ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ [ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟ ]…ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ [ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ]…ΕΣΥ ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΩ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΙ …ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ Υ.Γ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ….
    • 0
     0
     και εσυ εχεις χαψει τον ψωρρα που εμφανιστηκε εμπρος σου. Από που κι ως που θεωρεισαι ικανος εσυ ο σωρικός να δινεις συμβουλές στους άλλους τους δηθεν πλανεμενους?
 6. 0
  0
  Η μεγάλη μου απορία ήταν πάντα, πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αυτά τα όντα με τα ονόματά τους, αφού τα περισσότερα δεν φανερώνονται στους ανθρώπους; Και πώς ξέρουμε άν έχουνε ονόματα; Δεν αμφισβητώ όμως την ύπαρξή τους απο ιδίαν πείρα.
 7. 0
  0
  ….Κι’ απ’ όσα από τους τόπους σου κι’ από τα θάματά σου
  κι’ απ’ όσα από τις χάρες σου πήρες ονόματα, όλα
  σαν του μετώπου σου τη δόξα αχτιδοσταλασμένα,
  μπάλσαμα σαν την όψη σου, βαθιά σαν τα πηγάδια
  του ελέους και των οιχτιρμών, που είναι τα δυο σου μάτια,
  παίρνω κι’ εγώ, ειν’ αρίφνητα και σου τα ξαναφέρνω,
  σαν γκόρφια και σαν τάματα φλωροκαπνίζοντάς τα
  κι’ αρχοντικά σμαλτώνοντας με τ’ άξια της ψυχής μου
  και με της πίστης μου τ’ αγνά, Παντάνασσα, Ελεούσα,
  Γλυκοφιλούσα, Ακάθιστη, Γιάτρισσα, Πονολύτρα,
  Παραμυθιά, Περίβλεφτη, Πανάχραντη, Οδηγήτρα,
  Αντιφωνήτρα, Τριχέρουσα, Βαγγελίστρα, Λαύρα,
  Γοργοεπίκοη, Αθηναία, Ρωμαία, Φανερωμένη,
  Πύργε χρυσοπλοκώτατε, λιοσταλασμένε Θρόνε!
  Το ουράνιο τόξο ζώνη σου. Πιο διάπλατη, πιο πλούσια,
  πλημμύρισες τον ουρανό, σημάδι εσύ πιο μέγα.
  Φορείς τον ήλιο φόρεμα, σκαμνί σου το φεγγάρι
  για ν’ ακουμπάς τα πόδια σου, και γύρο στα μαλλιά σου
  στεφάνι δωδεκάστερο. Και δέρνουν τα πλευρά σου
  φτερούγια σαν του σταυραϊτού, με κείνα για να τρέχεις
  απ’ της παράδεισος το φως, στης κόλασης τη νύχτα".

  ΜΆΝΑ…

  ΜΑΝΟΎΛΑ…

  ΣΥΜΠΟΝΑ ΜΑΣ

  ΚΑΙ ΣΚΈΠΑΣΕ ΜΑΣ..

  ΦΑΕΘΩΝ
 8. 0
  0
  Με 5 μπουκάλια βότκα ,βλέπεις και τον …….. Φαντάρο
 9. 0
  0
  Πόσο σοβαρό μπορεί να είναι ένα κείμενο που το έχει γράψει κάποιος/κάποια "Ξωτικό" ….
  • 0
   0
   όσο σοβαρός είσαι και εσύ που διαβάζεις Κατοχικά.
   Δε δικαιούται να διαλέξει ψευδώνυμο για να γράψει κάποιος;
 10. 0
  0
  ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΧΩ ΛΙΏΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΊΠΕ ΚΛΑΣΝΟΜΠΙΛ-ΠΟΡΔΟΚΑΦΡΙΛ-ΜΑΛΑΚΙΜ-ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΡΟΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ 5 ΠΡΩΣΟΠΑ Ξ.Υ.Π.Ν.Α.Τ.Ε
 11. 0
  0
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
 12. 0
  0
  Ουριήλ!! Μέγιστος κατ εμέ και Οδηγός μου , αυτός που με *ξύπνησε* όταν βρισκόμουν στο σκοταδισμό!!!

  Υπόψιν όλα αυτά τα ονόματα υπάρχουν και στο Άγιο Όρος , βέβαια η Α.Ε της Εκκλησίας γνωστή Ιεραρχία δεν αναγνωρίζει κανέναν Αρχάγγελο απ τους παραπάνω εκτός του Μιχαήλ και Γαβριήλ!!

  Γιατί άραγε!!;;

  Υ.γ Ναι πολλοί πλανούν τε απο διάφορα Όντα … μπορούμε να το βρούμε σε άπειρες εξομολογήσεις απο πρώην Ιεχωβάδες , Ρεικι *δασκάλους* , Μάγους κτλ
  Ότι ο Εωσφόρος στέλνει δικούς του με μορφές αγγέλων για να πλανούν ..
  αδύναμες προσωπικότητες!
  Ακόμη κι ο γ.Παίσιος (μεγάλη μορφή) έλεγε πως πήγαινε στο κελί του ο Σατανάς
  με διάφορες μορφές ..
  Ένας δάσκαλος Ρεικι διηγήθηκε πως ο Αρχ. Μιχαήλ μέχρι και λουλούδι απ το Σινά του είχε φέρει και τον βοηθούσε σε πολλά μέχρι που τον Κάλεσε εις το Όνομά Του να εμφανιστεί με το πραγματικό του πρόσωπο και άλλαξε μορφή.. Οπότε τα περισσότερα όντα με τις ονομασίες πιο πάνω παίζει και να μην είναι Πραγματικά…

  Ο άσχετος.
 13. 0
  0
  ο 'αρχαγγελος" μιχαηλ….συμβολιζει τον θεο,το θεικο!ο "αρχαγγελος" γαβριηλ τον ανθρωπο του θεου..τον "απεσταλμενο"! αυτον που ειναι διαφορετικος απο τους αλλους ανθρωπους…
  ανθρωπος ειναι αλλα με γνωση θεικη! αναλυστε τωρα το θεικο..
  …γνωση θεικη ειχε ο αλεξανδρος,και ο χριστος!..
  τι νομισατε οτι ειναι αγγελακια που πετουν στον ουρανο? η "εξωγιηνοι???..
  ολο μαλακιες ειστε,γιατι σας εχουνε κουτιανει με τον χριστιανισμο!
  συμβολικα ειναι,"μεταφορικα" …
  διαβολος,αυτος που εχει την πονηρια,και το κακο,τον δολο και την εκμεταλευση…
  απλα πραγματα ειναι! σιγα μην πετανε "αορατα" και δεν τα βλεπουμε!
  οι "γραφες" ειναι κωδικοποιημενες γνωσεις,..
 14. 0
  0
  πολύ ανθρωποκεντρική εκτίμηση της διάταξης της κοινωνίας του παραδείσου και της κολασης… Αν ήταν θεόπνευστο όλο αυτό δε θα είχε αντιφάσεις. Οι αντιφάσεις προέρχονται από το μιξερ της εβραίικής με την Ελληνική μυθολογία για να ταιριάξει στην Ελληνική μυθολογία
 15. 0
  0
  πολλα απο αυτα τα ονοματα και τις αντιστοιχιες με τις μερες,ωρες κτλ.υπαρχουν και στην σολομωνικη.
 16. 0
  0
  πολλα απο αυτα υπαρχουν στην σολομωνικη.
 17. 0
  0
  Ρε εσύ 1.38 τι πίνεις καί δεν μας δίνεις ?? Ξύπνα ρε ΠΡΟΒΑΤΟ !!!!!!
 18. 0
  0
  το λοιπον βρε ξερολες μου ετσι για να το γνωριζεται, ολοι τουτοι και μερικοι ακομα ειναι οι περιξ του βασιλια , και μενουν στο φεγγαρι ( που ειναι αστρικο πλοιο) μαζι του,
  ειναι που λεμε ολοι τους με το σκοτος, γιατι οι φωτινοι τοχουνε ξεκαθαρισει δεν εχουν βασιλιαδες κλπ…….ειναι ολοι τους υπαρκτοι , ειναι αθανατοι, αλλα η λουτσα που θα φανε απο τους πλειαδες της Ανδρομεδας θαναι μεγαλη……..
  ξυπνηστε ωρεεεεεεεεε
  α και τρωτε υγειών , καντε και καμμια ασκηση ( συνδυασμο σωμα -πνευμα) και σε αναμονη γεγονοτων…….
  ειδαλως? κιτρινος οφης που σ εφαγε, και οσοι απομείνατε θα σας βολέψουν οι νεφελιμ….. ακουτε μασονοι? ειδικα ελληνες μασωνοι? προτιμότερο ειδικα δικαστηρια απο τα νεφελιμ βρε πουλακια μου…….
 19. 0
  0
  Καμία σχέση με χριστιανισμό αυτά. Αλλά κάνεις πιστός δεν βλέπω να αντιδρά
  • 0
   0
   Η πιστη μας δεν ειναι οτιδηποτε γραπτο που ο καθενας μας ανεβαζει στο ιντερνετ η που γενικα υπαρχει!!!!
   Ειναι αυτο που νιωθουμε στην ψυχη μας και που ο καθενας μας εχει βιωσει στη ζωη του.Δεν αξιζει να μαχεσε με τον καθενα ανιδεο και πολεμιο την πιστης μας μονο για εφε!!αστους λοιπον !!θα τους περασει !!!!
  • 0
   0
   πας καλά;;; που ξέρουν τι τους γίνεται;;
  • 0
   0
   Ναι σιγουρα δεν ξερουν τι τους γινετε!!!!!!!!!!!!
   Προσπαθουν να μηδενισουν τα πιστευω μας κατακρινοντας τα και παραπειωνταςτις γραφες μας!!!!!
   Τι μπορουμε να τους κανουμε περα του να φερνουμε αντιρηση και οσοι απο μας γνωριζουν να τους εξηγησουν τα ιερα κειμενα μας!!!!!!εγω δεν γνωριζω πως να τα εξηγω !!!!!!γνωριζω ομως οτι οΘεος υπαρχει και εχω δει την βοηθεια του στη ζωη μου!!!!!!!
   Μιλησα σε αλλο θεμα για την βοηθεια του αγιου Εφραιμ και μονο αισχρολογα εισεπραξα !!!!!
   • 0
    0
    τα "ιερά" κείμενα σου ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ στη Μαγεία λέμε …. ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΜΕ ή είσαι προγραμματισμένος και ρυθμισμένος αλλιώς από τον παπά ;;;
    Το βιβλίο του Ενώχ είναι από τα πιο "διάσημα" πιο διάσημο και από τη Σολωμονική του Σολωμόντα σου
  • 0
   0
   Μπορει να ειναι βαπτισμενοι χριστιανοι αλλα μεγαλωνοντας εχουν γινει πολεμιοι της πιστης που μεγαλωσαν γιατι ανακαληψαν ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ και την αμφιβολια που μπηκε στην ψυχη τους ακουγοντας τον καθε ενα αθεο που συναντισαν στο δρομο τους!!!!!ειναι σαν τα ναρκωτικα που θελει δυναμη για να τα κοψεις!!!!εμεις που ζουμε με το Χριστο απολαμβανουμε την Θεια του χαρη την γαληνη και την βοηθεια του στη ζωη μας !!αστους λοιπον το ξαναλεω και ο Θεος θα κρινει ποτε θα ανοιξουν τα ματια τους να τον δουν!!εμεις ας προσευχομαστε γιαυτους γιατι καποια στιγμη θα συνελθουν ειμαι σιγουρος !!!!!!ολοι αναρωτιωμαστε για πολλα !!!!αλλα χαρας σε αυτον που δεν ειδε και πιστεψε!!!!!δυστιχως για μενα πνιγομουν αρκετα χρονια και οταν δεν υπηρχε απο πουθενα βοηθεια τοτε ειδα τι σημαινει ζωντανη την Θεια μας ΠΙΣΤΗ και των Αγιων μας .θαρθει και η σειρα τους!!!!!!!!!!!!!προσευχη και υπομονη λοιπον!!!!!
  • 0
   0
   και που ξέρουν τι τους γίνεται; νομίζεις ότι ξέρουν τι πιστεύουν και τι προσκυνάνε; Τα βασικά γνωρίζουν όλοι αυτά που θα δείξει τώρα, σε λίγες μέρες, σε ταινίες στην τηλεόραση……
 20. 0
  0
  Κρίμα σχολιαστες με τοσγη απιστία αυρτα παθένετε
 21. 0
  0
  Χωρίς προσευχη ο κόσμος χαλα.Ακόμη δέν έχουμε δεί τίποτα
  • 0
   0
   μαυρα μεσανυχτα εχετε και για την πιστη σας και για το ΠΟΣΟ σας εκμεταλευονται μεσο αυτης !!
   Ζ
  • 0
   0
   Γεια σου ρεεεεε ΖΖΖΖΖΖΖΖ!!!!!!!!!!!!!
   Μαθε μας εσυ που ξερεις!!!!!!!!!!!!!!
   Μαθε μας για να μην υποφερεις!!!!!!!!!
   Μας βλεπεις που βασανιζομαστε και συ τιποτα!!!!!!!!
   Μας αγαπας και καιγεσε να μας ανοιξεις τα ματια !!!!!!!!!
   Ομως εμεις ειμαστε προβατακια του Θεου και δεν νιωθουμε τον πονο σου και τον καημο σου για μας συχγωρεσε μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Δεν το αξιζουμε γιατι πιστευουμε με κλειστα ματια τονΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!
   ΜΠΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ!!!!
   • 0
    0
    βρε βλακομετρο
    3 αρχαγγελους αναγνωριζει ο χριστιανισμος
    Μιχαηλ
    Γαβριηλ
    Ραφαηλ
    στους πρωτους αιωνες αναγνωριζοταν και ο Ουριηλ μεχρι που μαζευτηκε καποια στιγμη το παπαδαριο και τον ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ !!!
    χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    ο Ενωχ αναφερει 7 αρχαγγελους αλλα δεν τον υπολογιζουν οι χριστιανοι
    αναλυετε καλυτερα στο τμημα των "κλειδιων του ενωχ" που ειναι "χαμενα" και χρησιμοποιουνται για την λεγομενη μαυρη μαγεια
    τα περισοτερα δε απο τα παραπανω ονοματα προερχονται απο την καββαλα !
    Καταλαβες μπεεεε μου ??
    Ζ
    • 0
     0
     η μαγεία είναι μία δεν ειναι άσπρη και μαύρη είναι ΜΙΑ.
     με του Ενώχ το βιβλίο κάνεις πολύ ισχυρή μαγεία ή για καλό ή για κακό.
     Κατά τα άλλα μην προσπαθείς να ξυπνήσεις κανέναν, το χρόνο σου χάνεις
 22. 0
  0
  Αχ καημενουλη μου κουραζεσε να διαβαζεις !!!!!
  Ομως εμενα δεν με νοιαζει ποσοι αγγελοι υπαρχουν και πως τους λενε αρκει που υπαρχουν εχω παψει να τα ψαχνω στο ξαναπα!!!!!!
  Μου αρκει ειμαι γεματος με την υπαρξη του Θεου στη ζωη μου!!!!!!
  Οτι και να μου λες κοινος τα γραφω ξερεις που !!!!!!!!
  ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖομπιιιιιιιιι!!!!!!!!!!μουυυ!!!!!!!
  • 0
   0
   μππεεεεε
   ρεεεεεεε
   • 0
    0
    τρομερο επιχειρημα για ακομα μια φορα!ρε αφου δεν εχεις τις καταληλλες απαντησεις τι το παιδευεις ρε αμορφωτε?ουτε που ξερεις γιατι δεν πιστευεις!
    • 0
     0
     αυτός έχει μελετήσει πάρα πολύ καλά το λόγο που δεν ακολουθεί το Δόγμα για αυτό σε ειρωνεύετε. Το ενδιαφέρον θα ήταν να μας πεις εσύ αν ξέρεις τι και που πιστεύεις……
    • 0
     0
     τι να πιστεψω βρε βλακομετρο ???
     τους συμβολισμους ???
     εδω στο χριστιανισμο ειναι ΤΟΣΟ ανισοροποι που καθαιρεσαν τον ουριηλ και χαλασε η τετραδα – οσυμβολισμος του σταυρου !!
     αλλα αφου δεν ξερετε τιποτα αλλο εξω απο αερομπορδολογιες !!
     • 0
      0
      εγώ εσένα υπερασπίζομαι, λάθος κατάλαβες αλλά δεν πειράζει, το έχω πάθει και άλλες φορές εδώ μέσα προσπαθώντας και εγώ μαζί με άλλους να μπλοκάρω το χίμαρο της βλακείας των Δογμάτων.
     • 0
      0
      Να σου πω εγώ γιατί τον πετάξανε για να συμπληρώσω τις γνώσεις σου. Ο Ουριήλ, κοντά στα άλλα είναι και αυτός που βοηθάει στη μαντεία/ενόραση/δίνει πληροφορίες γενικά αν του ζητηθούν με συγκεκριμένο τρόπο (μαγική εργασία επίκλησης της βοήθειας του)

      Όταν λοιπόν το παπαδαριό ορθόδοξο και καθολικό αποφάσισε από κοινού να κρατήσει αυτές τις γνώσεις για την πάρτη τους και τα θάψανε στις βιβλιοθήκες τους, μάθανε στα ζωντόβολα που τους ακούνε ότι η Αστρολογία και γενικά η πρόβλεψη/πρόγνωση/μαντεία είναι κατάρα, είναι έργο του ….. "σατανά", εκνευρίζεται ο θεός με αυτά, κι έτσι πετάξανε τον Ουριήλ στο…… δρόμο!
      Μην κάνει το λάθος κανένα ζωντόβολο και ξεφύγει από τον "προγραμματισμό" που του έχουν κάνει και ανοίξει κανένα ξεχασμένο βιβλίο και ανακαλύψει την αλήθεια….
      Στα τάρταρα ο Ουριήλ…….

      Πάντως μην ανησυχείς για το σύμβολο του σταυρού γιατί έτσι κι αλλιώς ούτε αυτούς τους 4 αγγέλους συμβολίζει/συμβόλιζε.

      Τώρα που σχηματίζεται Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ στον ουρανό θα καταλάβουνε (με άσχημο τρόπο όπως αξίζει σε κάθε βλάκα) τι είναι, και τι ΑΚΡΙΒΩΣ συμβολίζει (πάντως όχι τους αγγέλους ούτε τον υποτιθέμενο όποιον σταυρωμένο)

      Τα 4 ζώδια που "χτίζουν" τον Κόσμο συμβολίζει και τώρα θα το μάθετε για τα καλά.
      Τους 4 γωνιακούς Οίκους του ωροσκοπίου.
      Και απολύτως τίποτα άλλο.

      Ο Κόσμος δεν ξεκίνησε με τον Ιησού (ευτυχώς για όλους μας που δεν ξεκίνησε ο Κόσμος από την απάτη των Εβραίων)      Καιρός ήταν……..
     • 0
      0
      Σορι , δεν αντιληφθηκα ακριβως τι ελεγες!
      Θα συμφωνησω για το οτι μια ειναι η μαγεια , απλα το ειπα ετσι (λεγομενη μαυρη μαγεια) για να καταλαβουν που χρησιμευει (συνηθως)
      οσο για τον 4 αρχαγγελο συνηθως ανντιστοιχιζετε σε αυτα που λες και ακομα και "στα δικα τους" , χαλασαν το συστημα !!
      Ηλιθιοτητα ΠΑΝΤΟΥ σε αυτη τη θρησκεια !!
      ο σατυρος βεβαια ειναι ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ συμβολο , ο ισοσκελης !!
      Ζ
 23. 0
  0
  Η μονη θρησκεια που θα μεινει στν κοσμο ειναι ο χριστιανισμος,οσοι πιστευουν σ αυτον θα σωσουν τις ψυχες τους,χαιρομε που ειμαι Ελληνιδα κ χριστιανοι ορθοδοξη γιατι ΕΛΛΑΔΑ ισον ορθοδοξια!!! Δεν την αλλαζω με καμια αλλη. Ο χριστος μιλησε για αγαπη συμπονια ευσπλαχνια.Αντι να σκοτωνομαστε μεταξυ μας δεν ακολουθουμε καλυτερα τα βηματα του;;;;
 24. 0
  0
  1:13μμ συμφωνώ και επαυξάνω όποιος νιώθει χριστιανός δε χρειάζεται να το κρύβει αλλά να το πράτει η θρησκεία μας δεν υποχρεώνει κανέναν να ακολουθήσει!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί