05:55 - 13/05/2014

Τέλος και οι δωρεάν νοσηλείες με ΕΟΠΥΥ! Σε επίσχεση οι ιδιωτικές κλινικές

Τέλος και οι δωρεάν νοσηλείες με ΕΟΠΥΥ! Σε επίσχεση οι ιδιωτικές κλινικές

Μετά τα διαγνωστικά κέντρα που ξεκίνησαν επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ και οι ιδιωτικές κλινικές μπλοκάρουν τον Οργανισμό

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.), μετά από συνάντηση που είχε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αφού ενημερώθηκε για τον προϋπολογισμό των Ιδιωτικών Κλινικών του 2014, προχωρά σε επίσχεση από 14 Μαΐου.

Όπως σημειώνει η Ένωση: «Από την Τετάρτη 14/5/2014 το σύνολο των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο λόγος που μας οδηγεί στην επώδυνη αυτή απόφαση, είναι η μείωση του προϋπολογισμού όλων των κλινικών σε ποσοστά που φτάνουν μέχρι το 77% του προϋπολογισμού της περασμένης χρονιάς».

Οι ιδιοκτήτες σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Είναι φανερό, ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό και με ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για νοσήλια από το 2007, σχεδόν το σύνολο των κλινικών θα οδηγηθεί σε διακοπή εργασιών με προφανείς συνέπειες για τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους του κλάδου».

Οι «κλινικάρχες επιρρίπτουν μάλιστα ευθύνες για τις συνέπειες στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς τονίζουν ότι: «Χρηματόδοτηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση για τον κλάδο των Ιδιωτικών Κλινικών και κατ’επέκταση για τα 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Όποιος αρνείται να τα δώσει, απλά ας πάρει το υστέρημα των ίδιων των ασφαλισμένων αλλά και την ευθύνη για τις συνέπειες».

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. Ανώνυμος 13 Μαΐου 2014 @ 06:09
  0
  0
  ΤΕΛΟΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ;ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΨΩΡΟΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ …….ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
 2. Ανώνυμος 13 Μαΐου 2014 @ 07:01
  0
  0
  ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ . ΔΕ ΛΥΠΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ , ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΓΟΥΦΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΤΟΥΣ .
 3. Ανώνυμος 13 Μαΐου 2014 @ 08:32
  0
  0
  και λίγα μας έχουν κάνει
  καλά να πάθουμε
  μεθαύριο τους ίδιους θά ψηφίσουμε
  αν είναι δυνατόν να είναι στης καρέκλες τής εξουσίας αφτί που έχουν φέρει την χώρα σέ αυτό το σημείο
 4. Ανώνυμος 13 Μαΐου 2014 @ 14:58
  0
  0
  ^D^

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί