11:50 - 26/03/2014

ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Προ των πυλών βρίσκεται η «βιομετρική κάρτα», η οποία εκτιμάται ότι θα είναι το διαβατήριο του μέλλοντος. Κι αυτό, γιατί δεν θα καταγράφει μόνο τα συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.

Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή» (μέθοδος πολυτροπικής (multimodal) βιομετρίας), η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων… που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).

Η συγκεκριμένη μέθοδος εξετάζεται πειραματικά ως εναλλακτική/συμπληρωματική των συνήθων βιομετρικών πρακτικών, δηλαδή δακτυλοσκόπηση, ιριδοσκόπηση ή γεωμετρία προσώπου, με στόχο την αποδοτικότερη και ακριβέστερη εξαγωγή και
χρήση βιομετρικών δεδομένων κατά τη χρήση τους, ιδίως σε συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε κρίσιμες εγκαταστάσεις με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας.

Οι «βιομετρικές υπογραφές» θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων. Το συγκεκριμένο έργο, με την επωνυμία «ΒΙΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ», θα εκτελέσει το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ), σε συνεργασία με εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (23)

 1. Ανυπαρκτος 2Ε 26 Μαρτίου 2014 @ 12:14
  0
  0
  ρε τι ωραια που τα γραφουμε εδω στο διαδικτυο… και τι κανουμε γι αυτο; τιποτα… ωραια…
 2. 0
  0
  Κατά πρώτον για όλα αυτά θα έπρεπε να αντισταθούν οι πολιτικοί μας….

  Κατά δεύτερο για όλα αυτά θα έπρεπε να αντισταθούν οι ορθόδοξοι "Ιεράρχες"μας…

  Κατά τρίτον για όλα αυτά θα έπρεπε να αντισταθούν οι στρατιωτικοί μας…

  Κατά τέταρτον για όλα αυτά θα έπρεπε να αντισταθούν οι δικαστές και εισαγγελείς μας…

  Κατά πέμπτον για όλα αυτά θα έπρεπε να αντισταθούν οι πνευματικοί άνθρωποι. πρύτανεις, ποιητές, φιλόσοφοι…

  Μα καλά; Όλοι αυτοί οι ταγοί… οι πνευματικές μορφές… οι ηγέτες… οι αξιωματούχοι της πολιτείας… την δημοκρατίας.. που είναι;

  Κατά έκτον για όλα αυτά θα έπρεπε να αντισταθούμε όλοι εμείς… αρχικά με το να μην ψηφίζουμε αυτούς τους πολιτικούς… έστω και αν είναι αργά.

  Αυτά.
  • 0
   0
   Αυτα πες τα στους παππουδες κ τις γιαγιαδες που θα πανε με το ψηφοδελτιο ετοιμο
  • 0
   0
   Και κατα εβδομον κανεις απο τους παραπανω δν αποφασιζει για το τι μας υποβαλουν/επιβαλουν σε μια κατεχομενη υποδουλη ελλαδα
  • 0
   0
   τα χίλια δίκια έχεις..
   άραγε έχουμε δημοκρατία ?…
   ο ένας Ιουγούρθας ξεφυτρώνει μετά τον άλλον…
   "οι χήνες" του Καπιτωλίου αποκοιμήθηκαν… και μας άφησαν και εμάς να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου…   " ένα εξευτελισμένο Κοινοβούλιο εί­ναι χειρότερη μορφή τυραννίας από την πιο διεφθαρμένη μορφή απολυταρχίας"
   Θ. Μόμσεν


   εξευτελισμένο.. εξευτελισμένο…
   χμ ωρε ποιο μου θυμίζει , ποιο μου θυμίζει..:))


   πρέπει να γίνει μιαν αρχή…
   άραγε προλαβαίνουμε?

   ή ο κύβος ερρίφθη για τις "εταιρίες και τους σπόνσορες "..?


   η "Ψυχαγωγός"
  • 0
   0
   Και κατά όγδοον η θρησκευτική μοιρολατρία, έχει επιβάλει στα 2000 αυτά χρόνια, μαζί τον γκιαουριζμο-ραγιαζισμο- υπερ μετάλλαξη, αυτόν των κατοίκων αυτής της χερσονήσου, βλέπε 500 περίπου χρόνια, επέβαλαν λοιπόν " ο εν χιτώνα δώσε τον δεύτερων στον άλλων" δηλαδή τρόπον τινά, δώσε όλους τους λιμένες αυτής της χώρας στούς ξένους (COSCO China), δώσε τα αεροδρόμια, δώσε τής τηλεπικοινωνίες αυτής της χώρας, δώσε της ΔΕΚΟ, δώσε γενικός όλους τους στρατηγικούς παράγοντες στη δομή του κράτους, δώσε τους δρόμους, δώσε τα ποτάμια (νερό), εκχώρησε τους πάντες και τα πάντα αυτής της χώρας. Κι' αν δεν έχεις να αποπληρώσεις της δώσεις σου, τότε ο άλλος έχει το δικαίωμα να τα πάρει σε ειδώς (χρυσό, κτίρια κτλ), κι' αφού του έχεις δώσει και τα " ιμάτια σου " κοινώς τα σώβρακα σου, μπορεί ο άλλος να τα απαιτήσει δια της βίας (στρατιωτική εμπλοκή) κι' όταν εσύ θα έχεις κοινώς, φαληρισει σε όλους τους τομείς, και δεν θα έχει επιλογές για το τίποτα, χόρεψε το χορό του Ζαλόγγου ή αμα θές να αφήσεις κι' όνομα"σφαξεμε αγά μου να γιασω". Επίσης για να πας μπροστά φέρε όλην την Ασία στην χώρα σου και με το παραεμπόριο άφησε να σου κατάστρεψουν της επιχηρησεις, " εαν δεχτείς ράπισμα στο δεξί μάγουλο συ, στρεψε και το αριστερό ", κι' όχι μόνο, να στάθης και εμπόδιο σε άλλες χώρες επίδης ανήκεις σε (Ένωση) συμμορία, επιδης άνοιξες κεκοπορτες και θα διοχετευθούν τα προϊόντα (κινέζικα) στης εκαστωτε οικονομίες όπου θα προκύψουν προβλήματα με υπαιτιότητα δικιά σου, άσε τον Τούρκο να αλλωνιζει στο Αίγιο που κανονικά αυτός έπρεπε να γιορτάζει την 25η Μαρτίου και δείτε τους πολιτικού σάς σαν Αγάδες και τον κάθε μπάτσο που θα παίρνει την οικία του καθενός, για λίγα μπόνους, "περάστε αρχιφυλαξ περάστε μουσαφιρι μην πιείτε στην πόρτα το τσάι ξεροσφυρι" Αμήν!!!

   Στην βιομετρικια ταυτότητα θα κωλησομεν, οταν έχουμε χάσει την ταυτότητα σου εδω κι αιώνες!!!


   Για λίγα €€€-$$$ ο άλλος, ξέρετε τι κάνει;

  • 0
   0
   Και κατά ογδοον να αντισταθουμε όλοι εμείς όπως αντισταθηκαμε στην φορολογικη κάρτα αποδείξεων, αντι να μαζεύουμε χαρτάκια, και την έβαλαν τελικά στον κ…..τους!!!!!
 3. Ανυπαρκτος 2Ε 26 Μαρτίου 2014 @ 13:39
  0
  0
  26 Μαρτίου 2014 – 2:44
  μ.μ. μια χαρα τα ειπες!
 4. 0
  0
  Δυστυχώς ,έρχεται……Προσευχή ,μετάνοια και Θεία Κοινωνία για να ανατραπούν όλα!!!!
 5. 0
  0
  Εμείς δε θα τους δώσουμε την ψήφο μας κι αυτοί ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ.
 6. 0
  0
  Ενας νεαρος η νεαρη που φτανει τα 18 και πρεπει να βγαλει ταυτοτητα για πρωτη φορα, τι πρεπει να κανει αφου πλεον δεν θα μπορει να βγαλει σαν τις δικες μας τις παλιες? Εαν δεν εχεις ταυτοτητα δεν δικαιουσαι τιποτα εισαι ενα τιποτα διοτι δεν εχεις αποδεικτικο στοιχειο για να κανεις μια αιτηση για εργασια ουτε λεφτα θα μπορεις να παρεις απο το ταμειο εαν σου στειλουν χρηματα ουτε μπορεις να βγαλεις καποιο πιστοποιητικο απο τα ΚΕΠΕ δεν μπορεις να κανεις φορολογικη δηλωση δεν μπορεις να δωσεις πανελληνιες δενμπορεις να νοσηλευτεις δεν μπορεις να πας στρατιωτης δνε μπορεις να πας να μεινεις με καποιο ιδρυμα για τους αστεγους δεν μπορεις να ταξιδεψεις , ο καταλογος ειναι ατελειωτος. Εγω συμφωνω να μην παρουν την καρτα οι νεοι που θα ειναι οπως λενε ο 666 αλλα ο καλος Θεος η ενας φωτισμενος χριστιανος να μας πει μια λυση για τα προβληματα που περιεγραψα παραπανω. Θελουμε λυσεις οχι απλα μην κανεις αυτο γιατι ο Σατανας παραμονευει. Εαν καποιος δεν εχει ταυτοτητα πχ ενα νεαρο ζευγαρι και θελουν να παντρευτουν πρωτη η Εκκλησια θα τους πει ΘΕΛΩ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΑΡΤΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ. Ερωτω την Εκκλησια εαν καποιος πλεον δεν μπορει να βγαλει την παλια ταυτοτητα γιατι υπαρχει μονο η καινουρια θα δεχθει να τους παντρεψει χωρις χαρτια ναι η οχι?????????????????

  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ
  • 0
   0
   σωστό και αυτό! δίκιο έχεις, αλλά και όσοι τις έχουμε τις παλιές τι ισχύ θα έχουν αν πάρουν απόφαση να τις καταργήσουν; Καμιά
 7. 0
  0
  Θά 'χει και το 666 – ή μας αρκεί το φακέλωμα για να είμαστε αντίθετοι; Δεν πρέπει να βουλιάξουμε πολιτικά εκείνους που σκέφτονται να το προωθήσουν – να τους βουλιάξουμε μια για πάντα;
  • 0
   0
   Και η ευκαιρια να τους βουλιαξουμε ειναι οι εκλογες τον Μαιο. Να τα θυμηθουμε ολα αυτα τα δεινα τοτε.
 8. 0
  0
  ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ,ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ,ΤΙΠΟΤΑ.
  ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΩ ΚΑΤΙ ΜΑΓΚΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ,ΠΩΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΝΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΞΕΡΩ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΕΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ,ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΘΕΟΣ(ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ).
  ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΨΑ.
  ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ,ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΑΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΟΣΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ,ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΚΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
  ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΟΥ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ?
 9. 0
  0
  @26 Μαρτίου 2014 – 2:44 μ.μ. *Aυτά*

  Ναι πολύ σωστά αλλά…. Όχι αποχή, αυτό τους βολεύει!!!
  Μόνο σε περίπτωση που είναι 50+!
  Για αυτό πρέπει να δούμε την εναλλακτική και όχι την αποδεδειγμένη!!!
  Κύριοι/ες έχουμε όλοι διαβάσει και έχουμε συζητήσει για διάφορα θέματα τα οποία ενώ μας ήταν γνωστά δεν πράξαμε με τον κανόνα της φύσης,… ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ αλλά παθητικά προβλεπόμενα!
  Ακούω προτάσεις!
  Άντε να οργανωνόμαστε πραγματικά και όχι φιλοσοφώντας μόνο!!!
  Ακούω !


  Πρόβατο 10. 0
  0
  ;;;;;;;;;;;;;;

  Πρόβατο
 11. 0
  0
  @27 Μαρτίου 2014 – 2:39 μ.μ.

  Το προσευχήσου όχι σε εμένα αναγνώστη, σε άλλους που διαβάζεις κατά καιρούς εδώ και αλλού!
  Προφανώς δεν έχεις κάτι ουσιαστικό η , λέω εγώ τώρα , η είσαι από αυτούς που συμφέρει αυτό το μπαχαλε , έλα μωρέ….. ωχ αδερφέ…. σιγά μην….. και πως…… να βγούμε να τα γ@μης@υμε όλα….. κλπ κλπ κλπ.
  Χωρίς ενότητα και οργάνωση δεν γίνεται τίποτα!
  ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;
  Αν όχι άκουσε το τραγουδάκι και τα ξανάλεμε (έχει κάνα 2λεπτο εισαγωγή)
  http://youtu.be/5hJx7tof_C8


  Πρόβατο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί