07:07 - 16/07/2014

Συναγερμός στις Φιλιππίνες για τον τυφώνα Ράμασουν

Συναγερμός στις Φιλιππίνες για τον τυφώνα Ράμασουν

Έχει μέγιστη ισχύ ανέμων 130 χιλιόμετρα ανά ώρα

Χιλιάδες άνθρωποι στις Φιλιππίνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τρίτη τις εστίες του καθώς ο ισχυρότερος τυφώνας φέτος έπληξε τη χώρα, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να υπάρξουν μεγάλης διάρκειας διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των Φιλιππίνων, ο τυφώνας Ράμασουν, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ ανέμων 130 χιλιόμετρα ανά ώρα, προσέγγισε το νησί Ράπου-Ράπου στην ανατολική επαρχία της Αλμπέι.

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πραγματικά έχουμε χτυπηθεί σφόδρα», δήλωσε ο Τζόι Σαλσέντα, κυβερνήτης της επαρχίας Αλμπέι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόστος των ζημιών αναμένεται να είναι υψηλό, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν θύματα.

Χιλιάδες κάτοικοι της επαρχίας αυτής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξέδωσαν σήμα κινδύνου για πιθανές κατολισθήσεις.

Ο Ράμασουν είναι ο πρώτος τυφώνας που απειλεί τη χώρα μετά το καταστροφικό ξέσπασμα του υπέρ-τυφώνα Χαϊγιάν, κατηγορίας 5, ο οποίος πέρυσι σάρωσε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του.

protothema.gr

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί