18:32 - 29/12/2014

Στους οκτώ οι νεκροί στο Norman Atlantic – Δεκάδες αγνοούμενοι

Στους 8 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στο Norman Atlantic με τους διασωθέντες να φτάνουν τους 427, ενώ οι αγνοούμενοι όπως προκύπτουν μετά τη διασταύρωση των στοιχείων όσων περισυνελέγησαν από το φελγόμενο πλοίο να ανέρχονται σε 43.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Μαουρίτσιο Λούπι και την αναντιστοιχία που προέκυψε από τον αριθμό των επιβαινόντων σε σχέση με αυτόν των διασωθέντων, το θρίλερ στα παγωμένα νερά ανοιχτά της Κύρκυρας συνεχίζεται.

Όπως ανακοίνωσε ο Λούπι, μεταξύ των ατόμων που διασώθηκαν είναι και τα 56 μέλη του πληρώματος. Ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και της εντασης ο Ιταλός υπουργός απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, καθώς τα νούμερα μέχρι στιγμής πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία ταυτοποίησης από τις ιταλικές αρχές με βάση τη λίστα επιβατών και συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς εκφράζονται φόβοι για αρκετούς αγνοούμενους, εγκλωβισμένους στο γκαράζ του πλοίου.

Η είδηση ότι άλλοι τρεις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο «Norman Atlantic», πυροδοτεί φόβους ότι υπάρχουν αγνοούμενοι, αφού ο αριθμός των θυμάτων, των καταμετρημένων διασωθέντων και των μελών του πληρώματος δεν «βγάζει» τον αριθμό των 478 που σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν το σύνολο των επιβαινόντων στο ιταλικό επιβατηγό -οχηματαγωγό.

Την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονται καθ” όλη τη διάρκεια της νύχτας με πλοία και ελικόπτερα να χτενίζουν τη θαλάσσια περιοχή για να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες από το Norman Atlantic.
tribune.gr

Loading...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί