12:32 - 06/01/2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σχολείο απαγορεύει την σουηδική σημαία ως «ρατσιστική»

Η σουηδική σημαία έχει πλέον απαγορευθεί σε ένα δημοτικό σχολείο στη Σουηδία. Ο λόγος είναι ότι η σημαία μπορεί να είναι «προσβλητική» για ορισμένες ομάδες και παραβιάζει το νόμο περί «επίθεσης εναντίον εθνοτικών ομάδων.»

Η συγκλονιστική απαγόρευση εισήχθη στο σχολείο Söndrum στο Χάλμσταντ. Η χρήση της σημαίας τώρα επιτρέπεται μόνο κατά την εθνική εορτή ή όταν καλούνται ξένοι μαθητές.

Σε μια εσωτερική επιστολή προς τους μαθητές και τους γονείς τους, η οποία εστάλη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο διευθυντής του σχολείου γράφει ότι «δεν επιτρέπεται καμία άλλη χρήση της σουηδικής σημαίας».

Η σουηδική σημαία μπορεί να γίνει αντιληπτή ως «ρατσιστική».

Ο λόγος για την απαγόρευση είναι μια μασκαράτα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο σχολείο από τους μαθητές, όπου ένας από τους μαθητές επέλεξε να ζωγραφίσει το πρόσωπό του μπλε και κίτρινο (τα χρώματα της Σουηδίας). Επίσης, είχε μαζί του ένα παιχνίδι όπλο.

Η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε πολύ έντονα και τώρα απαγορεύει τόσο τη σουηδική σημαία όσο και τα όπλα παιχνίδια.

Ο διευθυντής του σχολείου, Hans Åkerlund, είπε : «προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να μην κάνουν ηλίθια πράγματα, όταν πρόκειται για σημαίες και όπλα».

Ο Akerlund πιστεύει επίσης ότι με τη χρήση της σουηδικής σημαίας μπορεί κανείς να είναι ένοχος παραβίασης του νόμου περί «ρατσισμού».

Η απαγόρευση αυτή ισχύει επίσης για τον φωτογράφο του σχολείου, δεδομένου ότι η διοίκηση του σχολείου θέλει οι φωτογραφίες του σχολείου να είναι «απαλλαγμένες από εθνικά σύμβολα».

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. 0
  0
  έρχεται και εδώ αυτό Σάββατο κοντό γιορτή 8α το δούμε να γίνεται και θα πέσει πολύ γέλιο και πολύ κλάμα μαζί .
 2. 0
  0
  tha tous fao to larigi
 3. 0
  0
  Tι τους θέλουν τους Μουσουλμάνους ; Αφού δουλεύουν οι ίδιοι οι "Σουηδοί " γιαυτούς . Αυτό συμβαίνει και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη ! ! ! Δηλ. δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το κατά πόσο οι Μουσουλμάνοι έχουν το θάρρος ή τις όποιες ικανότητες να εξαπλώνονται και να "κατακτούν" την Ευρώπη . Αυτήν την δουλειά την έχουν αναλάβει οι ίδιες οι κυβερνήσεις των Ευρωπαϊκών κρατών προδίδοντας με τον πιο ύπουλο και βρώμικο τρόπο τους ίδιους τους λαούς τους . Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί