18:32 - 07/01/2015

ΣΟΚ: Ο Μπιλ Γκέιτς πίνει ένα ποτήρι νερό που πριν 5 λεπτά ήταν ανθρώπινo περίττωμα!! (Βίντεο)

Το Ίδρυμα Gates έψαχνε τον τρόπο που ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να κάνει το μολυσμένο νερό… ασφαλές για κατανάλωση. Περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, με αποτέλεσμα οι ανθρωπιστικές συνέπειες ενός τέτοιου μηχανήματος να είναι τεράστιες.

Με το Janicki Omniprocessor, το Ίδρυμα Gates πιστεύει ότι βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να το πετύχει, μετατρέποντας την λάσπη από τα λύματα των υπονόμων σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και τέφρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.

Η πρώτη συσκευή αναμένεται να ταξιδέψει και να εγκατασταθεί στην Σενεγάλη τον Φεβρουάριο ώστε να συνεχιστούν οι τελικές δοκιμές που θα ορίσουν και το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας της σε άλλες χώρες.

Ο Μπίλ Γκέιτς πάντως δεν χρειάστηκε να περιμένει το στάδιο αυτό και στην πρόσφατη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Janicki Omniprocessor δοκίμασε ένα ποτήρι νερό που όπως αναφέρεται πριν από πέντε μόλις λεπτά ήταν ανθρώπινα περιττώματα.

Η πρωτοποριακή αυτή συσκευή μπορεί να διαχειριστεί τα καθημερινά απόβλητα 100.000 ανθρώπων και να τα μετατρέψει σε 86.000 λίτρα πόσιμου νερού και 250 kW ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία αρκούν και περισσεύουν ώστε να τροφοδοτούν την λειτουργία του.

makeleio.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (10)

 1. 0
  0
  Καλά ναι, η βρύση αυτή για τις ανάγκες της δοκιμής είναι συνδεμένη με εμφιαλομένο νερό και φυσικά το όλο εγχείρημα αφορά τους φτωχούς κι όχι τους πλούσιους ούτε καν στα πλαίσια της όποιας δοκιμής!
 2. 0
  0
  Πρωτα μας μολυνουν και μετα πουλανε πατεντες!
 3. 0
  0
  ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
 4. 0
  0
  Ξεπερασε κι αυτον που κανει το σκατο παξιμαδι.
 5. 0
  0
  Και τα windows ειναι ψιλοσκατα,μπορει να βγαλει κι απ αυτα νερο.
 6. 0
  0
  Οτι θα φταναμε σε σημείο να πίνουμε και σκα το για νερό δε το χα φαντασθεί.Άντε με το καλό και μετατροπή σκα του σε φαΐ.
 7. 0
  0
  Γιατι ρε μακακα σοκαριστηκες τα νερα απο τους βιολογικους τι ειναι;
 8. 0
  0
  Γιατι ρε μακακα σοκαριστηκες τα νερα απο τους βιολογικους που πανε;

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί