14:44 - 05/12/2014

ΣΟΚ! Αναγκάζουν τους αστέγους να ‘φορούν’ κίτρινα τρίγωνα!

Μόνο σοκ και τρόμο μπορεί να προκαλέσει η είδηση πως η πόλη της Μασσαλίας ακολουθεί ναζιστικές πρακτικές και μοιράζει «ταυτότητες» που φέρουν πάνω τους ένα κίτρινο τρίγωνο, με στόχο να ξεχωρίζει τους άστεγους πολίτες της!

Η εικόνα ενός άνδρα να έχει καρφιτσώσει στο στήθος του ένα κίτρινο τρίγωνο γιατί είναι άστεγος κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου. Και το μόνο που προκαλεί είναι θλίψη για το πόσο χαμηλά μπορεί να (ξανα)πέσει ο άνθρωπος, που δεν διδάχτηκε από τα εγκλήματα του παρελθόντος του.

Μια κάρτα με ένα τρίγωνο που είναι κίτρινο και η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όταν το βλέπει κανείς είναι τα τρίγωνα που οι Ναζί φορούσαν στους Εβραίους για να τους ξεχωρίζουν. Τώρα δεν είναι Εβραίοι, δεν είναι γκέι αλλά είναι άνθρωποι που έχουν μείνει στο δρόμο. Κυριολεκτικά.

Οι κάρτες αυτές, με την φωτογραφία του κατόχου τους, αναφέρουν πάνω το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν ή αν έχουν αλλεργίες! Όποιος τις έχει πρέπει να τις φορά κάπου εμφανώς. Όπως ακριβώς τα κίτρινα τρίγωνα που ανάγκαζαν οι Ναζί να φορούν οι Εβραίοι. Εκεί φτάσαμε…

Η απόφαση της Μασσαλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας, έχει προκαλέσει οργή και θύελλα αντιδράσεων, φυσικά.

Πέρα από τις αντιδράσεις των οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τουλάχιστον η κυβέρνηση Ολάντ τοποθετήθηκε. «Είμαι σοκαρισμένος. Το να αναγκάζεις έναν άστεγο άνθρωπο να φορά ένα κίτρινο τρίγωνο που δείχνει ποια αρρώστια έχει είναι εξωφρενικό. Δεν τα βάζεις με τους αδύναμους. Δεν γράφεις την αρρώστιά τους πάνω στα ρούχα τους. Το ιατρικό απόρρητο είναι θεμελιώδες δικαίωμα», είπε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Γαλλίας.

Οι τοπικές αρχές δικαιολογήθηκαν πως το μόνο που ήθελαν να κάνουν να την κατάπτυστη πρωτοβουλία τους ήταν να προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στους διασώστες αν χρειαστεί να παρέμβουν για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον από τους άστεγους της πόλης.

Έτσι είπαν και οι Ναζί στους Εβραίους, βέβαια, ότι δεν θα σταμπαριστούν. Μετά, τους έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης…

ΠΗΓΗ

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. 0
  0
  Αφηστε το σχολιο σας εδω ..
 2. 0
  0
  Όσο ακόμη ο τίτλος τέτοιων ειδήσεων είναι "ΣΟΚ…" υπάρχει ελπίδα για το ανθρώπινο είδος. Όταν θα θεωρείται η σήμανση των άστεγων αυτονόητη, για την προστασία όλων των υπολοίπων τότε…το παραμύθι θα έχει τελείωσει και αυτό το τέλος θα είναι ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΟ!!!
 3. 0
  0
  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ …και φυσικά οι νεοταξίτες υπεύθυνοι της φτωχοποίησης των ανθρώπων χρησιμοποιούν τα νεοταξικά-μασονικά σύμβολα τής πυραμίδας Δ


  FREEDOM
  • 0
   0
   Ναι βρε παιδιά!!! Το τριγωνάκι ή το άστρο ή ο κύκλος φαίνονται. Και εμείς δεν είμαστε ρατσιστές αλλά … δημοκράτες. Γι΄αυτό πάρτε ένα τσιπάκι και που δεν φαίνεται και μας δίνει άμεσα όλες τις πληροφορίες για να σας "βοηθάμε"!!!!!!!!!!!!

   Λαμόγια πσσσσσσττττττ καιρός πολύ γαρ εγγύς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί